X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za konował masakra

A ja dzisiaj idę na usg III trymestru :) miałam mieć dopiero za tydzień ale nie wiem czy mąż będzie miał czas
    Mam tylko nadzieję że dr nie powie że ciąża za młoda na to usg dzisiaj to 29t3d wg belly już w zeszłym tygodniu mogłam zrobić to usg

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja tez miałam ciut wczesniej i bylo wszystko ok. trzymam kciuki :) daj znac co i .jak. a mnie mikus tak kopie po kosci łonowej i jelitach ze nie mam juz sily

gosia86 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno dam znać ale po 21 bo usg dopiero 20:20 więc długi dzień przede mną
    Żeby trochę czasu zabić to nawet sobie paznokcie pomalowałam drugi raz w trakcie ciąży bo pierwszy malowałam na boże narodzenie
    Ewik pomyśl że to już ostatnie kopniaki i nie długo będzie koniec :)
    Ale dzisiaj jak byłam na zakupach to też dostalam z zaskoczenia od Poli aż jęknęłam z bólu;) ale niech wierzga wtedy jestem spokojna ze u niej wszystko ok

Wiem ze to głupie ale chyba zapytam dzisiaj lekarza czy ma raczki i nóżki
    Chociaż jak poprzednio miała i miała też wszystkie paluszki u rąk i nóg to chyba głupio nawet pytać

Ewik lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to normalne wiec pytaj o wszystko ja tam sie nie czaje czasami mam tak abstrakcyjne pytania ze sie smiejemy obie z ginekolog.

Zdecydowanie tez wole jak mnie kopie ale jak siedze i poprawiam prace to juz tak milo nie jest hehe. Gosi podziwiam bo ja juz nie mam sily ani siedziec ani tym bardziej sie ciut schylic bo mi brzuch przeszkadza a polozna mi w pon.mowila ze juz dosc opadl wiec moze byc wczesniej.

gosia86 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale bym chciała już być co najmniej w drugim trymestrze. To czekanie jest najgorsze i ten strach i niepewność, które towarzyszą pierwszemu trymestrowi mnie dobijają. A serducho dopiero za tydzień będę mogła usłyszeć. Nie wiem jak wytrzymam tyle czasu :(

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jojo dasz rade kazda z nas byla na tkim etapie niektore z roznymi przebojami wiekszymi badz mniejszymi. Strach towarzyszy przez cala ciaze pozniej jak juz jest dzidek. Ja to sie uspokoje jak juz urodze i uslysze placz malego wtedy juz bedzie ok. Poziom stresu juz mi wzrasta hehe jeszcze sie ewakuowalam do rodzicow bo mezowi pozmieniali w pracy dni i prktycznie jest sporadycznie w domu a ze ma daleko do pracy i pracuje na zmianach po 12 godz. To nie ma go calymi dniami. Teraz to luz jakos wytrzymuje chociaz ciezko bo najbezpieczniej sie czuje razem u siebie w domku ale pozniej to sie chyba zaplacze jak mi przyjdzie zostac np.na nocke sama z malenstwem.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie odpukać bez przebojów, ale domyślam się, że ten niepokój trwa całą ciążę, od badania do badania. Muszę przestać wreszcie czytać pierdoły w internecie bo zwariuję. Zostaję na naszym forum i tyle ;)

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wyniki krwi ok, bardziej biorą pod uwagę tło alergiczne i podają leki i calcium. Miałam też robione badanie ginekologiczne i i dziwo jak wczoraj lekarz mi powiedział że do porodu daleko to dziś badał mnie ordynator wraz z całym zespołem i powiedział ze szyjki nie ma, rozwarcie na pół palca i w ogóle poród może się zacząć bo nawet główka jest u wyjścia. Tylko skurczy nam brak...

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czytaj bo pasem zbijemy :) po co sie nakrecac. Ja od samego poczatku ciazy nie czytam nic kompletnie w necie bo sa informacje tak durne czasami ze glowa mala. We wszystkim ufam tylko swojej ginekolorzce i kobitkom tutaj z naszego watku.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon trzymamy kciuki za skurcze i szybki w miare bezbolesny porod. Kochna moze szpital tak na Marysie podzialal jestescie w dobrych rekach bedzie dobrze.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ewik tak zrobię :) tylko spokój może nas uratować :)
    Mon trzymamy mocno kciuki!

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon to oby się rozkręciła akcja :*

Jojo tylko spokój może nas uratować:*

Madzia jak u Ciebie?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon powodzenia :-)

Jojo dziewczyny maja racje nie czytaj bo google powie ci wszystko jak zła wróżka.

Dziewczyny głowa mi pęka. Jakieś sposoby? Boli od wczoraj wieczora i myślałam że po nocy minie. Teraz też spałam i nic :-(

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    posmaruj amolem ::)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik nie mam w domu.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jojo, jak ja cię dobrze rozumiem :-) strasznie boje się tej wizyty z usg z biciem serduszka...
    Ale wiecie co juz jedna ciążę przeszłam i wiem co to za strach jak dzidzia dłuższą chwile nie daje znaku. I wierzcie , ze po porodzie ten strach dalej będzie, ale o inne rzeczy (ja miałam schize na tle śmierci lozeczkowej w pierwszych miesiącach życia Nadii).

Mon, może dzidzia chce ci oszczedzic kolejnej wizyty w szpitalu i w końcu się ruszy, żebyś zalatwila wszystko za jednym razem :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka mi amol też pomaga, smaruję skronie idę spać i przechodzi. Są też takie plastry żelowe z Apapu na czoło. Koleżance w ciąży pomagały na migrenę.

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Dziewuszki szukałam jakiejś informacji o naszej Idzie. I znalazłam miała stresa niezłego bo robili jej ktg i jakieś zapisy małego że niby były nie dobre czy coś, a jakiś konował jeszcze ją nastraszył że jutro będzie mieć cesarkę jednak po konsultacji u ordynatora się okazało,że nie jest tak źle i debil ją tylko niepotrzebnie nastraszył no takiego to tylko udusić
    Kolejny konował :/ Mnie też ostatnio nastraszyli, bo na ktg nie mogli serducha namierzyć, a Mały akurat sobie smacznie spał i ruchów nie czułam :/

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastraszyli mnie że jutro cesarka, bo zapisy ktg, choć w normie, to dla jednego lekarza były zbyt płaskie. Ale okazało się że wszystko w porządku. Jutro mam test oksytocynowy, czyli podadzą mi mini dawkę oxy by sprawdzić jak wydolne jest łożysko. Jeśli będzie ok, to nawet mnie do domu wypuszcza bo wszystko inne jest dobrze. Jednak ja się boję że coś pójdzie nie tak i będą musieli robić cc na cito. Wprawdzie nigdy tetno nie spadało a przepływy były zawsze ok, ale mimo to boję się. Trzymajcie kciuki jutro rano!

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida kciuki zaciśnięte bądź dobrej myśli:*

My już po wizycie z Polci już kawał baby 1460 i dr przewiduje że urodzi się około 3600 wszystko ma rączki i nóżki <3
    Wszystkie pomiary w normie jak na ten tydzień a nawet o tydzień wyprzedza wymiarami niż wg om

Ewik, agatka196, Eklerka lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ