Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Co za konował masakra
A ja dzisiaj idę na usg III trymestru miałam mieć dopiero za tydzień ale nie wiem czy mąż będzie miał czas
Mam tylko nadzieję że dr nie powie że ciąża za młoda na to usg dzisiaj to 29t3d wg belly już w zeszłym tygodniu mogłam zrobić to usg -
Na pewno dam znać ale po 21 bo usg dopiero 20:20 więc długi dzień przede mną
Żeby trochę czasu zabić to nawet sobie paznokcie pomalowałam drugi raz w trakcie ciąży bo pierwszy malowałam na boże narodzenie
Ewik pomyśl że to już ostatnie kopniaki i nie długo będzie koniec
Ale dzisiaj jak byłam na zakupach to też dostalam z zaskoczenia od Poli aż jęknęłam z bólu;) ale niech wierzga wtedy jestem spokojna ze u niej wszystko ok
Wiem ze to głupie ale chyba zapytam dzisiaj lekarza czy ma raczki i nóżki
Chociaż jak poprzednio miała i miała też wszystkie paluszki u rąk i nóg to chyba głupio nawet pytaćEwik lubi tę wiadomość
-
Gosia to normalne wiec pytaj o wszystko ja tam sie nie czaje czasami mam tak abstrakcyjne pytania ze sie smiejemy obie z ginekolog.
Zdecydowanie tez wole jak mnie kopie ale jak siedze i poprawiam prace to juz tak milo nie jest hehe. Gosi podziwiam bo ja juz nie mam sily ani siedziec ani tym bardziej sie ciut schylic bo mi brzuch przeszkadza a polozna mi w pon.mowila ze juz dosc opadl wiec moze byc wczesniej.gosia86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ale bym chciała już być co najmniej w drugim trymestrze. To czekanie jest najgorsze i ten strach i niepewność, które towarzyszą pierwszemu trymestrowi mnie dobijają. A serducho dopiero za tydzień będę mogła usłyszeć. Nie wiem jak wytrzymam tyle czasu
-
Jojo dasz rade kazda z nas byla na tkim etapie niektore z roznymi przebojami wiekszymi badz mniejszymi. Strach towarzyszy przez cala ciaze pozniej jak juz jest dzidek. Ja to sie uspokoje jak juz urodze i uslysze placz malego wtedy juz bedzie ok. Poziom stresu juz mi wzrasta hehe jeszcze sie ewakuowalam do rodzicow bo mezowi pozmieniali w pracy dni i prktycznie jest sporadycznie w domu a ze ma daleko do pracy i pracuje na zmianach po 12 godz. To nie ma go calymi dniami. Teraz to luz jakos wytrzymuje chociaz ciezko bo najbezpieczniej sie czuje razem u siebie w domku ale pozniej to sie chyba zaplacze jak mi przyjdzie zostac np.na nocke sama z malenstwem.
-
Hej. Wyniki krwi ok, bardziej biorą pod uwagę tło alergiczne i podają leki i calcium. Miałam też robione badanie ginekologiczne i i dziwo jak wczoraj lekarz mi powiedział że do porodu daleko to dziś badał mnie ordynator wraz z całym zespołem i powiedział ze szyjki nie ma, rozwarcie na pół palca i w ogóle poród może się zacząć bo nawet główka jest u wyjścia. Tylko skurczy nam brak...
-
Mon powodzenia
Jojo dziewczyny maja racje nie czytaj bo google powie ci wszystko jak zła wróżka.
Dziewczyny głowa mi pęka. Jakieś sposoby? Boli od wczoraj wieczora i myślałam że po nocy minie. Teraz też spałam i nic -
Jojo, jak ja cię dobrze rozumiem strasznie boje się tej wizyty z usg z biciem serduszka...
Ale wiecie co juz jedna ciążę przeszłam i wiem co to za strach jak dzidzia dłuższą chwile nie daje znaku. I wierzcie , ze po porodzie ten strach dalej będzie, ale o inne rzeczy (ja miałam schize na tle śmierci lozeczkowej w pierwszych miesiącach życia Nadii).
Mon, może dzidzia chce ci oszczedzic kolejnej wizyty w szpitalu i w końcu się ruszy, żebyś zalatwila wszystko za jednym razem -
Ewik wrote:Dziewuszki szukałam jakiejś informacji o naszej Idzie. I znalazłam miała stresa niezłego bo robili jej ktg i jakieś zapisy małego że niby były nie dobre czy coś, a jakiś konował jeszcze ją nastraszył że jutro będzie mieć cesarkę jednak po konsultacji u ordynatora się okazało,że nie jest tak źle i debil ją tylko niepotrzebnie nastraszył no takiego to tylko udusić
-
Nastraszyli mnie że jutro cesarka, bo zapisy ktg, choć w normie, to dla jednego lekarza były zbyt płaskie. Ale okazało się że wszystko w porządku. Jutro mam test oksytocynowy, czyli podadzą mi mini dawkę oxy by sprawdzić jak wydolne jest łożysko. Jeśli będzie ok, to nawet mnie do domu wypuszcza bo wszystko inne jest dobrze. Jednak ja się boję że coś pójdzie nie tak i będą musieli robić cc na cito. Wprawdzie nigdy tetno nie spadało a przepływy były zawsze ok, ale mimo to boję się. Trzymajcie kciuki jutro rano!
-
Ida kciuki zaciśnięte bądź dobrej myśli:*
My już po wizycie z Polci już kawał baby 1460 i dr przewiduje że urodzi się około 3600 wszystko ma rączki i nóżki
Wszystkie pomiary w normie jak na ten tydzień a nawet o tydzień wyprzedza wymiarami niż wg om
Ewik, agatka196, Eklerka lubią tę wiadomość