X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha alw to musiało ciekawie wyglądać hihih :-D :-D

Odebrałam wyniki i więc jestem zła bo magnez nie drgnął nawet trochę a biorę neamag forte 3x1 podobno jest najlepszy, referencje są od 1,70-2,55mg/dl a mój wynik to 1,63mg!! Już niewiem co robić żeby był wyższy :-(

No i żelazo zakres referencyjny jest od 40-160(nie umiem napisać jednostki bo jakoś dziwnie oznaczona) w każdym bądź razie mój wynik to 178 czyli wychodzi ze nawet za wysoki, ja już nic nie rozumiem!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja np dzis zazylam 3x1 magne B6, bo tez cos mi pika, w pewnych punktach na nogach, takie jakby minimalne skurcze... mysle, ze to niedobor mg. A ostatnio nawet w okolicach skroni tez mi tak pulsowalo, ze masakra. Badalam kiedys mg i tez mi wyszedl na granicy normy, mialam wlasnie 1.70 mg/dl (gdzies wyczytalam, ze przy PCO mozliwy jest wlasnie niedobor magnezu). Dodam, ze tez od dawna sie suplementuje, a mimo wszystko to nic nie pomaga. Mi w aptece farmaceuta wlasnie ten magne B6 zalecil, ze najlepiej sie wchlania, ale twoj neomag forte rownie dobry. Nawet wieksza ma dawke, bo w 1 kapsulce 120 mg, a ja w 2 kapsulkach mam 98. Zamierzam tak z tydzien brac po 3 tabl, mam nadzieje, ze tez mi przejda te objawy...

bo jakbys brala 4x1 tego neomag forte, to juz naprawde bylaby spora dawka, mg mozna w ogole przedawkowac?

edit: moze sprobuj zmienic na magne B6?

http://euceryna.pl/male-klamstwa-wielkich-koncernow-ii/
    http://forum.kardiolo.pl/temat16003.htm

to tylko wypowiedzi z neta, ale sprobowac nie zaszkodzi, a moze bedzie sie lepiej wchlaniac?

ja na przemian bralam opakowania magne B6, potem chela mag B6... no i ten chela, pewnie sie slabo wchlanial i takie skutki, a niby tez ma super wchlanianie... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 19:07

justa1234 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chela nie jest najlepszym magnezem, tylko magne b6 bo zawiera lepiej przyswajalna substancje.

Justa ale wynikow nie masz złych, owszem troche przed i ponad norma, ale chyba w ciazy to normalne. Moje wyniki tez troche poza normami i lekarz mowi ze w ciazy ok, bo tak jest.

Anna255 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamia hej :)

Mycha to za dzieciaczki &&.

mycha28 lubi tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki a w pierwszym trymestrze co konkretnie sie bierze. Ja biore kwas foliowy i femibion. Nie wiem czy nie za malo? Z gory dzieki za odp. :*

Anko:-) lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa wynik żelaza - tylko pogratulowac. To nie wiem czemu masz takie problemy z nogami. U mnie jednoznacznie był to problem z niskim żelazem. Po suplementacji jak reka odjął.

justa1234 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to co BIERZESZ Super - wystarcza.
    Też biorę femibion od poczatku:-*

aneczka2015 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Chela nie jest najlepszym magnezem, tylko magne b6 bo zawiera lepiej przyswajalna substancje.

Justa ale wynikow nie masz złych, owszem troche przed i ponad norma, ale chyba w ciazy to normalne. Moje wyniki tez troche poza normami i lekarz mowi ze w ciazy ok, bo tak jest.
    No tragedii nie ma :-) :-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Justa wynik żelaza - tylko pogratulowac. To nie wiem czemu masz takie problemy z nogami. U mnie jednoznacznie był to problem z niskim żelazem. Po suplementacji jak reka odjął.
    A może te liganie tych nóg to przez opuchnięte nogi??już nie pamiętam kiedy miałam normalnie wyglądające nogi bez opuchlizny..:-(

• La-mia Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka co u Ciebie?
    Pamietam Cie z wątku o iui ;)
    Ja musiałam pójść krok dalej, ale grunt ze sie spotkałyśmy po fioletowej stronie :)

Aneczka2015- ja tez biorę kwas 5mg i femibion jesli chodzi o suplementy.
    Do tego gore luteiny (doustnie i dowcipnie).

A Wy dziewczyny jakie macie dawki lutki? Bo u mnie razem bedzie 1500 mg/dobę i tak sobie myśle czy to złe samopoczucie to nie od tego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 21:17

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    ja np dzis zazylam 3x1 magne B6, bo tez cos mi pika, w pewnych punktach na nogach, takie jakby minimalne skurcze... mysle, ze to niedobor mg. A ostatnio nawet w okolicach skroni tez mi tak pulsowalo, ze masakra. Badalam kiedys mg i tez mi wyszedl na granicy normy, mialam wlasnie 1.70 mg/dl (gdzies wyczytalam, ze przy PCO mozliwy jest wlasnie niedobor magnezu). Dodam, ze tez od dawna sie suplementuje, a mimo wszystko to nic nie pomaga. Mi w aptece farmaceuta wlasnie ten magne B6 zalecil, ze najlepiej sie wchlania, ale twoj neomag forte rownie dobry. Nawet wieksza ma dawke, bo w 1 kapsulce 120 mg, a ja w 2 kapsulkach mam 98. Zamierzam tak z tydzien brac po 3 tabl, mam nadzieje, ze tez mi przejda te objawy...

bo jakbys brala 4x1 tego neomag forte, to juz naprawde bylaby spora dawka, mg mozna w ogole przedawkowac?

edit: moze sprobuj zmienic na magne B6?

http://euceryna.pl/male-klamstwa-wielkich-koncernow-ii/
    http://forum.kardiolo.pl/temat16003.htm

to tylko wypowiedzi z neta, ale sprobowac nie zaszkodzi, a moze bedzie sie lepiej wchlaniac?

ja na przemian bralam opakowania magne B6, potem chela mag B6... no i ten chela, pewnie sie slabo wchlanial i takie skutki, a niby tez ma super wchlanianie... :/
    Dzięki za link :-) czy magnez można przedawkować to nie mam pojęcia.w sumie dużo do końca ciąży mi nie zostało więc jakoś to przetrwam :-)

Anna255 lubi tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamia ja tez biore tak duzo luteiny i wiem co czujesz. Taz nie koniecznie wspaniale sie czuje kazdego dnia. Najgorszy jest posmak lutki w ustach. Osobuscie dla mnie masakra. Z czasem mysle ze bedziemy schodzic z dawki??? Zobaczymy

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamia grunt że się udało, to najwazniejsze :) U mnie do przodu mimo ze mam znowu mdłosci, bezsennosc i tak ogolnie srednio. Chyba jestem w tej sredniej grupie, ktora odczuwa objawy ale jako tako do zniesienia. Dzis po badaniach to mam ochote non stop wymiotowac ale nic z tego. Ja w 1 trym oprocz kwasu i femibionu nic nie brałam.

Wysłany: 23 października 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamia ja nie miałam specjalnie dużych dawek, utrzymywałam progesteron na w miarę naturalnym poziomie, do 20 tyg między 30-55ng+duphaston który w krwi nie wychodzi.
    Ostatnio badalam to miałam powyżej 100 ale to też nie jakiś rekord jak na 3 trymestr - ale liczę ze organizm wie co robi.
    Do teraz przyjmuje 1 tabletkę lutinus na noc bo brzuch mi twardnieje. Ale generalnie wiele dziewczyn po 12 tyg schodzi z dawek a po 16tyg odstawia tabsy z progesteronem.
    Zobaczysz jak szybko minie.
    No i owszem - słabe samopoczucie jak najbardziej od tych dawek:-*

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia to chyba wszystko indywidualna sprawa, ale jak będziesz mieć wysoki progesteron, to powoli będą schodzić z dawek.
    ja na pierwszej wizycie miałam progesteron 277 i zeszli mi z dawki 300mg dziennie na 250mg dziennie, na kolejnej wizycie ponowne badania i jak nadal będzie taki wysoki, to znów coś mi odejmą

• mia6 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam luteinę dowcipną i daje mi popalić. Wzięłam wczoraj probiotyk, bo już myślałam, że się zapłaczę z bólu. Wcześniej miałam Lutinusa i też nie było różowo, ale po Iladianie przeszło. Tylko cena zabijała. Dupka jeszcze biorę i się zastanawiam czy może tej luteiny też by się nie dało doustnie.
    A tak w ogóle, to nie mam dzisiaj mdłości i mnie to martwi.

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• kmb Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Aszka co u Ciebie?
    Pamietam Cie z wątku o iui ;)
    Ja musiałam pójść krok dalej, ale grunt ze sie spotkałyśmy po fioletowej stronie :)

Aneczka2015- ja tez biorę kwas 5mg i femibion jesli chodzi o suplementy.
    Do tego gore luteiny (doustnie i dowcipnie).

A Wy dziewczyny jakie macie dawki lutki? Bo u mnie razem bedzie 1500 mg/dobę i tak sobie myśle czy to złe samopoczucie to nie od tego...

Ja też brałam duża dawkę tylko ja miałam utrogestan dowcipnie :-D 200 mg. Razy 6 na dobę więc mi wychodziło 1200 mg. Ale ja się czułam dobrze po nim.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia jak po lutce Masz objawy grzybicowe to lekarz może wypisać pimafucin to całkiem bezpieczny czopek dopochwowy w ciąży.

mia6 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja luteine chyba brałam do 13 tyg i nie były duże dawki,a dupka brałam do 19 tyg, no i do do 13 tyg brałam femibion,a po 13 do teraz biorę pregne plus,witaminę C,magnez,cyclo3 fort no i oczywiście euthyrox bo mam niedoczynność.

Wysłany: 24 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczynki - szczególnie te które interesowały się tematem, zdecydowalismy się skorzystać z nauki i możliwości 21 wieku i wchodzimy w temat pobrania krwi pepowinowej+dodatkowo krwi lozyskowej.
    W otoczeniu mam namacalny przykład gdzie ta krew uratowała życie maluchowi który zachorowal 9 czy 10m po urodzeniu...
    Chyba wiedząc że ta opcja istnieje, no i stać nas na nią strzelilabym sobie w razie 'awarii' ze zdrowiem dziecka w glowe - gdybym nie skorzystała.
    Koleżanka lekarka brała przy 2 dzieci, teraz ma 3 w drodze i kolejny raz się decyduje.
    Także ja jestem na tak...no i po tym czego się nasluchalam to polecam każdej, dla której ten wydatek jest spokojnie do uniesienia,bo pewnie gdybym miała się kredytowac na tą opcję, to ze spokojnym sumieniem po prostu bym nie skorzystała.

Boże strasznie się ciesze ciaza Anatolki, ona jest na forum ivf od kiedy pamiętam, chyba każda z nas ja pamiętam, każda z nas o coś kiedyś jej się radziła i każda z nas zdążyła zajsc a ona wciąż była na rozowej stronie i dzielnie walczyła, pomagając i wspierając kolejne dziewczyny.
    Trzymam za nią kciuki z całych sil:-)!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 15:30

Viki26 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ