X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanna kurcze mam nadzieje ze to po prostu bylo za wczesnie i serduszko juz jest. Tego bardzo ci zycze. Trzymam mocno kcuki za kropeczka &&&

Molly to daj znac jak po skanie, pewnie bedziesz miala ich troche wiecej ze wzgl na dwa bable.

Emikey ja mialam podobne doswiadczenie z pl ginekologiem tylko ze tutaj. Poszlam prywatnie, jeszcze jak sie staralam. Wizyta na odwal sie i jeszcze pretensje ze mam pelny pecherz. Wizyta u ang ginekologa na nhs - godzina w gabinecie, wszystko tlumaczyl i wszystkiego wysluchal.

• emikey Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam które mają już pociechy. Jestem na etapie prania ciuszków. Jaki proszek / płyn używacie? W Anglii widzę tylko Fairy non bio ale ma średnie opinie w necie. Zamawialyscie online Dzidziusia ? Co polecacie?

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah wrote:
    Wanna kurcze mam nadzieje ze to po prostu bylo za wczesnie i serduszko juz jest. Tego bardzo ci zycze. Trzymam mocno kcuki za kropeczka &&&

Molly to daj znac jak po skanie, pewnie bedziesz miala ich troche wiecej ze wzgl na dwa bable.

Emikey ja mialam podobne doswiadczenie z pl ginekologiem tylko ze tutaj. Poszlam prywatnie, jeszcze jak sie staralam. Wizyta na odwal sie i jeszcze pretensje ze mam pelny pecherz. Wizyta u ang ginekologa na nhs - godzina w gabinecie, wszystko tlumaczyl i wszystkiego wysluchal.
    Mój polski ginekolog to porażka (byłam na nfz i prywatnie). Mimo dobrych wyników nigdy nic dobrego nie powiedział. Zawsze było "nie jest źle" po czym dodawał "ale wie pani, że mogła zajść pomyłka". Polska położna tylko sprawdza ciśnienie i wagę. A ostatnio ginekolog nawet nie posłuchał małego tylko przestawił trąbke i powiedział, że dziecko się rusza. Zawsze skacze ni u niego ciśnienie do 150/100. A tu u midwife zawsze mam idealne bo podchodzę że spokojem. Ja też na swoim wątku czytam historię o nieziemskich lekarzach ale dziewczyny mają prywatne pakiety itd. Po sobie wiem, że w Polsce nie zawsze jest tak różowo. Tu nie uznali polskich badany więc zrobili mi wszystko. Nawet posiew. Jedyne co to ominie mnie test glukozy bo uznali pismo z laboratorium.

Ja nadal jestem pod podwójną opieka NHS i NFZ. Latam do Polski. W ten poniedziałek już ostatni raz. GP bez problemu dał mi zaświadczenie, że mogę latać, a polski gin powiedział że albo l4 albo zezwolenie, mogę wybierać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 16:32

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah masz prawie ten sam termin co ja:) ja z USG i OM mam 21.12

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 18.12 :) swiateczne bobasy sie szykuja:)

Ja jeszcze nie mam doswiadczenia ale planuje zamowic dzidziusia do prania.
    A dzis wlasnie poczynilam.pierwsze zakupy dla mojego szkraba. Dawno nie mialam takiej radochy:D jutro przyjdzie paczka

Annie1981, aga1402 lubią tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też zamówię dzidziusia.

Ja mam już większość rzeczy kupionych. Muszę jeszcze ściągnąć upatrzony wózek z Polski i kupić wanienke.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dwojka moich dzieci urodzila sie tutaj, najmlodsze w marcu tego roku. Wszystkie moje porody to cesarki(2 w pl I 2 tutaj), jesli macie jakies pytania to chetnie pomoge.
    Ja uzywam fairy do prania kapsulki plus plyn do plukania comfort bialy I jestem zadowolona, ciuchy wygladaja dobrze I Nic nie uczula.

Alusiek84 lubi tę wiadomość

• Alusiek84 Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    Hej dziewczyny! Dwojka moich dzieci urodzila sie tutaj, najmlodsze w marcu tego roku. Wszystkie moje porody to cesarki(2 w pl I 2 tutaj), jesli macie jakies pytania to chetnie pomoge.
    Ja uzywam fairy do prania kapsulki plus plyn do plukania comfort bialy I jestem zadowolona, ciuchy wygladaja dobrze I Nic nie uczula.
    Zgadzam sie, ja uzywalam dokladnie to samo i tez bylam zadowolona :-)

3jgx9jcgckdpkn2y.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alusiek. Molly. Witajcie :)

Lilah. Wczoraj mielismy chrzest. Emilka trochę płakała w kościele, ale akurat samo polewanie wodą na niej nie zrobilo wrażenia ;)
    Dzien wczesniej ciągle wisiała na cycu a po chrzcie non stop spala i musiałam ją budzic na karmienie. Calkowita zmiana :) Mama się śmieje, że to przez chrzest a mi się wydaje, że odsypia poprzedni nieprzespany dzień ;)
    Odnośnie listy to nie mam jej na tel, ale tak z głowy to mogę jeszcze dorzucić te kulki z waty do mycia pupy, dużo tego schodziło.

Nes. Ja też mieszkam w NI i tez na początku ciąży zazdroscilam dziewczynom z PL. Na pierwszy scan pojechałam prywatnie do Dublina, żeby się uspokoić a potem już całą ciążę mialam prowadzona na NHS i się przyzwyczaiłam, że jest inaczej niż w PL. Całe szczęście u mnie wszystko bylo w porządku i Emilka jest z nami od 3 tygodni :)
    Odnosnie scanow to jak sie pytalam ile będzie to powiedzieli, ze 2 ale finalnie mialam chyba 5, nie jestem pewna dlaczego, bo ciąża bez komplikacji.

Aga. Ja się pytalam położnej kiedy będziemy omawiac plan porodu to mi powiedziała, że mam sama wypełnić. Zależało mi na pewnych rzeczach, więc sama ich wypytywalam i ustalalam, zarówno w ciąży jak i przed porodem.

Emilkey. Ja używam Fairy Non Bio. Do tego nie prasowałam ciuszkow i jest wszystko ok.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Emilka ma juz swoja pierwsza impreze za soba :) nic dziwnego ze odsypiala. A jak sobie radzicie w domu? Super ze masz mame. Ja bede tylko z mezem na poczatku, tak postanowilismy, troszke sie obawiam ale damy rade :)

Ja tez mam dodatkowe skany. Za kilka tyg bedzie 5ty. Nie moge sie doczekac bo juz sie stesknilam za widokiem mojej kruszynki. Coraz mocniej sie rozpycha i kopie ale ogolnie to jest delikatna dla mamy :)

Jasmine witaj, wow czworka dzieciaczkow, pieknie. Mi sie marzyla trojka ale wiem juz ze nie da sie tych rzeczy zaplanowac.

Milego poczatku tygodnia dziewczyny!

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 9 października 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah. W domu Emilka jest nieodkladalna. Cały dzień wisialaby na cycu i to jest bardzo uciążliwe. Prawie nie śpi, na spacery też nie chodzimy, bo płacze do cyca a wózek jej nie uspokaja. To, że mogę wziąć prysznic czy zjeść śniadanie to dzięki temu, że mama ją nosi na rękach. Nie wiem jak to będzie jak ona pojedzie ;) Poza tym Emilka jest kochana :)
    Mój mąż niestety nie mógł wziac tacierzynskiego, bo zbyt krótko pracuje w danym zakładzie pracy.
    Fajnie, że też masz dodatkowe scany :) Pochwal się jakąś fotką :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej taki glodomor z niej czy pieszczoch tez ze lubi byc przy cycu non stop? Rzeczywiscie w takiej sytuacji obecnosc mamy bezcenna. Kto wie, moze ja tez bede moja blagac zeby jednak przyjechala pomoc ;)
    Choc ma baaardzo tradycyjne poglady na temat diety w czasie kp wiec nie wiem jak by sie to skonczylo ;) w kazdym razie wiem ze na pomoc moge liczyc w razie czego.

Fotke podesle jak tylko dosiade sie do laptopa bo na tel slabo mi chodzi ovu

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie a jaki wozek wybralas? Ja sie zbieram do kupna a tyle tego :o

Ps doczekalam sie trojeczki z przodu :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 19:15

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah. Myślę, że mała po prostu chce być blisko mnie, że jest to tzw. IV trymestr.
    Moja mama przed przyjazdem też zaczęła mi mówić, że mam sobie przygotowac dietę KP i bałam się, ze będą zgrzyty. Przygotowałam jej kilka artykułów z sieci na ten i inne tematy, żebym nie musiała wszystkiego sama tłumaczyć i pomogło. Mama nawet zrozumiała, że pewne rzeczy się zmieniają i nie bylo miedzy nami konfliktów.
    Ja kupiłam Babystyle Oyster Zero. Jest bardzo lekki i zwrotny. Jak na razie jestem zadowolona.
    Gratuluję 3 z przodu :)

Lilah lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Molly86 Debiutantka

Wysłany: 10 października 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    A wiec wczoraj mialam skan. Wszystko w porzadku, serduszka bija mocno. Faktycznie w zwiazku z twixami bede ich miala wiecej. Kolejne juz umowione na 02.11 i 08.12, a potem juz co 2 tyg. Fajnie, bo sie troche martwilam ze bedzie ich malo w porownaniu do PL :)
    Położna stwierdziła ze prawie na pewno mamy bliźnięta jednojajowe, jednak w takiej ciąży nigdy nie ma nic na 100% ;]

Dziewczyny kiedy zaczęlyscie robić jakieś zakupy? To dopierero 13 tydz i się trochę boje za wcześnie kupować, ale strasznie mnie kusi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 07:16

Lilah lubi tę wiadomość

• Molly86 Debiutantka

Wysłany: 10 października 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/9f294a6fa3cb.jpg.html

Moje szkraby

aga1402 lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly86 wrote:
    Dziewczyny kiedy zaczęlyscie robić jakieś zakupy? To dopierero 13 tydz i się trochę boje za wcześnie kupować, ale strasznie mnie kusi

Trzymając się przesadow to niby za wcześnie na zakupy ale ja już w 13 tyg miałam parę ciuszków. Zaczęłam od 10 ;) mama mi powiedziała, że przesady są przesadami a humor trzeba sobie czasem poprawić ;) ja uwielbiam kupować te maluckie ciuszki :D

aga1402 lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly. Gratuluję serduszek :)
    Ja nie jestem przesądna. Zaczęłam kupować wyprawkę, kiedy dotarło do mnie, że ciąża to nie żart, więc jakoś na początku II trymestru.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• emikey Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na USG w Polsce wyszło mi, że mały przekręcił się i już nie jest główka w dół a ułożony posladkowo. Ma jeszcze 4 tyg by się przekręcić. Ale ja już się stresuje. W Polsce to cesarka, a w Anglii to nie wiem. Niby lekarz powiedział, że w Anglii to też jest wytyczne do cc ale coś czuję, że była by to ciężka batalia :( a mój szpital w UK jest znany z odmowy cesarek. Zawsze w gazetach jak piszą o tym to podają go za przykład szpitala mówiącego "nie"

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkey. W moim szpitalu jest to wskazanie do CC, ale dziecko może się jeszcze obrócić.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ