X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja mialam 3 opakowania jedynek i wszystkie poszly ale jak dla mnie dady lepsze od babydream bo maja lepszy wklad przy baby dream jak nie przebierzesz w pore to wychodza te kulki zelowe. Kupilam 2 paki dady dwojek i jedna pake trojek ale jeszcze jestesmy na dwojkach bo lepiej trzyma siusiaka w gorze a mamy takie zalecenia od lekarza. Nie ma co robic duzych zapasow boo dzieciaki szybko rosna i rozne pieluchy toleruja. W szpitalu dawali bella i tez byly calkioem ok.

Gosia w takim wypadku mozesz zrobic soda na te krostki a jak cos to krochmal tylko zeby nie dawc do wanienki duzo wody to bedzie taki kisielowaty i tlusty jak oliwka skora jest pozniej super

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwel bardzo sie ciesze,ze wszystko ok.

Kobietki kiedy chrzcicie swoje pociechy? My za 2 miesiace bo czekmy na bliskich z UK.ale jestem zalamana bo mam sukienke w ktorej chcialam obskoczyc uroczystosc i wesele ktore mmy przy okzji i d..blaada nie zmieszcze sie chyba ze cudownie bym schudla w brzuchu i biuscie

Gosiu mam pytanie z serii glupich czym siee rozni bialy pampers od dady? Pytm bo nie wiem o co chodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 18:45

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik ja też kupuje pampersy dada- "ponoć" to ten sam producent co pampers. Moja siostra stosowała przy synkach i była zadowolona i koleżanki też były zachwycone. A jak będzie to się okaże. Mam jedną paczkę białych pampersa, też odkupilam za grosze od znajomej ale Czym one się różnią nie wiem.
    No i dziś dokupilam jeszcze paczkę 1 dada i na tym kończę.

A nie wiem czy używacie husteczki nawilżane ale są w promocji w biedronce fifi 5 paczek+pudełko za 19,99.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik jak dla mnie białe pampersy są najdelikatniejsze, mięciutkie i chłonne, są też cieńsze od zielonych i bardziej rozciagliwe/elastyczne i dodatkowy plus to pasek który zmienia kolor na niebieski pod wpływem wilgoci wiec dobrze widac w jakim stopniu pampers jest surzyty.
    Dady mialam kilka sztuk bo dostałam kilka próbek ale w porównaniu z pampers wydają mi sie takie twarde i sztywne

Agatko ja chusteczek używam tylko na wyjścia a w domu waciki i wida przehotowana

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz Gosia dziekuje za wyjasnienie. Jak beda w lidlu na promocji to kupie.

Agatko rrowniez uzywam tylko na wyjscia chusteczek chodz mi osobisciee podpasowly z baby dream z olejkiem bo fajnie goja pupke i w ekstremalnych warunkach nie trzeba kremu dawac.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma za co:)
    Jeśli chodzi o chusteczki to trochę ich wypróbowałam i jak dla mnie nr
    1. Pampers sensitiv białe - dobrze wilgotne duże i grube
    2. Nivea - wilgotne i duże
    3. Hipp
    4. Dada
    5. Kindi
    6. Bobini
    7. Babydream (używałam różowych) - jak dla mnie cieniutkie i szybko wysychają po otwarciu

Kremu używałam bobini ale zaczęły się odparzenia i położna kazała kupić linomag z tlenkiem cynku i się sprawdził. Ale ostatnio wypróbowałam próbki z mustelli i bardzo mi podpasował (Pola miała na pupie w przedziałku takie twarde białe krostki które nawet sudocrem nie ruszył a jak przestałam używać wody z mydlinami tylko czystą przegotowaną i potem smarować mustellą na noc to po problemie)

Waciki prostokątne najlepsze z Rossmana bo są grube clinic już takie fajne nie są i kindi też nie. Okrągłe waciki biedronkowe bo się nie rozwarstwiają i nie zostawiają waty na skórze

Oczywiście to tylko moja subiektywna opinia i każdemu może pasować co innego

Aaa wkładki laktacyjne
    Baby ono bo klej jest przez całą wkładkę i fajnie się trzymają na miejscu, ale lepsze są te Premium z Rossmana bo te tańsze są beznadziejne bo się rolują i bryla. Bella mama też ujdzie

Ewwiel cieszę się że u Ciebie wszystko ok:*

Ewik pytałaś jeszcze o chrzest my mamy 30.08 więc Pola będzie miała prawie 4 miesiące a będzie to rocznica ślubu i moje urodziny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 04:14

agatka196 lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zamysł przemywać pupcie woda i wacikami i nawet zakupiłam te z Rosmana :-). Husteczek mam od groma w domu w małych paczkach na wyjścia bo dostałam od kolezanki- mąż jej pracuje w hurtowni, a te właśnie kupiłam ze względu też na pudełko by otwarte nie wysychaly tak szybko.

Z maści do pupy to zamówiłam właśnie linomag zielony i najzwyklejszy puder do pupci chyba Alantan. Do pępuszka ocenisept. Sudocrem na razie nie kupowałam bo też ma mi koleżanka przywieźć z Anglii- tam za funta jest duże opakowanie, a jak mi nie posłuży to oddam siostrze bo jej synuś leczy tym AZS na jaderkach i pupci.

O widzisz wkładki wzięłam pierwsze lepsze z biedronki jak były w promocji bo nie wiedziałam czym się różnią. Ale w razie co Rosmana mam na przeciwko :-)

Fajnie dziewczynki że piszecie co Wam się przydało bo ja nie mam zielonego pojęcia co lepsze a co gorsze :-) Jak się jeszcze coś Wam przypomni piszcie ja na pewno z Waszych rad skorzystam :-D

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka te wkładki z bierdy w czerwonym opakowaniu też ok
    Majtki kup sobie siatkowe bo flizelinowe są nie fajne i mi lekarz zabronił
    Nakładek na sutki nie kupuj bo mogą się nie przydać
    A do mycia krocza szare mydło w kostce
    U mnie w szpitalu pierwsze siku każą robić pod prysznicem żeby nie piekło i nie bolało
    Nie wiem czy u Ciebie w szpitalu każą zabrać ręczniki papierowe ale przydają się do oduszania krocza

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majtki zamówiłam w Gemini jednorazowe i wielorazowe a jakie one w środku są to zobaczę jak przyjdzie paczka. Mam nadzieje że dobre.
    Pisze na stronie szpitala by mieć ręczniki papierowe i białego jelenia. Nakładek nie kupowałam bo nawet nie mam pojęcia jaki rozmiar, ale mam strasznie płaskie brodawki i wogole jakoś się chowają. Zobaczę jak to będzie najwyżej R wyślę do apteki :-)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie majty zakladalam normalne z wyzszym stanem bawelniane bo mnie draznily tamte siateczkowe. Do rany mialam tantum rose super dzialalo.

Do pupy uzywamy krem nivea,baby dream sudocrem. A tak to oliwka z ziajki i super dziala lub na duze zaczerwienienia maka ziemniaczana.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zachwalacie ten krochmal do kąpieli ze aż dzisiaj ja tez w nim wykapalam moja Em :) tylko chyba za mało zrobiłam bo tylko z jednej łyżki. Jutro więcej zrobię. A po jakim czasie widać jakaś poprawę? My nie mamy jakiś większych problemów ze skóra ale pod kolanami i za uszkami jest zawsze sucha a wczoraj jeszcze zauważyłam na udzie suchy placek a mąka ziemniaczana na pewno nie zaszkodzi. A włoski tez tak zamaczacie? My tam mamy 3 włosy na krzyż to mi wszystko jedno :) I czy juz nie używacie żadnych mydełek?

Agatka niby wszyscy mówią zeby jedynek dużo nie kupować bo szybko czasem dzieci wyrastają ale na początku to pieluszki lecą jak woda a myśmy na jedynkach bardzo długo jechali, pomimo ze duża była córa (3600 i 52 cm). Oby tylko dziecko nie miało reakcji alergicznej na jakiś specyficzny rodzaj. Na dwójkach najkrócej byliśmy a teraz trójki juz długo mamy i chyba jeszcze długo posłużą bo one juz szeroki zakres wagi maja.

Ewwiel super ze u Was wszystko ok. A masz jeszcze jakieś rzeczy po starszej córce czy wszystkiego sie pozbyłas i musisz nowe szukać?

My będziemy chrzcić 23 sierpnia i Ewik ma ten sam problem z sukienka... Sprzed ciąży wszystko małe, a miałam taka jedna idealna na letnia imprezę, która ubrałam tylko raz w życiu na swoje poprawiny. Za mała. Szukałam czegoś wczoraj po sklepach ale nic ciekawego nie znalazłam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 21:54

agatka196, Ewik lubią tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje dwie łyżki czubate na szklankę zimnej wody i wlewam to na 1,5 litra gorącej a na całą wanienke wychodzi mi około 6,5 litra wody. Dodaje do tego płyn .ale po mimo stosowania krochmalu to skóra na szyi miedzy fałdami i za uszkami i tak sucha.
    Niedługo będę miała ten sam problem z kreacją :/

Dostałyście już @ po porodzie? Jeśli tak to po jakim czasie?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielkę, sporo ciuszków mam po córce, coś tam jeszcze kuzynka mi podrzuciła, kilka pajacykow dokupilam i to by było na tyle. Jeszcze tylko potrzebuje ja się ciepły kombinezonik i zastanawiam się czy polarowy czy calkiem gruby zimowy... Ale chyba cuda polarowego na początek kupie.

Oj, ja szybko dostałam @, chyba po 3 miesiącach, ale karmilam piersią też bardzo krótko, bo tylko miesiąc. Mam nadzieje, ze tym razem, będę mogla karmić piersią dluzej :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię piersią i widocznie za długie przerwy w karmieniach robiłam i dlatego tak szybko przylazła @

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jutro zrobie z dwoch lyzek, chyba dzisiaj za malo to bylo na taka sporo wanienke, napewno z 6 litrow wody tam dzisiaj bylo.
    A z podraznieniami na szyi to tez dlugo walczylismy i zniknely calkowicie dopiero jak polubila bawic sie na brzuszku. Wtedy glowka jest w gorze i faldki sie wietrza ;)

Ja pierwszy okres dostalam 3 miesiace po porodzie, ale ja karmilam piersia tylko miesiac. Moglaby Cie ta matka natura dluzej oszczedzic i dac Ci wiecej odpoczac od siebie skoro jestes matka karmiaca ;) A ja naiwna myslalam ze moze po porodzie juz okresy beda bezbolesne bo pierwsze dwa obyly sie u mnie calkowicie bez talbetek przeciwbolowych, ale juz pozniejsze spowrotem bolesne jak przed porodem...

Ewwiel a mam do Ciebie pytanie tak z innej beczki. Masz juz corke odchowana mozna powiedziec. Czy jest cos co teraz majac juz doswiadczenie zrobisz inaczej? No nie wiem, na przyklad mi wszyscy do znudzenia powtarzaja "nie nos tak na rekach bo przyzwyczaisz" no ale ja i tak nosze no i faktycznie przyzwyczailam, nie zasnie inaczej niz w wozku albo na rekach. Ale jakos specjalnie nie zaluje, trudno, miala potrzebe zeby tak zasypiac to ja bralam na rece, przeciez nie bede patrzec jak lezy w lozeczku i placze. Tym bardziej ze nie karmie piersia i mam caly czas taki jakis kompleks ze moje dziecko moze dostaje mniej bliskosci odemnie niz inne dzieci od swoich mam. Masz cos takiego co robilas ze starsza corka a teraz juz wiesz ze zrobisz napewno inaczej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 23:51

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Jest kilka takich rzeczy. Przede wszystkim spanie w naszym łóżku. Nadia ma 8 lat a i tak lubi do nas wędrować. A balsam ja do swojego łóżka z czystego lenistwa, bo nie chciało mi się do niej wstawać, wolałam ja mieć pod ręką. Później mąż zaczął pracować jako kierowca za granica i często bylam sama. Cora wtedy dotrzymywala mi w łóżku towarzystwa...
    Kolejna rzecz to przyzwyczajanie dziecka do ciągłego zabawiania. Dopiero od 2lat mieszkamy sami, wcześniej u rodziców. Wiadomo każdy sie wtracal (bo mieszkali tam moi rodzice, babcia i 2 mogę siostry). Nie bylo miejsca na rozłożenie jakiegoś kojca, w który mala moglaby sie sama bawić. Najczęściej bylo tak, ze mala bya sadzana na wypoczynku i ktoś obok niej siedział i pilnowal żeby nie spadla (no i zabawial zabawkami). Jak chciała położyć ja na podłodze, to oczywiście byly komentarze, ze dziecko zmarznie.
    Poza tym mam w planach wcześniejsze przyzwyczajanie do nocniczka (z Nadia trochę to zaniedbałam przez praktyki studenckie i przestała nosić pieluchę w dzień jak miala 2,5 roku). I to chyba by bylo na tyle z tych pierwszych postanowień. Jeśli mi się coś jeszcze przypomni to napisze :-)

Anielle ja też na początku usypialam Nadie na rękach :-) też chyba to mi brakowało bliskości, bo karmilam piersią tylko miesiąc i będąc studentka trochę czasu spedzalam bez niej. Jednak jak juz byla na tyle ciężka, ze bolały mnie ręce, to stwierdziłam, ze to nie może tak być. Kilka "usypiań" bylo przepłakanych, ale córa w końcu się nauczyła zasypiać w dzień w swoim łóżeczku (siedzialam obok póki nie zasnęła, bo jakoś nie umiałam wyjść z pokoju i jej zostawić) a wieczorami to różnie bywało, bo często zasypiala w łóżku rodziców :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie noszenia, gatunek ludzki wywodzi sie z noszeniakow (jak małpki) i nienaturalnym jest odstawianie dziecka na zbyt długo. Moze czuć sie ono porzucone i niezdolne do przetrwania. Dlatego tez dotarła do nas "moda" zawijania, opatulania noworodków nawet miesiac po urodzeniu. Nie lubią one takiego bycia samopas ;p

ewwiel, gosia86, Anielle lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle ja nie używam mydełek jak kąpie w krochmalu, na suchą skórę polecam ziajkę olejek hypoalergiczny do mycia.

Gosiu okres dostałam równo 1,5 mieciąca po porodzie co lepsze jak byłam jakoś 10dc u ginekologa żeby sprawdzić czy wszystko ok to po usg mi powiedziala ze już są dorodne pęcherzyki i jest wszystko lepsze niż jak się staraliśmy

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła do mnie paczka z Gemini i orzesz jakie moje zdziwienie na te wielkie podpaski :-O. Gaciory też śmieszne. Te jednorazowe to chyba są z tej flizeliny a te wielorazowe takie dość przyjemne w dotyku i na pewno będą przepuszczać powietrze.
    Ale Wam powiem że przerażenie mnie ogarnia i zaczynam się powoli stresować porodem. Już pięknie sierpniówki zaczynają się rozpakowywać a to dopiero połowa lipca :-)

rah lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie wiem co to u mnie @ czy jakieś plamienie. Bo jest tylko na papierze i było od wczoraj wieczora do dzisiaj do południa a teraz czysto wiec nie wiem o co kaman?
    Pola waży juz 5814 w ciagu 6 dni przybrała 214 gr moja klucha <3 pediatra mówi że duża dziewczynka i dlatego ciężko jej dźwigać główkę więc musimy ćwiczyć

Agatka mnie też przeraziły te podpaski ale potem okazywały się nie zastąpione

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ