X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kochane :) j to wogole jestem mistrzynia w rozmyslaniu,ze mi mozg kipi maz juz nie ma do mnie sil tylko sie smieje co ta ciaza robi z glowa.

Ciekawe jak wizyta Idy. Ja juz swojej sie nie moge doczekac.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Niestety, nic nie było jeszcze widać :( Wiedziałam, że może tak być, ale jednak trochę się martwię... Gin mówił o ciążach pozamacicznych i o pustych pęcherzykach ciążowych. Nie straszył mnie, ale chciał przestrzec, jakby się coś działo, żeby od razu przyjechać.

Wg belly to 5 tydz (4 t 6d), ale gin powiedział że na pewno nie. Jako że mam owulację nawet koło 19-20 dc, to pewnie dlatego. Sama nie wiem co o tym myśleć...

Ewik lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja po wizycie. Niestety, nic nie było jeszcze widać :( Wiedziałam, że może tak być, ale jednak trochę się martwię... Gin mówił o ciążach pozamacicznych i o pustych pęcherzykach ciążowych. Nie straszył mnie, ale chciał przestrzec, jakby się coś działo, żeby od razu przyjechać.

Wg belly to 5 tydz (4 t 6d), ale gin powiedział że na pewno nie. Jako że mam owulację nawet koło 19-20 dc, to pewnie dlatego. Sama nie wiem co o tym myśleć...

No i wlaśnie dlatego pierwsze usg się zwykle nie robi przed 7 tc, bo może nie być widać i niepotrzebny stres się generuje. Przede wszystkim SPOKOJNIE.Nie przestawaj być dobrej myśli, wszystko będzie w porządku!

ANIELLE, a jaki masz wynik TSH? Poza ciążą powinno być w okolicach 1, w ciąży jest dopuszczalne do 2,5.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    No i wlaśnie dlatego pierwsze usg się zwykle nie robi przed 7 tc, bo może nie być widać i niepotrzebny stres się generuje. Przede wszystkim SPOKOJNIE.Nie przestawaj być dobrej myśli, wszystko będzie w porządku!

ANIELLE, a jaki masz wynik TSH? Poza ciążą powinno być w okolicach 1, w ciąży jest dopuszczalne do 2,5.
    Wiesz, nie chciałam iść teraz, jestem umóiona od 2 dni na za tydzień, ale z kuli tej infekcji poszłam dziś.

• Ewik Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś nie martw się. Wiem,ze fajnie sie mowi bo sama jestem jak nawiedzona z rozmyslaniem le musisz spkojnie poczekac do kolejnej wizyty i wtedy powinno byc juz widac to zalezy os wszystkiego czy cos lekarz by zobaczyl od owulacji, jakosci sprzetu itp. Skoro masz pozniej owulacje to fasolka musi sie porzadnie zadomowic zeby ja bylo widac

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida a który to był dzień po owulce? Ja mam wizytę jutro a to będzie 21-22dpo i zastanawiam się czy już coś będzie.

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem wasze rozczarowanie - ja widziałam tylko pusty pęcherzyk i potem cały czas rozmyślałam o tym czy coś tam urośnie czy nie. Naprawdę mózg wtedy nie daje nam spokoju i cały czas się o tym myśli. U mnie czas niepewności trwał 2 tygodnie.

Co do bólów głowy to od kiedy jestem w ciąży to nie mam prawie żadnych problemów. Boli mnie o wieeele rzadziej niż przed ciążą. Na początek biorę to na przetrzymanie, a jak nie pomoże to biorę 1 apap.

Zazdroszczę Wam takich małych przyrostów - ja mam do przodu 5 kg, ale ja nie cierpiałam na nadmierne mdłości czy brak apetytu. Oprócz brzucha czuję, że powiększyła się pupa i uda, bo ubrania ciaśniejsze choć rodzina i znajomi twierdzą, że nie widać nic poza brzuchem i to też nie za dużym. Ale taki urok ciąży - nie da się nie przytyć :-)

Tak - dzisiaj wieczorem mam połówkowe. Jutro dam Wam znać co i jak. Nie mogę się doczekać aż znowu zobaczę nasze Maleństwo. Może potwierdzi się płeć i mama zacznie szaleć na zakupach, choć i tak większość rzeczy staram się kupować uniseks, żeby było ew. dla kolejnego potomka czy na pożyczanie znajomym. Trochę rzeczy ja też już dostałam - część od siostry, od dwóch koleżanek. Jak wszystkie "pożyczone rzeczy" skompletuje to będę wiedzieć czego mi brakuje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 08:16

Kati86 lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ida Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm,nie prowadziłam wykresu w tym cyklu ani nie mierzyłam tempki, ale pi razy oko to mógł być 17-18 dpo, więc faktycznie wcześnie.

Ja po becie, zapłaciłam te 53 zł, ale wyniki będą przed 14 ;) Najważniejsze, by była wysoka! Dam znać jak będę znała wynik ;)

Dziś przy myciu zębów myślałam, że zwymiotuję. Oj, odruch wymiotny był silny, ale nie miałam czym, bo to na czczo. Później ledwo wepchnęłam w siebie pół kanapki. Odkąd się dowiedzaiałam, że jestem w ciąży, schudłam co najmniej 1 kg.

Kor_a - koniecznie daj znać co i jak po wizycie!

Kor_a lubi tę wiadomość

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida - wiele kobiet musi zmienić pastę na owocową dla dzieci, bo mięta nie przejdzie. Mi na moje mdłości pomagała owocowa guma do żucia. Możesz spróbować :-)

Ida lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ida Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a wrote:
    Ida - wiele kobiet musi zmienić pastę na owocową dla dzieci, bo mięta nie przejdzie. Mi na moje mdłości pomagała owocowa guma do żucia. Możesz spróbować :-)
    O, nie wiedziałam ;) Jak jeszcze się to powtórzy to może się przerzucę ;)

Kor_a lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItajcie porannie
    Ida nie zebym chciala Cie martwic ale na czczo tez mozna wymiotowac dalej niz widziec, co do mycia zebow to sa dwie rady delikatniej myc osemki czyl przejecjac tam szczoteczka czesciej ale na krocej, lub zmiana pasty na dziecieca nie o smaku miety, u mnie problemem bylo zbyt glebokie pchanie szczoteczki, wiec bez zmiany pasty sie obylo, ale czesc dziewczyn zmienia paste i jest ok

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ida Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    WItajcie porannie
    Ida nie zebym chciala Cie martwic ale na czczo tez mozna wymiotowac dalej niz widziec, co do mycia zebow to sa dwie rady delikatniej myc osemki czyl przejecjac tam szczoteczka czesciej ale na krocej, lub zmiana pasty na dziecieca nie o smaku miety, u mnie problemem bylo zbyt glebokie pchanie szczoteczki, wiec bez zmiany pasty sie obylo, ale czesc dziewczyn zmienia paste i jest ok
    Mi "przeszkadzało" w ogóle tak szerokie otwieranie buzi :P Pierwszy raz mi się to pyrzdarzyło, zobaczę wieczorem i jutro rano jak będzie ;)

A może to ze stresu, bo bałam się bety. Np i ogólnie, wiele emocji teraz...

• Anielle Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida nie przejmuje sie, to normalne ze jeszcze nic nie widac. Nie ma sie co stresowac na zapas tylko cierpliwie czekac. Wszystko napewno jest w porzadku i bedzie w porzadku :) Przeciez to wszystko jest jeszcze takie mikroskopijne ze tego sie nie da zobaczyc. Jsli beta okej to zalecam relaks i pozytywne myslenie, napewno wszystko jest na dobrej drodze :)

Co do mycia zebow to dobrze znam problem. Mieta do teraz dziala na mnie odrzucajaco, musialam sie przezucic na paste o smaku gumy balonowej dla dzieci. Mietowa w polaczeniu z szorowaniem osemek prowokowala u mnie odruch wymiotny momentalnie :)

Betinka wlasnie mi wyszlo niskie to TSH, 0.2, i podkreslilo mi ze jest ponizej normy. Ale raczej to chyba nic powaznego, jakos sie tym szczegolnie nie przejmuje, najwyzej da jakies lekarstwa i tyle. Sa gorsze rzeczy. W poniedzialek mam wizyte to zobaczymy.

Kora trzymam kciuki zeby sie dzidzius nie wstydzil i sie zaprezentowal w calej okazalosci :)

Ida, Kor_a lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo przy myciu zebow. Tez bylam dzisiaj w lab.jeszcze raz powtorzyc bete po 48 godz.chociaz szczerze nie wiem czemu jest az tak nawiedzony nawet pani ktora mi pobierala mowila ze przeciez bylo powyzej 10 tys.jednostek w ml. No ale zeby nie bylo ze sie nie stosuje do polecen. Teraz ja zachodze w glowe czy 4 sierpnia zobaczymy serduszko.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, to czekanie jest straszne! To już wolę nerwy związane ze staraniami... Ja zwariuję za chwilę... A co jeśli okaże się że beta niska????????

• Ewik Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym sie akurat nie ma co kierowac bo kazdy ma inny przyrost i bron boze nie szukaj po necie przyrostow bety itp.bo to jest bez sensu a niepotrzebny stres i to bardzo duzyyyy. Ja juz mam zakazane od meza i mamy przykaz nic nie czytania bo sie stresuje niepotrzebnie. I sama z siebie bym na bete nie poszla 2 raz bo juz wczoraj mialam schizy ze ten przyrost nie jest ksiazkowy itp.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale podobno są przeliczniki bety który to tydzień. Tego akurat jestem ciekawa. Czy też mam sobie odpuścić?

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ovu jest dziewczyna co pierwsza miala bete 136 za 4,5 dni powtorzyla miala 256 oczywiscie juz miala stres bo wyliczyla na belly w kalkulatorze ze przyrost jest zdecydowanie za niski itp. Dostala opieprz od lekarza po co wogole robila i narazala fasolke na stres tez jej nie bylo nic widac na usg wiec ma cierpliwie czekac do poniedzialku. Wiec Kochana Iduniu nie ma reguly kazdy ma inaczej

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idus jak dostaniesz wynik tam bedziesz miala normy przypozadkowane danemu tyg.ciazy

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ewik za rady :) :* Chyba mocno zastanowię się nad powtórzeniem jej... Zdążyłam się już poryczeć ze stresu.

Ewik lubi tę wiadomość

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ