X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Madzia jak masz ochotę to zajrzyj do mojego pamiętnika gdzie są opisane początki moje :)
    A jakby co to pytaj na pewno wszystkie chetnie podzielą wiedzą:*

dzięki Gosia :* poczytam sobie jeszcze dzisiaj :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenko wlasciwie kazda miala pojawiajace i znkajace objawy wiele z nas ma to opisane w pamietnikach wiec jak chcesz to zajrzyj do mnie tez (choc u mnie malo wpisow), moze Cie to uspokoi

i sprowadz nam tu Under i reszte swiezo zaciazonych, bo niedlugo zamiast watek ciezarnych bedzie to wayek rozpakowanych tylko, bo ostatnio dziewczyny jakos sie nie udzielaja :(

gosia86 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Magdalenoko :) Gratuluję dwóch kresek i życzę spokojnej ciąży :) :) :)

Objawy pojawiają się i znikają, przede wszystkim po długim staraniu się i potem gdy już się uda, doszukujemy się każdego nawet najmniejszej oznaki trwającej ciąży.
    Sama pamiętam jak panikowałam kiedy nic się nie działo, bałam się cały czas. Pomimo tego, że mdłości i wymioty, które męczyły mnie najbardziej na początku ciąży nie były za przyjemne, ale można powiedzieć, że tak jakby "cieszyłam się" kiedy były... Życzę jednak spokojnej ciąży i dużo odpoczynku, bo przy końcówce nie da się już odpocząć :)

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mi do końca jeszcze daleko ale już mi ciężko przewrócić się z boku na bok w nocy nie mówiąc o wstaniu z łóżka smieje się do męża że jak będę chciała siku w nocy to będę go budzić żeby pomógł mi wstać:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu u mnie na poczatku nie bylo zadnych objawow zrobilam test bo tak mialam zrobic z zalecen pani doktor przy braniu duphastonu i bylam w szoku nawet jak dostalam plamienia nawet takiego brudzenia 3 dni przed wyznaczona data okresu nie przypuszczalam ze to ciaza. Mdlosci bol piersi itp.mialam dopiero pozniej wiec nic sie nie martw. Poczekaj az sie rozkreci na dobre bedziesz blagac zeby dolegliwosci ustapily.

gosia86 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka -Gratuluję :-) Pamiętam Cie z forum dla Czarnobylek :-) Super, że się tu znalazłaś :-) Życzę bezproblemowej ciąży :-)

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Czarnobylki :-) widzę tutaj wiele znajomych twarzy :-) jeśli mnie przygarniecie to chętnie się przyłącze :-)

gosia86, Eklerka, JoJo86, Evell lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel witaj po fioletowej stronie :)
    Gratulacje

ewwiel lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel super :) gratulacje

ewwiel lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich nowych mamusiek :)

My juz po dzisiejszej konsultacji z wynikami, plytki krwi nadal spadaja za tydz.kolejne upuszczanie krwi zeby zobaczyc jak bedzie nadal. Na kolejnej wizycie 9 moze sie okazc ze juz idziemy do szpitala i zostanie podjeta decyzja o szybszym cc. Wszystko wyjdzie w praniu. Po malu ruszamy sie jak wielka kaczka bo rozne bole daja popalic m.in.krzyze, skurcze przepowidajace tez sa silniejsze. Nie ma to tamto organizm sie juz przygotowuje.

ewwiel lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Oj mi do końca jeszcze daleko ale już mi ciężko przewrócić się z boku na bok w nocy nie mówiąc o wstaniu z łóżka smieje się do męża że jak będę chciała siku w nocy to będę go budzić żeby pomógł mi wstać:)

Gosiu, tak w końcu może się stać :) u mnie mąż musi nie raz wstawać w nocy i zbierać mnie z łóżka na siku, albo pomóc przewrócić się z boku na bok... ale taki chyba są uroki ciąży i brzuszka, który ma swoje rozmiary :)

Ewwiel, gratuluję i witam w gronie mamusiek :)

ewwiel lubi tę wiadomość

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • Mon123 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś - jak mam nadzieję - na ostatniej wizycie u mojego lekarza.
    Usg zrobione, ułożenie główką w dół, łożysko i wody płodowe ok, nawet wagę nam podał - i tu pojawiło się moje i męża wielkie zdziwienie... 26.01. na usg nasza Kruszynka ważyła tylko 2550g, a dziś lekarz nas zaskoczył kiedy powiedział do nas - "duża dziewczyna" - a chwilę potem powiedział, że nasza Córeczka ma na chwilę obecną jakieś 3600-3800g... W ciągu miesiąca ponad kilogram, no ładnie :)
    Następna wizyta dopiero 6 marca, czyli dzień po terminie porodu. Mam nadzieję, że nie doczekam tej wizyty i Marysia zechce do nas zawitać wcześniej :)

Ewik, gosia86 lubią tę wiadomość

km5sgu1r6gm0luhc.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wyczytalam na kwietniowkach,ze nasza Ida w szpitalu cos miala z cisnieniem i poszla do lekrza teraz lezy juz w szpitalu podpieta do ktg. Z malym wszystko ok, jej maja zaaplikowac leki.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik dzieki za info i przekaz jej ze wspieramy na odleglosc

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamuśki :) Bardzo sie cieszę ze nas przybywa i życzę spokojnych ciąż :)

Mam nadzieje ze z Ida wszystko w porzadku bedzie, trzymam mocno kciuki.

Mon, Ewik, wy juz lada moment na porodowkach bedziecie! Az jestem podekscytowana :) a LadyMK sie nie odzywa, moze juz urodziła :)

A ja padam z nóg i lecę spac, moja Mala przechodzi chyba pierwszy skok rozwojowy bo dzisiejszy dzien to była jakas masakra, nic na nią nie działało, tylko na rekach u mamy i włączona suszarka obok... A do tego bóle brzuszka..,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 22:28

ewwiel lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe przyjęcie :-*

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel gratulację!

Dziewczyny dziękuję za słowa pocieszenia :* ja miałam dziś cholernie ciężki dzień :/ poszłam do mojego rodzinnego, aby zamienił mi skierowanie z kliniki niepłodności na wczesne usg. Nie zdążyłam o to zapytać jak poprosił abym nasikała na test - a tam tylko jedna krecha. Nawet cienia cienia nie było :( poprosil, abym wrocila za tydzien. Przebeczalam w domu 4 godziny, pojechalam do apteki po kolejny test i porozmawiałam z aptekarzem. Rano bardzo mnie bolał lewy jajnik. Aptekarz sugerował szpital. Bo jak test negatywny to gdzie @? Z domu zadzwonilam na infolinie i porozmawialam z lekarką. W miedzy czasie nasikałam na test i wyszło, że ciąża 1-2 tyg. Lekarka mnie uspokila i juz jutro mam sie umówić z położną i na wcześniejsze usg. Ogólnie pierwsze robią ok 12tyg ciazy. Tak się bałam, że straciliśmy to maleństwo :( teraz już jestem spokojna, ale od płaczu tak mnie boli głowa...

ewwiel lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka wiem,ze latwo Ci nie jest ale blagam postaraj sie nie denerwowac i plakusiac. Nerwy nie dzialaja dobrze ani ba Ciebie a tym bardziej na dzidzie. Uwierz mi wiem co pisze, na poczatku jak przeszlam akcje z plamieniem, krwawieniem wizytami na IP tez plakalam ile wlezie.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida szybkiego powrotu do domku życzę

Madzia to straszne co musiałaś przejść i wiem jakie myśli musiały kotłować Ci się w głowie
    Niestety ciąża to nie taka bajka jak nam sie wydaje wczesniej bo gdy tylko zobaczy się dwie kreseczki to człowiek zmienia tryb na tryb zamartwianie i tak już zostaje ale trzeba w miarę możliwości jakoś nad tym panować
    Trzymaj się dzielnie kochana :*

Ewwiel a jak u Ciebie ze zdrowiem jakos sie poukładało?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka, najważniejsze ze juz ten kryzys masz za sobą, teraz wyrzucany pozytywne myślenie :-)
    Gosiu, ta ciążą jest dla mnie teraz wybawieniem. Pozwala mi odsunąć wizje operacji w przyszłość, co mnie cieszy, bo nie bylam jej zwolenniczka.
    Staraliśmy się usilnie dłuższy czas, prawie 2 lata i nic. Teraz powiedziałam sobie ze co ma być to będzie. No i jest:-) szczęście:-)

Eklerka lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ