X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Anko

U mnie tez jest chyba silny organizm, ze walczy o ciaze....jest gotowy na nia.
    Kwestia tylko mojego niskiego amh, ktore niesie za soba ryzyko, ze komorek jest malo i czekanie na ta właściwa. To mi nie pomaga na psychike.

Teraz tez endometrium jest obiecujace, zobaczyl cialko zolte ...tylko ciaza nie w macicy...

Dlatego ze względu na niskie amh polecalabym 3m antykoncepcję i ivf. Ja miałam taki schemat i dużo lepsze komórki. Nie probowalam juz ostatnie pół roku starać się naturalnie - bałam się kolejnej laparoskopii i straty czasum

dfe01f0225.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelko ale już pęcherzyk w jajowodzie widzieli tak? To 100%poza macica?
    Jeśli tak, odstawiłas juz leki? Bo to ważne, inaczej dojdzie do pęknięcia jajowodu wraz z wzrostem ciazy a po co kolejna operacja.
    Ja miałam żywa ciążę w jajowodzie. Z serduszkiem....to było traumatyczne. Miałam nawet mysli - ze 21 wiek, taka medycyna, taki sprzęt a nie można zarodka przenieść z punktu do punktu:-(

dfe01f0225.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym podejsciu mialam 2 miesiace antek i inv - dlugi protokol.
    Mialam 8 komorek, 7 dojrzalych - zaplodnily sie 4 a do 5 doby dotrwaly 3 - 5AB - ciaza biochemiczna, 5BB (nieprawidlowy wynik pgs) i 5BC - brak ciazy.

Teraz mielismy probowac z krotkim protokolem :-( jak bedzie za pare tygodni nie wiem. Zakladam, ze teraz jak dostane @ to oczyszcze sie a moze w kolejnym lub nastepnym podejde do inv. Nie mam wyjscia.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Antonelko ale już pęcherzyk w jajowodzie widzieli tak? To 100%poza macica?
    Jeśli tak, odstawiłas juz leki? Bo to ważne, inaczej dojdzie do pęknięcia jajowodu wraz z wzrostem ciazy a po co kolejna operacja.
    Ja miałam żywa ciążę w jajowodzie. Z serduszkiem....to było traumatyczne. Miałam nawet mysli - ze 21 wiek, taka medycyna, taki sprzęt a nie można zarodka przenieść z punktu do punktu:-(

Tak jest pecherzyk, o serduszku nic nie mowil.
    Ja lekow nie biore zadnych - tzn poza luteina w tej niewielkiej ilosci, i odstawilam.

Ciaza chyba rosnie patrzac na wyniki bety. Jutro do poludnia bede wiedziala co ze mna - jedyna opcja to chyba laparoskopia ale tak jak mowisz, ze jak peknie to wtedy juz na ostro.
    Troche dzieiaj boli mnie z tej strony co jest CP - moze to wynik wczorajszego badania bo dosc mocno jeden i drugi glowica mnie badali, albo rosnie. Wczoraj miala 15mm ...

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka jeju czuje twój smutek i rozpacz :-( :-( przytulam cie bardzo mocno <3 <3

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawać śpiochy :-D

aszka lubi tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja już od 8 nie śpię:) ćwiczyłam :D

justa1234, aszka, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Justa ja już od 8 nie śpię:) ćwiczyłam :D
    Też kiedyś miałam ćwiczyć na początku ciąży ale jakoś weny mi zabrakło hihihi :-D ;-) ale ty ćwicz masz rację popieram

Viki26, aszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vika jak skora? Zeszło?

Justa wstałam o 8 :) jeeest! Wyspałam sie chociaz pogoda średnia, kropi i ponuro. Później to pójde po lekkie zakupy i w sumie taki dzień lenistwa :D

justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka bardzo mi przykro.

Marta - gratuluję!!!!!

Życzę Wam miłego dnia!! Ja szaleję :D wczoraj fryzjer i całkowita zmiana fryzury, a dzisiaj idę na odnowę włosa.

justa1234, aszka lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas a co będziesz robiła za odnowę ... chwal sie kobietooo!

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka, daj znać jak będziecie po połówkowym :)
    Eliz wrote:
    No to ja jeszcze na płeć muszę poczekać :) no i pytanie czy bobas będzie chciał się rodzicom pokazać ;)
    mój dzieć ostatnio właśnie nie chciał współpracować (a był to 16 tydzień). Teraz idziemy w poniedziałek (będzie 19 tydzień) i liczę że w końcu pokaże rodzicom co tam ma między nogami ;)
    Antonelka wrote:
    Dzieki Dziewczyny za wsparcie.
    Jest zle - ciaza pozamaciczna. Konsultowalo mnie dwoch lekarzy i profesor, plus jeszcze dzwonilam do N.
    Teraz beta w piatek i usg.
    Jesli przyrasta to operacja usuniecia jedynego jajowodu lub
    Jesli bedzie spadac to so obserwacji, moze sama sie wchlonie lub
    Jesli przyrasta to mozliowosc unikniecia operacji to podanie leku - ale ja na to nie zgodze sie. Niszczy komorki, zostaje w organizmie i nie mozna zajsc w ciaze przez co najmniej pol roku - nawet z in vitro.

Jestem zalamana.
    Wierze tylko w to, ze moze wroce na ten watek bo tylko in vitro pozostanie....onile bedzie skuteczne.
    nawet nie wiem co napisać :(. Przykro mi że tak to się potoczyło.

aszka lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka kciukam za połówkowe ✊✊✊

Aszka u mnie też szaro buro i ponuro,i też się lenie :-P ale muszę trochę się polenić bo strasznie puchną mi nogi i w pewnych momentach jest tak spuchnieta że aż dretwa :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas za fryzure &&.

Wiecznie za info o płci &&.

Justa ja musiałam wstac bo kot mi spokoju nie daje, skacze na szafki i szafy dzis ma dzien swira o.O :D

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Agulas za fryzure &&.

Wiecznie za info o płci &&.

Justa ja musiałam wstac bo kot mi spokoju nie daje, skacze na szafki i szafy dzis ma dzien swira o.O :D
    Może kotowi też hormony buzują hihihi :-D :-P

Wiecznie kciukam żeby bobas się obnażył ;-) ;-)

wiecznie lubi tę wiadomość

• Eliz Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z jednej strony chciałabym wiedzieć co to będzie a z drugiej chciałabym niespodzianke :)

dziewczyny na której wizycie lekarz powiedział wam o przewidywanym dniu porodu ? bo ja będąc na wizycie w 8tc jeszcze się nie dowiedziałam, pytał mnie o ostatnią miesiączke ale zero info. Myślicie że to za wcześnie na wyliczenia ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 13:40

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• La-mia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz, mnie w Invikcie podali termin na 4 weryfikacji, jak juz serduszko było :)

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka przytulam i zycze duzo sily :-*

Roletka czekamy na wiesci

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Eliz Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Eliz, mnie w Invikcie podali termin na 4 weryfikacji, jak juz serduszko było :)

W invikcie też mi lekarz nie powiedział, ja zrezygnowałam z prowadzenia ciąży w klinice, przeniosłam się do innego gina myślałam że już coś będę wiedzieć, ale cisza. Może jak pójdę do niego pod koniec listopada - oczywiście jeśli nic się nie będzie działo, to po prostu sama zapytam.

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Wiecznie kciukam żeby bobas się obnażył ;-) ;-)
    Oby :). Bo z chęcią już bym poszalała z wyprawką :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ