Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy tylko u nas wyszły brązowe ślepia?
U nas z jedzeniem całkiem całkiem, dziś np zjadł 110g kuskusa z warzywami i kurczakiem, wczoraj 100g ryżu z indykiem i marchewką - do tego popołudniu kaszki zawsze między 100, a 200 idzie. Tyle tylko, że już cycki odzwyczajam od karmienia wyłącznie piersią, więc kaszki na mm Hipp2, smakują mu i nie marudzi. Ze spaniem tylko mamy wieczny dramat, absolutnie nie prześpi więcej niż 3h bez pobudki, a czasami to i co godzinę mi piszczyMąż już od 3 tygodni okupuje kanapę w salonie, bo nieprzytomny do pracy chodził. A kot już dostaje nerwicy jak słyszy Tomkowe szarże
-
Ana 8 jajek wczoraj zniosłam (oocytów było 14), małż tragiczne wyniki, ale coś tam znaleźli, wszystko poszło na ICSI, wszystko się zapłodniło i podjęło rozwój, jak dobrze pójdzie w piątek transfer.
Małż złapał jakiegoś stresa, sieje defetyzm. Młoda dzisiaj znów padła z jakimś wirusem przedszkolnym, więc ten najpierw, że się zarażę i będę chora na transfer, potem, że co my zrobimy z 8 zarodkami. No uspokoiłam go, że będzie dobrze jak będzie jedenTo do niego niepodobne, więc chyba przeżywa.
Jak u Was przedszkole? U nas powoli się zaczyna przyzwyczajać, ale wielka miłość to nie jest.ana167 lubi tę wiadomość
-
Szałwia kciuki!!!
szałwia lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dzięki! Jestem dobrej myśli. W porównaniu ze stymulacją, z której jest młoda dobrze wszystko zniosłam, ale wtedy było 25 oocytów. Mam wrażenie, że teraz poszło w jakość, a nie w ilość, no ale zobaczymy. Tylko na transfer wylosowałam lekarkę, której nie znoszę.
-
Córka mojej koleżanki szła jako trzylatka i nic nie jadła w przedszkolu przez rok. Daj jej czas. To duża zmiana. Jak byłam z moją na adaptacji, to dużo nowych dzieci też nic nie jadło, a są starsze. To długo dała radę! A poza jedzeniem, jak się tam zachowuje?
No te wirusy nas wykończą, a i tak młoda z całej grupy zdecydowanie nie należy do tych najbardziej chorowitych. -
Szałwia kciuki!
Asiu Tomek wcina te obiadki bez blendowania? Ja to nie wiem kiedy moja mała się nauczy jeść posiłek z grudkami, tak żeby się tym najeść. Jak tylko wyczuje ryż, czy makaron czy jakieś inne kawałki do przeżuwania to zje tylko trochę i płacze o mleko.. ale np. bułkę, chrupki, placuszki czy owoce w kawałkach ładnie przeżuwa..
szałwia lubi tę wiadomość
-
Bez blendowania, wcześniej też miał taką "alergię na grudki" ale już mu przeszło. Chyba po prostu trzeba czasu, jak ogarnął bardziej połykanie, to się poprawiło z tym jedzeniem. Daję mu słoiczki Hipp, bo nie mam ani siły ani czasu sama gotować. On po prostu zwariował jeśli chodzi o spanie - a raczej niespanie.. dziś nie wiem czy spałam pół h ciągiem
W dzień marudzi z niewyspania, w nocy beczy co minutę, ja już mam kryzys, dziś to było jakieś apogeum... I uprzedzając pytanie: zębow nie widać, te dziąsła nawet nie są zaczerwienione, ja nie wiem co to będzie jak one się zaczną wyżynać
-
Szałwia moja mała jedzeniem typu makaron, ryż, jakiś placuszek tylko się bawi..ale chrupka czy bułkę bierze sama do buzi.
Asiu, siły życzę i żeby były to jednak zęby. U nas dolne zęby to zauważyłam dopiero jak się wyrżnęły już, wcześniej nie widziałam nic po dziąsłach..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 19:16
-
Czy używacie nosideł ? Zamówiłam dzisiaj tulę free to grow bo szykuje mi się lot samolotem . Lecę sama z Małą i chusty bym nie ogarnęła bez pomocy. Kiedy zaczęłyście korzystać z takich wynalazków ? Nie chce jej jeszcze nosić na codzień ale to wyjątkowa sytuacja i musiałam pomyśleć jak sobie poradzić z dzieckiem i bagażem .
-
Nie korzystam jeszcze z nosidla, czekam az stabilnie usiadzie... narazie usiasc jej sie udalo, ale to jeszcze nie codziennosc...
Jakbym byla zmuszona uzyc, to wybralabym nosidlo szyte z chusty, bo lepiej sie dopasowuje...
Sama sie juz rozgladalam i u nas bedzie lennyup od lennylamb...
Porownywalam z tula i o wiele bardziej do mnie przemawia
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:Nie korzystam jeszcze z nosidla, czekam az stabilnie usiadzie... narazie usiasc jej sie udalo, ale to jeszcze nie codziennosc...
Jakbym byla zmuszona uzyc, to wybralabym nosidlo szyte z chusty, bo lepiej sie dopasowuje...
Sama sie juz rozgladalam i u nas bedzie lennyup od lennylamb...
Porownywalam z tula i o wiele bardziej do mnie przemawia -
mar2śka wrote:Czy używacie nosideł ? Zamówiłam dzisiaj tulę free to grow bo szykuje mi się lot samolotem . Lecę sama z Małą i chusty bym nie ogarnęła bez pomocy. Kiedy zaczęłyście korzystać z takich wynalazków ? Nie chce jej jeszcze nosić na codzień ale to wyjątkowa sytuacja i musiałam pomyśleć jak sobie poradzić z dzieckiem i bagażem .
mar2śka lubi tę wiadomość
-
Mar2ska sporadycznie nic sie przeciez nie stanie... jak Asia mowi, trzeba sobie jakos radzic
mar2śka lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
My już od jakiegoś czasu uzywamy tuli, bo jak wychodziłyśmy na dłuższy spacer do zoo w wózku to wracałyśmy już w nosidle. Wtedy jeszcze nie siedziała sama. Teraz już ze 2 -3 tygodnie ladnie siedzi a właściwie coraz częściej stoi. Z kolan mamy na stół też już partyzantka potrafi wejść.
Szałwia ładnie ci poszło, będą z tego dzieci 😊szałwia lubi tę wiadomość