Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej przyszłe mamusie!
Ja juz po pierwszym scanie w PL. Widzialam moja dzidzie:) i bijace serduszko,kamień spadł mi z serca jak dowiedziałam sie ze jest wszystko dobrze. Poki co odpoczywam na urlopie w PL a juz za 2 dni jedziemy na urlop do Chorwacji. Troche bedzie ciezko wytrzymać w te upaly powyzej 30 stopni:/
A jak u was kobietki, jak samopoczucie???ZUZAUK, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Happy84 wrote:Hej przyszłe mamusie!
Ja juz po pierwszym scanie w PL. Widzialam moja dzidzie:) i bijace serduszko,kamień spadł mi z serca jak dowiedziałam sie ze jest wszystko dobrze. Poki co odpoczywam na urlopie w PL a juz za 2 dni jedziemy na urlop do Chorwacji. Troche bedzie ciezko wytrzymać w te upaly powyzej 30 stopni:/
A jak u was kobietki, jak samopoczucie???
Hej Happy u nas w Londynie tez upały , a ja w weekend do Polski się na urlop wybieram .
Dziś miałam scan i potwierdziły się przeczucia ze to dziewczynka także teraz myśle nad imieniem , Emily Alice czy Amelia Alexadra , wszystkie piękne i wszystkie dwujęzyczne -
Hej Happy u nas w Londynie tez upały , a ja w weekend do Polski się na urlop wybieram .
Dziś miałam scan i potwierdziły się przeczucia ze to dziewczynka także teraz myśle nad imieniem , Emily Alice czy Amelia Alexadra , wszystkie piękne i wszystkie dwujęzyczne
ZUZAUK GRATULACJE to super nowina. My rowniez marzymy o dziewczynce, ale co mam byc to bedzie,najwazniejsze aby bylo zdrowe:)imiona piękne,jest ich tyle ze ciezko sie zdecydowac ;)W takim razie zycze duzo odpoczynku i relaksu na urlopie w PL.
Pozdrawiam -
hej dziewczyny dawno sie nie odzywalam!
dostalam list z wynikami pappa, ryzyko wyszlo niskie takze kamien z serca
sluchajcie mam do was pytanie moze bedziecie wiedziec..
mam bardzo stresujaca prace i teoretycznie najwczesniej na zwolnienie moge isc dopiero 11.11 (29 tydzien)
powiedzcie mi, gdybym chciala odejsc wczesniej jest tutaj cos takiego jak L4 w polsce? tzn platne chorobowe? i jesli tak to ile jest platne?
wiem ze normalnie chorobowe to jakies £90 tygodniowo czyli grosiki zastanawiam sie czy jest cos takiego jak specjalne chorobowe w ciazy i czy jest lepiej platne?
bede wdzeczna za wszelkie podpowiedziAnnie1981 lubi tę wiadomość
-
Jonesey. Cieszę się, że ryzyko wyszło niskie. To zawsze kamień z serca
Niestety chorobowe w ciąży jest tak samo płatne jak każde inne tj. koło 80£ tygodniowo. Czasami zakład pracy ma swoje warunki i wypłaca tzw. Company Sick Pay zamiast Statutory Sick Pay.
Ja tak miałam i dostawałam 100% wynagrodzenia przez cały okres L4. To się tu podobno rzadko zdarza, ale się zdarza. Musiałabyś zapytać w pracy czy coś takiego mają.
Jonesey lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie dzieki za odpowiedz!
tego sie wlasnie obawialam
niestety moi pracodawcy to typowe 'zydy', nie ma opcji zeby mi placili wiecej niz jest to konieczne i wszystko robia zgodnie z minimum proponowanym przez hmrc gov
szkoda mi nawet pytac bo juz wiem jaka bylaby odpowiedz
no trudno, jeszcze 2 i pol miesiaca mi zostalo, jakos musze dac rade -
Hej mamuśki. Kolejny scan za mna. Dzidzius rosnie zdrowy,mierzy 6,5 cm i mamy juz 12 tydz i 6 dzien czyli data porodu bedzie wczesniej na 22.02.2019. Teraz czekamy na testy genetyczne,chociaż wiem ze bedzie wszystko dobrze:)pozdrawiam
Annie1981, Jonesey lubią tę wiadomość
-
Hey jest tu ktoś jeszcze? wczoraj zobaczyłam dwie kreski na teście i to wcale nie takie jasne i tak się zastanawiam czy w UK jest możliwość zrobienia bety? Albo na NHS albo odpłatnie. W grudniu miałam biochema I różne myśli mi teraz chodzą po głowę i beta by mnie uspokoiła. Mój syn urodził się w UK ale początek ciąży spędziłam w Polsce i tam miałam cała początkowa diagnostykę. Tu nawet nie chcieli mi zrobić testów krwi na tarczycy bo powiedzieli ze trzeba się nieudolnie starać rok żeby GP podjął jakieś działania.
-
Hej, pewnie do tej pory potwierdziłaś już kolejnymi testami ciążę ale jesli wciaz szukasz bety to wszystko zależne gdzie jestes, byc moze w twoim mieście jest Polska przychodnia gdzie prywatnie zrobisz betę jak i zaliczysz wizyte z ginekologiem?
-
Czesc dziewczyny, ja ciaze przechodze w uk ale rodze w Polsce.
mam pytanko: czy bardziej oplaca sie takie rzcezy jak butelki, podgrzewacze, laktator itp bardziej sie oplaca w Polsce czy w UK? Macie jakies niedrogie miejsca do polecenia w UK?PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy -
Toonney wrote:Hej czy jest tutaj ktos jeszcze?
Ja tu zaglądam od czasu do czasu, z nadzieją, że będę tu przynależeć, ale póki co muszę uzbroić się w cierpliwość
Annie1981 wrote:Gratulacje kochana! Co za wspaniała wiadomość! Opowiadaj
Ja tu zaglądam od czasu do czasu, z nadzieją, że będę tu przynależeć, ale póki co muszę uzbroić się w cierpliwość
Poki Co nie ma jeszcze za wiele do opowiadania. 18.04 mielismy FET (crio transfer) ktory chyba sie udal bo mialam 5 pozytywnych sikancow. Beta we wtorek zobaczymy czy potwierdzi to Co sikance -
Toonney wrote:Poki Co nie ma jeszcze za wiele do opowiadania. 18.04 mielismy FET (crio transfer) ktory chyba sie udal bo mialam 5 pozytywnych sikancow. Beta we wtorek zobaczymy czy potwierdzi to Co sikance
Toonney lubi tę wiadomość
Dziewczyny, czy ma ktoras odsprzedac Cyclogest? Prosze o kontakt. To pilne.25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty