X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 to powodzenia,oby wszystko dobrze poszlo,zdrowka :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie wpadam tylko zeby powiedziec mocne kciuki za dzisiaj, wasz wielki dzien &&&& niech pojdzie szybko i sprawnie. Super ze juz dzis bedziesz tulic swoj skarb.

AsiaPoli serdeczne gratulacje, niech malutka rosnie zdrowo a Ty ciesz sie kazda chwila.

Pozostalym dziewczynom zycze spokojnego dotrwania do terminu, widze ze sa tez grudniowki jak ja.

Niestety u mnie nawal pracy bo powoli przekazuje swoje obowiazki i nie mam czasu na udzielanie sie ale czasem zagladam.

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah. Dziękuję :) Poproszę jednak kciuki na poniedziałek, bo przesunęli mi CC, żeby odbyło się w skończonym 39 tc a nie 38 tc z uwagi na ryzyko problemów z płucami. Najpierw mnie to zmartwiło, ale po przemyśleniu wiele aspektów przemawia za tym, że poniedziałek będzie lepszy, więc koniec końców jestem zadowolona ;)
    A jak Ty się czujesz? Przechodzisz na macierzyński czy idziesz na zwolnienie?

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to sie pospieszylam troche. W takim razie potrzymam i do poniedzialku:)
    Ja sie czuje super i nie wierze ze lada dzien zaczynam 3 trymestr. Tak mi ta ciaza szybko leci. Chce popracowac jeszcze ok 2 miesiace a potem macierzynski.

• wannahaveababy Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jest tu ktoś po ivf w UK? Bo bym miała kilka pytań?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2017, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annie powodzenia w poniedzialek. trzymam.mocno kciuki.
    ja teraz w pl wszystko juz kupione.
    powiem wam jednak ze mam duzy problem z tymi szcxepionkami. brac xzy nie brac ta w ciazy na ten whooping cough? i co z wzw2 i przecieko gruzlicy bcg w drugiej dobie dla dziecka. w uk nie robia .... jejku nie wiem co robic.
    pomozcie

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna ja jestem, pytaj:) gratuluje! Niech dzidzius rosnie zdrowo &&&

Annie gratulacje, udalo mi sie zobaczyc Emilke, jest cudowna, sama slodycz. Duzo zdrowka dla Was!

Aga ja na pewno biore na krztusiec a o innych musze doczytac. Przemawia do mnie argument ze zdarza sie ten krztusiec u maluchow i jest niebezpieczny.

Wysłany: 19 września 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 19:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedzieli dokladnie to samo, dopiero po wizycie serduszkowej zglosilam sie do gp a on mnie pokierowal do poloznej.
    Dobrze pamietam to czekanie, wiem jakie to trudne ale trzeba jakos wytrzymac. Ja chodzilam do pracy i to mi bardzo pomoglo.

Ja sie czuje swietnie, wlasciwie mam ksiazkowa ciaze: mdlosci byly w 1 trym, przyplyw energii i sil w 2gim, zobaczymy jak bedzie w 3cim:)

Czekamy na coreczke :) A Ty mialas transfer jednego czy dwoch?

Wysłany: 19 września 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 19:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo normalne. Ja nie mialam absolutnie zadnych objawow do momentu pierwszego skanu w 7 tyg. Jak tylko zobaczylam serduszko, tak od razu zaczely sie silne mdlosci, zmeczenie itp ;)
    Wydawalo mi sie niemozliwe ze nic nie czuje, a prawda jest taka ze to tak wczesny etap, ze nie musisz miec zadnych objawow. I to nic zlego nie znaczy.

Po pracy dobre wciagajace ksiazki albo seriale, w weekendy polecam wyjscia z domu, cokolowiek zeby nie siedziec i nie myslec za duzo, bo niestety czas sie dluzy.
    Trzymam kciuki zeby szybko Ci minelo.
    A moge zapytac jak dlugo sie staraliscie wczesniej?

Ja mialam podane dwa zarodeczki.

Wysłany: 21 września 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie pytaj o co chcesz. My się trochę ponad dwa lata staraliśmy. A wy?
    Kurcze pogoda nie pomaga bo aż nie chce się z domu wychodzić:(
    Ehh jeszcze 2 tygodnie i 1 dzień. Jakoś wytrzymam. A Ty kiedy następna jakaś wizyta u midwife?

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 25 września 2017, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka przyszła na świat 18.09.2017 o 9.41, 3320g, 50cm :)
    Bardzo pochłonęło nas rozkrecanie KP, bo oczywiście na początku były problemy. Dzis juz ładnie je i ładnie przybiera. Zaczynamy wyłapywać jakiś rytm ;) Ja po CC czuje sie bardzo dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2017, 05:23

Lilah, aga1402, AsiaPoli, 100noga lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

Wysłany: 25 września 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie gratulacje śliczna jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2017, 18:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie Corcia jest przeslodka, super ze lapiecie rytm:)
    A jak opieka w szpitalu i po porodzie, zadowolona jestes?
    Wanna my probowalismy cos okolo 4 lat.

Jak sie czujesz? Twoja wizyta coraz blizej. Ja mam wizyte jutro, uwielbiam sluchac serduszka :) zabieram sie powoli za szykowanie wyprawki i zaczynam sie gubic w tym wszystkim ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 09:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie gratulacje duzo zdrowka wam zycze.

u mnie juz wszystko kupione tylko czekamy na lozeczko bo zamowilismy a coagle mi pisza meile ze dostawa bedzie opozniona. jeszcze 7 tyg w pracy oj ciezko to widze.

Wysłany: 26 września 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah czuje się dobrze dzięki właściwie gdyby nie brak @ i może czasami leciutko bolace piersi to nie wiedziałabym że jestem w ciąży. Tak już nie mogę się doczekać skanu odliczam godziny. Mhmmm usłyszeć serduszko to musi być coś pięknego.
    Wyprawka hmm pewnie trochę tego wszystkiego trzeba kupic ale zrób dobrą listę i na pewno wszystko ogarniesz.
    Widzę że idziecie równo z aga1402. Jak się obie czujecie? Właśnie też się boję tych ostatnich tygodni w pracy pewnie będzie ciężko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 14:15

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah. Opieka pod względem medyczngm jest ok. Miałam jednak problem z przystawianiem malej do piersi i tu jestem bardzo rozczarowana. Położne w szpitalu przychodzily, wpychaly moja pierś do buzi małej i były zadowolone. Nie chciały jednak pokazać mi jak mam to zrobic sama. Namówiły mnie tez na podanie MM, bo wg nich mała głodowala. Zgodzilam sie tylko przez strzykawke, ale nie były zadowolone, ze muszą to robić i namawialy mnie na butelkę. Wiele łez tam wylalam i nie wspominam dobrze. Zostałam w szpitalu dzień dłużej, bo chcieli sie upewnić, ze mala dobrze sie przystawia jednak nikt nie umiał mnie tego nauczyc.
    Dopiero położne, które przychodzą do domu, pokazały mi jak mam przystawiac i jakie błędy popełniłam. Po jednej wizycie problem z KP zniknął i teraz jest super.
    Także szpitala nie wspominam zbyt dobrze, za to położne, które mnie odwiedzają w domu sa super.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wannahaveababy wrote:
    Hej dziewczyny jest tu ktoś po ivf w UK? Bo bym miała kilka pytań?
    ja jestem z poprzednia corcia,pytaj o co chcesz,tym razem wyszlo naturalnie :)
    Annie gratulacje,sliczna dziewczynka,ja trafilam w szpitalu na switna pielegniarke laktacyjna,przychodzila kilka razy bo tez bylam dobe duzej i bardzo mi pomogla,dobrze ze u was sie rozkrecilo.Moja dzis konczy 5 tygodni i jest prawdziwym ssakiem glodomorkiem :D przybiera ale powolutku jeszcze niema 3kg.pozdrawiamy wszytskie :)

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc

Wysłany: 27 września 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej asiapoli gratuluje dwóch małych slicznych szkrabkow a powiedz po ivf też musiałaś czekać na skan w klinice żeby móc pójść do gp?
    Duzo zdrówka dla was :*

‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ