X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ tu dziś cisza i spokój :-P
    Jutro po pięciu tygodniach w końcu przyjadą mebelki :-D :-D oczywiście wszystko do skrecania ale mój nakdrozszy powiedział że to ogarnie tym bardziej że zakupił sobie wiertarko wkretarke :-D a cieszył się jak dzidziuś z tego zakupu :-D śmieje się z niego ze w końcu będzie miał możliwość wypróbowania tej swojej wiertarko wkrętarki hihihi :-P :-D

aszka, mia6, Libra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa niech cwiczy :D

justa1234 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Justa niech cwiczy :D
    A jak klął będzie już to słyszę :-P :-D on nerwus jest i choleryk :-P jak nie idzie coś po jego myśli to wuriat się robi :-P :-D a najbardziej mi się śmiać z niego chce jak gdzieś coś położy i chodzi szuka tego przez godzinę :-P :-D

mia6, aszka, Lilou1984, kmb, Libra lubią tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia - kciuki za szyjkę :)

Dziewczyny Kochane!
    Strasznie dziękuje za kciuki :) Melduję, że mam w brzuchu małego człowieczka 9,13mm, któremu pięknie bije serduszko 136 uderzeń na min. i jestem najszczęśliwszą kobietą na świecie :D :D :D Data porodu zgadza sie z OM, czyli 14.06.2016r.
    Maleństwo moje jest nisko ułożone, blisko szyjki. Lekarz powiedział, żeby się póki co nie martwić, ale wiecie jak to jest... Spotkałyście się z taką sytuacją? Czy maluch może się jeszcze przesunąć?

Byłam prywatnie na wizycie i dostałam skierowanie na badania, rozumiem że płatne i stąd moje pytanie: czy badania na nfz są na jakiś specjalnych drukach, czy skąd wiadomo, że są refundowane?

No i jeszcze Was pomęczę... kiedy powiedziałyście w pracy o ciąży i jak długo pracowałyście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 16:11

aszka, justa1234, mycha28, Lilou1984, Viki26 lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• roletka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia spokojnie łożysko jest chodliwym narządem im maluch będzie większy i macica się będzie rozrastać to się podniesie :) po prostu przypominaj na wizytach ginowi żeby sprawdzał gdzie się znajduje kosmówka :)

co do pracy to nie pomogę bo nie pracuje

i nie wiem jak z tym skierowaniem bo mi mój gin tylko na kartce pisze co mam zrobić i tyle nie dostaje żadnego skierowania

aszka, aszka, mia6 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam pod gabinetem na swoją kolej.
    Mia6 ja od samego początku jestem na L4 i jak zaniosłam zwolnienie, to powiedziałam, że jestem w ciąży.
    Lekarz na prywatnej wizycie dał Ci na pewno zlecenie na płatne badania. Żebyś miałam je na NFZ musisz iść do gina do jakiejś przychodni. Wtedy dostaniesz zlecenie do konkretnego laboratorium z którym przychodnia ma podpisaną umowę. Na tym zleceniu będziesz miała między innymi pieczątke przychodni z której to zlecenie dostaniesz. I adres laboratorium w którym masz zrobić te badania.
    I oczywiście gratulacje za pięknie bijące serduszko.

aszka, mia6 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    No i jeszcze Was pomęczę... kiedy powiedziałyście w pracy o ciąży i jak długo pracowałyście?
    ja od razu poszlam na l4 bo pracuje z chorymi osobami i lekarz mi dał bez problemu. A co reszty pytan to dziewczyny objasniły :) super teraz aby do przodu.

mia6 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    A jak klął będzie już to słyszę :-P :-D on nerwus jest i choleryk :-P jak nie idzie coś po jego myśli to wuriat się robi :-P :-D a najbardziej mi się śmiać z niego chce jak gdzieś coś położy i chodzi szuka tego przez godzinę :-P :-D
    faceci ;)

• mia6 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję za odpowiedzi i rozwianie wątpliwości :)

Justa, czekam na zdjęcia mebelków :)

justa1234, aszka lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Bosko!:-)
    Ciekawe jak tam waga mojej małej, ale widzę ze kilka z nas ma tutaj zadatku na duże dzieciaczka. Mi lekarze mówią ze mała duża bo termin ma zawsze albo tydzień albo 12 dni do przodu - ale nie przekracza absolutnie normy, a z kolei moja Kava ważyła 1810 na wizycie w tym terminie co ty a i tak ponoć jest kawał dziewczynki....to ty na prawdę będziesz mieć wielguska haha:-)
    A z drugiej strony jak dodam sobi jeszcze z 6tyg do porodu -dziecko rośnie średnio 200 gram na tydzień to powinno mi dość 1200 od wagi która będę mieć w czwartek na wizycie, chyba że ponosze ja do 40 tygodnia to zrobi sie 1600 wiecej a wtedy to będzie dzieciak około 4kg.
    Wolałabym urodzić do 39 tygodnia.....
    Będę o tym rozmawiać z małą i namawiać by się nad mama zlitowala:-)
    Jak to się zmienia myślenie. Najpierw myślę żeby nie wczesniak,oby jak najdłużej, teraz czuję się dobrze jest 33 tydzien - zakładam ze nic się nie stanie przed czasem wiec juz gadam sama do siebie- oby urodzić w 38 39 tygodniu,obyyy oby:-)

Mój też ciągle wyprzedzał termin. Przystopował chyba dwa tygodnie przed. A też mnie straszyli wielkim dzieckiem :)

aszka, Anko:-) lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia okropniście się cieszę z serdulka :-D <3
    Ja od dnia transferu też jestem na zwolnieniu ;-) a co do badań to Madzia ładnie to ci wyjaśniła ;-)
    A więc niech rośnie zdrowo te Twoje serdulko :-D <3 :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 19:39

mia6, aszka lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą wagą u maleństw to różnie bywa i lekarze często się mylę, nie może nie mylą tylko ciężko im dokładnie zważyć takiego bobasa w brzuchu :-D

aszka, Kava lubią tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po wizycie :) Dnia 3.11 idziemy do szpitala dostałam już skierowanie do szpitala i chyba tego samego dnia będzie CC :)

aszka, mia6, justa1234, mycha28, Kava, Lilou1984, kmb, Anko:-), Madzia82, Viki26, Libra lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Meldujemy się po wizycie :) Dnia 3.11 idziemy do szpitala dostałam już skierowanie do szpitala i chyba tego samego dnia będzie CC :)
    to juz niedługo :)

Marta1986 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    To będziemy mocno kciukać za Was :-) :-) :-)jeju jak ten czas poleciał :-) :-)

aszka, Marta1986 lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, ale przecież to... za tydzień!!!!!!!!!!!!

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia i jak po wizycie?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu mnie jeszcze nie było :) Cześc dziewczynki. Wygląda na to, że i mnie się udało. Przyjmiecie mnie? :)

mia6, Anko:-), aszka, kmb, Marta1986, Kava, Konwalia, aneczka2015, Lilou1984, Viki26, justa1234, agulas, Libra lubią tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Z tą wagą u maleństw to różnie bywa i lekarze często się mylę, nie może nie mylą tylko ciężko im dokładnie zważyć takiego bobasa w brzuchu :-D

Wszystko w zależności jak często chodzi się na usg i ma pomiary regularne.
    Jeśli ostatnio wychodzi mi wizyta co dwa tygodnie i według tego dziecko idealnie przyrost 150-200gram na tydzień to niewielka szansa na pomyłkę.
    Mogą się machnać 200 300gram-ale z moja regularnoscia od początku ciąży, a teraz co dwa tygodnie idealnie widzimy przyrosty dzieciaka.
    Lekarze mylą się i o 700gram jeśli pacjentki widzą na polowkowym 2 raz w życiu i 3 ostatni raz-w 35 36tyg przed porodem.
    No sorry wtedy nic dziwnego że są pomylki:-)

Madzia jak po wizycie?
    Kciuki:-*

dfe01f0225.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaaaa zaraz rodzisz! Aaaaa! :-)

dfe01f0225.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ