X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    dziewczynu z UK które robia dzieciowe zakupy w primarku ?
    Ja nie robię. Na forach czytałam, że słaba jakość.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Ja nie robię. Na forach czytałam, że słaba jakość.

a gdzie kupujesz

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    a gdzie kupujesz

poprosze annie o przyjecie do przyjac

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

annie1981 moge cie na priv

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    a gdzie kupujesz
    Przyjęłam zaproszenie.
    Ja kupuję kartony używanych ciuszków od znajomych albo z eBaya. Czasami coś sama dokupie, przeważnie w Tesco F&F.
    Dobre gatunkowo ubranka ma też George z Asdy oraz Next.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! nie wierze, ze wczesniej nie widzialam tego watku, ale sie ciesze ze was znalazlam! :)
    niecale 2 tyg temu bylam w Polsce i wtedy udalo mi sie pojsc na wizyte do ginekologa, okazalo sie ze byl to 7w3d ciazy i bilo juz serduszko :)

tu w UK zglosilam sie do Queen Charlotte hospital (mieszkam w Londynie) i umowiono mnie na pierwsza wizyte na ten poniedzialek, 2.07. bedzie to poczatek 10 tygodnia i troche martwi mnie ze tak wczesnie ta wizyta.. czy nastepna bedzie dopiero w 16tym tygodniu, czy jest szansa ze bede jeszcze miala wizyte wczesniej? to moja pierwsza ciaza w UK i pierwsza w ogole stycznosc z tutejsza sluzba zdrowia,wiec wybaczcie mi glupie pytania, ale jestem zupelnie zielona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 15:47

ZUZAUK lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey. Gratuluję serduszka :)
    Ja już jedną ciążę w UK przeszłam a teraz staram się o drugie dziecko, także pytaj, chętnie pomogę w miarę możliwości :)

Ja na pierwszej wizycie w 12tc miałam pierwszy scan na NHS, a potem wizyty z położną. Podobno w UK są tylko dwa scany, ten pierwszy i ostatni w 20tc. Ja jednak miałam chyba 5, może dlatego że miałam CC oraz zażyczyłam sobie scanu genetycznego na syndrom Downa. Także to różnie.

Mniej więcej tak wyglądają wizyty w UK:

https://www.nhs.uk/conditions/pregnancy-and-baby/antenatal-appointment-schedule/

Jonesey lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    hej! nie wierze, ze wczesniej nie widzialam tego watku, ale sie ciesze ze was znalazlam! :)
    niecale 2 tyg temu bylam w Polsce i wtedy udalo mi sie pojsc na wizyte do ginekologa, okazalo sie ze byl to 7w3d ciazy i bilo juz serduszko :)

tu w UK zglosilam sie do Queen Charlotte hospital (mieszkam w Londynie) i umowiono mnie na pierwsza wizyte na ten poniedzialek, 2.07. bedzie to poczatek 10 tygodnia i troche martwi mnie ze tak wczesnie ta wizyta.. czy nastepna bedzie dopiero w 16tym tygodniu, czy jest szansa ze bede jeszcze miala wizyte wczesniej? to moja pierwsza ciaza w UK i pierwsza w ogole stycznosc z tutejsza sluzba zdrowia,wiec wybaczcie mi glupie pytania, ale jestem zupelnie zielona :)

Gratulacje ! Bardzo polecam ten szpital 4 lata temu urodziłam tan syna :) świetna opieka i nawet maja kilka polskich położnych :)

Jonesey lubi tę wiadomość

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Happy84 Debiutantka

Wysłany: 30 czerwca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim! Wkoncu zdecydowalam sie napisac i dolaczyc do waszej grupy jesli tylko mnie przyjmiecie?
    Na to wyglada ze i ja bede lutowka. 3 pozytywne testy w ciagu ostatnich 10 dni. Jesyem bardzo szczesliwa. 5 lat staran i nareszcie moge sie cieszyc

Annie1981, ZUZAUK lubią tę wiadomość

3jgxyx8dfqduhpi9.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happy. Gratulacje :) Długo musiałaś czekać na swój skarb :) Życzę nudnej ciąży :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Happy84 Debiutantka

Wysłany: 1 lipca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje,troche dlugo to trwało. Juz myslalam ze nie uda nam sie i moj synek nie bedzie mial rodzeństwa. W moim przypadku zadzialalo badanie drożności jajowodow, 2 miesiace temu do tego jeden jajowod niedrozny,stracilam nadzieje po tym badaniu a tu taka niespodzianka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 20:23

Annie1981, ZUZAUK lubią tę wiadomość

3jgxyx8dfqduhpi9.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Jonesey. Gratuluję serduszka :)
    Ja już jedną ciążę w UK przeszłam a teraz staram się o drugie dziecko, także pytaj, chętnie pomogę w miarę możliwości :)

Ja na pierwszej wizycie w 12tc miałam pierwszy scan na NHS, a potem wizyty z położną. Podobno w UK są tylko dwa scany, ten pierwszy i ostatni w 20tc. Ja jednak miałam chyba 5, może dlatego że miałam CC oraz zażyczyłam sobie scanu genetycznego na syndrom Downa. Także to różnie.

Mniej więcej tak wyglądają wizyty w UK:

https://www.nhs.uk/conditions/pregnancy-and-baby/antenatal-appointment-schedule/

wlasnie mam za soba 1sza wizyte (wczoraj), nie bylo scanu tylko wywiad z polozna :) umowily mnie juz na scan w 12 tygodniu i mam sie stawic za 3 tygodnie :)
    powiedziano mi ze nastepna wizyta w 16 tygodniu, czy wtedy bede mogla prosic o kolejne usg? kiedy bede robic badania z krwi wykluczajace choroby genetyczne?
    na wczorajszej wizycie wlasnie pobraly mi krew i mocz ale w sumie to nie zrozumialam czy juz beda badac po jakims konkretnym kontem, czy to moze dla ogolnego sprawdzenia mojego stanu zdrowia? troche po tej wczorajszej wizycie zglupialam co i jak, chyba nie zrozumialam wszystkiego co do mnie polozna mowila :D

Happy wow gratulacje! zycze Ci zeby ciaza przebiegala wzorowo do samego konca :)

ZUZAUK lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happy84 wrote:
    Dziekuje,troche dlugo to trwało. Juz myslalam ze nie uda nam sie i moj synek nie bedzie mial rodzeństwa. W moim przypadku zadzialalo badanie drożności jajowodow, 2 miesiace temu do tego jeden jajowod niedrozny,stracilam nadzieje po tym badaniu a tu taka niespodzianka :)

Gratulacje I samych pomyslnosci

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    wlasnie mam za soba 1sza wizyte (wczoraj), nie bylo scanu tylko wywiad z polozna :) umowily mnie juz na scan w 12 tygodniu i mam sie stawic za 3 tygodnie :)
    powiedziano mi ze nastepna wizyta w 16 tygodniu, czy wtedy bede mogla prosic o kolejne usg? kiedy bede robic badania z krwi wykluczajace choroby genetyczne?
    na wczorajszej wizycie wlasnie pobraly mi krew i mocz ale w sumie to nie zrozumialam czy juz beda badac po jakims konkretnym kontem, czy to moze dla ogolnego sprawdzenia mojego stanu zdrowia? troche po tej wczorajszej wizycie zglupialam co i jak, chyba nie zrozumialam wszystkiego co do mnie polozna mowila :D

Happy wow gratulacje! zycze Ci zeby ciaza przebiegala wzorowo do samego konca :)

Mi orzyszedl list ze szpitalem z data usg I od razu z data na badania krwi pod katem genetycznym.
    Bylo to w 12 tyg , teraz juz 17 . Czekamy na nasz skarb w grudniu :)

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey. To wszystko trochę różni się w zależności od regionów. Ja miałam pierwszą wizytę w 12tc i od razu scan. Położne mi powiedziały, że będą tylko dwa, ale w rzeczywistości miałam koło 5. Raczej oni nie robią USG na prośbę pacjenta, bo tu są z tym bardzo oszczędni.
    Genetyczne u mnie robią dopiero jak kobieta skończy 36 lat.
    Krew zawsze badają na początku. Morfologia plus hemoglobina, sprawdzają czy przwchodzilas różyczkę i na jakąś chorobę weneryczną, nie pamiętam którą. Mocz musisz przynosić na każde spotkanie antinatal. Oni sprawdzają czy nie ma infekcji, bo w ciąży ona może być bezobjawowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 11:27

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się macie przyszłe mamusie ?

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wszystko dobrze poki co :) w przyszla srode mam pierwszy scan! tzn ten z badaniami genetycznymi juz :) staram sie nie denrwowac i raczej trzymam pozytywne nastawienie :) co ma byc to bedzie :)

Zuza jak tam u ciebie? znasz juz plec dziecka? :)

ZUZAUK lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    u mnie wszystko dobrze poki co :) w przyszla srode mam pierwszy scan! tzn ten z badaniami genetycznymi juz :) staram sie nie denrwowac i raczej trzymam pozytywne nastawienie :) co ma byc to bedzie :)

Zuza jak tam u ciebie? znasz juz plec dziecka? :)

Powodzenia na wizycie za ten , nie ma co się stresować .
    My mamy scan połówkowy 02/08 mam nadzieje ze dowiemy się kto się chowa w brzuszku . To już bd mój 21 tydzień :)

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Happy84 Debiutantka

Wysłany: 17 lipca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze u was wszystko, dobrze. Ja to tu jestem najmlodsza jesli chodzi o tyg ciazy . Jestem rowniez po wizycie z położna i dostalam tez list ze szpitala na scan w 12 tygodniu. Póki co czekam do wtorku na wizyte w Pl i piersze usg. Nie moge sie doczekac, bo sie martwie ze cos jest nie tak:(

ZUZAUK lubi tę wiadomość

3jgxyx8dfqduhpi9.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happy. Nie martw się, na pewno wszystko jest ok. Rozumiem jednak, bo na początku takie obawy są normalne. Ja się bałam, że nie będzie serduszka a potem przed każdym USG, że przestało bić ;)
    Jak już poczujesz ruchy to będzie łatwiej nie panikować, u mnie tak było ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 22:03

Happy84 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ