X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Anko

U mnie tez jest chyba silny organizm, ze walczy o ciaze....jest gotowy na nia.
    Kwestia tylko mojego niskiego amh, ktore niesie za soba ryzyko, ze komorek jest malo i czekanie na ta właściwa. To mi nie pomaga na psychike.

Teraz tez endometrium jest obiecujace, zobaczyl cialko zolte ...tylko ciaza nie w macicy...

Dlatego ze względu na niskie amh polecalabym 3m antykoncepcję i ivf. Ja miałam taki schemat i dużo lepsze komórki. Nie probowalam juz ostatnie pół roku starać się naturalnie - bałam się kolejnej laparoskopii i straty czasum

dfe01f0225.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelko ale już pęcherzyk w jajowodzie widzieli tak? To 100%poza macica?
    Jeśli tak, odstawiłas juz leki? Bo to ważne, inaczej dojdzie do pęknięcia jajowodu wraz z wzrostem ciazy a po co kolejna operacja.
    Ja miałam żywa ciążę w jajowodzie. Z serduszkiem....to było traumatyczne. Miałam nawet mysli - ze 21 wiek, taka medycyna, taki sprzęt a nie można zarodka przenieść z punktu do punktu:-(

dfe01f0225.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym podejsciu mialam 2 miesiace antek i inv - dlugi protokol.
    Mialam 8 komorek, 7 dojrzalych - zaplodnily sie 4 a do 5 doby dotrwaly 3 - 5AB - ciaza biochemiczna, 5BB (nieprawidlowy wynik pgs) i 5BC - brak ciazy.

Teraz mielismy probowac z krotkim protokolem :-( jak bedzie za pare tygodni nie wiem. Zakladam, ze teraz jak dostane @ to oczyszcze sie a moze w kolejnym lub nastepnym podejde do inv. Nie mam wyjscia.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Antonelko ale już pęcherzyk w jajowodzie widzieli tak? To 100%poza macica?
    Jeśli tak, odstawiłas juz leki? Bo to ważne, inaczej dojdzie do pęknięcia jajowodu wraz z wzrostem ciazy a po co kolejna operacja.
    Ja miałam żywa ciążę w jajowodzie. Z serduszkiem....to było traumatyczne. Miałam nawet mysli - ze 21 wiek, taka medycyna, taki sprzęt a nie można zarodka przenieść z punktu do punktu:-(

Tak jest pecherzyk, o serduszku nic nie mowil.
    Ja lekow nie biore zadnych - tzn poza luteina w tej niewielkiej ilosci, i odstawilam.

Ciaza chyba rosnie patrzac na wyniki bety. Jutro do poludnia bede wiedziala co ze mna - jedyna opcja to chyba laparoskopia ale tak jak mowisz, ze jak peknie to wtedy juz na ostro.
    Troche dzieiaj boli mnie z tej strony co jest CP - moze to wynik wczorajszego badania bo dosc mocno jeden i drugi glowica mnie badali, albo rosnie. Wczoraj miala 15mm ...

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka jeju czuje twój smutek i rozpacz :-( :-( przytulam cie bardzo mocno <3 <3

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawać śpiochy :-D

aszka lubi tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja już od 8 nie śpię:) ćwiczyłam :D

justa1234, aszka, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Justa ja już od 8 nie śpię:) ćwiczyłam :D
    Też kiedyś miałam ćwiczyć na początku ciąży ale jakoś weny mi zabrakło hihihi :-D ;-) ale ty ćwicz masz rację popieram

Viki26, aszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vika jak skora? Zeszło?

Justa wstałam o 8 :) jeeest! Wyspałam sie chociaz pogoda średnia, kropi i ponuro. Później to pójde po lekkie zakupy i w sumie taki dzień lenistwa :D

justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka bardzo mi przykro.

Marta - gratuluję!!!!!

Życzę Wam miłego dnia!! Ja szaleję :D wczoraj fryzjer i całkowita zmiana fryzury, a dzisiaj idę na odnowę włosa.

justa1234, aszka lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas a co będziesz robiła za odnowę ... chwal sie kobietooo!

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka, daj znać jak będziecie po połówkowym :)
    Eliz wrote:
    No to ja jeszcze na płeć muszę poczekać :) no i pytanie czy bobas będzie chciał się rodzicom pokazać ;)
    mój dzieć ostatnio właśnie nie chciał współpracować (a był to 16 tydzień). Teraz idziemy w poniedziałek (będzie 19 tydzień) i liczę że w końcu pokaże rodzicom co tam ma między nogami ;)
    Antonelka wrote:
    Dzieki Dziewczyny za wsparcie.
    Jest zle - ciaza pozamaciczna. Konsultowalo mnie dwoch lekarzy i profesor, plus jeszcze dzwonilam do N.
    Teraz beta w piatek i usg.
    Jesli przyrasta to operacja usuniecia jedynego jajowodu lub
    Jesli bedzie spadac to so obserwacji, moze sama sie wchlonie lub
    Jesli przyrasta to mozliowosc unikniecia operacji to podanie leku - ale ja na to nie zgodze sie. Niszczy komorki, zostaje w organizmie i nie mozna zajsc w ciaze przez co najmniej pol roku - nawet z in vitro.

Jestem zalamana.
    Wierze tylko w to, ze moze wroce na ten watek bo tylko in vitro pozostanie....onile bedzie skuteczne.
    nawet nie wiem co napisać :(. Przykro mi że tak to się potoczyło.

aszka lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka kciukam za połówkowe ✊✊✊

Aszka u mnie też szaro buro i ponuro,i też się lenie :-P ale muszę trochę się polenić bo strasznie puchną mi nogi i w pewnych momentach jest tak spuchnieta że aż dretwa :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas za fryzure &&.

Wiecznie za info o płci &&.

Justa ja musiałam wstac bo kot mi spokoju nie daje, skacze na szafki i szafy dzis ma dzien swira o.O :D

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Agulas za fryzure &&.

Wiecznie za info o płci &&.

Justa ja musiałam wstac bo kot mi spokoju nie daje, skacze na szafki i szafy dzis ma dzien swira o.O :D
    Może kotowi też hormony buzują hihihi :-D :-P

Wiecznie kciukam żeby bobas się obnażył ;-) ;-)

wiecznie lubi tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z jednej strony chciałabym wiedzieć co to będzie a z drugiej chciałabym niespodzianke :)

dziewczyny na której wizycie lekarz powiedział wam o przewidywanym dniu porodu ? bo ja będąc na wizycie w 8tc jeszcze się nie dowiedziałam, pytał mnie o ostatnią miesiączke ale zero info. Myślicie że to za wcześnie na wyliczenia ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 13:40

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• La-mia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz, mnie w Invikcie podali termin na 4 weryfikacji, jak juz serduszko było :)

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka przytulam i zycze duzo sily :-*

Roletka czekamy na wiesci

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Eliz, mnie w Invikcie podali termin na 4 weryfikacji, jak juz serduszko było :)

W invikcie też mi lekarz nie powiedział, ja zrezygnowałam z prowadzenia ciąży w klinice, przeniosłam się do innego gina myślałam że już coś będę wiedzieć, ale cisza. Może jak pójdę do niego pod koniec listopada - oczywiście jeśli nic się nie będzie działo, to po prostu sama zapytam.

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Wiecznie kciukam żeby bobas się obnażył ;-) ;-)
    Oby :). Bo z chęcią już bym poszalała z wyprawką :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ