X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Biała Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moją dwójką mam wielką nadzieję nie rozsypać się do połowy grudnia...

Tak czy tak Drogie Mamuśki, szykuje nam się banda ZIMORODKÓW :D

Lilou1984, Anko:-), Viki26, mycha28, aszka, justa1234, Kava, Libra lubią tę wiadomość

• Alincia Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiaPoli gratulacje. niech się zdrowo chowa i rośnie jak na drożdzach:)

aszka, AsiaPoli lubią tę wiadomość

jigt0hs.png
  • Fistaszek Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biala, bedziesz pierwsza w kolejce z blizniakami :-) Aaaa doczekac sie nie moge ;-)

justa1234, Viki26, aszka, Biała lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj będzie się działo :D

ja boje się że dużo za wcześnie urodzę a luty to moje marzenie :) no ale nie zostaje nic tylko być dobrej myśli :)

Viki26, aszka, Libra lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju będziemy znosić nasze kochane długo wyczekiwane jajeczka :-D :-D

mycha28, aszka, Biała, Libra lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na wizycie u gina na nfz,i to już ostatnia wizyta była,bo badania mam porobione wszystkie i tylk dwa tyg przed terminem pojadę do niego prywatnie :-) stwierdził że wróży mi poród po czasie i że wystawi mi taki papierek że jak będę chciała to bez problemu zrobią mi cc,choć ja narazie jestem nastawiona naturalnie :-D badania wszystkie ok,przy porodzi podadzą antybiotyk że względu na tego paciorkowca. Przedemna była kobieta w ciąży jeny jakzesz smierdzialo od niej potem ja pierdzielę!!! Jak weszłam po niej do gabinetu to doktorek wietrzył cały gabinet i niestety ale zwrócił jej uwagę!

aszka, Kava, AsiaPoli lubią tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja mam znajomą która tak potem śmierdzi, tylko że ona nie z zaniedbania tylko niestety taka jej uroda, nawet jak byliśmy cały dzień w aqua parku to wystarczyło 15min i znów było od niej czuć a wymoczyła się cały dzień przecież do tego sauna i jacuzzi i to i tak nic nie dało :/

aszka lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Wawie sa kartki na drzwiach gabinetu: przed wejsciem prosze skorzystac w domu z prysznica :D

Viki26, justa1234, mia6, Moniaa, Libra lubią tę wiadomość

• Karzur81 Nowa

Wysłany: 26 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa, ale może Wy mi pomożecie, bo już od zmysłów odchodzę. Pokrótce o mnie : endometrioza IV stopień, kilka laparotomii i lapaskopii, endoskopie, histeroskopie. Ostatecznie zarośnięte jelita, przyrosniete do macicy, duży guz na jelicie grubym i marka nerka ponieważ endo narosla na moczowód. 4 nieudane pełne procedury in vitro i cudem po 9 latach 5ąte in vitro udane. Dziś kończę 9 tc no i zaczęły się problemy:-( od wczoraj krwawienie (ciemno brązowe). Byłam w szpitalu juz 2 razy i twierdzą, że z maluchem wszystko jest dobrze i najgorzej, że nie widać przyczyny krwawienia. Podobno nie ma aktywnego krwawienia. Skoro nie ma to skąd to leci? Jutro idę na kolejne usg. Boję się o maleństwo :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karzur a progesteron badałas? Bierzesz luteine, badz dhupaston? Lezysz, nie przemeczasz sie? Jak ja byłam w szpitalu to lekarz wyraznie powiedział do babki ktora w domu dziecko podniosła, ze absolutnie na jedna reke 1,5 kg max nie schylac sie ani nic nie robic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 18:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa to dobrze ze masz takiego lekarza ze wypisze bez problemu cc, moj tez to samo powiedział :)

justa1234 lubi tę wiadomość

• Karzur81 Nowa

Wysłany: 26 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę luteine 3×1 (100mg), encoron, clexane i parę innych. Badalam 2 tygodnie temu i był baaardzo wysoki poziom progesteronu, więc wątpię aby to było to. Nie mam krwiaka a maluch trzyma się dobrze. Nie wiem co to. Zaczynam podejrzewać, że to od endometriozy.Na wszelki wypadek gdyby jednak spadł progesteron to biorę od wczoraj jeszcze duphaston.

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy nosicie pasy ciążowe, zwykłe lub wzmacniające?

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karzur to pozostaje duzo odpoczywac i w razie czego jechac na IP, trzymam kciuki.

Viki nie nosze.

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki pytalam ostatnio Pania dr o pas podtrzymujacy, ona powiedziala, ze teraz nie trzea, ewentualnie jakby zaczelo sie cos z szyja dziac

Viki26, aszka lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karzur81 wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa, ale może Wy mi pomożecie, bo już od zmysłów odchodzę. Pokrótce o mnie : endometrioza IV stopień, kilka laparotomii i lapaskopii, endoskopie, histeroskopie. Ostatecznie zarośnięte jelita, przyrosniete do macicy, duży guz na jelicie grubym i marka nerka ponieważ endo narosla na moczowód. 4 nieudane pełne procedury in vitro i cudem po 9 latach 5ąte in vitro udane. Dziś kończę 9 tc no i zaczęły się problemy:-( od wczoraj krwawienie (ciemno brązowe). Byłam w szpitalu juz 2 razy i twierdzą, że z maluchem wszystko jest dobrze i najgorzej, że nie widać przyczyny krwawienia. Podobno nie ma aktywnego krwawienia. Skoro nie ma to skąd to leci? Jutro idę na kolejne usg. Boję się o maleństwo :-(

Ja miałam identycznie. Żadnego krwiaka, podrażnienia szyjki, prg wysoki a plamienia do 13 tc.
    Nikt nie był w stanie powiedzieć skąd sie one brały.
    Duże leż i wypoczywaj - tak na wszelki wypadek.

aszka lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem po wizycie :)
    byłam dziś w klinice w której chce rodzic. Lekarz mi bardzo przypadł do gustu.
    Konkretny, rzeczowy, usg mega dokładnie zrobił (Moniaa - to ten u którego Ty ostatnio byłaś).
    No i zrobił nam 2 fotki Malucha z profilu.
    Strasznie sie z Mężem uśmialismy bo mina Syna nie tęga. Delikatnie mówiąc miał taki wyraz twarzy jakby był strasznie zły, ze mu przeszkadzamy :/ Usta zacięte i zmarszczki miedzy brwiami.
    Łobuz mały!
    Aaaa i waga naszego kolosa to ponad 2 kg. Wyprzedza termin porodu o 12 dni...

Moniaa, justa1234, aszka, Konwalia, Anko:-), mia6, Marta1986, Viki26, AsiaPoli, Libra lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Ja też jestem po wizycie :)
    byłam dziś w klinice w której chce rodzic. Lekarz mi bardzo przypadł do gustu.
    Konkretny, rzeczowy, usg mega dokładnie zrobił (Moniaa - to ten u którego Ty ostatnio byłaś).
    No i zrobił nam 2 fotki Malucha z profilu.
    Strasznie sie z Mężem uśmialismy bo mina Syna nie tęga. Delikatnie mówiąc miał taki wyraz twarzy jakby był strasznie zły, ze mu przeszkadzamy :/ Usta zacięte i zmarszczki miedzy brwiami.
    Łobuz mały!
    Aaaa i waga naszego kolosa to ponad 2 kg. Wyprzedza termin porodu o 12 dni...
    Super że same dobre wieści :-) synu się wkurzył że urządzacie sobie jakieś podglądanko bez jego zgody hihiihih :-) ale wagowo wymiata :-) dobrze niech rośnie zdrowiusio :-) :-) <3

Kava lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava hihi ale fajne takie fotki prawda :)?

A ja dzis po glukozie. Glukoza ok, ale pozniej to sobie buzie musiałam zatykac zeby nie zwrocic, ble :)

justa1234, Kava lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka było cytrynki sobie zapodać :-):-)
    Jak chcesz to wejdż na mój pamiętnik :-) :-)

aszka lubi tę wiadomość

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ