Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Ależ tu dziś cisza i spokój
Jutro po pięciu tygodniach w końcu przyjadą mebelkioczywiście wszystko do skrecania ale mój nakdrozszy powiedział że to ogarnie tym bardziej że zakupił sobie wiertarko wkretarke
a cieszył się jak dzidziuś z tego zakupu
śmieje się z niego ze w końcu będzie miał możliwość wypróbowania tej swojej wiertarko wkrętarki hihihi
aszka, mia6, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:Justa niech cwiczy
on nerwus jest i choleryk
jak nie idzie coś po jego myśli to wuriat się robi
a najbardziej mi się śmiać z niego chce jak gdzieś coś położy i chodzi szuka tego przez godzinę
mia6, aszka, Lilou1984, kmb, Libra lubią tę wiadomość
-
Madzia - kciuki za szyjkę
Dziewczyny Kochane!
Strasznie dziękuje za kciukiMelduję, że mam w brzuchu małego człowieczka 9,13mm, któremu pięknie bije serduszko 136 uderzeń na min. i jestem najszczęśliwszą kobietą na świecie
Data porodu zgadza sie z OM, czyli 14.06.2016r.
Maleństwo moje jest nisko ułożone, blisko szyjki. Lekarz powiedział, żeby się póki co nie martwić, ale wiecie jak to jest... Spotkałyście się z taką sytuacją? Czy maluch może się jeszcze przesunąć?
Byłam prywatnie na wizycie i dostałam skierowanie na badania, rozumiem że płatne i stąd moje pytanie: czy badania na nfz są na jakiś specjalnych drukach, czy skąd wiadomo, że są refundowane?
No i jeszcze Was pomęczę... kiedy powiedziałyście w pracy o ciąży i jak długo pracowałyście?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 16:11
aszka, justa1234, mycha28, Lilou1984, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Mia spokojnie łożysko jest chodliwym narządem im maluch będzie większy i macica się będzie rozrastać to się podniesie
po prostu przypominaj na wizytach ginowi żeby sprawdzał gdzie się znajduje kosmówka
co do pracy to nie pomogę bo nie pracuje
i nie wiem jak z tym skierowaniem bo mi mój gin tylko na kartce pisze co mam zrobić i tyle nie dostaje żadnego skierowaniaaszka, aszka, mia6 lubią tę wiadomość
-
Ja czekam pod gabinetem na swoją kolej.
Mia6 ja od samego początku jestem na L4 i jak zaniosłam zwolnienie, to powiedziałam, że jestem w ciąży.
Lekarz na prywatnej wizycie dał Ci na pewno zlecenie na płatne badania. Żebyś miałam je na NFZ musisz iść do gina do jakiejś przychodni. Wtedy dostaniesz zlecenie do konkretnego laboratorium z którym przychodnia ma podpisaną umowę. Na tym zleceniu będziesz miała między innymi pieczątke przychodni z której to zlecenie dostaniesz. I adres laboratorium w którym masz zrobić te badania.
I oczywiście gratulacje za pięknie bijące serduszko.aszka, mia6 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymia6 wrote:No i jeszcze Was pomęczę... kiedy powiedziałyście w pracy o ciąży i jak długo pracowałyście?
super teraz aby do przodu.
mia6 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjusta1234 wrote:A jak klął będzie już to słyszę
on nerwus jest i choleryk
jak nie idzie coś po jego myśli to wuriat się robi
a najbardziej mi się śmiać z niego chce jak gdzieś coś położy i chodzi szuka tego przez godzinę
justa1234 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnko:-) wrote:Bosko!
Ciekawe jak tam waga mojej małej, ale widzę ze kilka z nas ma tutaj zadatku na duże dzieciaczka. Mi lekarze mówią ze mała duża bo termin ma zawsze albo tydzień albo 12 dni do przodu - ale nie przekracza absolutnie normy, a z kolei moja Kava ważyła 1810 na wizycie w tym terminie co ty a i tak ponoć jest kawał dziewczynki....to ty na prawdę będziesz mieć wielguska haha:-)
A z drugiej strony jak dodam sobi jeszcze z 6tyg do porodu -dziecko rośnie średnio 200 gram na tydzień to powinno mi dość 1200 od wagi która będę mieć w czwartek na wizycie, chyba że ponosze ja do 40 tygodnia to zrobi sie 1600 wiecej a wtedy to będzie dzieciak około 4kg.
Wolałabym urodzić do 39 tygodnia.....
Będę o tym rozmawiać z małą i namawiać by się nad mama zlitowala:-)
Jak to się zmienia myślenie. Najpierw myślę żeby nie wczesniak,oby jak najdłużej, teraz czuję się dobrze jest 33 tydzien - zakładam ze nic się nie stanie przed czasem wiec juz gadam sama do siebie- oby urodzić w 38 39 tygodniu,obyyy oby:-)
Mój też ciągle wyprzedzał termin. Przystopował chyba dwa tygodnie przed. A też mnie straszyli wielkim dzieckiemaszka, Anko:-) lubią tę wiadomość
-
Mia okropniście się cieszę z serdulka
Ja od dnia transferu też jestem na zwolnieniua co do badań to Madzia ładnie to ci wyjaśniła
A więc niech rośnie zdrowo te Twoje serdulkoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 19:39
mia6, aszka lubią tę wiadomość
-
Meldujemy się po wizycie
Dnia 3.11 idziemy do szpitala dostałam już skierowanie do szpitala i chyba tego samego dnia będzie CC
aszka, mia6, justa1234, mycha28, Kava, Lilou1984, kmb, Anko:-), Madzia82, Viki26, Libra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marta1986 wrote:Meldujemy się po wizycie
Dnia 3.11 idziemy do szpitala dostałam już skierowanie do szpitala i chyba tego samego dnia będzie CC
:-)jeju jak ten czas poleciał
aszka, Marta1986 lubią tę wiadomość
-
Tu mnie jeszcze nie było
Cześc dziewczynki. Wygląda na to, że i mnie się udało. Przyjmiecie mnie?
mia6, Anko:-), aszka, kmb, Marta1986, Kava, Konwalia, aneczka2015, Lilou1984, Viki26, justa1234, agulas, Libra lubią tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
justa1234 wrote:Z tą wagą u maleństw to różnie bywa i lekarze często się mylę, nie może nie mylą tylko ciężko im dokładnie zważyć takiego bobasa w brzuchu
Wszystko w zależności jak często chodzi się na usg i ma pomiary regularne.
Jeśli ostatnio wychodzi mi wizyta co dwa tygodnie i według tego dziecko idealnie przyrost 150-200gram na tydzień to niewielka szansa na pomyłkę.
Mogą się machnać 200 300gram-ale z moja regularnoscia od początku ciąży, a teraz co dwa tygodnie idealnie widzimy przyrosty dzieciaka.
Lekarze mylą się i o 700gram jeśli pacjentki widzą na polowkowym 2 raz w życiu i 3 ostatni raz-w 35 36tyg przed porodem.
No sorry wtedy nic dziwnego że są pomylki:-)
Madzia jak po wizycie?
Kciuki:-*justa1234 lubi tę wiadomość