X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarne '86
Odpowiedz

Ciężarne '86

Oceń ten wątek:
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel no właśnie Mikuś też już nie chce w gondoli a lezeenie na plecach go nudzi. Wszystkoo by chcial ogladac i tez juz po malu sie szykuje do siadania jest mega silny jak na swoje 4 miechy.

Gosiu wlasnie bedziemy uzywac juz 3 bo 2 nie obstaja dobrze

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, musialabys sprobowac zamontowac spacerowke i sprawdzić czy będzie już sobie w niej radził. Każde dziecko rozwija się inaczej i w różnym wieku może być gotowe do spacerowki. Spróbuj, jeśli będzie sobie radził z siedzeniem to nie ma co walczyć z dzieckiem, tym bardziej, ze teraz jest lato:-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewiel fajnie że znalazłaś sposób na Nadie i faktycznie jeszcze się okaże że jest najlepsza w klasie :-).
    Ja mam ogromną nadzieję że nasza córeczka odziedziczy talent po Tatusiu i będzie się super uczyć. Jemu wszystko łatwo przychodzi i gdy by miał kupę pieniędzy to uczyłby się i studiował chyba do śmierci. ;-)

Ewik musisz faktycznie założyć spacerówkę i zobaczyć jak Mikuś sobie w niej radzi. Moja siostra tez starszaka szybko włożyła w spacerówkę bo mały był silny i ciekawy świata.

Znowu zaczęły się upały i ledwie dyszę ale jeszcze tylko 56 dni :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tez jutro uczynie, bo w gondolce istna makabra w taki skwar dziecko jest tak upocone ze cos okropneego. W spacerowce firmy baby design maja super wkladke dla takich mniejszych dzieciaczkow ale niestety jest nie do zdobycia zeby kupic osobno.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik a ile Miki już waży?
    Pola w poniedziałek 5814 ważyła

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu juz 7200 kawal chlopa z niego jest co nosic.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow to już piękna waga. Myślałam że jest drobniutki że jeszcze w pampersach 2 śmiga a tu taki duży mężczyzna:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu my 2 tylko i wyłącznie ze względu na torbiel w jąderku żeby lepiej trzymał pamperak w gorze.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę biedni ci chłopcy z jąderkami u nas na maju też dziewczyny piszą że mają te torbiele ale podobno do roczku powinny same sie wchłonąć.
    A ja czasem tak marudzę że tak trudno umyć małego "pieroga"

Ewik lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lekarz też powiedział,że się samo wchłonie więc czekamy cierpliwie i się męczymy w małym pampku.

Dziewczynki w internetowym smyku są teraz fajne promocje od 5 zł. I też w 5-10-15 (internet bądź sklep stacjonarny) są super ceny nakupiłam małemu fajnych koszulek za 6.99 przecenionych z 27,35zł.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie :) jak się miewacie? My już po szczepieniu gładko poszło nawet nie płakał długo. Nasze dziecię mierzy 70cm i waży ponad 7400.

Mamusie a Wy będziecie szczepić na pneumokoki?

Eklerka a jak u Was sytuacja na froncie, coś lepiej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 14:46

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nic ciekawego. Mamy problem z bioderkami i musimy intensywnie ćwiczyć w pozycji na żabę mamy dwa tygodnie na poprawę a jeśli jej nie będzie to wtedy szelki Pawlika :(
    Jak znosicie upały?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Anielle Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wow, ale masz smoka a nie dziecko! Kawal chlopa, hehe, przyznaj sie co mu mleka dosypujesz ;) Moja nieduzo wieksza od Mikusia :) Ale moja ostatnio (wlasciwie to od poczatku maja) obrazila sie na mleko i je bardzo nierowno, raz cala butle, raz nawet 1/3 nie wypije.

Gosia trzymam kciuki zeby cwiczenia zadzialaly i zeby nie trzeba bylo sie bawic w szelki. Ale pamietja ze masz tutaj zywy przyklad Mikusia ze da sie nawet i z szyna zyc i ladnie sie rozwijac wiec sie tak strasznie tego nie boj. Najwazniesjze zeby bioderka byly zdrowe, nawet jesli trzeba bedzie z szelkami sie meczyc. Ale masz jeszcze 2 tygodnie, moze sie uda obejsc bez szelek.

Ja sie do upalow powoli przyzwyczajam, ale nie lubie... Corka czasami troszke marudna i wody duzo pije ale poza tym to mam wrazenie ze ona lepiej znosi ta wysoka temperature niz ja.

gosia86 lubi tę wiadomość

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu dacie rade szelkami się nie stresuj nawet jesli bedziecie musiały nosić. Uwierz mi na słowo,że można dużo przetrwać i się do pewnych sytuacji przyzwyczaic. To jest standard przy bioderkach ważne,że nic się gorszego nie dzieje.

Anielle jedziemy na samym mleku :D chociaż dla mnie na wygląd nie jeest większy od innych dzieci. U nas ciezko w upaly ja sobie nie radze maly nawet ok, najgoorsze sa wyjscia na rehabilitcje bo to caly plan logistyczny trzeba miec w ciagu dnia.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kchane jesteście i masz rację Anielle takie szelki to noc przy tym co musi przejść Ewik ale wiecie jakie jest serce matki że boli każda najmniejsza niedogodność jaką musi przejść dziecko.

Ewik Miki to faktycznie spory mężczyzna już:)

Moja Pola tylko na cycu wodę nie bardzo chce pić poza tym.nie potrafimy pic z butelki wiec muszę jej dawać łyżeczką

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś równe 3 miechy :D

Ewik, można powiedzieć, że Mały się ogarnął i ma już swój plan dnia, ale bywa i tak, że jest wyjcem doskonałym ;) O spacerach nadal mogę zapomnieć, zrobiłam ostatnio pięć podejść, ale za każdym razem wycie w sklepie i cyrk z przepuszczaniem w kolejce albo otwieraniem kasy ekstra dla nas ;) A ostatnio poszła dętka w wózku :/ Kupiłam nową, ale nie dało się wymienić, bo pieprzony zaworek jest jakiś specyficzny i trzeba mieć specjalną maszynkę do pompowania :/ Tydzień biegałam po sklepach rowerowych zanim naprawiłam koło a jak już jest ok, to znowu upały, a on jest z tych zimnolubnych i marudzi nawet rano gdy temperatura w pokoju jest niska, ucisza go tylko wachlowanie ;) Więc w taki dzień jak dziś wyję razem z nim i mam ochotę rozpędzić się i walnąć głową w ścianę...

Ostatnio doszłam do wniosku, że mnie to całe macierzyństwo przerasta i mam wątpliwości czy w ogóle nadaję się na matkę :/ Nic mnie nie cieszy, ciągle uwiązana jak pies. Mąż ciągle pracuje, nikogo do pomocy, na spacer nie ma jak wyjść, najdalej chodzę sama do biedronki oddalonej o 300m od domu :/ Ulotek promocyjnych nawet nie oglądam, bo kurwicy dostawałam wiedząc, że jest w jakimś sklepie coś co by nam się przydało, ale nie ma jak kupić bo za daleko, bo z nim nie wyjdę, jego nie zostawię żeby iść sama i pozostaje siedzenie w czterech ścianach i bieganie to gary, to sprzątanie, to pranie, to karmienie i zabawianie i tak w kółko plus spanie z przerwami max 5h... A co wyjdę na balkon to widzę jak dzieci kursują w wózkach z prawej i lewej i cisza jak makiem zasiał i to mnie jeszcze bardziej dobija, że sobie z własnym dzieckiem nie jestem w stanie poradzić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 18:07

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu zgadza się ale może nie będą szelki potrzebne, tylko sobie broń boże nie dobieraj do głowy,że coś zaniedbałaś czy coś robiłaś nie tak. Bo nie jest to absolutnie Twoja wina. Rób to co każe lekarz noś na żabkę układaj tak do spania wsadzaj pieluszki tetrowe. Kupcie sobie poduszkę stabilizacyjną dla niemowląt firmy ty i my albo poofi cena ta sama ok.40zł i jak będzie spala to podkładaj jej pod nóżki wtedy będzie utrzymywała tą wymuszoną pozycję żabki. nam zalecił tak ortopeda i fizjoterapeuta.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka jesteś super mamą tylko czasami jest tak,że dzieciaki dają popalić przez pewien czas z niewiadomych przyczyn. Tak kiedyś myślałam o Was co by tu można było wypróbować i może basen by go w jakiś sposób wyciszył czy pomógł, albo jakaś sesja zabiegów masaży u fizjoterapeuty

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O basenie nie ma mowy, bo ja z moim sadłem pokazałabym się najwyżej na plaży na bezludnej wyspie :P
    Inaczej sobie to wyobrażałam i może w tym właśnie tkwi problem... Wiedziałam jakie są takie maluchy, bo praktycznie od urodzenia zajmowałam się siostrzenicą (fakt, kilka godzin dziennie, ale jednak), ale... siostrze obiady gotowała mama, bo mieszkaliśmy razem, szwagier pracował na 8h, a siostrzenica wsadzona do łóżka czy fotelika zasypiała snem kamiennym...
    Z Karolkiem nawet o podróży autem można zapomnieć. Ostatnio godzinna przejażdżka autostradą wyglądała tak - pierwsze 20 minut to sen, pozostałe 40min to prawie nieustający płacz. A przecież siedziałam z tyłu wyposażona w butelkę z wodą, butlę z mlekiem, piszczałkę, grzechotkę i uśmiechałam się, smyrałam, gadałam... Dupa, nawet bujanie fotelikiem nie pomogło ;) Jak wysiadł, to przez ponad 15min chyłkał z płaczu :/

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik czy to o coś takiego chodzi?
    http://allegro.pl/poduszka-stabilizacyjna-noworodek-poofi-sowy-i5485126332.html
    Dzięki za wsparcie:* ja to mam jakąś paranoję że ciągle robię coś nie tak lub za mało się staram, że zawsze można by zrobić to lepiej. Chyba wychodzą tu moje kompleksy :(

Eklerka niestety nikt nam nie obiecywał że będzie łatwo. No może z wyjątkiem pięknych kwitnących kobiet w zaawansowanej ciąży z okładek gazet tylko te z gazet są promienne w ciąży i zaraz po porodzie,szkoda że do prawdziwego życia im daleko

Eklerka lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ