Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnnie to przykre ze przy takim waznym i pieknym wydarzeniu trafia sie takie babsztyle co zamiast pomoc tylko doloza stresow.
Ale najwazniejsze ze jestescie juz w domku i ogarniacie wszystko
Wanna musze przyznac ze dopiero co ogarnelam liste i duzy kamien z serca ze przynajmniej wiem za czym mam sie rozgladac. Teraz czas na zakupy
A ty spokojnie czekaj na skan, wiem ze sie latwo mowi, ale juz niedlugo i Ty zobaczysz serduszko. Dbaj o siebie i swoja kruszynke malenka.
Ja bede pracowac jeszcze przez miesiac i nawet daje rade, tylko czasem ciezko wysiedziec caly dzien jak trafi sie bezsenna nocAle ogolnie wole byc w pracy niz w domu. Wiadomo zalezy tez jaka prace mamy, u mnie jest siedzenie za biurkiem, mila atmosfera i praktycznie zero stresow wiec nie narzekam.
AsiaPoli uwielbiam takie historie kiedy po ivf udaje sie tez naturalnieFajne corcie masz.
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWanna ja jestem self employed wiec dostane od poczatku te 140 funtow tygodniowo. Szalu nie ma ale zawsze cos, damy rade
na pieluszki wystarczy
Ja sie ciesze ze ostatni miesiac spedze w domu, bo mam sporo do ogarniecia, chcialam poczytac o niemowletach, karmieniu piersia , poza tym musze sie rozliczyc z podatku wczesniej jesli chce dostac maternity. Po drodze mam tez jeszcze egzamin i kurs do dokonczenia.
To wizyta w tym tygodniu juz?? Ja pamietam swoja, trafila nam sie polska pielegniarka bardzo dokladna wiec mialam okazje sie napatrzec bo skan trwal bardzo dlugo. Ale ja tam moglam lezec i patrzec nawet caly dziencaly czas trzymam kciuki &&&&
Annie jak sie czujecie dziewczyny?? -
nick nieaktualny
-
wannahaveababy wrote:Ja też cały czas głodna chodzę, w pracy cały czas coś jem aż mi głupio normalnie. A co gp mówi na pierwszej wizycie? Kiedy jest pierwsza wizyta u midwife?
-
nick nieaktualnywannahaveababy wrote:Lilah tak wizyta w piatek. Już niedlugo
A mogę zapytać jaką branża się zajmujesz?
Alusiek witaj kochana skąd jesteś?
Finanse, nic ekscytujacego
Ja jak poszlam do gp to wyliczyl mi date, dal jakies papiery do wypelnienia i powiedzial zeby skontaktowac sie z polozna. A i dal skierowanie na badanie moczu. I tyle go widzialam od poczatku ciazy. Wszystko zalatwiam z polozna, ona tez kieruje mnie na dodatkowe badania krwi.
A midwife byla kolo 8-9 tyg tak jak Alusiek mowi.
-
Cześć dziewczyny
U mnie 7 tydzień, dziś byłam zapisać się do GP i dostałam termin dopiero na 3 listopad... Dali mi też papiery żeby wysłać do położnej. Mieszkam w Irlandii północnej od maja A to moja pierwsza ciąża więc strasznie się stresuje. Z objawów na razie mam straszną bezsenność (Chyba za bardzo przeżywam i martwię się bo długo jeszcze do wizyty), parę dni temu pojawiły się mdłości, do tego piersi są bardzo wrażliwe. Jak czytam fora to żałuję trochę że nie ma to jak w Polsce i nie mogę jeszcze zobaczyć maleństwa, cały czas się boję czy wszystko będzie ok bez większej opieki lekarzy.
-
Ja juz po wizycie u lekarza. Tak jak myslalam, zapytal tylko czy mialam jakies problemy w poprzedniej ciazy, czy biore kwas foliowy i czy mam jakies pytania
Obliczyl mi tylko tydzien ciazy i kazal sie do midwife umowic. A wizyte z midwife mam 23 pazdziernika
Szybciej niz sie spodziewalam ale to super