X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko tak przykład Anatolki i innych babek na forum np Amelci swiadczy o tym ze trzeba walczyc. Ze nawet po kilku razach ale sie udaje :) Aby dalej było ok. Ja juz trzymam kciuki za Amelcie, bo rozwiazanie jej sie szykowało :)

A z ta krwia to ja sie zastanawiam -chyba sie umowie na rozmowe z tym bankiem i posłucham co oni tam mowia.

• mia6 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, dziękuje :) idę we wtorek do lekarza i mam nadzieję, że mi coś przepisze.

aszka lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odebrałam wczoraj wynik wymazu. Mam kolejną bakterie. Czeka mnie kolejny antybiotyk. Coraz bardziej nie wierzę, że kiedykolwiek pozbędę się tych moich niechcianych przyjaciół.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    A ja odebrałam wczoraj wynik wymazu. Mam kolejną bakterie. Czeka mnie kolejny antybiotyk. Coraz bardziej nie wierzę, że kiedykolwiek pozbędę się tych moich niechcianych przyjaciół.
    wspołczuje wiem ze sie tego trudno pozbyc.

• Kava Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    A dziewczynki - szczególnie te które interesowały się tematem, zdecydowalismy się skorzystać z nauki i możliwości 21 wieku i wchodzimy w temat pobrania krwi pepowinowej+dodatkowo krwi lozyskowej.
    W otoczeniu mam namacalny przykład gdzie ta krew uratowała życie maluchowi który zachorowal 9 czy 10m po urodzeniu...
    Chyba wiedząc że ta opcja istnieje, no i stać nas na nią strzelilabym sobie w razie 'awarii' ze zdrowiem dziecka w glowe - gdybym nie skorzystała.
    Koleżanka lekarka brała przy 2 dzieci, teraz ma 3 w drodze i kolejny raz się decyduje.
    Także ja jestem na tak...no i po tym czego się nasluchalam to polecam każdej, dla której ten wydatek jest spokojnie do uniesienia,bo pewnie gdybym miała się kredytowac na tą opcję, to ze spokojnym sumieniem po prostu bym nie skorzystała.

My też się zdecydowaliśmy chociaż ja jestem tak sobie nastawiona. Przeszczepów autologicznych było na świecie jak dotąd coś ponad 200. Zazwyczaj wykorzystuje sie jednak materiał dawcy.
    Jednak w przypadku gdy zdecydujemy się na kolejne dziecko to będziemy mieli też zabezpieczenie dla niego. Poza tym tak jak napisałaś. W razie W dobrze mieć takie zabezpieczenie.
    My na pewno zdecydujemy się jeszcze na sznur pępowinowy ze względu na komórki mezynchemalne :)
    Oby sie nigdy nie przydały...

Tosia 1981, Anko:-) lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • roletka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia oby to już ostatnie świństwo jakie się przypałętało :)

a mi dzisiaj stuknęło 50% ciąży :) z tej okazji mój organizm postanowił mi chyba zrobić niespodziankę i wydaje mi się że za niedługo pożegnam się z brudzeniami :)

aszka, mia6, justa1234, Viki26, Libra lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny niedługo będę miała na zbyciu detektor tętna płodu jeśli któraś by była chętna to proszę o kontakt na priv :)

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja jak co weekend stres.
    Mała wczoraj niewiele się ruszala i smyrala a nie kopala jak to robi normalnie. Dziś rano tez czulam jak się wypycha i jakieś mizniecia ale tak mnie to stresuje.....wizje ze może coś się dzieje albo że się owinela jakoś w coś.
    Mam nadzieje ze zmieniła tylko pozycję. Detektor wskazuje 150 tętno wiec standard.
    I czuje ze się przesuwa ale nie kopie nic i nie obija. Jutro rano skocze na ktg najwyżej....

dfe01f0225.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż śmieje się ze co weekend mamy te same stresy, że ona jest tak spokojna gdy jesteśmy razem i słyszy wciąż nasze głosy ze odpoczywa, a ze w tygodni gdy on w pracy całymi dniami to dziecko mi towarzyszy i częściej się odzywa.
    Ale ja przez takie numery chodzę zestresowana cały weekend. Wczoraj w kinie w połowie filmu juz nawet nie ogarnialam co się w nim dzieje bo myślałam o Hance. Piłam cole i jadłam popcorn a ta nic:/
    W nocy poruszała się mocniej, i od rana znów bez mocnych ruchów.
    A tak to mogę codziennie filmiki nagrywać jak wypycha brzuch.

dfe01f0225.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki,z radoscia informuje ze 22go o 13.07 zostalam mama malej Olivki,wszystko jest ok,chociaz porod byl dlugi i trudny,zakonczony kleszczami,bo mala byla ulozona na pleckach i niemogla sama wyjsc.ale jest juz znami ,siniaki po kleszczach schodza,ja jeszcze troche cierpie z powodu duzego naciecia ,ale przeciez warto bylo i w koncu sie zagoi.pozdrowionka i powodzenia

mia6, roletka, Anko:-), Konwalia, aneczka2015, aszka, justa1234, Danae, Kava, kmb, agulas, La-mia, Viki26, Fistaszek, Alincia, Libra lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu to gratulacje!!!

AsiaPoli lubi tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    hej dziewczynki,z radoscia informuje ze 22go o 13.07 zostalam mama malej Olivki,wszystko jest ok,chociaz porod byl dlugi i trudny,zakonczony kleszczami,bo mala byla ulozona na pleckach i niemogla sama wyjsc.ale jest juz znami ,siniaki po kleszczach schodza,ja jeszcze troche cierpie z powodu duzego naciecia ,ale przeciez warto bylo i w koncu sie zagoi.pozdrowionka i powodzenia

Gratulacje :) Zdrówka dla Was :)

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia gratuluje. Zdrowia dla maleństwa.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia gratuuulacje, zdrowka i radosci z przebywania razem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz niedługo tutaj sie posypią same dobre wiadomosci, kolejka do przodu sie posuwa :)

Anko moze idz na ktg jak sie stresujesz, to przestaniesz :p

justa1234 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli serdecznie gratuluję :-D :-D

A tak swoją drogą myślałam że już się kleszczowo nie odbiera porodów,że to zabronione :-? :| czyli byłam w błędzie :|

Dziś tatuś zakupił niuni karuzele z pilotem :-D :-D i oczywiście zamontował :-D

aszka, AsiaPoli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:

Dziś tatuś zakupił niuni karuzele z pilotem :-D :-D i oczywiście zamontował :-D

cyknęłas fotke? Ide na pamietnik. Brawo dla meza :D

justa1234 lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia - Olivka cudna :)
    Gratulacje Rodzicom!!!

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    cyknęłas fotke? Ide na pamietnik. Brawo dla meza :D
    Jutro wpuszczę :-) niewiem czy wiesz ale Amelcia dziś urodziła synusia :-) :-) :-)

aszka lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiadomo kto wygrał buuuuuuu!!!!wrrrrrrr

agulas lubi tę wiadomość

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ