X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik dzięki za pocieszenie. Mam w domu Lutke 50. i teraz zastanawiam sie czy braż 2x1 czy 2x2. A Ty co brałaś? Lutke czy Dupka?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMk trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lutke100 i biorę 2x1, a progesteron miałam w 5 tyg. ok. 28

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam na pocztaku dupka 3 po 1 tab. Pozniej do tego mialam 2 po 2 tab.lutki. tylko ja mialam najpierw plamienia a pozniej delikatne krwawienie nie wiadomo z czego.

Glowa do gory bedzie dobrze. Moze bierz tak zeby Ci wystarczylo do wizyty chyba ze masz mozliwosc to przedzwon do ginekologa i zapytaj

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana...

Ja dziś rozpoczęłam 40 tydzień i gdzie jestem? w szpitalu. Ale nie z powodu porodu tylko tej nieszczęsnej wysypki :( nie mogłam juz wytrzymać tego swędzenia bo żaden krem nie przynosił 100% ulgi. Pojechałam z mężem na pogotowie a Pan doktor od razu stwierdził że zostaje i robią od wczoraj różne badania. Przed chwila nawet byli pobierać krew.
    Po badaniu ginekologicznym lekarz powiedział ze do porodu daleko zatem jeszcze zanim urodze to wrócę do domu... oby jak najszybciej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 05:58

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon123 a już myślałam że się zaczęło
    Mnie też meczy jakas wysypka byłam u dermatologa nawet ale kazała brać wapno i smarować maścią w razie potrzeby
    Ale że nie przechodzi tak długo to w poniedziałek idę po skierowanie na próby wątrobowe
    Dziewczyny w którym tygodniu odstawiłyście dupka i luteinę?
    Dupka mam brać jeszcze tydzień 1*1 tydzień temu zmniejszyłam z 2*1
    A luteine biorę teraz 2*1 zmniejszona z 2*3

Ewwiel Ty jesteś z Wrocławia? Jeśli będzie Ci brakowało luteiny to mogę Ci odstąpić swoją bo mam nie wielki zapas i mam nadzieję że już będę mogła z niej zrezygnować

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon wspolczuje tej wysypki. Bidulko.

Gosia ja odstawilam zaraz na poczatku bodajze 13 tyg. Albo 14. Z tym,ze lekarz mi mowil ze moze byc tak ze czesto sie wraca do luteiny ze wzgledu na szyjke skracajaca itp.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam wrócić bo macica mi twardniała a z szyjką na razie wszystko ok

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja mam twardnienia od 18 tyg.ale nie dostalam lutki mam tylko lezakowac wiecej odpoczywac.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było jeszcze zagrożenie łożyska przodującego więc to chyba też było wskazaniem do stosowania luteiny

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chyba,ze tak :) ale co lekarz to opinia inna i leczenie. Ja zwracalam juz kilka razy uwage na ta macice ale jakos rewelacji nie zrobilo hehe mialam sie obserwowac i w razie czego do szpitala. Teraz to juz sama sie smieje ze jestem na koncowce spokojniejsza i mam juz bolesne skurcze ale pewnie nie zareaguje do samego konca do poki nie beda jakies mega czeste i bolesne duzo bardziej

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po robili różne badania krwi, w tym watrobowe. Zobaczymy co wyjdzie.
    Czuje się w tym szpitalu jak atrakcją... co chwilę ktoś przychodzi i ogląda mnie i w sumie każdy pyta o to samo. Czy zmieniałam jakiś proszek itp.

Ja luteine i dupka odstawiłam kolo 20-22 tydzień ciąży. W moim przypadku lekarz stwierdził że branie dalej tych leków to jak dosalanie morza solnego solniczka. I mnie to tylko psychicznie uspokoi ale działania mieć nie będzie ho dzidzia jest juz rozwinięta. Hmmm co lekarz to opinia. .

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon bedzie dobrze :)

Mamusie a uswiadomcie mnie jeszcze czy do wyprawki mam dokupic jakies leki w razie W np.paracetamol w czopkach czy cos w tym stylu? Dokupilam narazie te kropelki na kolki co wspominla Kora i herbatke zdrowy czy spokojny brzuszek jakos tak.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za porady. Będę brala 2x2. Gosiu odkupie od ciebie ta luteine. Tylko musiałybyśmy się umówić na wysyłkę jeśli ci to nie przeszkadza. Ja jeszcze trochę mam swojej. Na tydzień mi wystarczy. A masz dopochwowa? Z Wrocławia nie jestem, do Wrocławia ma 80 km. Mieszkam w takim trójkącie bermudzkim, bo zarówno do Wrocławia, jak i Kalisza, i Opola mam po 80 km :-)

Chyba mi się ta ciąża na pamięć rzucila... Jednak przy braniu 2x2 wystarczy mi na 3 dni. Chyba jutro podejdę do ginekologa na nfz. Powiem jaka jest sytuacja to może mnie przyjmie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 08:48

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę co to za tydzień pechowy? Ida w szpitalu, Mon w szpitalu, dobrze ze chociaż LadyMk w szpitalu jest z bardziej radosnych powodów. Ciekawe co u niej, pewnie już po. No i ciekawe co u Idy.
    Mon, trzymaj się tam atrakcjo wsród pacjentek ;) mam nadzieje ze szybko odkryją skąd ta wysypka i ze nie ma to związku z wątroba.

Ewik to niegłupie o co pytasz, warto napewno mieć coś przeciwgoraczkowego dla maluszka w apteczce w domu w razie czego. Ja o tym nie pomyslałam, kupiłam dopiero teraz jak kupowałam szczepionki, na szczęście nie było nam potrzebne, ale jakby tak w nocy jakaś gorączka wyskoczyła to musiałabym szukać mocnej apteki i nie byłoby wesoło. Ja ma tutejszy lek w syropku, nie wiem co w Polsce na gorączkę polecają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 08:49

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podjęzykowa ale otwarte opakowanie
    Można ja stosować dopochwowo ja tak używałam i działała tak samo

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja luteinę biorę do tej pory 2 x 1 w dawce 100 ;) Najpierw brałam zapobiegawczo, potem bo pojawiły się przedwczesne skurcze, a jak już miałam zacząć zmniejszać dawkę... pojawiło się plamienie :/
    Łóżeczko kupione, wózek czeka w pokoju, wanienka i reszta akcesoriów dla Malucha i dla mnie w drodze :D
    Poród coraz bliżej :)

gosia86 lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od pocztku ciaży biore dupka i mam w razie co awaryjna paczke. Jednak skoro będziesz brać lutka to chyba nie można zamieniać. Ewwiel, a może internista Ci przepisze?
    Jak ja wam dziewczyny zazdraszczam że szykujecie się już so porodu. Te zakupy i wogóle. U mnie dopiero w poniedziałek prenatalne i jeszcze tyle przede mna :-)

Mon oby wysypka szybko znikła :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jednak koleżanka ma na zbyciu pól opakowania, wiec od niej wezmę. Jeśli jutro gin mnie nie przyjmie, to w pn mam wizytę u rodzinnej w sprawie przedłużenia chorobowego, więc ona może mi przepisze. :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki szukałam jakiejś informacji o naszej Idzie. I znalazłam miała stresa niezłego bo robili jej ktg i jakieś zapisy małego że niby były nie dobre czy coś, a jakiś konował jeszcze ją nastraszył że jutro będzie mieć cesarkę jednak po konsultacji u ordynatora się okazało,że nie jest tak źle i debil ją tylko niepotrzebnie nastraszył no takiego to tylko udusić

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ