Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
zgadzam sie z tyger- ja karmie mm ale tez daje wt d- moja znajoma tak samo.
Plumb80 lubi tę wiadomość
-
No karmiąc piersią zaleca się, tymbardziej, że my tu dużo słońca nie mamy.
Ja daje raz na 2-3 dni, dzieciom karmionych MM niby nie trzeba, bo dzienna dawka w mleku jest zawarta, ale karmiąc piersią tak
Kropka my mamy z PL sklepu, tu u nas w Bootsie / Coop Pharmacy widziałam chyba od 6mca lub 1. roku życia - zobacz w polskim sklepie
Co do szczepień - jak ze wszystkim, kwestia indywidualna - ja teraz się nie szczepiłam, bo byłam poza sezonem, ale jakbym mogła to skorzystałabym ze względu na pracę w szpitalu - pacjenci chorzy i wizytorzy też.. Przemyśl sobie na spokojnieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 23:45
-
ja mam wit d z h&b Vitamin d3 drops z firmy natures aid. je mozna dawać od 1 miesiąca do 5 lat. no niby tu pisze,że jak piją 500ml to nie dawać, a w pl poeirdzieli,że do 1000ml dawać wit d. tu koleżanka nie dawala, pojechała do pl i okazało się,że główka się nie zrastała jak powinna i lekarz od razu kazał jej zacząć dawać.....więc można zgłupieć od tego bo co kraj i lekarz to inna opinia. ja daję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 12:41
tyger lubi tę wiadomość
-
Kupiłam dziś wit. d w polskiej aptece online. I znowu jak się zgłębiłam w temat, to niektórzy odradzają podawanie np. tutaj http://baranowscy.eu/wordpress/?p=1307
Naprawdę idzie zwariować
Xcarolinex rację miałaś, w bootsie są od 6 miesiąca.
No nic, będę podawać póki słońca nie ma.
-
no wiadomo w lato to inna sprawa i dzieciaki będą już większe i siedzące
dziewczyny u was też tak wieje,że łeb urywa?!! -
Ajj a u nas w Somerset żadna nowość, powodzie na porządku dziennym, u nas w mieście nie jest najgorzej choć zapowiadają więcej deszczu i wiatru
jak widzę zdjęcia w sieci jak to wygląda, to mowię do S, że cholernymi szczęściarzami jesteśmy, ludzie są z domów ewakuowani ...
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Jak tam Panie przezyly Armagedon pogodowy w UK?
w Irl jest juz prad z powrotem dla 100tys osob, odlaczonych wczor po 1pm
2tys technikow usuwalo zniszczenia wg ESB
bieda bez ciepla i pradu, na szczescie u nas sytuacje uratowal piecyk olejowy odpalany sposobem recznym na zapalarki gazowe i szlo na nim ugotowac tea ;--))
full drzew na drodze plus w miastach pozwalanych wichura plus ceglowki lecialy z dachow na glowy i rzeka Shannon "bila" wczoraj w centrum jak Atlantyk
-
U nas też dziś już buło lepiej, ale wczoraj wiało i padało na całego, nawet część naszego ogrodzenia znalazła się na trawniku u sąsiada. A jak zobaczyłam rano szyby w oknach to wyglądają jakby je ktoś wysmarował czymś!
Ja dziś byłam na scanie połówkowym- na szczęście wszystko z dzieciątkiem w porządku. Dzidzia niestety nie chciała ujawnić do końca jakiej jest płci - leżała ze skrzyżowanymi nogami i zrób jej co chcesz!!!Limerikowo, kambel, Kropka, Plumb80, Zancia28, alkak12 lubią tę wiadomość