Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej:)
Dziękuję za odpowiedz.
Chyba po woli wraca energia bo dziś znów odrobinkę lepiej. Wykorzystuję to żeby znaleźć psa dla mojej suczki bo w grudniu będzie mieć cieczkę i chcielibyśmy ją dopuścić w końcu za 3 dni stuknie jej 4 latka a tu jeszcze nic nie było
Kropka miałam Cię już dawno pytać ale zapomniałam. Powiedz mi jak wytrzymaliście tyle czasu nie znając płci maleństwa? Ja to męczyłam lekarza za każdym usg -
Alkak szczerze jak bym miała mieć drugie dziecko, to też bym nie chciała znać płci. Teraz naprawdę nie moge doczekać sie porodu, by zobaczyć kogo mam pod sercem. I wydaje mi się, ze to będzie taki magiczny moment, jak dziecko sie urodzi i położna powie "to chłopiec/dziewczynka". Fajnie jest nie wiedzieć
She Wolf lubi tę wiadomość
-
a jak już dodaje to tu też dam:
zdjecie z 7.11 i moja willa
energytrip, xcarolinex, Limerikowo, Kropka, mychowe lubią tę wiadomość
-
halo,
ja sie mam dobrze genralnie, wrecz wysmienicie.
Jedynie dzisiaj w nocy tak mnie cos sciskalo, ze nie mogla spac i w pracy jak snieta ryba chodzilam. Pierszym razem poszlam do toalety w nocy i nie moglam zasnac, taki mailam uczucie jak przed okresem.... ale pooddychalam troche i za jakis czas zasnelam. o 5 rano obudzil mnie jakby skurcz i klucie w plecach taki bardzie bol nerwu jakiegos niz kregosupa), i tylko z prawej strony. Myslalam ze jakos rozruszam i bedzie git - troche pomoglo, ale nie na tyle zeby wrocic do blogiego snu. Napuscilam wody do wany i lezalam tak do 7 rano.... troche pomoglo.
Teraz juz sie czuje ok - caly dzien na chodzie, tylko nie wyspana jestem. Musze powiedziec, ze troche sie czuje zbita z tropu....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2013, 21:48
-
xcarolinex no to czekamy na fot z sesji
energy- mnie tez bule i plecy budzą co noc niestety...mi pomaga jak usiądę na brzegu łóżka, nogi na ziemi a ja tak dupką zataczam koła- co rozluźnia własnie dolną część kręgosłupa. niestety nie kupiłam piłki takiej do ćwiczeń bo by pewno bardziej pomogło...
no i ciekawie jak mamy się wysypiać w oststnich dniach jak tu sie nie da.... -
ja niedawno kupilam sobie tak wlasnie pilke - super sprawa. I powiem, ze bardzo jest pomocna przy tych krazeniach miednica na siedzaco. Ja po prostu chyba sie zdziwilam troche bo takiego czegos jeszcze nie mialam...
Musze wam jeszcze sen moj opowiedziec: snilo mi sie, ze malenstwo juz sie urodzilo, przepiekny, zdrowy duzy chlopczyk. Ja urodzilam, nakarmilam i ide do pracy.... po drodze do pracy zorientowalam sie ze nie mam juz duzego ziazowego brzucha i tak mi sie smutno zrobilo, ze az sie obudzilam. (Ale sie ucieszylam, ze brzuch na swoim miejscu po przebudzeniu byl).
Za chwile jestesmy z ukochany mym w lazience i myjemy zeby, opowiedzialam mu swoj sen, a on ze jemu tez sie snil na synek, ze on go kapal...
Takie to mam przygody w ostatnich dniach!
-
Limerkowo- wiesz ,sama nie wiem
jem normalnie, a ostatnie 3 mce znacznie więcej...no ale to jednak dwójka ciągnie ze mnie,więc pewno dużo tych kalorii dla mojego organizmu nie zostaje. poza tym mie mam takiego zatrzymywania wody- więc też nie puchnę. jedynie trochę palce u rąk i nogi jak za długo postoje.
energy no sny to wy macie oj macieja jestem zazwyczaj bessnową osobą, jak mi się coś śni to jest to zazwyczaj coś okropnego...brrr
wczoraj przyszedł do nas męża kolega. a mój luby zaczął się chwalić łóżeczkiem i tą firanką co jest nad-że musi ją przewiesić, zniżyć trochę itpoczywiście mowa o baldachimie
dumny jak paw chodził i opowiadał.aż te chłopy
ja jutro 10:50 lekarz i ostatnie usg. zapytam się,czy zrobią mi ktg bo męczą mnie te bóle....zobaczymyenergytrip lubi tę wiadomość
-
Ula super brzuszek, świetnie wyglądasz
Limerikowo ja też szybko zaczęłam przybierać na wadze tak jak Ty, teraz mam 27 kg. na plusie, więc wszystko przed Tobą
Ja z wczoraj na dzisiaj znowu byłam w szpitalu - troszkę podwyższone
ciśnienie i oni tu panikują. Niby lepiej, żeby dmuchać na zimne, no nic w piątek mój wielki dzień. Ciekawe jak długo będzie trwało te wywoływanie. Najgorsze, ze w szpitalu nie da się spać, więc za pewne wymęczę sie na maksa ze skurczami, nieprzespaną nocą i porodem. Ale dam radęUlala lubi tę wiadomość
-
Juz od jakiegos czasu staram sie pstryknac cos aktualnego, ale to albo obiadek u tesciowej, to znajomym sie przypomnialao o naszym istnieniu, to wyskok do sklepu po wanienke....etc.
Postaram sie w ten weekend stanac przed obiektywem, bo brzusio faktycznie rosnie jak na drozdzach i sie obnizyl... Juz jak staje na wage to cyferek nie moge dojzec, musze prosic ukochanego, zeby odczytal wynik.
-
Kropka i gdzie ty masz te 27 kg!! Chyba we włosach bo nigdzie indziej nie widzę!!
No kochana twój dzień juz pojutrze a mi zostało 5 dni! Aaaaa!
No i bylama na tym usg, wizycie i miałam tez ktg bo powiedziałam,ze ruchy sa mniejsze i zrobili.
Pannice znowu leżą inaczej i teraz sa oby dwie głowami w dół- dlatego tak mi sie nagle niewygodne na lewym boku zrobiło. Panna z prawej jest bardzo nisko juz w samej miednicy- pcha sie do wyjścia co powoduje u mnie straszne bóle krzyża i te okresowe bóle, lecz jako takich skończy ktg nie wykrylo. Do tego na usg pani pokazała w momencie jak jedna druga za ucho targała!! A one sa przecież w osobnych workach! Oj beda małe gady
W piatek musze sie stawić zeby krew pobrali, bo wyniki nie moga byc starsze niż 5 dni a mi akurat tak wypadnie- a jakbym poszła w pon to za późno. Do tego dostałam ten żel do mycia i krem do nosa. Nie wiem czy kiedyś mialyscie tutaj jakaś planowana op, ale przed kazda oni pobierają wymazy z nosa i pachwiny i badają na jakies bakterie. Kiedyś miałam, wyszło negatywne i nic nie dawali, teraz znowu. Jest negatywne,ale pani doktor powiedziała, ze nie zaszkodzi sie jeszcze troszku odkazic i mam żel do mycia i krem do nosa...
Ja jeszcze oststnie zakupy planuje- jak przewijak na łóżeczko. Kurcze w mothercare wyorzedali. Ale znalazłam tez takie toys r us- lecz tylko online-a tuż a przesyłkę trzeba dosyć sporo zapłacić...chyba ze kupisz za 30£. Chciałam kupic body z długim rękawem ale akurat tez wyprzedane! No i tak siedzę i myśle co tj zrobic...energytrip lubi tę wiadomość
-
Kropka ty mnie nawet nie strasz
ale dzisiaj mam przeboje- takie mnie bóle pleców budziły,że masakra...teraz to cała miednica mnie boli....zobaczymy...cisną sie w dół i męczą mamusię -
halo,
Ula ja miala op tutaj dwa lata temu, sprawdzali te wymazy, ale na wizycie i nie dali mi niczego zebym ze soba wziela (zelu czy cos... chyba ze zle doczytalam twojego posta).
Ja dzisiaj rano przed praca zadzwonilam do mojej poloznej, bo od dwoch dni czuje jakby mniejsze ruchy dzidzi. To znaczy dalej czuje i sie rusza, ale jakos tak inaczej. O innych troszke porach i ruchy sa takie jakby przepychanki a nie kopniecia.... nie wiem czy to normalne. Poczytalam na necie, ze niby tak, ale i tak wszystkie wlosy mi deba stoja. Polozna poradzila mi zebym poszla do day assensment unit, dla spokoju. Chyba zaraz urwe sie z pracy, bo i tak sie nie moge na niczym skupic.
Trzymam sie mysli,z e wszystko jest ok, ale malec rosnie mocno i ma coraz mniej miejsca. AAAAAAAAAAAAa!!!!!