X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Biała Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moją dwójką mam wielką nadzieję nie rozsypać się do połowy grudnia...

Tak czy tak Drogie Mamuśki, szykuje nam się banda ZIMORODKÓW :D

Lilou1984, Anko:-), Viki26, mycha28, aszka, justa1234, Kava, Libra lubią tę wiadomość

• Alincia Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiaPoli gratulacje. niech się zdrowo chowa i rośnie jak na drożdzach:)

aszka, AsiaPoli lubią tę wiadomość

jigt0hs.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biala, bedziesz pierwsza w kolejce z blizniakami :-) Aaaa doczekac sie nie moge ;-)

justa1234, Viki26, aszka, Biała lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj będzie się działo :D

ja boje się że dużo za wcześnie urodzę a luty to moje marzenie :) no ale nie zostaje nic tylko być dobrej myśli :)

Viki26, aszka, Libra lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju będziemy znosić nasze kochane długo wyczekiwane jajeczka :-D :-D

mycha28, aszka, Biała, Libra lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na wizycie u gina na nfz,i to już ostatnia wizyta była,bo badania mam porobione wszystkie i tylk dwa tyg przed terminem pojadę do niego prywatnie :-) stwierdził że wróży mi poród po czasie i że wystawi mi taki papierek że jak będę chciała to bez problemu zrobią mi cc,choć ja narazie jestem nastawiona naturalnie :-D badania wszystkie ok,przy porodzi podadzą antybiotyk że względu na tego paciorkowca. Przedemna była kobieta w ciąży jeny jakzesz smierdzialo od niej potem ja pierdzielę!!! Jak weszłam po niej do gabinetu to doktorek wietrzył cały gabinet i niestety ale zwrócił jej uwagę!

aszka, Kava, AsiaPoli lubią tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja mam znajomą która tak potem śmierdzi, tylko że ona nie z zaniedbania tylko niestety taka jej uroda, nawet jak byliśmy cały dzień w aqua parku to wystarczyło 15min i znów było od niej czuć a wymoczyła się cały dzień przecież do tego sauna i jacuzzi i to i tak nic nie dało :/

aszka lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Wawie sa kartki na drzwiach gabinetu: przed wejsciem prosze skorzystac w domu z prysznica :D

Viki26, justa1234, mia6, Moniaa, Libra lubią tę wiadomość

• Karzur81 Nowa

Wysłany: 26 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa, ale może Wy mi pomożecie, bo już od zmysłów odchodzę. Pokrótce o mnie : endometrioza IV stopień, kilka laparotomii i lapaskopii, endoskopie, histeroskopie. Ostatecznie zarośnięte jelita, przyrosniete do macicy, duży guz na jelicie grubym i marka nerka ponieważ endo narosla na moczowód. 4 nieudane pełne procedury in vitro i cudem po 9 latach 5ąte in vitro udane. Dziś kończę 9 tc no i zaczęły się problemy:-( od wczoraj krwawienie (ciemno brązowe). Byłam w szpitalu juz 2 razy i twierdzą, że z maluchem wszystko jest dobrze i najgorzej, że nie widać przyczyny krwawienia. Podobno nie ma aktywnego krwawienia. Skoro nie ma to skąd to leci? Jutro idę na kolejne usg. Boję się o maleństwo :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karzur a progesteron badałas? Bierzesz luteine, badz dhupaston? Lezysz, nie przemeczasz sie? Jak ja byłam w szpitalu to lekarz wyraznie powiedział do babki ktora w domu dziecko podniosła, ze absolutnie na jedna reke 1,5 kg max nie schylac sie ani nic nie robic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 18:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa to dobrze ze masz takiego lekarza ze wypisze bez problemu cc, moj tez to samo powiedział :)

justa1234 lubi tę wiadomość

• Karzur81 Nowa

Wysłany: 26 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę luteine 3×1 (100mg), encoron, clexane i parę innych. Badalam 2 tygodnie temu i był baaardzo wysoki poziom progesteronu, więc wątpię aby to było to. Nie mam krwiaka a maluch trzyma się dobrze. Nie wiem co to. Zaczynam podejrzewać, że to od endometriozy.Na wszelki wypadek gdyby jednak spadł progesteron to biorę od wczoraj jeszcze duphaston.

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy nosicie pasy ciążowe, zwykłe lub wzmacniające?

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karzur to pozostaje duzo odpoczywac i w razie czego jechac na IP, trzymam kciuki.

Viki nie nosze.

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki pytalam ostatnio Pania dr o pas podtrzymujacy, ona powiedziala, ze teraz nie trzea, ewentualnie jakby zaczelo sie cos z szyja dziac

Viki26, aszka lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karzur81 wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa, ale może Wy mi pomożecie, bo już od zmysłów odchodzę. Pokrótce o mnie : endometrioza IV stopień, kilka laparotomii i lapaskopii, endoskopie, histeroskopie. Ostatecznie zarośnięte jelita, przyrosniete do macicy, duży guz na jelicie grubym i marka nerka ponieważ endo narosla na moczowód. 4 nieudane pełne procedury in vitro i cudem po 9 latach 5ąte in vitro udane. Dziś kończę 9 tc no i zaczęły się problemy:-( od wczoraj krwawienie (ciemno brązowe). Byłam w szpitalu juz 2 razy i twierdzą, że z maluchem wszystko jest dobrze i najgorzej, że nie widać przyczyny krwawienia. Podobno nie ma aktywnego krwawienia. Skoro nie ma to skąd to leci? Jutro idę na kolejne usg. Boję się o maleństwo :-(

Ja miałam identycznie. Żadnego krwiaka, podrażnienia szyjki, prg wysoki a plamienia do 13 tc.
    Nikt nie był w stanie powiedzieć skąd sie one brały.
    Duże leż i wypoczywaj - tak na wszelki wypadek.

aszka lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem po wizycie :)
    byłam dziś w klinice w której chce rodzic. Lekarz mi bardzo przypadł do gustu.
    Konkretny, rzeczowy, usg mega dokładnie zrobił (Moniaa - to ten u którego Ty ostatnio byłaś).
    No i zrobił nam 2 fotki Malucha z profilu.
    Strasznie sie z Mężem uśmialismy bo mina Syna nie tęga. Delikatnie mówiąc miał taki wyraz twarzy jakby był strasznie zły, ze mu przeszkadzamy :/ Usta zacięte i zmarszczki miedzy brwiami.
    Łobuz mały!
    Aaaa i waga naszego kolosa to ponad 2 kg. Wyprzedza termin porodu o 12 dni...

Moniaa, justa1234, aszka, Konwalia, Anko:-), mia6, Marta1986, Viki26, AsiaPoli, Libra lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Ja też jestem po wizycie :)
    byłam dziś w klinice w której chce rodzic. Lekarz mi bardzo przypadł do gustu.
    Konkretny, rzeczowy, usg mega dokładnie zrobił (Moniaa - to ten u którego Ty ostatnio byłaś).
    No i zrobił nam 2 fotki Malucha z profilu.
    Strasznie sie z Mężem uśmialismy bo mina Syna nie tęga. Delikatnie mówiąc miał taki wyraz twarzy jakby był strasznie zły, ze mu przeszkadzamy :/ Usta zacięte i zmarszczki miedzy brwiami.
    Łobuz mały!
    Aaaa i waga naszego kolosa to ponad 2 kg. Wyprzedza termin porodu o 12 dni...
    Super że same dobre wieści :-) synu się wkurzył że urządzacie sobie jakieś podglądanko bez jego zgody hihiihih :-) ale wagowo wymiata :-) dobrze niech rośnie zdrowiusio :-) :-) <3

Kava lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava hihi ale fajne takie fotki prawda :)?

A ja dzis po glukozie. Glukoza ok, ale pozniej to sobie buzie musiałam zatykac zeby nie zwrocic, ble :)

justa1234, Kava lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka było cytrynki sobie zapodać :-):-)
    Jak chcesz to wejdż na mój pamiętnik :-) :-)

aszka lubi tę wiadomość

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ