Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie to przykre ze przy takim waznym i pieknym wydarzeniu trafia sie takie babsztyle co zamiast pomoc tylko doloza stresow.
    Ale najwazniejsze ze jestescie juz w domku i ogarniacie wszystko :)

Wanna musze przyznac ze dopiero co ogarnelam liste i duzy kamien z serca ze przynajmniej wiem za czym mam sie rozgladac. Teraz czas na zakupy :)
    A ty spokojnie czekaj na skan, wiem ze sie latwo mowi, ale juz niedlugo i Ty zobaczysz serduszko. Dbaj o siebie i swoja kruszynke malenka.

Ja bede pracowac jeszcze przez miesiac i nawet daje rade, tylko czasem ciezko wysiedziec caly dzien jak trafi sie bezsenna noc ;) Ale ogolnie wole byc w pracy niz w domu. Wiadomo zalezy tez jaka prace mamy, u mnie jest siedzenie za biurkiem, mila atmosfera i praktycznie zero stresow wiec nie narzekam.

AsiaPoli uwielbiam takie historie kiedy po ivf udaje sie tez naturalnie :) Fajne corcie masz.

Annie1981 lubi tę wiadomość

• wannahaveababy Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah no ja też mam raczej spokój i też za biurkiem siedzę więc jak zdrowie pozwoli to planuje prawie do końca pracować. A jak u Ciebie z maternity? Bo u nas tylko 6 tyg na 90% wypłaty a później już tylko to minimalne rządowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna ja jestem self employed wiec dostane od poczatku te 140 funtow tygodniowo. Szalu nie ma ale zawsze cos, damy rade ;) na pieluszki wystarczy :)
    Ja sie ciesze ze ostatni miesiac spedze w domu, bo mam sporo do ogarniecia, chcialam poczytac o niemowletach, karmieniu piersia , poza tym musze sie rozliczyc z podatku wczesniej jesli chce dostac maternity. Po drodze mam tez jeszcze egzamin i kurs do dokonczenia.

To wizyta w tym tygodniu juz?? Ja pamietam swoja, trafila nam sie polska pielegniarka bardzo dokladna wiec mialam okazje sie napatrzec bo skan trwal bardzo dlugo. Ale ja tam moglam lezec i patrzec nawet caly dzien :) caly czas trzymam kciuki &&&&

Annie jak sie czujecie dziewczyny??

• Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, moge sie przylaczyc?

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Alusiek pewnie ze mozesz! Napisz cos wiecej o sobie, to Twoje pierwsze malenstwo? Widze ze u ciebie poczatek, jak sie czujesz?

Wysłany: 3 października 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah tak wizyta w piatek. Już niedlugo
    A mogę zapytać jaką branża się zajmujesz?

Alusiek witaj kochana skąd jesteś?

• Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w Herefordshire i jest to moja druga ciaza. Mam juz 4 letnia coreczke. Czuje sie calkiem dobrze tylko troche spiaca jestem calymi dniami i jesc mi sie chce caly czas ;)

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizyte u gp ale z poprzedniej ciazy wiem zeby sie niczego nie spodziewac ;)

3jgx9jcgckdpkn2y.png

Wysłany: 3 października 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też cały czas głodna chodzę, w pracy cały czas coś jem aż mi głupio normalnie. A co gp mówi na pierwszej wizycie? Kiedy jest pierwsza wizyta u midwife?

• Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wannahaveababy wrote:
    Ja też cały czas głodna chodzę, w pracy cały czas coś jem aż mi głupio normalnie. A co gp mówi na pierwszej wizycie? Kiedy jest pierwsza wizyta u midwife?
    Podejrzewam ze to zalezy od rejonu ale nie spodziewaj sie wiecej niz to ze wezmie twoje slowa ze jestes w ciazy za fakt, wyliczy Ci tydzien ciazy i date porodu, pewnie Cie pouczy o braniu kwasu foliowego i kaze Ci sie umowic do poloznej i to pewnie bedzie na tyle :-)

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co fo wizyty u midwife to tez pewnie zalezy od rejonu ale zazwyczaj okolo 8-9 tygodnia

3jgx9jcgckdpkn2y.png

Wysłany: 3 października 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ja już kończę 6 tydzien i w pt mam skan w klinice bo jestem po in vitro wiec u mnie troche inaczej to wygląda. Klinika kazała poczekać z wizytą u gp aż do wizyty u nich.

aga1402 lubi tę wiadomość

• Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wannahaveababy wrote:
    Aha ja już kończę 6 tydzien i w pt mam skan w klinice bo jestem po in vitro wiec u mnie troche inaczej to wygląda. Klinika kazała poczekać z wizytą u gp aż do wizyty u nich.
    Aaa to na pewno bedzie inaczej :-) Gratuluje!

3jgx9jcgckdpkn2y.png

Wysłany: 3 października 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki tobie również gratuluje ciazy:)

• Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na scanie w piatek kochana :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 23:14

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wannahaveababy wrote:
    Lilah tak wizyta w piatek. Już niedlugo
    A mogę zapytać jaką branża się zajmujesz?

Alusiek witaj kochana skąd jesteś?

Finanse, nic ekscytujacego ;)

Ja jak poszlam do gp to wyliczyl mi date, dal jakies papiery do wypelnienia i powiedzial zeby skontaktowac sie z polozna. A i dal skierowanie na badanie moczu. I tyle go widzialam od poczatku ciazy. Wszystko zalatwiam z polozna, ona tez kieruje mnie na dodatkowe badania krwi.

A midwife byla kolo 8-9 tyg tak jak Alusiek mowi.

• Nes Znajoma

Wysłany: 4 października 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) U mnie 7 tydzień, dziś byłam zapisać się do GP i dostałam termin dopiero na 3 listopad... Dali mi też papiery żeby wysłać do położnej. Mieszkam w Irlandii północnej od maja A to moja pierwsza ciąża więc strasznie się stresuje. Z objawów na razie mam straszną bezsenność (Chyba za bardzo przeżywam i martwię się bo długo jeszcze do wizyty), parę dni temu pojawiły się mdłości, do tego piersi są bardzo wrażliwe. Jak czytam fora to żałuję trochę że nie ma to jak w Polsce i nie mogę jeszcze zobaczyć maleństwa, cały czas się boję czy wszystko będzie ok bez większej opieki lekarzy.

c55fxzkr6pbdepfc.png

Wysłany: 4 października 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nes na pewno będzie ok nie denerwuj się. Zdrówka dla was i nudnej ciąży:*

Nes lubi tę wiadomość

• Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie u lekarza. Tak jak myslalam, zapytal tylko czy mialam jakies problemy w poprzedniej ciazy, czy biore kwas foliowy i czy mam jakies pytania ;) Obliczyl mi tylko tydzien ciazy i kazal sie do midwife umowic. A wizyte z midwife mam 23 pazdziernika :-) Szybciej niz sie spodziewalam ale to super :-)

3jgx9jcgckdpkn2y.png

Wysłany: 5 października 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczęło się kurcze wymiotowalam z samego rana. Macie jakieś sposoby? A wy jak się czujecie ?

‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ