X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Ja natomiast od dziecka mam naturalne siwe pasemko. Od 2 roku życia wiec przywyklam. Jest w jednym miejscu i zajmuje około 1cm skóry głowy.
    Czasami jak mam spięte włosy to się pytają czy to farbowane.... tak ku×wa na siwo:-)))
    Mam koleżankę co ma takie pasemko od dziecka :-) :-)
    Czy tobie też tak włosy rosną szybko w ciąży ??bo mi to jak szalone :-) i powiem ci że w ciąży mam ich mnustwo i są gęste :-) a przed ciążą zawsze miałam takie cieniutkie i lichutke ,no i ceraz na buzi mi się poprawiła taka głaciutka się zrobiła :-) tylko przez słońce mi dowaliło piegów na twarzy ale akurat piegi mi nie przeszkadzają :-)

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor :-)
    Podczytuje Was od jakiegos czasu ale nietaktownie jest podgladac wiec na razie przedstawie sie i mam nadzieje, ze za jakie 2-3 tygodnie do Was dolacze.

Skad wzielam sie tutaj? Moze moja historia starania o dziecko nie jest dluga bo w sumie 1,5r (a mam 36 lat) ale dosc burzliwa - szczegolnie w tym roku.
    Po pol roku staran w styczniu zglosilismy sie do kliniki leczenia nieplodnosci, nie znaleziona przyczyna ale niskie amh wiec trzeba szybko dzialac - in vitro. Po dwoch tygodniach naturalna ciaza ale ze smutnym finalem - ciaza pozamaciczna i usuniecie jajowodu. W kwietniu start symulacji i pierwsze crio w czerwcu (mielismy pgs stad to przesuniecie) - nieudane. Drugie crio w lipcu ciaza biochemiczna. Na przelomie pazdziernika/listopada miala byc kolejna stymulacja ale opozniala sie @ wiec zrobilam bete. Pozytywna :-)
    Wiem, ze to poczatek, bardzo wczesnie a ostatnie miesiace nauczyly mnie ostroznosci wiec na razie niesmialo pytam czy moge Was podczytywac i klikac lubie to w oczekiwaniu na najblizsze dni i na to co los przyniesie ?

Wiem, ze jest mnostwo watkow na forum ale cenie Was za rozsadek, powazne podejscie, empatie i zrozumienie. Uwazam, ze doswiadczenia, ktore mamy z in vitro bardzo zblizaja i latwiej wspierac sie i pomagac sobie w pieknych ale czasami stresujacych momentach czekania na cud...stad moje puk puk do Was...

justa1234, Konwalia, Viki26, aszka, mia6, Mała Mi 1, Pola7, Kava, Libra, wiecznie, agulas, Alincia lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka gratuluję! Nie byłam dwa dni an forum różowym i nie wiedziałam że się udało. To trzymam kciuki. Lykaj progesteron i grzecznie odpoczywaj proszę!!!!
    Trzymam kciuki za twój naturalny cud.
    Jakieś leki dodatkowo zazywasz?

Antonelka lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka witaj Kochana :-) <3 czuj się tu jak u siebie hihi :-) :-) <3 <3

Antonelka lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Antonelka gratuluję! Nie byłam dwa dni an forum różowym i nie wiedziałam że się udało. To trzymam kciuki. Lykaj progesteron i grzecznie odpoczywaj proszę!!!!
    Trzymam kciuki za twój naturalny cud.
    Jakieś leki dodatkowo zazywasz?

Na razie nic nie biore poza kwasem foliowym. Nie biore tez luteiny - zastanawialam sie dzisiaj czy sobie nie zazywac tak na wszelki wypadek (?). Przy invitro bralam tego mnostwo.
    Dzownilam wczoraj do lekarza z kliniki zeby mu powiedziec dlaczego nie zglosilam sie po leki. Ucieszyl sie ale na razie nic nie wspomnial o luteinie. Zastanawiam sie jaka dawka bylaby dobra na początek?
    Gneralnie prosil abym pojawila sie za 1-2 tygodnie a przed wizyta zdobila bete. Bede madrzejsza od niego i zrobie jeszcze prgesteron :-)

aszka, Libra lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też henne do brwi zrozumiałam a w ciąży nie jestem ;) Anko też jestem naturalna na głowie i to może dlatego tak zrozumialysmy. :D

Justa po ciąży będą Ci wypadać włosy garsciami. Ale dla takiego cudu można być lysym ;)

justa1234, Anko:-), Viki26, aszka lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Ja też henne do brwi zrozumiałam a w ciąży nie jestem ;) Anko też jestem naturalna na głowie i to może dlatego tak zrozumialysmy. :D

Justa po ciąży będą Ci wypadać włosy garsciami. Ale dla takiego cudu można być lysym ;)
    Muszę się rozejrzeć za jakąś ciekawą peruką hihiih :-) :-)

aszka lubi tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka cudowna wiadomość, pamiętam ciebie z różowej strony, a jak! trzymam kciuki za piękny przyrost betki &&& :*

Antonelka, aszka lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?

Wysłany: 28 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia....trochę strach co mówisz.
    Ale to reguła? Po kolezankach widzę ze jedne pieknieja a drugie tracą na urodzie po dziecku.
    Pewnie to indywidualna sprawa.
    Idę do wanny lejdis, na mały relaks - i mąż musi mnie ogolic tu i tam jak wróci z silowni:-)
    Jutro wizyta trzeba być przygotowaną:-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:18

Viki26, justa1234 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Ja farbuje farbami z apteki bez amoniaku itd. :)
    Nie wpadłabym na to, że w aptece można farbę kupić :) jakiej firmy kupujesz?

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia faktycznie straszysz! a mi ani nie rosną szybciej, ani nie mam gęściejszych! aaaa!!! Justa szukamy peruek ;)

justa1234 lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko nie znam ciężarnej, która by po ciąży nie traciła włosów, ale może są takie. Z resztą ostrzegal mnie mój fryzjer i miał rację. Za każdym razem jak się czesze to z grzebienia wybieram mnóstwo włosów. Podobno to zjawisko jest standardowe przy kp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 22:24

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja potwierdzam, że po porodzie włosy wychodzą dosłownie garściami. Dobrze, że mam ich dużo i są gęste, to nawet jak ich trochę się pozbędę, to jakoś będę wyglądała.

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka ja też na różowej stronie nie byłam od 2 dni, a tu taka wiadomość. Zresztą ciężko nadrobić różową stronę jak ma się dzień opóźnienia, więc pewnie dopiero około weekendu będę tam na bieżąco.
    Antonelka rozgość się tu na najbliższe 9 miesięcy. Bardzo się cieszę z Twojego naturalnego cudu. Ja tak jak Anko napisała bym suplementowała sobie progesteron. Na pewno nie zaszkodzi, a może tylko pomóc.

Anko:-) lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 października 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to żegnam się z bujnym fryzem:-)
    Córcia oby odziedziczyła moje wlosy:-)

justa1234 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile sugerujecie luteiny (bez konsultacji z lekarzem) - 3x1 tabletka?
    Wiem, ze pozniej trzeba ja stopniowo odstawiac wiec nie chcialabym tez przedobrzyc

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka hej gratulacje, ja tez 36 :) lat. Super ze sie udało naturalnie :) Ja brałam na poczatku 3 x razy 50, chyba.

Antonelka, justa1234 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Nie wpadłabym na to, że w aptece można farbę kupić :) jakiej firmy kupujesz?
    takiej http://www.colorsoin.pl/walory_zdrowotne.php maja bardzo duzo kolorow.

Viki26 lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 października 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Dziewczyny a ile sugerujecie luteiny (bez konsultacji z lekarzem) - 3x1 tabletka?
    Wiem, ze pozniej trzeba ja stopniowo odstawiac wiec nie chcialabym tez przedobrzyc

3 razy 100, lub ja bym brała 2 razy 100 noc i rano plus 2 razy dziennie duphaston. Ja tak jadłam I trzymałam progesteron na dość naturalnym poziomie. Nigdy nie był mega duży ale też nie spadal do 20ng-co by mnie stresowalo.
    Był między 36-60ng.

dfe01f0225.png

Wysłany: 29 października 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się o rok starsza, z życzeniem sobie 2 zdrowych dzieci przed 30tka :-)
    Oj byłoby to możliwe gdyby za rok zacząć robić drugie. Dwie szanse mam zamrożone. Więcej niestety do ivf chyba nie podejde. Choć mąż mówi ze jak nie teraz to za 4 6 lat może zapragniemy ponownie być rodzicami i zrobimy komercyjne ivf -pisu do tego czasu już mam nadzieje nie bedzie:)
    Życzę wszystkim miłego dnia:'*!!!

aszka, aszka, mia6, Viki26, Madzia82, Marta1986, Libra, agulas, justa1234 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ