X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida kciukasy zaciskam :) musi byc dobrze.

Gosia super wiesci :)

A ja odebralam kolejne wyniki spoznione i dalej mi zle oznaczyli wszystko no co za barany nie ma praktycznie najwazniejszych danych z analizy moczu. A w morfologii plytki sobie spadaja na leb i szyje.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś trzymam kciuki za Ciebie, najwazniejsze ze jestes juz na takim etapie ze nawet jesli lekarze zdecydują o rozwiązaniu teraz to Twój Maluszek jest juz bezpieczny. Ale ja czuje ze tylko Cie tak nastrwszyli a jeszcze pobedziesz troche z brzuszkiem. LadyMK tez straszyli i podali sterydy na płuca a dotrzymała do terminu. Na tym wątku sa same super porody i tego sie trzymajmy! :)

Pozdrawiam z nocnego karmienia, wlasnie mi córa leży na brzuchu i czekamy na beka a tu cisza, chyba sie nie doczekam. Ide zmienic pieluszke bo w trakcie jedzenia chyba cos konkretnego poszło sądzać po minie i odglosach ;);):)

Martyna, zrobiłaś te seanse u fizjoterapeuty wzmacniające krocze które zalecają u Was po porodzie? Ja dostałam receptę na 10 seansów ale nie znalazłam nigdzie miejsc i sie zastanawiam czy warto jeszcze kogos szukac czy sobie odpuścić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 03:09

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida trzymam kciuki
    czytam i pamietam o Was

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Czas mi wrócić na różową stronę :( wczoraj zaczęłam krwawić i pojechaliśmy do szpitala. Beta tylko 12. Muszę jeszcze ją powtórzyć w poniedziałek i zobaczyć czy spada czy rośnie. Lekarka powiedziała mi, że w przyszłym tygodniu rozstrzygnie się czy to ciąża czy nie, ale pewnie chciała mnie uspokoić, bo ciśnienie skoczyło mi na 189/99. po roku na ovufriend myślę, że i bez drugiej bety mogę stwierdzić, że to ciąża biochemiczna i stąd te testy jedne negatywne drugie pozytywne. Mój mały świat runął :( przepraszam, że przychodzę z tak smutnymi wieściami. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki :*

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka tule Cię całym sercem. Tak mi przykro.:-( :-(

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana... Długo się nie odzywałam ale podglądałam... Widzę, że niektóre już dawno zapomniały, że były w ciąży i cieszą się maleństwem, zauważyłam nowe '86 czarnobylki, u mnie na razie cisza i spokój. Za 6 dni wizyta, na której dowiemy się co mam w środku ;-) liczę na to, że maluch będzie fikał i pokaże co tam ukrywa...

Magdalenka strasznie mi przykro. Trzymam kciuki, żeby się udało z happy endem Kochana.

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia tak bardzo mi przykro ;( tulę Cię kochana

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia tule, nie wiem co powiedziec nie tak mialo byc. Kochana trzymaj sie.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda tak bardzo mi przykro :( Brak słów w takich chwilach, pozostaje żal, złość i totalna bezsilność... Kochana my czekamy tutaj na Ciebie. Wiem, że to może małe pocieszenie, ale mnie w przypadku ciąży biochemicznej troszkę podniósł na duchu fakt, ze skoro doszło do zapłodnienia to znaczy że jest płodność. A nie udało się przez jakiś "błąd" i organizm wybrał "mniejsze zło". Naturalna selekcja jest straszna ale ma to jakiś sens. Następnym razem na pewno dzieciątko będzie zdrowiutkie i się zagnieździ.

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dołączam sie do dziewczyn, przykro mi...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenko, bardzo mi przykro, ale wierze ze niedługo wrócisz na fioletowa stronę. Jojo ma racje, skoro udało sie raz to uda sie tez następny, ale juz z zupełnym sukcesem, moze to w tym momencie słabe pocieszenie, ale trzeba sie tego trzymać. Pozdrawiam Cie gorąco.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam u Idy?
    Madzia gdybyś potrzebowała pogadać to pisz na priv
    To marne pocieszenie ale wiele z nas przez to przeszlo

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida się odezwała na kwietniówkach, niby test oksytocynowy wyszedl ok ale dalej ma jakies badania i zapowiedziane ma,że w każdej chwili może miec cesarkę gdy cos wyskoczy z cisnieniem albo ktg.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny...
    Ja nadal w szpitalu:/ wysypka bez zmian i wciąż męczy :( wczoraj lekarz zdecydował o podaniu kroplowki z oxytocyna i siedziałam 7h podpięta. Niestety mimo że pojawiły się skurcze w trakcie i po podaniu to opuściły wieczorem. Zatem czekam dalej...
    Jeśli nic mnie nie ruszy to jutro kolejna kroplówka :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 07:18

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon, czyli ze juz prawie rodzisz? No to trzymam kciuki zeby sie akcja szybko rozwinęła i zeby Maluszek bezpiecznie przyszedł na swiat :)

A za Ide trzymam kciuki zeby sie jeszcze w dwupaku troche pobujala.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon, trzymam kciuki za szybki poród. U mnie ruszyło dopiero przy 3 kroplówce, mam nadzieje ze u ciebie ruszy szybciej. Powodzenia :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nadal nic... te skurcze po kroplowce nie były aż takie mocne wiec porodowe chyba to nie były do końca... zatem mogłabym stwierdzić że nic mnie nie ruszyło... ; (

Jak nadal nic nie ruszy to lekarz jutro zdecyduje i od rana kolejna kroplowka...

Marysia chyba chce być marcowa ;)

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon123 widocznie malutkiej nie spieszno na świat. Musi mieć naprawde wygodny apartament. Jednak życzę Ci by kolejna kroplówka zadziałała. Powodzenia :-)

Za Ide również trzymam ogromne kciuki.

A u nas po trzech dniach jak maż kupił mi Amol głowa przestała boleć. :-)
    Dziewczynki w poniedziałek rano powinnam zanieść mocz do badania przed wizyta i się zastanawiam czy to że biorę teraz te globułki na grzybice nie będzie fałszować wyniku? One sa w kolorze takim sraczkowatym i za kazdym razem będac w toalecie coś mi wypada, a zwłaszcza z rana. Z moim lekarzem będę się widzieć na prenatalnych ale wieczorem i nie zdaże się go zapytać o zdanie.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja brałam pimafucin na początku ciąży i tez mialam dać mocz do badania i pytalam lekarza czy to ma jakiś wpływ te globulki
    Lekarz powiedzial ze spokojnie mogę zrobić badanie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wieczorna pora. Ja rowniez czesto bralam leki na grzybice i robilam badania moczu. Spokojnie mozesz zrobic.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ