Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Anko
to fakt jeśli jest się ciągle pod obserwacja to pomiary ciągle dają nam jakiś obraz tego jak dziecko rośnie tym bardziej jak wychodzi to samo ale to dobrze, że dzieciaczki rosną zdrowo.
My też jak wizyty co tydzień nie mamy to święto. Mnie przeraża mój brzuch a raczej jego brak. Dziś już też na kolejnym usg byśmy, tylko u mnie to sprawdzają przepływ krwi i jak mały się kręci.
wiem, że to dziwne ale ja proszę tylko o duży brzuch
bo po tylu badaniach jest pewność że z małym wszystko dobrze. Tym bardziej, że monitoryjemy się 3 razy dziennie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 09:03
Viki26 lubi tę wiadomość
-
Witamy Pola po fioletowej stronie. Widziałaś już serduszko?
Ja dostałam kolejny antybiotyk. Tym razem mam go brać dłużej - może to pomoże bym w kolejnym wymazie nie miała bakterii.
Szyjka jeszcze trzyma. Łożysko częściowo zasłania szyjke. I nie pisałam Wam, ale w sobote miałam wrażenie, że trochę wód mi odpłynęło. Ale wody wyglądają na ok, więc lekarz stwierdził, że to pewnie dużo wodnistej wydzieliny ze mnie wyleciało. Ale mam oczywiście się obserwować. -
Kmb wczoraj jak czekałam na wizytę była kobieta na usg połówkowym w 22tc i delikatnie widać jej było brzuszek. Z mężem obstawialiśmy, że przyszła na usg w 12tc. A ja po niej miałam usg i widziałam opis jej wyniku i to był jej 22t4dc. Więc nie martw się swoim małym brzuszkiem.
-
Marta1986 wrote:Dziękuję dziewczyny
Dopiera chyba teraz do nas dociera że za parę dni nasze życie zmieni się o 180 stopni
No i cudownie. O to nam wszystkim przecież chodzi :*
O te ryki, wrzaski, kupki i wieeeele miłości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 09:42
kmb, Marta1986, justa1234, Libra lubią tę wiadomość
-
Madzia82 wrote:Kmb wczoraj jak czekałam na wizytę była kobieta na usg połówkowym w 22tc i delikatnie widać jej było brzuszek. Z mężem obstawialiśmy, że przyszła na usg w 12tc. A ja po niej miałam usg i widziałam opis jej wyniku i to był jej 22t4dc. Więc nie martw się swoim małym brzuszkiem.
Martwić się nie martwię tylko powiedzieli, że jak by był brzuch to mały by tak nie uciskal w środku. A to jest najgorsze. Czasem mam taki ból w nogach że płakać mi się chce. Poprostu młody uciska na tetnice a to zle dla niego i dla mnie. Holder jest 3 razy dziennie u mnie by serce monitorować a detektor tętna u małego. Do tego usg tętnic i serca u mnie raz na tydzień i usg małego. By mieć pewność, że jest dobrze dotleniany. A jak by się młody przekrecil może by brzuch wyskoczył i by trochę ulgi było bo mnie nawet gotowanie obiadu męczy.
Ale co tam tyle czekaliśmy na nasze maleństwa to i teraz damy radę -
Madzia82 wrote:Witamy Pola po fioletowej stronie. Widziałaś już serduszko?
Ja dostałam kolejny antybiotyk. Tym razem mam go brać dłużej - może to pomoże bym w kolejnym wymazie nie miała bakterii.
Szyjka jeszcze trzyma. Łożysko częściowo zasłania szyjke. I nie pisałam Wam, ale w sobote miałam wrażenie, że trochę wód mi odpłynęło. Ale wody wyglądają na ok, więc lekarz stwierdził, że to pewnie dużo wodnistej wydzieliny ze mnie wyleciało. Ale mam oczywiście się obserwować.
Tak Madzia. Widziałam - mrugało do mnie w poniedziałek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 14:25
kmb, Madzia82, Konwalia, Marta1986, aszka, szałwia, Kava, Alincia, justa1234, mia6, agulas lubią tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
nick nieaktualny
-
Anko:-) wrote:Madzia ale ty lezysz większość dnia? Czy normalnie funkcjonujesz?
Może powinnaś więcej kobitko poleżeć?
Ściskam i myślę że to nie wody - miałam podobne odczucia:-*
Anko leżę tyle ile biegający szkrab po domu mi pozwala.
A powiem wam jaką ma mój synek ostatnio nową zabawę. Pod body wkłada sobie albo małą piłeczkę albo smoczek i chodzi tak przez cały dzień, a jak się go pytam po co tam te rzeczy wkłada, to mówi, że ma tam dzidzi. Ale do tego stopnia skubaniec jest w ciąży, że nawet jak mu zmieniam ubranko, to po chwili z powrotem są te rzeczy pod bluzeczką lub body. Jak idzie spać i mu je wyciągam, to jest wielka rozpacz. Jak tylko wstaje od razu wkłada sobie dzidzi pod ubranko.kmb, Kava, szałwia, roletka, Viki26, agulas, Konwalia, Libra lubią tę wiadomość
-
Marta1986 wrote:Pola o jejciu jakie maleństwo :* Niedawno mój taki był a tu za parę dni będzie na świecie
Rośnijcie zdrowo :*
Dziękuję Kochana. Wy już nie rośnijcie09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
Anko:-) wrote:Wszystko w zależności jak często chodzi się na usg i ma pomiary regularne.
Jeśli ostatnio wychodzi mi wizyta co dwa tygodnie i według tego dziecko idealnie przyrost 150-200gram na tydzień to niewielka szansa na pomyłkę.
Mogą się machnać 200 300gram-ale z moja regularnoscia od początku ciąży, a teraz co dwa tygodnie idealnie widzimy przyrosty dzieciaka.
Lekarze mylą się i o 700gram jeśli pacjentki widzą na polowkowym 2 raz w życiu i 3 ostatni raz-w 35 36tyg przed porodem.
No sorry wtedy nic dziwnego że są pomylki:-)
Madzia jak po wizycie?
Kciuki:-*hormony ci buzują