Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
tez tak mialam Plumb,
na kazdym USG lzy mialam w oczach, ze ledwo ekran widzialam, i tak bardzo chcialam go poprzytulac.
Nastwienie jest bardzo wazne, wizualizuj sobie taki porod jaki bys chciala, ale badz otwarta, zeby latwiej bylo zaakceptowac jak rzeczy potocza sie inaczej.
Ja ciagle sobie wizualizowalam ze plywam w basenie i ze Olaf rodzi sie szybko i zwinnie - bylo nawet lepiej niz sobie wymyslilam.
Moj maz za to, mowil ze martwil sie troche, ze nie zdazy napuscic wody do basenu jak zacznie sie porod - bo widzial jak mcno sie skupiam na swoich wizualizacjach.... hahaha
I musze, powiedziec, ze ledwo zdazyl,
Ciesz sie Plumb, ze synek jest zdrowy i chodz dumnie jak paw z brzuszkiem do przodu.
Pozdrawiam rowniez inne brzuchate dziewczynki i mamy.
tyger, Kropka, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Plumb80 gratuluje synka. Na zdjeciu wyglada slicznie i ta piekna glowka
Moj synek ma na imie Victor-wybor doskonaly
Cesarskie ciecie nie jest az takie straszne, przynajmniej sie nie spocisz
- chyba to marne pocieszenie, co !?
Ja teraz czakam na dziewczynke i mam juz imie. Jak bedzie chlopczyk to tez dobrze. Wazne zeby byl zdrowy. 3 marca mam pierwszy scannie moge sie doczekac.
Kropka, Plumb80, energytrip, mychowe, Ulala lubią tę wiadomość
-
Plumb gratulacje chłopczyka
Łożysko może się jeszcze podnieść. Ja miałam robiony scan w 32 tyg. i łożysko było nadal nisko, potem miałam scan w 36 tyg. i łożysko się podniosło, więc mogłam rodzić naturalnie
Niestety poród zakończył się cesarką.
Rób wizualizacje, że łożysko się podnosi - mi pomogło i się podniosło, no i zadziałało też u Energytrip z porodem
Tyger a jakie masz imię, zdradź namPlumb80, energytrip lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitaj Driada
Nic się nie martw. Na pierwszej wizycie położna założy kartę ciąży, zada dużo pytań związanych z Twoim stanem zdrowia oraz chorobami w rodzinie. Ale wszystko Ci wyjaśni i naświetli przebieg ciąży i spotkań.
Ja też byłam wystraszona, a już połowa ciąży za mną i mam bardzo pozytywne wrażenia, jeśli chodzi o opiekę tutaj.
Poza tym na tym forum jest wiele fajnych dziewczyn,które służą zawsze dobrą radą, odpowiadają na pytania i zawsze wyraźnie naświetlą temat. Mi też dużo pomogły
Gratuluję ciąży i daj znać po wizycie !!!Driada0102, Kropka, mychowe, Ulala, energytrip lubią tę wiadomość
-
Wia
tamy Driada, Gratulacje.
Nic nie musisz przygotowywac, zadadac Ci pare pytan o twoje i partnera zdrowie - bardzo ogolnie, zbadaja mocz, zwarza i zmeirza - albo tylko zapytaja o wymiary i zaloza Ci 'biblie' ciaza, ktora bedziesz nosila na kazde spotkanie i tyle.
Tak naprawde to to spotkanie nie jest wcale takie ekscytujace, za to pierwszy skan to dopiero emocje!
zycze drowia i spokojnej ciazy.Driada0102 lubi tę wiadomość
-
energytrip wrote:Wia
tamy Driada, Gratulacje.
Nic nie musisz przygotowywac, zadadac Ci pare pytan o twoje i partnera zdrowie - bardzo ogolnie, zbadaja mocz, zwarza i zmeirza - albo tylko zapytaja o wymiary i zaloza Ci 'biblie' ciaza, ktora bedziesz nosila na kazde spotkanie i tyle.
Tak naprawde to to spotkanie nie jest wcale takie ekscytujace, za to pierwszy skan to dopiero emocje!
zycze drowia i spokojnej ciazy. -
hej hej hej.
witam nową ciężarną i gratuluje!i co ja ci powiem o locie w 1 trymestrze. ja po 2 stratach miałam obiekcje ale rozmawiałam z ginekologiem z pl i ordynatorką tutaj w uk o oby dwoje mi powiedzieli,że w 1 trymetrze to jest najmniejsze zagrożenie.płód jeszcze nie odczuwa zmian ciśnienia i nie ma zagrożenia przedwczesnym porodem. to słowa lekarza. ja leciałam też w 1 trymestrze i moje dziewczyny mają 3 mce :)ale nie powiem jak wracałam to miałam takie mdłości,że ledwo dałam radę...
plumb synek!! wow gratulacjei kochana sobie mów,że cesakra nie jest taka zła bo dzięki niej twoje dziecko będzie całe i zdrowe na świecie. a mamay tu przykład,że łożysko się podnosi więc bez paniki jeszcze. ja miałam mieć cc a moje dziewczyny w ostatnim tyg się obróciły więc wszytko się może zdarzyć
ej dziewczyny dajcie no zdjęcia brzuszkówPlumb80, Driada0102 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witaj Driada,
gratuluje szczescia. Na pierwsza wizyte idz zrelaksowana bo to nic wielkiego. jedyna rzecz to tlumacz, jesli nie czujesz sie pewnie z jezykiem angielskim.
Energytrip ma racje co do pierwszego scanu. to jest niesamowite przezycie. Lzy same leca.
Ja lecialam do Pl w 6 miesiacu i wszystko bylo ok poza zawrotami glowy.
Kropka imie poznacie za 201 dniDriada0102 lubi tę wiadomość