X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia wrote:
    Alkak12 niby tak mają też inne sprzątania np biur itp tylko dla nich najwyraźniej jest to problem żeby zamienić te sprzątania. Dowiedziałam się dzisiaj że dadzą mnie na inne sprzątanie, ale tylko na pewien czas ponieważ jestem w ciąży i tak jak pisałam wyżej nie są w stanie płacić mi tylko za pół wykonanej pracy. Manager dał mi stanowczo do zrozumienia, że nie obchodzi go to iż będę chciała z malcem zostać jak najdłużej i dlatego póki dobrze się czuję chce pójść później na macierzyński. On twierdzi, że będę zmuszona swoim stanem pójść na ten urlop o dwa m-ce wcześniej.
    Martusia słońce spokojnie. Według angielskiego prawa on nie moze ciebie zwolnić ani odesłać na urop. To jest twoj wybór kiedy ty chcesz. Czesto pracodawcy straszą tak bo wiedza, ze my zazwyczaj nie znamy angielskiego prawa.możesz isc do lekarza po kwitek na light duties i pracodawca musi ci to zapewnić! Sprawdź czy u ciebie w mieście jest citizen advice I umow sie z nimi also zadzwon. To as darmowe porady prawnicze. A i zawsze tym możesz postraszyć pracodawcę. Broń Boże nie pokazuj,:ze sie boisz bo chyba on dlatego tak mowi, bo widzi ze boisz sie i bedziesz pracować. Kochana prawo jest po twojej stronie!

mychowe, tyger lubią tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam pieska ale malutka ma dopiero 12tygodni :)

bf24e17164b90686m.jpg

86487eb1ed51ce3dm.jpg

2796bd4a0594e071m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 16:20

alkak12, onka79, Plumb80, Kropka, tyger lubią tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, ja radzilabym Ci odwiedzic Union w Twoim miescie - zapisz sie, umow sie na spotkanie, opowiedz im wszystko i jesli chcesz to nawet oni moga z nim pogadac, tzn wyslac oficjalne pismo etc, pozniej moze byc meeting etc, oni za Ciebie wszystko zrobia/wszystko mowia!

Alkak, gratulacje :D
    Jejku, ja nie dalabym rady z tyloma szczeniakami :D My mamy dwa psy - staffika i amerykanskiego bulldoga i pamietam, ze jako szczeniaki to mnie doprowadzali do szalu :D te ciagle zmienianie pieluch, albo jak nie trafil ktorys z nich... ojeeej :P

alkak12 lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia wrote:
    Szperałam troszkę w internecie i faktycznie zmusić mnie nie mogą, ale boje się, że będą mi utrudniać życie przez kolejne 3 m-ce bo tyle zamierzam pracować jeszcze. A z położną dopiero w kwietniu się widzę więc na razie muszę sobie jakoś sama dać radę :P.

A jesteś w związkach zawodowych?
    Jeśli nie, to na Twoim miejscu zadzwonilabym do Acas, zobacz na ich stronie internetowej, dają darmowe porady prawne w związku z problemami z pracodawca.
    Najważniejsze, żeby pokazac, że znasz swoje prawa i się nie dać. Pracodawca ma prawo zrobić specjalny dla Ciebie risk assessment i zastąpić ciężkie obowiązki lzejszymi, to jest jego obowiązek i Twoje prawo. Ja się u siebie w pracy postawiła raz i później nie miałam problemu, bo zobaczyli, że znam swoje prawa, jeśli Ci będą uprzykrzać życie w pracy, to możesz też to zgłosić do Acas, jeśli nie do zwiazkow zawodowych.
    Pamiętaj, że jesteśmy w tym wyjątkowym okresie o wiele bardziej chronione. I się nie daj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 20:16

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. Jeżeli nie należysz do zwiazkow zawodowych to od razu zglos się do Acas, bo w związkach trzeba być co najmniej 30 dni kalendarzowych, żeby Ci pomogli prawnie.

A co do macierzyńskiego to znajdziesz info na www.gov.co.uk
    U mnie w pracy się dziwili, że nie pracuje do końca ciąży, mimo, że wykonuje prace fizyczna z upośledzonymi. Zostało mi jeszcze 5,5tygodnia i już nie mogę się doczekać po pierwsze 6,5 tygodnia urlopu, który mi się należy za ten rok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 20:18

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny -co polecacie na katar? Oddychać się nie da nocka zawalona i głowa pęka:/
    A olibas nie daje rady ani na podusie ani inhalacje:\

relgio4pk3pt9z4w.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam problem ze spaniem, kolejna noc spedzona na szukaniu odpowiedniej pozycji i ciągłym wierceniu się :-( Ponoć nie powinno się spać na plecach a ja ciągle się budzę w takiej pozycji...

relgh371fxfsmrgb.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka79 polecsm mathernity pillow mi sluzy i wysypiam się :)

onka79 lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też często się budzę na plecach . raczej całej nocki nie dała bym rady na lewym boku . więc w nocy trochę tak trochę tak . jak już nie wygodnie to wtedy obrót i na drugi bok

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży bardzo dużo spałam na plecach :) wierzę że organizm sam by nam jakoś powiedział, że coś jest nie tak, poza tym nasze mamy, babcie itp. nie miały pojęcia, że należy spać na lewym boku i też rodziły zdrowe dzieci :)

Kambel kiedyś jakaś dziewczyna na forum napisała zeby włożyć ząbek czosnku do nosa - podobno super oczyszcza. Nie miałam okazji by tego spróbować i oby tak zostało jak najdłużej :)

onka79, mychowe lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Martusia Znajoma

Wysłany: 6 lutego 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo dziękuje za info uspokoiłyście mnie :) Oczywiście że się nie dam o swoje potrafię walczyć;))

Kropka, mychowe, Ulala lubią tę wiadomość

3jvz3e5ec3kq5rca.png
    bfarxzdv0dyzmrrn.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mężuś sprawił mi w prezencie maternity pillow - dziś pierwsza nocka - mam nadzieję, że w końcu będę spać spokojnie bo już mnie to męczy. Tylko mąż zaniepokojony, że teraz to będziemy spać w trójkącie ;-)

Zancia28, Kropka, energytrip, mychowe, Plumb80, tyger lubią tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ebay.co.uk/itm/Large-Printed-Muslin-Squares-Baby-Bib-Reusable-Nappy-Muslin-Cloths-100-Cotton-/201027712734?pt=UK_Baby_Baby_Changing_Changing_Tables_Units_LE&var=&hash=item2ece2f76de

1usa3e5e42kseo71.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żancia zamawiałaś już te pieluchy ? ciekawi mnie jak wyglądaja materiałowo

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel sa dobrej jakości zamowilam 40 sztuk i jestem zadowolona poprane i poprasowane czekaja ladne wzory

1usa3e5e42kseo71.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tych pieluch 5 sztuk i żałuje, ze kupiłam, dla mnie sa okropne, materiał beznadziejny, wogole nie umywają sie do tych z Asdy czy Morrisons, szkoda, ze kupiłam :/

Edit : aha, dodam jeszcze, że WOGOLE ich juz nie używam, leżą w szufladzie i te 'oczka' miedzy tym materiałem tak się rozeszły, chyba trzy razy większe są i wyglądają jak dziury :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 19:21

mychowe lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kochane. Przepraszam ze sie wtrace, ale nurtuje mńie pytanie :)
    Czy pierwszy scan jest robiony juz przez brzuch czy moze dowcipnie? :)
    W pon ide i nie wiem jak sie mam nastawic :) w liscie byla tylko info ze jesli jestem przed 13 tyg musze przyjsc z pelnm pecherzem...
    W pon bede w 9 tyg i 2 dz :)
    Z gory dziekuje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 19:06

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, przez brzuch ;) dzidzia jest już na tyle duża, że zrobią go normalnie ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo super :)
    Dziekuje Ci Kochana za szybka odp :)
    Pozdrawiam serdecznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2014, 19:20

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, niedoczytalam, ze masz scan w poniedzialek, chyba wyedytowalas wiadomosc, tak? Ja w 8w5d miala dopochwowo, jeszcze nie dalo sie na brzuchu zrobic ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ