X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie a jak u Ciebie i Emilki? Jak sobie radzisz?

Ja z jednej strony nie moge sie doczekac, a z drugiej zdaje sobie sprawe, ze za moment bede calkowicie odpowiedzialna za taka mala istotke i na pewno jest lekki stres.

Samego porodu sie az tak nie boje, choc spodziewam sie ze bedzie bolalo. Bardziej jestem ciekawa, jak to bedzie, czy rozpoznam, ze to juz ;)
    I probuje sie przygotowac do karmienia piersia (tzn narazie tylko w teorii), zeby nie dac sobie wcisnac jakichs bzdur w szpitalu, bo bardzo mi zalezy.

• Meli92 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    dołączam do Was :)
    U mnie dopiero poczatek ciazy. Pierwszy skan mam za 2 tygodnie. Dluzy mi sie strasznie, ale musze byc cierpliwa.

Lilah bedziesz rodzic w TW?

f2w39jcgync8jov1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Meli :)

Tak taki mam plan, slyszalam dobre opinie o tym szpitalu.

Jak sie czujesz, mecza Cie mdlosci? Na kiedy wyznaczyli Ci skan?

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah. Stres jest normalny. Ja dzień przed planowanym CC płakałam, bo wychodziły ze mnie wszystkie emocje ;)
    Bardzo dobrze, że przygotowujesz się teoretycznie do KP. Ja tak samo zrobiłam i DUŻO mi to dało, bo położne w szpitalu nie są tak wspierające w tej kwestii jak myślałam.
    Jakby coś to pisz, postaram się pomóc :)

Z Emilką dość dobrze sobie radzę. Nocki są jeszcze piękniejsze, ostatnio zaczęła przesypiać całe lub max 1 pobudka.
    W dzień jest bardziej męcząca, bo albo na cycusiu albo na rękach, ale już się przyzwyczaiłam ;)
    Największa bolączka to, że nie lubi wózka ani chusty i nie chodzimy na spacery. Czekam aż podrośnie, może coś się zmieni.

Meli. Witaj. Życzę, aby czas do pierwszego scanu upłynął jak najszybciej :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Meli92 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilah ja sie czuje bardzo dobrze, jedyny moj objaw to padam szybko spac i troche czesciej jestem glodna.

Jak u Ciebie ? tulisz juz malenstwo?

Annie dziekuje, teraz to juz mi szybko czas leci.

Skan mam w klinice 4 stycznia i w ten sam dzien mam spotkanie z midwife.

Annie1981 lubi tę wiadomość

f2w39jcgync8jov1.png
  • agi1402 Debiutantka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie zaakceptuj mnie prosze wyslam ci zaproszenie. to ja aga chxialam cie zapytac cos na priva dzieki.

aga1402
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi. Zaakceptowałam. Dobrze, że napisałaś, bo ja tam w ogóle nie wchodzę ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Londynka Debiutantka

Wysłany: 11 marca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Chciałam odświeżyć wątek. Czy jest tu jakaś mama pod opieką w Wielkiej Brytanii / Londynie?
    Miałam pierwszy skan ale to dopiero wczesny 5 tydzien =- tak Pani na badaniu okreslila. Mam za 2 tygodnie sie umowic na kolejne badanie. Czy juz mam sie rejestrowac na stronie wybranego szpitala odnosnie midwife czy poczekac az uslysze bijace serduszko na skanie?

Jakie badania wykonuja na 1 wizycie z midwife o co pytać? To moja 1 ciąża.

Pozdrawiam :):):):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 15:40

ZUZAUK lubi tę wiadomość

Chmurka
  • Estelle Nowa

Wysłany: 11 marca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lepiej zostać do czasu rozwiązania w PL, czy rodzić w UK?

Wesoła, odważna, czasem histeryczna ;) Redaktor działu uroda na Lova
  • Londynka Debiutantka

Wysłany: 12 marca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ktorym tyogodniu wyslali Was na pierwszy transvaginal skan ? Od razu rejestrowalyscie sie na stronie wybranego szpitala ?

Chmurka
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estelle. W PL lepsza jest opieka w trakcie ciąży, za to poród zdecydowanie lepiej w UK.

Londynka. Ja w UK nigdy nie miałam transvaginal scan. Wszystkie przez brzuch. Też nie musiałam nic sama umawiać w szpitalu, tylko wizytę u GP i on wysyłał skierowanie do szpitala i już listy same przychodziły na pierwsze spotkanie z midwife i scany.
    Na pierwszej wizycie u położnej miałam badane: ciśnienie, mocz, morfologię, WR (wątroba), HIV, różyczka, hemoglobinę, cukier, poziom CO2 w wydychanym powietrzu.
    Odnośnie pytań do położnej to zależy jakie masz obawy, ale możesz sobie przeczytać przykładowe pytania np. tu

http://cud-narodzin.pl/lista-pytan-do-poloznej/

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Londynka Debiutantka

Wysłany: 14 marca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Annie1981 za odpowiedz. A w ktorym tygodniu mialas skan ? Ja jestem w 6 tygodniu i nie wiem jak szybko dostane list z zaproszeniem zeby sprawdzic bicie serduszka. Chyba pojde prywatnie do polskiego ginekologa jak bede musiala dlugo czekac... Trzoch zestresowana jestem bedac tutaj w ciazy :)

Chmurka
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Londynka. Ja miałam pierwszy scan na NHS i pierwsza wizytę u midwife dopiero w 12 tc, dlatego w 6tc poszłam prywatnie zobaczyć serduszko, bo nie dałabym rady czekać tak długo ;)
    Podobno pierwszy scan robią tu między 8 a 12 tc.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Londynka Debiutantka

Wysłany: 15 marca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za odpowiedź.. GP poprosil o wczesniejszy skan dla mnie i dwa szpitale odmowily bo nie widza powodu. Uslyszalam ze dopiero w 12tc bede miec skan ;( Sprawdzilam jakiegos poleconego polskiego ginekologa w Londynie i za sam skan 90funtow a z konsulatacja 150funtow !!! to jakis kosmos... Któraś z Was jest z Londynu? może polecic dzie udać się zeby nie placic tyle chyba ze to norma. Taniej wyjdzie mi poleciec do polski zrobic te badania..

Chmurka
  • emikey Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estelle ja do Polski latałam co miesiąc na wizyty bo w Anglii to przynajmniej do 34tc zbytnio się niczym nie interesowali. Za to końcówka ciąży i poród zdecydowanie UK. W Polsce takiej opieki nie ma, no chyba że w prywatnych klinikach.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Londynka Debiutantka

Wysłany: 23 marca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... potrzebuje porady

Dostalam list ze szpitala na pierwszy skan i wykrycie chorób Downa itd... Czy to jest spotkanie tez z midwife? Spotkanie jest w 12tc... Obecnie jestem CHYBA w 6tc. Troche sie obawiam bo nie wiem kiedy jakiekolwiek badania bede miala poza skanem.

Umowilam sie prywatnie do polskiego ginekologa tu w londynie ale jest niesamowicie drogi za skan 135funtow :( ale i tak chyba pojde bo miesiac czekac na badanie usg to chyba przesada...

prosze poradźcie

ZUZAUK lubi tę wiadomość

Chmurka
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Londynka. Widzę, że u Ciebie wszystko trochę inaczej jest zorganizowane niż u mnie. Ja miałam pierwsze spotkanie w 12tc i to był scan, ale zwykły, i spotkanie z midwife plus wszystkie badania, o których Ci pisałam. O scan na zespół Downa musiałam się prosić i miałam robiony w 15tc.
    Ja w polskiej klinice płaciłam za wizytę z USG 150£, niestety tak tu się cenią. Nie byłam w stanie wytrzymać bez USG do 12tc dlatego zapłaciłam, żeby potwierdzić ciążę, ale to było pierwszy i ostatni raz. Potem już tylko na NHS.
    Myślę, że zrobią Ci te wszystkie badania na tej wizycie, bo u mnie było napisane, że tylko spotkanie z midwife, nawet nic nie wspomnieli o scanie, więc ja byłam miło zaskoczona.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Londynka wrote:
    Dziewczyny... potrzebuje porady

Dostalam list ze szpitala na pierwszy skan i wykrycie chorób Downa itd... Czy to jest spotkanie tez z midwife? Spotkanie jest w 12tc... Obecnie jestem CHYBA w 6tc. Troche sie obawiam bo nie wiem kiedy jakiekolwiek badania bede miala poza skanem.

Umowilam sie prywatnie do polskiego ginekologa tu w londynie ale jest niesamowicie drogi za skan 135funtow :( ale i tak chyba pojde bo miesiac czekac na badanie usg to chyba przesada...

prosze poradźcie

Hej, ja tez z Londynu, dostałam dokumenty z szpitala St Gorge na Tootiing i z umówionym 3 spotkaniami.
    Pierwszy w 10 tyg z położna później krew na 11 tyg i scan na 12 tyg .

My zrobiliśmy prywatnie scan na early pregnency w ang klinice Peak a Booo na Mitcham koszt 45£
    Polskie kliniki są bardzo wysokie., masakra.

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Paulinus Nowa

Wysłany: 10 maja 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Czy ktoras z was jest moze z Darlington lub okolic ?

• toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

dziewczynu z UK które robia dzieciowe zakupy w primarku ?

thgfcsqvu04h8c8a.png
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ