Ciężarne '86
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dla pewności pomimo dwóch zrobionych testów pozytywnych, zrobiłam Bete HCG. Dopiero dwukrotne badanie dało mi pewność, że jestem w ciąży. Dziwię się, że ten lekarz kazał Ci zrobić przy nim test, a nie skierował właśnie na badanie krwi, to daje 100% wynik (no chyba że laboratorium się pomyli).
Dla spokoju zrób sobie bete i powtórz po 48h. Zobaczysz, że ładnie wzrośnie i będziesz spokojniejsza
Powodzenia dziewczyny !!!
Oj Anielle, już niedługo... stresuję się teraz bardziej, bo jak Marysia będzie miała prawie 4kg to nie będzie łatwo. A nie robiłam żadnego masażu krocza... ;/ Koleżanka miała Syna 4200 i zaczęła sn, a potem w połowie zdecydowali, że jednak zrobią cc i była dwa razy szyta...
To końcowe oczekiwanie jest naprawdę nieznośne... czekam.. czekam... a tu nic, żadnych oznak porodu...Anielle lubi tę wiadomość
-
Hej! Tak,ja w szpitalu na patologii ciąży. Od kilku dni skakalo mi ciśnienie- między 150 a nawet 180/110. Szybka wizyta u mojego gina i skierowanie. Na szczęście z Franem wszystko w porządku, z łożyskiem też. Dostaję leki na zbicie ciśnienia i już lepiej. Niestety (albo i stety) dostałam też sterydy na płucka, bo jednak takie ciśnienie grozi przedwczesnym porodem. Oby sie nie przydały!
-
Ida najważniejsze,że wszystko z małym dobrze sterydami się nie martw bo to dla zdrowia maluszka lepiej podać i mieć później spokojną głowę. Ja też będę miała prawdopodobnie podawane ze względu na te płytki spadające.
Trzymaj się cieplutkoIda lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Czytam Was od czasu do czasu ale dopiero teraz odważyłam się odezwać. Mam nadzieję że przygarniecie kropka
Cieszę się że pojawiaja się tu nowe mamusie z różowej strony mam nadzieję, że wkrótce dołacza tu nasze "weteranki"Anielle, gosia86, ewwiel, Eklerka lubią tę wiadomość
-
Agatka fajnie, że dołączyłaś Forum Czarnobylek po fioletowej stronie jest również bardzo przyjazne, tak jak to było po stronie różowej Brakowało tu jednak troszkę świeżynek
Gratuluję Ewwiel pozytywnego testu!
Magdalenka nastraszyłaś mnie troszkę wczoraj, jakieś głupie testy mają w tej przychodni. W takich przypadkach to badanie z krwi nie byłoby głupim pomysłem, ale skore tego nie praktykują w UK to co zrobić
Ja dziś byłam na badaniach krwi i moczu. Oznaczyłam też grupę krwi bo niby wiem jaką mam bo kiedyś tam oznaczałam, ale nie mam dowodu bo gdzieś zgubiłam wyniki, więc musiałam jeszcze raz. Zapłaciłam kupę kasy za te wszystkie kiły, toksoplazmozy, cytomegalie itp ale cóż zrobić. Nie zrobiłam chyba tylko HIV bo lekarz nie kazał. Wyszły mi troszkę podwyższone monocyty i troszkę obniżone eozynofile. Tak to reszka wygląda ok.ewwiel lubi tę wiadomość
-
Jak do tej pory mam ból piersi, trwa on od owulacji, czasami jest mocniejszy czasem słabszy, ale ciągle są wrażliwe i delikatnie nabrzmiałe. Dodatkowo tak od końcówki 4 tyg. zaczęło się zmęczenie i senność. Nigdy nie spałam w dzień, a teraz codziennie co najmniej pół godzinna drzemka obowiązkowa Ogólnie czuję się słaba i bez energii. Na początku miałam dość mocne bóle brzucha, zaraz na początku kłucia jajników, a później takie ciągnienie i rozpieranie jak na @. Zdarzało się to kilka razy w ciągu dnia i w nocy ten ból mnie budził, trwał kilka minut i przechodził. Od tygodnia biorę luteinę dopochwowo 2x dziennie i acard wieczorem, i nie wiem czy dzięki temu, ale bóle ustały. Aaaa i jeszcze wieczorem zaczynam sikać jak szalona i w nocy 2-3 razy wstaję do toalety, co też mi się wcześniej nie zdarzało. Mdłości ani porannych ani wieczornych i wymiotów na razie nie mam. Raz mnie tylko naciągało ale czy to przez ciążę to sama nie wiem Ja się strasznie doszukuję objawów i martwił mnie brak rzyganka, ale dwie koleżanki też nie wymiotowały i wszystko u nich ok Ogólnie jem zdrowo i regularnie, jak tylko robię się głodna to coś małego podjadam, bo jak nie zjem to mi słabo. A dziś jak typowa ciężarówka najadłam się ogórów kiszonych i strasznie mi smakowały
A Ty Madzia co tam u siebie wypatrzyłaś z objawów? -
JoJo niezbyt dużo mam objawów. W sumie to ciągle chce mi się pić, częściej chodzę siku i chce mi się spać w ciągu dnia, co utrudnia mi pracę a i delikatnie nabrzmiałe piersi, trochę bolą i mężu zauważył, że brodawki mi się na piersiach powiększyły. Najgoorzej to z sennością. Piję kawę tylko z rana, a potem inkę i się zastanawiam czy senność przez ciążę czy brak kofeiny?
Ida trzymam kciuki, abyś jak najszybciej wyszła ze szpitala jeszcze w dwu paku
Ewwiel bardzo się cieszę, że udało Ci się akurat w tym momencie.
Mon tak jak wcześniej JoJo napisała z bety tutaj nie robią...pozostaje mi czekać...ale chcę wierzyć, że dzidziolek ma się dobrze mam nadzieję, że lekarz mi zrobił test na menopauzę i stąd ten negatywIda lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Uśmiałam się magdalenka_ka z tego testu na menupauzę
Skoro pytacie o objawy to standardowe, czyli ból brzucha głównie prawego jajnika (chyba ciałko żółte daje się we znaki) i macica pod lewym jajnikiem (może tam dzidzia się zagnieżdża). U mnie te bóle wyglądają bardzo podobnie jak u Jojo, więc nie będę sie rozpisywać. Poza tym standardowo ból i nabrzmiałe piersi. Też czesto wieczorem latam siusiu, przeszkadza mi zapach ulubionego płynu do podłóg i kości dla naszego psa, no i troche zmniejszył mi się apetyt.
Jojo brak wymiotów to tylko na plus w przypadku ciąży. Nie męczyły mnie podczas pierwszej ciąży i córa rośnie zdrowo. Mam nadzieję, że i teraz mnie ominą, ale jakby się jednak pojawiły, to przetrwam. Nie takie rzeczy już się w życiu przechodziło -
Na mdłości macie jeszcze czas, u mnie pojawiły się dopiero wraz z początkiem drugiego trymestru i dokuczały niekiedy nawet w 7 miesiącu
Ewwiel, witam po fioletowej stronie
Nadal nie mamy imienia, masakraWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 19:13
ewwiel lubi tę wiadomość
-
U mnie mdłości były tylko wtedy jak dopuszczałam do głodu. Wymioty to takie małe epizody np. przez witaminy, przy chorobie i obowiazkowo jak bolała głowa.
Piersi to różnie. Na poczatku bolały mnie sutki, a potem pobolewały i to nie zawsze. Za to ból brzucha towarzyszył mi praktycznie codziennie, skurcze w pachwinach i udach ale zaczęłam wcinać Magnez b6 i troche lepiej.
Więc dziewczynki jeszcze czas na niespodzianki
Eklerka a chłopczyk czy dziewczynka?ewwiel lubi tę wiadomość
-
agatka196 wrote:U mnie mdłości były tylko wtedy jak dopuszczałam do głodu. Wymioty to takie małe epizody np. przez witaminy, przy chorobie i obowiazkowo jak bolała głowa.
Piersi to różnie. Na poczatku bolały mnie sutki, a potem pobolewały i to nie zawsze. Za to ból brzucha towarzyszył mi praktycznie codziennie, skurcze w pachwinach i udach ale zaczęłam wcinać Magnez b6 i troche lepiej.
Więc dziewczynki jeszcze czas na niespodzianki
Eklerka a chłopczyk czy dziewczynka?
Agatka, chłopiec -
Mi już moja fryzjerka przepowiedziała że chłopca będę miała i zaznaczyła, że zawsze się sprawdza co mówi. Zreszta mój to taki napalony na chłopca
U nas jak będzie chłopiec to Tymoteusz. A podoba mi się jeszczę Leon, Antoś, Maksymilian, Marcel, Błażej. Dla dziewczynki też mamy wybrane -
Ooo Agatka to mamy podobnie z wymiotami przy bólu głowy u mnie też się pojawiają gdy mocniej boli
Mam pytanie do naszych Mamuś lub tych już przygotowanych do finału czy używa któraś z Was kosmetyków z baby derm? Jeśli tak to co konkretnie kupiłyście? Oliwkę?balsam?żel do mycia czy mydło w płynie do kąpieli?
Nie wiem co wybrać -
Gosia ja ich używam dla siebie i zakupiłam dla dzidka porównałam dość skrupulatnie skład z różnymi firmami i te wypadają najlepiej. Dla siebie mam balsam na rozstępy i oliwkę do kąpieli. Dla Mikołaja zakupiłam też oliwkę którą będę dodawać do kąpieli, krem do codziennej pielęgnacji na buźkę więcej nie zamierzamy używać kosmetyków tylko te najbardziej potrzebne. Zawsze można dokupić.
-
A co to za firma babyderm? wklepałam w google ale mi nic nie wyskoczyło. Możecie podesłać jakiegoś linka z tymi kosmetykami? Muszę zakupić zestaw na rozstępy i już smarować bo mam skłonności. A Wy co stosujecie na rozstępy? Czy którejś z Was udało się z nimi wygrać mimo skłonności? Naczytałam się, że jak miałam w okresie dojrzewania rozstępy, to choćbym nie wiem czym się smarowała to ich nie uniknę bo to genetyka. Ale ja zamierzam ostro z nimi walczyć i już zaczynam przygotowywać skórę do rozciągania.
-
Ewik czyli zwykłą oliwkę będziesz dolewać do wody?
Biorę też pod uwagę ziajke tam jest wlasnie plyn do kąpieli którego się wlewa chyba dwie nakrętki
Jojo baby derm to seria produkowana dla Rossmana
Dzisiaj koleżanka poleciła olejek na rozstepny rossmanowy
Ja używałam.balsamu z nivea nawilzajacego z aloesem ale niestety piersi nie uchronił brzuch jeszcze jest ok
Na razie pępek szykuje się do wyskokuEwik lubi tę wiadomość
-
od poniedziałku odchodzi mi czop najpierw był krwisty potem brązowy.
jesteśmy w domu jeszcze, ale od 16h (od wt godz14) mam skurcze. pierwsze 6h były z krzyża, potem zaczęły się łączone z brzucha i krzyża. coraz silniejsze, ale częstotliwość się nie zmienia...wciąż są pomiędzy 10-20min (najczęściej średnio co 12min).
ciągle czekaliśmy na te skurcze krótsze, ale po tylu godzinach już nie ma sensu i jedziemy na szpital. Mały się rusza, jednak towarzyszy mi strach czy go to nie męczy zbytnio.
trzymajcie kciukiMartynaaa, Mon123 lubią tę wiadomość
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g