X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    No właśnie Asia Ty jesteś chyba przykładem na zdrowy styl życia:) A ile przy tym wazysz i wierzysz? Pewnie malutko . Znaczy malutko wazysz do swojego wzrostu;)
    Dzięki kochana, ale na tą chwilę to raczej tylko zdrowy styl jedzenia, bo brak mi czasu i sił na ćwiczenia.. z aktywnego stylu życia to mi zostały tylko codzienne spacery z wózkiem. Ale jedzenie to taaak, swego czasu bardzo dużo o tym czytałam np "Miesocholicy", "Etyka, a to co jemy", "Food Pharmacy", jest też taki program "Rotten" - bardzo polecam! Tylko to było przed i w trakcie ciąży, teraz na pewno nie miałabym kiedy zgłębić tematu.. Mały aktualnie niesamowicie domaga się mojej obecności i uwagi, nie chce się sam niczym zająć, ciągle na mnie patrzy i wydziera się jak zniknę mu z oczu. Także jakiekolwiek aktywności bez niego to teraz max 2h dziennie, jak tatuś wraca :P Dziewczyny kiedy Wam dzieci przespały pierwszy raz całą noc? Pytałam się siostry to mnie przeraziła, bo jej synek miał ponad 1,5 roku :O Tak mi się marzy chociaż jedna noc bez pobudek...

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A że pogoda ostatnio sprzyja to łazimy intensywnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 17:13

Vaina, ..::Butterfly::.., Kabełka, szałwia lubią tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Vaina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śpipszek kochany :)
    Co do nocy, to jak miał 11 miesięcy po miesięcznej walce z nim skończył jeść w nocy, teraz ma prawie 2 lata i zdarzyły mu się może z 4-5 nocy gdy całą noc przespał w łóżeczku. Standardowo, to w nocy budzi się i ja muszę podejśc i przenieść go do naszego łóżka, muszę go tego powoli oduczać, ale nie mam serca ( nie wyobrażam sobie spać z nim i noworodkiem :P). Ale Asia, pomimo tych moich ciągłych nocnych pobudek to nie jest źle, takie wybudzenie na 1-2min nie przeszkadza, dalekie to od pobudki niemowlaka.
    Życzę Ci szybko przespanych nocy :)

Asia_88 lubi tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec, chyba już pisałam wcześniej, u nas kaszki tylko butlą wchodzą, z łyżeczki blee z odruchem wymiotnym.. ale Wy chyba cycacie, to butlą pewnie odpada.. tak jak dziewczyny piszą, nie dawaj na razie, wróć za jakiś czas. Albo przemycaj trochę w zupie.

Asia, zależy co rozumiesz pod kątem przesypiania nocy. Moja teoretycznie przesypia noce od 3,5 mż, tzn nie budzi się na jedzenie. Karmię ją na śpiocha przed moim pójściem spać i śpi tak do 6-7h. Natomiast są oczywiście okresy, gdy gorzej śpi, bo to zęby, to jakieś nowe umiejętności, to coś innego przeżywa. Wtedy jęczy, wierci się, szuka smoka. Ale takich pobudek długich na zabawę to mieliśmy dosłownie kilka od początku. Aktualnie nawet śpi, nie szuka smoka, ale się przemieszcza po łóżeczku przez sen i mnie to budzi i czasem muszę ją odciągać od szczebelków, ale śpi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 11:25

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo koniki :). My też ostatnio testujemy namiętnie nową spacerówkę :).
    Tak się zastanawiam, czy tylko moje dziecko nie ma stricte zimowego kombinezonu? :D Ja ubieram w taki pluszowy jesienno-wiosenny i do śpiworka..

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zimowy kombinezonik i użyłyśmy go raz. Mała się ugotowała.
    Znowu do zoo chodzimy prawie codziennie w grubym dresie i do śpiworka, w połowie drogi jest przesiadka do nosidła i mamusia szpanuje kurteczką z bpc :D
    Mam dylemat co na głowę. Czapa za gruba bo jeszcze jest kaptur... wczoraj założyłam jej mój cienki czepek do tureckiego hidżabu :D pod kaptur i był git.
    Z pluszowego kombi właśnie wyrosła i już raczej nie będę kupować.

Kaszka w zupce? W sensie w papce zblendowanej?

Ile razy dziennie podajecie dzieciom szamę? Szczególnie przy kp.

Asia fajny macie chodniczek, nie ma co...
    Jak się przeprowadzimy to może wspólne wycieczki po dolince?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 11:49

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie! Wczoraj był Staw Służewiecki, ale na terenie wyścigów jest ciszej i przyjemniej :)

Milkowiec lubi tę wiadomość

m2tKp2.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabełka wrote:
    Tak się zastanawiam, czy tylko moje dziecko nie ma stricte zimowego kombinezonu? :D Ja ubieram w taki pluszowy jesienno-wiosenny i do śpiworka..
    Ja dostałam od siostry, nie kupowałam żadnego. Jest niby ocieplany, ale tylko na klacie i pleckach, możliwe że to taki jesienny :P Zakładam go, bo tak najszybciej, a Tomek wścieka się na drugą warstwę ubrań - np włożenie bluzy na body to jest dla niego życiowy dramat :D Nigdy nie miał spoconego karku, więc sie nie przegrzewa w nim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 15:01

Kabełka lubi tę wiadomość

m2tKp2.png
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec jak gotujesz sama zupkę to możesz ją zasypać (zagęścić) kaszą lub osobno rozrobić kaszę w wodzie i dodać do zupki/papki. Wiadomo, że to nie będą takie ilości, jakby mała samej kaszki zjadła, ale może się uda cokolwiek przemycić..

Moja raz jedyny zjadła trochę manny z bananem łyżeczką, jak jej to zblendowałam na gładko.. a z butli wypije 140ml gęstej manny lub 200ml kleiku.. a łyżeczką szarpie nią i już :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 15:31

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, u nas też wnerw przy ubieraniu drugiej warstwy..i smarowaniu buzi tłustym kremem :P. Dlatego czekam na ciepełko, żeby w tym co po domu to i hop na spacerek ;)

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo taaaak, smarowanie buzi to masakra :D U nas sztyft Mustela działa, szybko i bez brudzenia rąk ;)

m2tKp2.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez lubi smarowanie, w przeciwienstwie do mnie:)

Milkowiec a jak mloda stoi z gladka konsystencja?Lubi papki? Moze kasze typu gryczana czy jeczmienna jej lepiej podejda,ja dawalam jako drugie danie w formie dodatku do miesa lub do rosolu gotowanego na miesie bez kosci i skory czy warzywnego,gotowalam kasze oddzielnie.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stymulacja odlozona na nastepny cykl... W badaniach klinicznych nie bierzemy udzialu.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj przeszla pierwszy raz kasza jaglana w formie rozpustnego czekoladowego budyniu:)

• Vaina Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia, czemu przełożona, ze względu na przeziębienie czy inne powody, oczywiście o ile chcesz powiedzieć :)

szałwia lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina bo to nie przeziębienie,ale grypa. Maz goraczkuje (ponad 38) prawie tydzien, mloda goraczkowala 4 dni ponad 39,stad zalecenie,ze lepiej poczekać miesiąc,bo goraczka ma wpływ na jakość nasienia,nawet zdrowego. Powiedzieli nam,ze zastanawiali by się nad stymulacja teraz wyłącznie gdyby byl problem z wysokim wiekiem i w związku z tym z refundacja.

• szałwia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec czy ktos ogladal wedzidelko malej?Podobno dzieci z niezdiagnozowanym problemem w tym kierunku maja kolo pól roku problemy z przyrostami,bo nie dadzą rady wyssać tyle,ile potrzebują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 22:55

• szałwia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z nocnym karmieniem to u nas problem z pobudkami co godzinę się nie pojawił,choc karmilam dlugo.Po odstawieniu spanie się nie poprawilo. Trzeba pamiętać, ze to nie zawsze ma wpływ jednak. Sporo o tym pisze Magda Komsta.

• Vaina Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Vaina bo to nie przeziębienie,ale grypa. Maz goraczkuje (ponad 38) prawie tydzien, mloda goraczkowala 4 dni ponad 39,stad zalecenie,ze lepiej poczekać miesiąc,bo goraczka ma wpływ na jakość nasienia,nawet zdrowego. Powiedzieli nam,ze zastanawiali by się nad stymulacja teraz wyłącznie gdyby byl problem z wysokim wiekiem i w związku z tym z refundacja.
    No to stanowczo lepiej poczekać. Oby szybko przeszło :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spanie się poprawiło zdecydowanie po odstawieniu cycka <3 teraz budzi się raz na butlę. Na cyca budziła się 8-10 razy tak, że tego XD

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 1055 1056 1057 1058 1059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ