Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ tu dziś cisza i spokój :-P
    Jutro po pięciu tygodniach w końcu przyjadą mebelki :-D :-D oczywiście wszystko do skrecania ale mój nakdrozszy powiedział że to ogarnie tym bardziej że zakupił sobie wiertarko wkretarke :-D a cieszył się jak dzidziuś z tego zakupu :-D śmieje się z niego ze w końcu będzie miał możliwość wypróbowania tej swojej wiertarko wkrętarki hihihi :-P :-D

nick nieaktualny, mia6, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa niech cwiczy :D

justa1234 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Justa niech cwiczy :D
    A jak klął będzie już to słyszę :-P :-D on nerwus jest i choleryk :-P jak nie idzie coś po jego myśli to wuriat się robi :-P :-D a najbardziej mi się śmiać z niego chce jak gdzieś coś położy i chodzi szuka tego przez godzinę :-P :-D

mia6, nick nieaktualny, Lilou1984, kmb, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia - kciuki za szyjkę :)

Dziewczyny Kochane!
    Strasznie dziękuje za kciuki :) Melduję, że mam w brzuchu małego człowieczka 9,13mm, któremu pięknie bije serduszko 136 uderzeń na min. i jestem najszczęśliwszą kobietą na świecie :D :D :D Data porodu zgadza sie z OM, czyli 14.06.2016r.
    Maleństwo moje jest nisko ułożone, blisko szyjki. Lekarz powiedział, żeby się póki co nie martwić, ale wiecie jak to jest... Spotkałyście się z taką sytuacją? Czy maluch może się jeszcze przesunąć?

Byłam prywatnie na wizycie i dostałam skierowanie na badania, rozumiem że płatne i stąd moje pytanie: czy badania na nfz są na jakiś specjalnych drukach, czy skąd wiadomo, że są refundowane?

No i jeszcze Was pomęczę... kiedy powiedziałyście w pracy o ciąży i jak długo pracowałyście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 16:11

nick nieaktualny, justa1234, mycha28, Lilou1984, Viki26 lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• roletka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia spokojnie łożysko jest chodliwym narządem im maluch będzie większy i macica się będzie rozrastać to się podniesie :) po prostu przypominaj na wizytach ginowi żeby sprawdzał gdzie się znajduje kosmówka :)

co do pracy to nie pomogę bo nie pracuje

i nie wiem jak z tym skierowaniem bo mi mój gin tylko na kartce pisze co mam zrobić i tyle nie dostaje żadnego skierowania

nick nieaktualny, nick nieaktualny, mia6 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam pod gabinetem na swoją kolej.
    Mia6 ja od samego początku jestem na L4 i jak zaniosłam zwolnienie, to powiedziałam, że jestem w ciąży.
    Lekarz na prywatnej wizycie dał Ci na pewno zlecenie na płatne badania. Żebyś miałam je na NFZ musisz iść do gina do jakiejś przychodni. Wtedy dostaniesz zlecenie do konkretnego laboratorium z którym przychodnia ma podpisaną umowę. Na tym zleceniu będziesz miała między innymi pieczątke przychodni z której to zlecenie dostaniesz. I adres laboratorium w którym masz zrobić te badania.
    I oczywiście gratulacje za pięknie bijące serduszko.

nick nieaktualny, mia6 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    No i jeszcze Was pomęczę... kiedy powiedziałyście w pracy o ciąży i jak długo pracowałyście?
    ja od razu poszlam na l4 bo pracuje z chorymi osobami i lekarz mi dał bez problemu. A co reszty pytan to dziewczyny objasniły :) super teraz aby do przodu.

mia6 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    A jak klął będzie już to słyszę :-P :-D on nerwus jest i choleryk :-P jak nie idzie coś po jego myśli to wuriat się robi :-P :-D a najbardziej mi się śmiać z niego chce jak gdzieś coś położy i chodzi szuka tego przez godzinę :-P :-D
    faceci ;)

• mia6 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję za odpowiedzi i rozwianie wątpliwości :)

Justa, czekam na zdjęcia mebelków :)

justa1234, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Bosko!:-)
    Ciekawe jak tam waga mojej małej, ale widzę ze kilka z nas ma tutaj zadatku na duże dzieciaczka. Mi lekarze mówią ze mała duża bo termin ma zawsze albo tydzień albo 12 dni do przodu - ale nie przekracza absolutnie normy, a z kolei moja Kava ważyła 1810 na wizycie w tym terminie co ty a i tak ponoć jest kawał dziewczynki....to ty na prawdę będziesz mieć wielguska haha:-)
    A z drugiej strony jak dodam sobi jeszcze z 6tyg do porodu -dziecko rośnie średnio 200 gram na tydzień to powinno mi dość 1200 od wagi która będę mieć w czwartek na wizycie, chyba że ponosze ja do 40 tygodnia to zrobi sie 1600 wiecej a wtedy to będzie dzieciak około 4kg.
    Wolałabym urodzić do 39 tygodnia.....
    Będę o tym rozmawiać z małą i namawiać by się nad mama zlitowala:-)
    Jak to się zmienia myślenie. Najpierw myślę żeby nie wczesniak,oby jak najdłużej, teraz czuję się dobrze jest 33 tydzien - zakładam ze nic się nie stanie przed czasem wiec juz gadam sama do siebie- oby urodzić w 38 39 tygodniu,obyyy oby:-)

Mój też ciągle wyprzedzał termin. Przystopował chyba dwa tygodnie przed. A też mnie straszyli wielkim dzieckiem :)

nick nieaktualny, Anko:-) lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia okropniście się cieszę z serdulka :-D <3
    Ja od dnia transferu też jestem na zwolnieniu ;-) a co do badań to Madzia ładnie to ci wyjaśniła ;-)
    A więc niech rośnie zdrowo te Twoje serdulko :-D <3 :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 19:39

mia6, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą wagą u maleństw to różnie bywa i lekarze często się mylę, nie może nie mylą tylko ciężko im dokładnie zważyć takiego bobasa w brzuchu :-D

nick nieaktualny, Kava lubią tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po wizycie :) Dnia 3.11 idziemy do szpitala dostałam już skierowanie do szpitala i chyba tego samego dnia będzie CC :)

nick nieaktualny, mia6, justa1234, mycha28, Kava, Lilou1984, kmb, Anko:-), Madzia82, Viki26, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Meldujemy się po wizycie :) Dnia 3.11 idziemy do szpitala dostałam już skierowanie do szpitala i chyba tego samego dnia będzie CC :)
    to juz niedługo :)

Marta1986 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    To będziemy mocno kciukać za Was :-) :-) :-)jeju jak ten czas poleciał :-) :-)

nick nieaktualny, Marta1986 lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, ale przecież to... za tydzień!!!!!!!!!!!!

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia i jak po wizycie?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu mnie jeszcze nie było :) Cześc dziewczynki. Wygląda na to, że i mnie się udało. Przyjmiecie mnie? :)

mia6, Anko:-), nick nieaktualny, kmb, Marta1986, Kava, Konwalia, aneczka2015, Lilou1984, Viki26, justa1234, agulas, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Z tą wagą u maleństw to różnie bywa i lekarze często się mylę, nie może nie mylą tylko ciężko im dokładnie zważyć takiego bobasa w brzuchu :-D

Wszystko w zależności jak często chodzi się na usg i ma pomiary regularne.
    Jeśli ostatnio wychodzi mi wizyta co dwa tygodnie i według tego dziecko idealnie przyrost 150-200gram na tydzień to niewielka szansa na pomyłkę.
    Mogą się machnać 200 300gram-ale z moja regularnoscia od początku ciąży, a teraz co dwa tygodnie idealnie widzimy przyrosty dzieciaka.
    Lekarze mylą się i o 700gram jeśli pacjentki widzą na polowkowym 2 raz w życiu i 3 ostatni raz-w 35 36tyg przed porodem.
    No sorry wtedy nic dziwnego że są pomylki:-)

Madzia jak po wizycie?
    Kciuki:-*

dfe01f0225.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaaaa zaraz rodzisz! Aaaaa! :-)

dfe01f0225.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ