X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMk powodzenia :*

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMk, trzymam kciuki za szczęśliwy poród :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK powodzenia! Trzymam kciuki za szybki i łatwy poród.

Serdecznie gratuluję nowym mamusiom :-) :-) :-)

ewwiel lubi tę wiadomość

3i49anlimybgnl9h.png
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK trzymamy mocno kciuki i czekam na wieści!

Studiując setny raz wyniki badań zauważyłam, że mam nieliczne bakterie w moczu i liczne pasma śluzu. Reszta w normie. Czy któraś wie czy to coś poważnego? Robić posiew, powtórzyć badanie czy poczekać na wizytę u lekarza, którą mam dopiero za tydzień? Tak sobie myślę, że totalnie bezmyślnie pobrałam próbkę moczu. Wstałam rano ledwo przytomna i po prostu nasikałam do pojemnika, a powinna wcześniej podmyć się wodą. Tak to pewnie przeniosłam bakterie z okolic krocza do moczu :(

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jojo jak chcesz to powtórz a jeśli odczuwasz jakies pieczenie dyskomfort to kup sobie sok z żurawiny lub suszoną żurawinę wcinaj:) albo woda z sokiem z cytryny :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosia :) żurawinkę wcinam bo uwielbiam, zacznę pić więcej wody z cytryna chociaż odczyn moczu mam 5 czyli kwaśny. Nic mnie na razie nie piecze, więc jakoś wytrzymam do wizyty u lekarza

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jojo ja mam praktycznie od poczatku problemy z infekcjami wiec sie nie stresuj bo nie liczne nic nie robia czesc lekarzy uwaza, ze tak ma byc bo w ciazy to normalne inny zas zapisze urosept. Zakwas organizm pij herbatke zurawinowa z herbapolu i powinno byc ok.

W razie czego spokoojnie mozesz brac urosept niee bedzie szkodzil dzidzi.

LadyMK trzymam kciuki i powodzenia.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia tak ta oliwke z babydream bedziemy dolewac do wody. Polozna mi wczoraj polecila tez kapanie w mace ziemiaczanej dzidka jak i siebie. Powiem Wam,ze swietna sprawa skora jest tak nawilzona super.

gosia86 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jojo mi zawsze coś w moczu wychodzi, ale lekarz twierdzi że wyniki sa dobre. Ostatnio miałam erytrocyty podwyższone i wszystko jest dobrze.
    U mnie to znowu infekcje grzybiczne mnie dopadaja :-( jutro lece po recepte.
    Ale to prawdopodobnie przez cukrzyce która też mnie kocha. Same schody i górki.

Ja mam balsam na rozstepy z Bayby dream i jest narazie zadowolona choć mimo smarowania na cyckach rozstępy mam.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka sprobuj sie podmywac roztworem wody z soda oczyszczona mi pomagalo.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik a jakie proporcje tego. Czy rozrobić to wczesniej czy w trakcie mycia?
    Kurcze już w ciagu 4 tygodni 3 raz mam i jutro leki. Wcześniej dostałam Pimafucin globułki i maść, a jutro to nie wiem co mi przepisze tylko wiem że coś silniejszego.

• Anielle Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMk trzymam kciuki choć czuje ze już ,że jesteś po :) mam nadzieje ze wszystko przebiega pomyślnie.

Fajnie widzieć tyle nowych mamusiek i czytać o początkach ciąży. Życzę wszystkim bezproblemowych ciąż i super miłego rozwiązania w terminie :)

Już nie pamietam kto, ale któraś pisała o rozstepach w czasie ciąży. Ja miałam z okresu dojrzewania na udach i pośladkach ale za to w ciąży na brzuszku ani jednego wiec jest nadzieja ze da się uniknąć. Podobno w ciąży z tymi wszystkimi hormonami skóra dostaje sygnał ze to okej ze się może rozciągnąć i nawet jeśli się już miało rozstępy to niekoniecznie w ciąży bedą. No ale to nie reguła, niektóre nigdy nie miały a w czasie ciąży brzuchy w paski. Ja używałam balsamu babydream, potem ziaji a potem już zwykłej oliwki migdalowej. Myśle ze jakakolwiek nawilżenie, niekoniecznie super balsamami, pomaga.

ewwiel, gosia86, JoJo86 lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Martynaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nawilżania super sprawdza się też masło shea i tak jak Anielle pisze, olejek migdałowy. Szkoda pieniędzy na drogie cud kosmetyki dla przyszłych mam. Przez całą ciążę nie miałam rozstępów na piersiach, poza końcówką kiedy pojawiły się dwa małe. Jednak wyskoczyly momentalnie jak miałam nawal pokarmu w 3/4 dobie po porodzie.

3i49anlimybgnl9h.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie make wsypuje do wody bezposrednio juz jak sie leje do wanny. Mozesz tez oliwe z oliwek albo taka oliwke baby dream na rozstepy wlac. Ja zawsze dostawalam nystatyne juz bedac w ciazy a raz jak bylam na IP z bolesciami brzucha sie okazalo ze oczywiscie infekcja grzybicza plus pecherz to dostalam takie globulki clotrimazolum plus masc o tej samej nazwie i super podzialaly w zasadzie najszybciej i najlepiej.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja na własna reke smaruje sie ta maścia clotrimazolum. Bo stosowałam ja miejscowo przed ciaża i czytałam, że też jest bezpieczna w ciaży. Zobaczymy co jutro mi przepisze.

• Mon123 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK - czekamy na dobre wieści i również trzymam kciuki za szybki poród :)

Ja od kilku dni męczę się z okropną wysypką na brzuchu i w okolicach bioder i ud... swędzi strasznie :( nie da się wytrzymać... obawiam się, że powodem może być zmiana kremu na rozstępy. Ale czytałam też na necie o tzw. pokrzywce.. Ja praktycznie do 8 miesiąca nie miałam w ogóle rozstępów, a jak już się pojawiły pierwsze to wyglądam strasznie, brzuch, uda i biodra, no i w tych okolicach właśnie dopadła mnie ta nieszczęsna wysypka... smaruję kremami nivea, nawet bephantenem, bo nie wiem już jak sobie pomóc aby chociaż nie swędziało i trochę ulżyło...

Jeśli chodzi o bakterie w moczu to zdarzyło mi się mieć liczne i lekarz zlecił picie herbaty z żurawiny i jedzenie suszonej żurawiny, jednak po ostatnich badaniach, gdy znów pojawiły się liczne bakterie to przepisał mi Pregnofer uro.

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mon sprobuj smarowac mascia hydrocortyzol bez recepty i bezpieczne dla kobiet w ciazy.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, ze te najzwyklejsze sposoby są najlepsze na rozstępy. W pierwszej ciąży smarowałam się zwykłą oliwką, nie miałam rozstępów do momentu aż pojechałam do szpitala (urodziłam 2 tyg po terminie i dopiero tam w ostatnim tygodniu pojawiły się rozstępy, a nie miałam przy sobie oliwki).

A mnie zartwił wynik progesteronu. W 8 dpo miałam 34 ng/ml a teraz spadło mi do 19 ng/ml. Po owu brałam luteine, ale odstawiłam i czekałam na @, ale jak widać nie nadeszła i postanowiłam zbadać kolejny raz. 19 ng/ml bez lutki to troche mało? Chyba wrócę do lutki.
    Wizyte u lekarza mam dopiero za 2 tyg.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • JoJo86 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na swędzącą skórę z rozstępami wyczytałam, że bardzo dobrze działa i łagodzi olejek kojący palmersa. Jednak jak pokrzywka jest bardzo uciążliwa to może do dermatologa najlepiej się wybrać

Magda gdzie się podziewasz? Wszystko dobrze?

uwo943r8xa2yg4kz.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel jak masz lutke mozesz brac nie zaszkodzi. Wiesz z progesteronem jest tak dziwacznie ze nie ma reguly mozesz miec wynik wysoki a cos moze byc nie tak i odwrotnie. Juz teraz sam po roznych przebojach na poczatku stwierdzam,ze lekarze przepisuja luteine czy duphaston dla wewnetrznego spokoju kobiety bo on nie zaskodzi. Ja nigdy nie mialam wysokiego progesteronu a mialam np.bardzo regularne okresy natomist moja bratowa jest na lutce juz od 2 lat bo inaczej by okresu wogole nie miala. W 10 tyg.ciazy moj wynik progesteronu wynosil 20 i lekarz mi powiedzial ze jest spoko.

ewwiel lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ