Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześc dziewczyny
U mnie też wieje,pada,pogoda okropna. Na szczęście powódź u nas nie miała miejsca i oby tak już zostało. Czekam już na wiosnę i na słoneczko, co człowiekowi trochę energii przybędzie.
Udanych Walentynek !!!Kropka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
miłości wszytkim!!
u nas tez nie ma powodzi bo to jednak na południu- u mnie tylko wiało 2 dni że masakra. my dzisiaj 2 cykl szczepienia mamy. teraz Hania jedzie z dziąsłami bo mi całe pięści pcha do buzi. w nocy budzi się co 3h jak żel przestanie działać i chyba poszukam czegoś co dłużej działa na noc.
teściowa mi dziewczyny rozpieszcza a ja ją muszę gonić...poza tym ona z tych pedantycznych wychowanych więc chodzi i co chwile pieluchy tetrowe składa w kostkę, chodzi i myje wszytko. i chche nam przekładać ze stołu bo troszku zaśmiecone a my niehehe ją pewno ściska że syf w domu ale z 2 dzieci jak mam chwle to posiedze z wami a nie będę latac i tylko zamiatać
Plumb80, Zancia28, Kropka, xcarolinex, alkak12, mychowe, Limerikowo, tyger, energytrip lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUlala wrote:miłości wszytkim!!
u nas tez nie ma powodzi bo to jednak na południu- u mnie tylko wiało 2 dni że masakra. my dzisiaj 2 cykl szczepienia mamy. teraz Hania jedzie z dziąsłami bo mi całe pięści pcha do buzi. w nocy budzi się co 3h jak żel przestanie działać i chyba poszukam czegoś co dłużej działa na noc.
teściowa mi dziewczyny rozpieszcza a ja ją muszę gonić...poza tym ona z tych pedantycznych wychowanych więc chodzi i co chwile pieluchy tetrowe składa w kostkę, chodzi i myje wszytko. i chche nam przekładać ze stołu bo troszku zaśmiecone a my niehehe ją pewno ściska że syf w domu ale z 2 dzieci jak mam chwle to posiedze z wami a nie będę latac i tylko zamiatać
Masz rację,ważne że w domu czysto i dzieci są zadowolone,a perfekcyjną panią domu będziemy dopiero później,jak nam dzieci na to pozwoląLepiej wykorzystać wolny czas,którego mało, na relaks i pięć minut dla siebie,niż latać po domu z porządkami i padać potem z nóg. Teściowa chce na pewno dobrze,chce czuć się przydatna itp. no ale to Wasz dom i Wasze decyzje. Póki nie szukacie się pomiędzy stertą pieluch - jest dobrze haha
Całusy dla kruszynek
Ulala, Kropka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Hehe nie pogania hehe
jutro bedzie gołąbki robić
tylko mnie rozwala jak ona Mi mowi jak to sie robi, co potrzeba. Jakby w angli nie było garnków, jakbym nie wiedziała ze na wolnym ogniu sie gotuje
aj czasami dyskusja nie ma sensu bo nie wygrasz :p
Plumb80, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ja mam okropna/upierdliwa teściowa, syna jedynego zabrałam
ale chlopak jego siostry ma tak jak ja
Na początku latała mi sprzątalam wszystko na błysk sama jak Rosie spała, byłam wykończona i pogonilam swojego troche i teraz jemu mowię, ze to ma zrobic i tamto, bo ja też chce usiąść i książkę poczytać (znowu czytam 50shades of Grey i jak mam chwile to sie zatracam w książce) nie ma co, nam tez sie chwila relaksu należy a szczególnie Tobie Ula jak masz dwojeczke szkrabow
Happy house is where the kichten floor is sticky)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 22:43
Kropka, Plumb80, mychowe, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
moja tesciowa na szczescie mieszka na Cyprze wiec nie ma za duzo do powiedzenia
wystarczy jak przez skaypa pogada zazwyczaj ciagle to samo obiecuje nie wiadomo co i na tym sie konczy.
Za to moj tato jak byl u nas to sie w ogole nie wtracal . nawet nie komentowal tego ze nie chce mi sie sprzatac a w domu zawsze wyganial do porzadkow
dziewczyny czy wy tez sie spotkalyscie z komentarzami typu : "ale masz maly brzuch , to na ewno ... ten tydzien/miesiac ? bo ja to mialam taki na poczatku ciazy" wiem ze u kazdego rosnie w swoim tempie ale ostatnio nawet siostra mi powiedziala ze czesto polki sa odsylane na dodatkowe badania ze wzgledu na maly brzch. jak bylam ostatnio u fizjoterapeutki na sesji grupowej tak na mnie patrzyly jakbym zrobila to specjalnie majac taka mala kluseczkeLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Kambel ile kobiet tyle rozmiarów - nie ma reguły, ja teraz w drugiej ciąży miałam w 20tyg taki brzuch jak w pierwszej w 25... Zależy od Twojej budowy przeciez - i tak samo Polki jak i Amerykanki, Niemki czy Brytyjki maja większe i mniejsze brzuszki, ja osobiście nie znam żadnej Polki z takim brzuchem, przez którego wielkość była wysłała na dodatkowy scan
nie ważny rozmiar brzucha, ważne zdrowe dziecko
Limerikowo, tyger lubią tę wiadomość
-
Kambel opiniami o rozmiar brzuszka się nie przejmuj. Ja miałam ogromny - jak na moją budowę ciała, nawet był ponad siatkę centylową jak mi położna mierzyła, ale pomimo tego spotkałam się z komentarzami jaki to ja mały brzuch mam
Chodziłam też na jogę dla ciężarnych i była jedna dziewczyna w 36 tyg. i miała tak maleńki brzuszek, ze aż ja się zdziwiłam - to była taka piłeczka tenisowaNikt ją z tego powodu na dodatkowe scany nie wysyłał.
Położna będzie mierzyć Ci brzuch i jeśli nie będzie prawidłowego wzrostu wg. siatki centylowej, to może wtedy zrobią dodatkowe badania.Plumb80, energytrip, tyger lubią tę wiadomość
-
kambel proponuje wtedy ripostę walnąć
jak mnie sie pytali jak to,że jestem w ciązy bliźniaczej odpowiadałam,że jak nie wiesz jak sie robi dzieci to masz chyba problem
polecam coś w tym stylu- jak się ciebie ktoś zapyta o brzuch,że mały to możesz użyć mojej kolejnej riposty(bo u mnie to tez było częste pytanie)- że to,że jestem w cięży to nie znaczy,że muszę się obżerać i zaraz być wielka jak słonica(oczywiście bez urazy dla dziewczyn ale tylko to działało!)ludzie wtedy nie wiedzą co powiedzieć. ja po prostu miałam dosyć ciągłych pytań i takimi ripostami ucinała się dyskusja w zarodku
i tyle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2014, 12:27
Zancia28, Kropka, energytrip, tyger lubią tę wiadomość
-
Zancia- mnie też najczęściej widzą w kurtce to tak się patrzą jakbym sobie ciąże wymyśliła.
Jakby nie było nic ciekawszego niż oglądanie i komentowanie brzuszków.
Ula- już tak kiedyś podobnie powiedziałam i faktycznie działają takie krótkie stresciwe wypowiedzi.Ale mimo to nadal nie rozumiem ludzi którzy myślą że ciężarna ma wyglądać jak szafa 3 drzwiowa.
Zancia28 lubi tę wiadomość
-
aj dziewczyna z bliźniaków straciła maluchy w 18 tygodniu
były one jednojajowe jednoowodniowe i chyba doszło do pasozytnictwa. boju masakra siedzę i mam łzy w oczach
tak patrze na moje dziewczyny i nie mogę sobie wyobrazić bólu tej dziewczyny
Limerikowo, Zancia28 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy u którejś z Was wykryli cukrzycę w ciąży? Moj wynik był 6.0 na czczo, a po dwóch godzinach 7.0. Norma przy pierwszym wyniku jest 5.5, a przy drugim 7.5,mwiec w pierwszy się nie zmiescilam. Normy zmienili około pol roku temu, wcześniej było 6.5 na czczo.
No wiec chcą żebym urodziła tydzień lub dwa wcześniej i mam cztery razy dziennie mierzyć cukier i będę miała dwa dodatkowe usg, pierwszy już 10 marca.
Czy którejś z Was się to przydarzyło?? -
Ojej, jaka szkoda
Współczuje mamie
Tyle tragedii się dzieje
Nie wiem co napisać , to takie niesprawiedliwe
Mychowe ja miałam tylko zatruci ciążoweo cukrzycy nic nie wiem, poza tym że musisz być chyba teraz na jakieś diecie. Kiedyś był wątek o cukrzycy, poszukaj. Nie martw się na zapas
-
u nas nie badają cukru jak nie jesteś w grupie ryzyka. ja niby mialam badany ale nigdy do mnie z tym nie wrócili, co dla nich było jednoznaczne z tym,że było ok
-
Ulala wrote:u nas nie badają cukru jak nie jesteś w grupie ryzyka. ja niby mialam badany ale nigdy do mnie z tym nie wrócili, co dla nich było jednoznaczne z tym,że było ok
U mnie moja mama ma cukrzycę, dlatego mi zbadali.Ale typu 2, wiec nabyta. -
w Irl tez nie badaja cukru kobietom ciazy, diagnostyka po byku, jesli ktos w wywiadzie nie naklamie ze ma obciazenie rodzinne (chyba the best metoda by miec to badanie dla sw spokoju zrobione z wlasnych taxow)
moja bratowa uslyszla tu ze glukozy robic jej nie beda bo Uwaga:nie trzeba..
ja robie prywatnie co 2mce badania krwi i mam ten komfort psych
wystarczy mi juz klopotow i nie stac mnie na inne z powodu braku diagnostyki
po fasting mialam wynik raz 5.2 a teraz 4.5 w molach
czytalam ze mimo, iz przed ciaza nie mialo sie klopotow z cukrem to ciaza moze je swoiscie wyindukowac tak jak nadcisnienie po 20 tyg
widac po wynikach zmiany, bo zawsze cholesterol mialam ponizej normy elegancko a teraz podwyzszony zrobil sie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 01:27