X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie pierwszy pomiar był spoko, drugi powyżej normy, we wtorek idę na kolejną wizytę, jestem strasznie ciekawa co teraz im wyjdzie. Doszukałam się na jakiejś stronie dla położnych tutejszych, że nawet jeśli pomiary są cały czas ponad normę ale wzrastają proporcjonalnie a nie skokowo to nie jest to wskazanie do scanu. Trochę mi się to nie podoba bo jeśli mam mieć duże dziecko to chciałabym wiedzieć jak bardzo duże. O ile jestem bardzo za porodem sn to, wizja wypchnięcia 4,5 kg klocka tak mnie przeraża, że prawdopodobnie kłóciłabym się o cc wtedy.
    Annie tobie kiedy będą termin ustalać? Wiesz w którym tygodniu tu tną?

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko. Te pomiary brzucha nie są rzetelne i wydaje mi się, że nie ma co się tym przejmować. Jak mówiłam, wg USG (2 tygodnie temu) dziecko wagowo jest w normie, ilość płynu idealna a teraz niby za duży brzuch.
    Sama położna mi powiedziała, że te pomiary nie są zbyt dokładne. Mówiła jednak, że jak dwa razy wyjdą spore to wtedy jest wskazanie do scanu, więc jeżeli u Ciebie tak będzie to mam nadzieję, że jednak wyślą Cię na USG dla świętego spokoju.
    Gdybym ja nie miała tego scanu niedawno to też bym się przestraszyła, że dziecko może być duże, ale wiem, że to nie prawda.
    Termin CC będą mi ustalać na następnej wizycie w szpitalu, to będzie 35+4. Tną w 39 tc, 7 dni przed TP.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam polowkowe w następnym pt juz się doczekać nie mogę. Mój dzidziuś wczoraj się ruszał ... nom mam nadzieje ze to były ruchy a nie jakieś tam jelita czy żołądek ;)) zobaczymy czy dzisiaj do mamusi tez zapuka; )
    Jeszcze tyle mcy i to pracować trzeba a nie chce mi się.

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402. Super, że zaczynasz już czuć maleństwo :) Życzę, aby ruchy były coraz wyraźniejsze i żeby wszystko dobrze wyszło na połówkowych :)

aga1402 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• 100noga Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Argosie macie promocje na poduchy. Tylko że strasznie szybko schodzą, nie wiem czy w Waszej okolicy jeszcze da się dostać. Ja mam do karmienia tą i jestem w miarę zadowolona, a widzę że cena teraz naprawdę super:

http://www.argos.co.uk/product/5499520

Widzę że jest jeszcze taki zestaw, ale nie mam pojęcia jaki jakościowo:

http://www.argos.co.uk/product/5747069

9f7janlii84l7liv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie takie do spania? Bo ja znalazłam w kształcie v ale jak się na niej śpi ?

• Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2017, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pomiary były w miare rzetelne, wyliczałam na podstawie kości udowej wage i miało być koło 3 kg, urodziłam 3140 ale to może być przypadek. Na necie są kalkulatory więc jeżeli macie usg pod koniec ciąży możecie sprawdzić sobie i to może to być miarodajne. Mi brzuch wychodził 3 tyg za mały a urodziłam normalnej wielkości dziecko o czasie ;)

Co do poduch to polecam kure do karmienia La Millou jest cudowna i do spania i do karmienia i do leżenia :) Ogólnie polecam rzeczy od nich, nie są najtańsze ale warte swojej ceny, jakoś super :)

aga1402 lubi tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduszkę do spania Motherhood w kształcie litery C. Zamawiałam z Empiku.
    Na początku było mi z nią jakoś dziwnie, ale to kwestia przyzwyczajenia i znalezienia dobrej pozycji. Teraz nie wyobrażam sobie spać bez niej ;)
    b4c293df82ad15b9med.jpg

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dawno mnie tutaj nie bylo

polowkowe wszyztko dobrze 358 gr wazy i chlopiec ;)))) nasz maly synek

napiszcie co u was ?

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402. Gratuluję chłopca :)

Jestem dziś po wizycie z położną. Z dzieckiem wszystko ok, serduszko bije 140 na minutę. Ułożona główką w dół i kręgosłupem do mojego kręgosłupa ;) Położna zmierzyła brzuch, ostatnio wydawał jej się za duży, ale dziś już była zadowolona – 33cm.
    Zbadała patyczkiem lakmusowym próbkę mojego moczu i niestety znowu coś jest nie tak. Wysłała do zbadania do laboratorium, ale na pewno znowu nie obejdzie się bez antybiotyku. Szósty skończyłam tydzień temu i znowu… Ja chyba muszę się pogodzić z tym, że do końca ciąży będę na antybiotyku, bo robię już wszystko, żeby wyeliminować te infekcje i nic nie pomaga :(

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie probiotyki podajcie swoim dzieciom? Szukam odpowiedników polskich probiotyków w UK.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,u mnie zostalo 5 tygodni,a ja wciaz prowadze batalie o cc,mialam juz spotkanie z 3ma konsultantami,chociaz pierwszy mi powiedzial ze jeszcze tylko jedna opinia bedzie potrzebna..a i to jeszcze nie koniec.w Pon uslyszalam ze chca list od mojego prywatnego pl gina,bo ten twierdzil ze juz poprzedni porod to powinna byc cc,potem jeszcze jeden scan i na pocz wrzesnia 4tego jeszcze jeden konsultatnt.wtedy podejma decyzje.Termin mam na 21wszego wrzesnia.oni twierdza ze niema medycznych powodow do cc.A ja swoje mam i sie przy nich upieram,po pierwsze trauma po ostatnim porodzie,dlugim,ciezkim,zakonczonym kleszczami,bo mala lezala "back to back" i niemogla wyjsc (tak wiec Annie 1981 porozmawiaj o swoich opcjach z polozna i lekarzem),potem byly infekcje,opuchlizny,antybiotyki,nie moglam siedziec 2 tygodnie-koszmar,po drugie moj wiek 42lata i problemy z miesniami dna macicy,ktore poprzedni porod i ciaza jeszcze pogorszyly,nietrzymanie moczy,wypadajaca przednia sciana pochwy,teraz przy porodzie naturalnym napewno sie nie polepszy..po trzecie,od lat problem z bolami dolnego kregoslupa i rwa kulszowa,a na koniec chcialabym zeby mi od razu zrobili sterylizacje przy cc.polozna moja to rozumie,fizjoterapeutka tez..ale lekarze nie,po prostu wysiadam juz,chcialabym miec spokojna glowe,znac date i wiedziec co mnie czeka.A tak ogolnie to juz coraz ciezej wszystko robic i nadazyc za moim prawie dwuletnim diabelkiem...ale ogolnie jest ok.pozdrawiam :)

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli. Dziwię się, że nie chcą Ci zrobić CC. Ja będę miała właśnie CC, bo nie zgadzam się na SN i nie było najmniejszego problemu, za tydzień dadzą mi konkretną datę. Położne i konsultanci zgodnie twierdzą, że nie mogą mnie zmusić do SN i tak samo mówią wytyczne NICE. Powoływałaś się na nie?

NICE Clinical guideline, Published: 23 November 2011
    1.2.9 Maternal request for CS

1.2.9.2 If a woman requests a CS when there is no other indication, discuss the overall risks and benefits of CS compared with vaginal birth and record that this discussion has taken place (see box A). Include a discussion with other members of the obstetric team (including the obstetrician, midwife and anaesthetist) if necessary to explore the reasons for the request, and ensure the woman has accurate information.

1.2.9.3 When a woman requests a CS because she has anxiety about childbirth, offer referral to a healthcare professional with expertise in providing perinatal mental health support to help her address her anxiety in a supportive manner.

1.2.9.5 For women requesting a CS, if after discussion and offer of support (including perinatal mental health support for women with anxiety about childbirth), a vaginal birth is still not an acceptable option, offer a planned CS.

1.2.9.6 An obstetrician unwilling to perform a CS should refer the woman to an obstetrician who will carry out the CS.

Ponadto na stronie NHS masz napisane:
    If you're anxious about giving birth, you should be offered the chance to discuss your anxiety with a healthcare professional who can offer support during your pregnancy and labour.

If after discussion and support you still feel that a vaginal birth isn't an acceptable option, you're entitled to have a planned caesarean.

http://www.nhs.uk/conditions/caesarean-section/pages/introduction.aspx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 11:47

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie a będziesz mieć cc w swoim rejonie czy oddelegowali Cię gdzieś indziej? Ja się trochę wystraszyłam bo na stronie JR Hospital w Oxfordzie jest napisane, że jak nie zgodzę się na sn i będę powoływać się na przepisy NICE to wyślą mnie z kwiatkiem gdzieś indziej. Ponoć szpital w Oxfordzie nie praktykuje cc od 2016 :/ mąż mówi, że jak coś będziemy szukać w Londynie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam CC w swoim rejonie, nawet bez tych wszystkich konsultacji, o których mówi NICE. Nie robią mi żadnych problemów przynajmniej jak na razie. Za tydzień mam dostać datę, mam nadzieję, że tak będzie ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny bylam tu juz kiedys ale potem jakos dlugo nie zagladalam na forum. Mam termin na styczen I tez mysle o cc. Moj poprzedni porod byl bardzo dlugi i nie wiem co teraz robic. Asia Poli gratuluje ciazy pamietam Cie z wczesniej super ze wam sie udalo :)

AsiaPoli lubi tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • MiaDina Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, bylam tu wczesniej i dlugo nie pisalam. Troche duzo pracy, ciagle cos i czas zlecial. MAm do Was pytanie a propos cc. Czy to jest regula, ze robia 7 dni przed terminem czy po prostu zalezne jest to od regionu? Ja bede miala cc ze wzgledu na poprzednia ciaze i cc no i juz pewne problemy znowu sie powtarzaja ;/ Ale wlasnie jak to z tym cc jest? Wiem, ze mam sporo czasu, ale tesciowa przebakuje, ze przyleci po porodzie, zebym nie byla sama jak maz po 2 tyg ojcowskiego wroci do pracy, wiec powoli musze z nia mniej wiecej ustalic termin.

Bedzie dziewczynka

0d1ygzu3u94eltsn.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jak jest gdzie indziej, ale u mnie w szpitalu robią CC 7 dni przed terminem. Jutro mam wizytę u konsultanta i ma już mi dać konkretną datę.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja mam 4 cesarki za soba - dwir w Polsce I dwie tutaj. (ostatnua w march tego roku). W trzeciej ciazy cieli mnie tydzien przed terminem I ogolnie wszedzie maja regule taka, a czasem to nawet czekaja do pierwszych skurczow. W ostatniej ciazy mialam stwierdzona makrosomie I poplakalam sir konsultantowi ze sie boje ze sie porod zacznie wczesniej niz w 39 tyg I go prosze o wczesniejsza date. Gosciu byl spoko, powiedzial mi ze moje "obawy" to nie wskazanie, ale jako powod wczesniejszego cc wpisze ze nie mam opieki do pozostalych dzieci w terminie w jakim wypada 39 tydzien I mialam cc w 38;)
    Syn urodzil sie z waga 4,1 kg takze dzieki bogu ze nie czekalismy za dlugo;)

• MiaDina Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczny. Ja dzisiaj rozmawiałam z moja midwife i powiedziała, ze u nas się robi 7 dni przed terminem, ale często 2 tyg, bo mówi, ze bardzo często już jak tylko jest 38 tc to robią. Jutro mam scan szyjki i konsultanta, ponoć jak porozmawiam z konsultantem to i już mogą mi ustalić termin z konkretna data. Póki co to tylko mam nadzieje, ze. Ów urodzę wcześniej jak w poprzedniej ciąży, boje się strasznie. Oni chyba tez spanikowani, bo progesteron kazali do samego końca brać...

Bedzie dziewczynka

0d1ygzu3u94eltsn.png
‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ