X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happy, rozumiem twoje obawy , przechodzilam to samo , pewnie wiele z przyszlym mam po dzielna twoje obawy .
    Trzymam kciuki za wizyte i czekamy na wiesci :)

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Happy84 Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przyszłe mamusie!
    Ja juz po pierwszym scanie w PL. Widzialam moja dzidzie:) i bijace serduszko,kamień spadł mi z serca jak dowiedziałam sie ze jest wszystko dobrze. Poki co odpoczywam na urlopie w PL a juz za 2 dni jedziemy na urlop do Chorwacji. Troche bedzie ciezko wytrzymać w te upaly powyzej 30 stopni:/
    A jak u was kobietki, jak samopoczucie???

ZUZAUK, Annie1981 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dfqduhpi9.png
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happy84 wrote:
    Hej przyszłe mamusie!
    Ja juz po pierwszym scanie w PL. Widzialam moja dzidzie:) i bijace serduszko,kamień spadł mi z serca jak dowiedziałam sie ze jest wszystko dobrze. Poki co odpoczywam na urlopie w PL a juz za 2 dni jedziemy na urlop do Chorwacji. Troche bedzie ciezko wytrzymać w te upaly powyzej 30 stopni:/
    A jak u was kobietki, jak samopoczucie???

Hej Happy u nas w Londynie tez upały , a ja w weekend do Polski się na urlop wybieram .
    Dziś miałam scan i potwierdziły się przeczucia ze to dziewczynka także teraz myśle nad imieniem , Emily Alice czy Amelia Alexadra , wszystkie piękne i wszystkie dwujęzyczne :)

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • Happy84 Debiutantka

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej Happy u nas w Londynie tez upały , a ja w weekend do Polski się na urlop wybieram .
    Dziś miałam scan i potwierdziły się przeczucia ze to dziewczynka także teraz myśle nad imieniem , Emily Alice czy Amelia Alexadra , wszystkie piękne i wszystkie dwujęzyczne :)

ZUZAUK GRATULACJE to super nowina. My rowniez marzymy o dziewczynce, ale co mam byc to bedzie,najwazniejsze aby bylo zdrowe:)imiona piękne,jest ich tyle ze ciezko sie zdecydowac ;)W takim razie zycze duzo odpoczynku i relaksu na urlopie w PL.
    Pozdrawiam

3jgxyx8dfqduhpi9.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny dawno sie nie odzywalam! :)

dostalam list z wynikami pappa, ryzyko wyszlo niskie takze kamien z serca :)

sluchajcie mam do was pytanie moze bedziecie wiedziec..

mam bardzo stresujaca prace i teoretycznie najwczesniej na zwolnienie moge isc dopiero 11.11 (29 tydzien) :(
    powiedzcie mi, gdybym chciala odejsc wczesniej jest tutaj cos takiego jak L4 w polsce? tzn platne chorobowe? i jesli tak to ile jest platne?
    wiem ze normalnie chorobowe to jakies £90 tygodniowo czyli grosiki :( zastanawiam sie czy jest cos takiego jak specjalne chorobowe w ciazy i czy jest lepiej platne?

bede wdzeczna za wszelkie podpowiedzi :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey. Cieszę się, że ryzyko wyszło niskie. To zawsze kamień z serca :)
    Niestety chorobowe w ciąży jest tak samo płatne jak każde inne tj. koło 80£ tygodniowo. Czasami zakład pracy ma swoje warunki i wypłaca tzw. Company Sick Pay zamiast Statutory Sick Pay.
    Ja tak miałam i dostawałam 100% wynagrodzenia przez cały okres L4. To się tu podobno rzadko zdarza, ale się zdarza. Musiałabyś zapytać w pracy czy coś takiego mają.

Jonesey lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie dzieki za odpowiedz!

tego sie wlasnie obawialam :/
    niestety moi pracodawcy to typowe 'zydy', nie ma opcji zeby mi placili wiecej niz jest to konieczne i wszystko robia zgodnie z minimum proponowanym przez hmrc gov :/
    szkoda mi nawet pytac bo juz wiem jaka bylaby odpowiedz :D

no trudno, jeszcze 2 i pol miesiaca mi zostalo, jakos musze dac rade :)

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Happy84 Debiutantka

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki. Kolejny scan za mna. Dzidzius rosnie zdrowy,mierzy 6,5 cm i mamy juz 12 tydz i 6 dzien czyli data porodu bedzie wczesniej na 22.02.2019. Teraz czekamy na testy genetyczne,chociaż wiem ze bedzie wszystko dobrze:)pozdrawiam

Annie1981, Jonesey lubią tę wiadomość

3jgxyx8dfqduhpi9.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)
    my w zszelym tyg poszlismy na prywatny scan do Window to the womb i juz wiemy ze bedziemy mieli synka! :)
    badania polowkowe za miesiac, juz nie moge sie doczekac! :)

Annie1981, ZUZAUK lubią tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • ZUZAUK Ekspertka

Wysłany: 5 września 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Jonesey gratulacje :)

Jonesey lubi tę wiadomość

3jgxyx8d6zfqzqgh.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey jest tu ktoś jeszcze? :) wczoraj zobaczyłam dwie kreski na teście i to wcale nie takie jasne i tak się zastanawiam czy w UK jest możliwość zrobienia bety? Albo na NHS albo odpłatnie. W grudniu miałam biochema I różne myśli mi teraz chodzą po głowę i beta by mnie uspokoiła. Mój syn urodził się w UK ale początek ciąży spędziłam w Polsce i tam miałam cała początkowa diagnostykę. Tu nawet nie chcieli mi zrobić testów krwi na tarczycy bo powiedzieli ze trzeba się nieudolnie starać rok żeby GP podjął jakieś działania.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kotecki Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, pewnie do tej pory potwierdziłaś już kolejnymi testami ciążę ale jesli wciaz szukasz bety to wszystko zależne gdzie jestes, byc moze w twoim mieście jest Polska przychodnia gdzie prywatnie zrobisz betę jak i zaliczysz wizyte z ginekologiem?

07c53323878e7dd225406f978b2fcede.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • PannaEvans Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, ja ciaze przechodze w uk ale rodze w Polsce.
    mam pytanko: czy bardziej oplaca sie takie rzcezy jak butelki, podgrzewacze, laktator itp bardziej sie oplaca w Polsce czy w UK? Macie jakies niedrogie miejsca do polecenia w UK?

PCOS, endometrioza, tylozgiecie, a jednak można wpasc :p
    Niespodzianka ciąża, niespodzianka poród.
    16/06 w 37+2 przyszła na świat Margaretka ważąca 2730g.
    Margaret, o uroczym zdrobnieniu Daisy <3
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzilam tez w Pl i kupowalam z allegro
    Nie bylo sensu dla mnie zapychac walizki czy robic paczki dla kuriera
    Aczkolwiek i tu i tam sa fajne promocje
    Np butle avent mialam 2x komplety z bootsa

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czy jest tutaj ktos jeszcze?

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney wrote:
    Hej czy jest tutaj ktos jeszcze?
    Gratulacje kochana! Co za wspaniała wiadomość! :) Opowiadaj :)
    Ja tu zaglądam od czasu do czasu, z nadzieją, że będę tu przynależeć, ale póki co muszę uzbroić się w cierpliwość ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Toonney Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Gratulacje kochana! Co za wspaniała wiadomość! :) Opowiadaj :)
    Ja tu zaglądam od czasu do czasu, z nadzieją, że będę tu przynależeć, ale póki co muszę uzbroić się w cierpliwość ;)

Poki Co nie ma jeszcze za wiele do opowiadania. 18.04 mielismy FET (crio transfer) ktory chyba sie udal bo mialam 5 pozytywnych sikancow. Beta we wtorek zobaczymy czy potwierdzi to Co sikance :)

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney wrote:
    Poki Co nie ma jeszcze za wiele do opowiadania. 18.04 mielismy FET (crio transfer) ktory chyba sie udal bo mialam 5 pozytywnych sikancow. Beta we wtorek zobaczymy czy potwierdzi to Co sikance :)
    Bardzo się cieszę :) Daj znać jak beta :)

Toonney lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Toonney Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Bardzo się cieszę :) Daj znać jak beta :)

Dam znac na pewno :)

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ma ktoras odsprzedac Cyclogest? Prosze o kontakt. To pilne.

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ