X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie to przykre ze przy takim waznym i pieknym wydarzeniu trafia sie takie babsztyle co zamiast pomoc tylko doloza stresow.
    Ale najwazniejsze ze jestescie juz w domku i ogarniacie wszystko :)

Wanna musze przyznac ze dopiero co ogarnelam liste i duzy kamien z serca ze przynajmniej wiem za czym mam sie rozgladac. Teraz czas na zakupy :)
    A ty spokojnie czekaj na skan, wiem ze sie latwo mowi, ale juz niedlugo i Ty zobaczysz serduszko. Dbaj o siebie i swoja kruszynke malenka.

Ja bede pracowac jeszcze przez miesiac i nawet daje rade, tylko czasem ciezko wysiedziec caly dzien jak trafi sie bezsenna noc ;) Ale ogolnie wole byc w pracy niz w domu. Wiadomo zalezy tez jaka prace mamy, u mnie jest siedzenie za biurkiem, mila atmosfera i praktycznie zero stresow wiec nie narzekam.

AsiaPoli uwielbiam takie historie kiedy po ivf udaje sie tez naturalnie :) Fajne corcie masz.

Annie1981 lubi tę wiadomość

• wannahaveababy Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah no ja też mam raczej spokój i też za biurkiem siedzę więc jak zdrowie pozwoli to planuje prawie do końca pracować. A jak u Ciebie z maternity? Bo u nas tylko 6 tyg na 90% wypłaty a później już tylko to minimalne rządowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna ja jestem self employed wiec dostane od poczatku te 140 funtow tygodniowo. Szalu nie ma ale zawsze cos, damy rade ;) na pieluszki wystarczy :)
    Ja sie ciesze ze ostatni miesiac spedze w domu, bo mam sporo do ogarniecia, chcialam poczytac o niemowletach, karmieniu piersia , poza tym musze sie rozliczyc z podatku wczesniej jesli chce dostac maternity. Po drodze mam tez jeszcze egzamin i kurs do dokonczenia.

To wizyta w tym tygodniu juz?? Ja pamietam swoja, trafila nam sie polska pielegniarka bardzo dokladna wiec mialam okazje sie napatrzec bo skan trwal bardzo dlugo. Ale ja tam moglam lezec i patrzec nawet caly dzien :) caly czas trzymam kciuki &&&&

Annie jak sie czujecie dziewczyny??

• Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, moge sie przylaczyc?

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Alusiek pewnie ze mozesz! Napisz cos wiecej o sobie, to Twoje pierwsze malenstwo? Widze ze u ciebie poczatek, jak sie czujesz?

Wysłany: 3 października 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah tak wizyta w piatek. Już niedlugo
    A mogę zapytać jaką branża się zajmujesz?

Alusiek witaj kochana skąd jesteś?

• Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w Herefordshire i jest to moja druga ciaza. Mam juz 4 letnia coreczke. Czuje sie calkiem dobrze tylko troche spiaca jestem calymi dniami i jesc mi sie chce caly czas ;)

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizyte u gp ale z poprzedniej ciazy wiem zeby sie niczego nie spodziewac ;)

3jgx9jcgckdpkn2y.png

Wysłany: 3 października 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też cały czas głodna chodzę, w pracy cały czas coś jem aż mi głupio normalnie. A co gp mówi na pierwszej wizycie? Kiedy jest pierwsza wizyta u midwife?

• Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wannahaveababy wrote:
    Ja też cały czas głodna chodzę, w pracy cały czas coś jem aż mi głupio normalnie. A co gp mówi na pierwszej wizycie? Kiedy jest pierwsza wizyta u midwife?
    Podejrzewam ze to zalezy od rejonu ale nie spodziewaj sie wiecej niz to ze wezmie twoje slowa ze jestes w ciazy za fakt, wyliczy Ci tydzien ciazy i date porodu, pewnie Cie pouczy o braniu kwasu foliowego i kaze Ci sie umowic do poloznej i to pewnie bedzie na tyle :-)

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co fo wizyty u midwife to tez pewnie zalezy od rejonu ale zazwyczaj okolo 8-9 tygodnia

3jgx9jcgckdpkn2y.png

Wysłany: 3 października 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ja już kończę 6 tydzien i w pt mam skan w klinice bo jestem po in vitro wiec u mnie troche inaczej to wygląda. Klinika kazała poczekać z wizytą u gp aż do wizyty u nich.

aga1402 lubi tę wiadomość

• Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wannahaveababy wrote:
    Aha ja już kończę 6 tydzien i w pt mam skan w klinice bo jestem po in vitro wiec u mnie troche inaczej to wygląda. Klinika kazała poczekać z wizytą u gp aż do wizyty u nich.
    Aaa to na pewno bedzie inaczej :-) Gratuluje!

3jgx9jcgckdpkn2y.png

Wysłany: 3 października 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki tobie również gratuluje ciazy:)

• Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na scanie w piatek kochana :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2017, 23:14

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wannahaveababy wrote:
    Lilah tak wizyta w piatek. Już niedlugo
    A mogę zapytać jaką branża się zajmujesz?

Alusiek witaj kochana skąd jesteś?

Finanse, nic ekscytujacego ;)

Ja jak poszlam do gp to wyliczyl mi date, dal jakies papiery do wypelnienia i powiedzial zeby skontaktowac sie z polozna. A i dal skierowanie na badanie moczu. I tyle go widzialam od poczatku ciazy. Wszystko zalatwiam z polozna, ona tez kieruje mnie na dodatkowe badania krwi.

A midwife byla kolo 8-9 tyg tak jak Alusiek mowi.

• Nes Znajoma

Wysłany: 4 października 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) U mnie 7 tydzień, dziś byłam zapisać się do GP i dostałam termin dopiero na 3 listopad... Dali mi też papiery żeby wysłać do położnej. Mieszkam w Irlandii północnej od maja A to moja pierwsza ciąża więc strasznie się stresuje. Z objawów na razie mam straszną bezsenność (Chyba za bardzo przeżywam i martwię się bo długo jeszcze do wizyty), parę dni temu pojawiły się mdłości, do tego piersi są bardzo wrażliwe. Jak czytam fora to żałuję trochę że nie ma to jak w Polsce i nie mogę jeszcze zobaczyć maleństwa, cały czas się boję czy wszystko będzie ok bez większej opieki lekarzy.

c55fxzkr6pbdepfc.png

Wysłany: 4 października 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nes na pewno będzie ok nie denerwuj się. Zdrówka dla was i nudnej ciąży:*

Nes lubi tę wiadomość

• Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie u lekarza. Tak jak myslalam, zapytal tylko czy mialam jakies problemy w poprzedniej ciazy, czy biore kwas foliowy i czy mam jakies pytania ;) Obliczyl mi tylko tydzien ciazy i kazal sie do midwife umowic. A wizyte z midwife mam 23 pazdziernika :-) Szybciej niz sie spodziewalam ale to super :-)

3jgx9jcgckdpkn2y.png

Wysłany: 5 października 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczęło się kurcze wymiotowalam z samego rana. Macie jakieś sposoby? A wy jak się czujecie ?

‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ