Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczęta. Ja rano po wizycie trochę się zdolowalam -tzn nic się nie dzieje i z godziny na godzinę myślę że będzie co ma byc- ale co do szczegółów - mała jest wielka.
Tydzień temu 2340 dziś 2610gram. Wyszła nam wizyta co tydzień bo jak wiecie mam 2 lekarzy, a Pani doktor idzie na 15 dni urlopu i nie było jak tej wizyty ustalić.
Przybiera około 250gram tygodniowo. Za dwa tygodnie będzie miała dobra wage do porodu- ale mój termin według miesiączki to 15.12.
Mój Pan doktor tydzień temu już mówił ze trzeba myśleć o cesarce, dziś Pani doktor potwierdziła ze musze ja brać pod uwagę. I w sumie dla wielu z was to nie kłopot ale ja zawsze marzyłam o porodzie SN. Poza tym boje się okropnie cesarki, wole rodzic jak natura chciała....
Za dwa tygodnie mam zacząć zwiększać ruch, schody, seks. Jeśli mała urodzi się za 3 4 tygodnie to będzie super - bo poród będzie ludzki. Jeśli natomiast nie urodzi się do 5.12, Pani doktor mówi ze można od 2 grudnia umawiać cesarke:-(
Mówi ze to nie są czasy na rodzenie dzieci 4kg-niese to spore ryzyko, a szczególnie ze to 1 porod.
I wiecie co- oczywiście ze jeśli nie SN to CC-BO kocham ta mała istotke, ale gdy człowiek się nastawi to czuje się malutki zawod:-(
Poproszę wiec o wszystkie zasłyszane sposoby na wywołanie porodu 20 listopada zacznę stosowac:-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 14:19
-
Anko:-) wrote:Hej dziewczęta. Ja rano po wizycie trochę się zdolowalam -tzn nic się nie dzieje i z godziny na godzinę myślę że będzie co ma byc- ale co do szczegółów - mała jest wielka.
Tydzień temu 2340 dziś 2610gram. Wyszła nam wizyta co tydzień bo jak wiecie mam 2 lekarzy, a Pani doktor idzie na 15 dni urlopu i nie było jak tej wizyty ustalić.
Przybiera około 250gram tygodniowo. Za dwa tygodnie będzie miała dobra wage do porodu- ale mój termin według miesiączki to 15.12.
Mój Pan doktor tydzień temu już mówił ze trzeba myśleć o cesarce, dziś Pani doktor potwierdziła ze musze ja brać pod uwagę. I w sumie dla wielu z was to nie kłopot ale ja zawsze marzyłam o porodzie SN. Poza tym boje się okropnie cesarki, wole rodzic jak natura chciała....
Za dwa tygodnie mam zacząć zwiększać ruch, schody, seks. Jeśli mała urodzi się za 3 4 tygodnie to będzie super - bo poród będzie ludzki. Jeśli natomiast nie urodzi się do 5.12, Pani doktor mówi ze można od 2 grudnia umawiać cesarke:-(
Mówi ze to nie są czasy na rodzenie dzieci 4kg-niese to spore ryzyko, a szczególnie ze to 1 porod.
I wiecie co- oczywiście ze jeśli nie SN to CC-BO kocham ta mała istotke, ale gdy człowiek się nastawi to czuje się malutki zawod:-(
Poproszę wiec o wszystkie zasłyszane sposoby na wywołanie porodu 20 listopada zacznę stosowac:-*
Słyszałam też o myciu okien, ale czy to prawda. Próbować możeszAnko:-), Viki26 lubią tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
nick nieaktualnyAnko:-) wrote:Hej dziewczęta. Ja rano po wizycie trochę się zdolowalam -tzn nic się nie dzieje i z godziny na godzinę myślę że będzie co ma byc- ale co do szczegółów - mała jest wielka.
Poproszę wiec o wszystkie zasłyszane sposoby na wywołanie porodu 20 listopada zacznę stosowac:-*
Ja własnie slyszałam o seksie, trzeba duzo i brac gorące kapieleAnko:-), Viki26 lubią tę wiadomość
-
Anko dużo ananasa, sex, masuj sutki, miziaj brzuch, schody, ciepła kąpiel
Antonelka przykro mi bardzo
ja po wizycie Będzie Tomasz i Zuzannawszystkie narządy, przepływy itp w normie
moda 480g, łożysko na przedniej ścianie wysoko I stopnia, facet 460g tylna ściana wysoko łożysko I stopnia
pytałam o ile odsunęło się łożysko od szyjki i tutaj sukces ponad 6cm
nic tylko się cieszyć
za tydzień wizyta u mojego gina
Kava, wiecznie, Anko:-), Moniaa, Viki26, mia6, mycha28, justa1234, Konwalia, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:Eliz chyba nie masz przeciwciał ale też nie masz aktywnej toxo.
Co miesiąc bada juz tylko ta jedną toxo-na obecność świeżych p/ciał.
Unikaj surowizny i wedzonych na zimno ryb, myj dobrze warzywa:-*
Ok dzięki, też tak myślałam ale musiałam się skonsultować z wami ekspertkami
pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - NadiaMój mały wielki cud, moja wielka miłość
-
Eliz wrote:Ja z jednej strony chciałabym wiedzieć co to będzie a z drugiej chciałabym niespodzianke
dziewczyny na której wizycie lekarz powiedział wam o przewidywanym dniu porodu ? bo ja będąc na wizycie w 8tc jeszcze się nie dowiedziałam, pytał mnie o ostatnią miesiączke ale zero info. Myślicie że to za wcześnie na wyliczenia ?
Ja na każdej wizycie dostaję zapisany przewidywany termin porodu wg usg.
Od samego początku ciąży.
Termin porodu na podstawie OM też mi lekarz wyliczył na pierwszej wizycie w 6 tc. -
roletka wrote:Anko dużo ananasa, sex, masuj sutki, miziaj brzuch, schody, ciepła kąpiel
Antonelka przykro mi bardzo
ja po wizycie Będzie Tomasz i Zuzannawszystkie narządy, przepływy itp w normie
moda 480g, łożysko na przedniej ścianie wysoko I stopnia, facet 460g tylna ściana wysoko łożysko I stopnia
pytałam o ile odsunęło się łożysko od szyjki i tutaj sukces ponad 6cm
nic tylko się cieszyć
za tydzień wizyta u mojego gina
Gratuluję rosnącej parki i dziękuję za rady!
Ananas -pysznie:-)?
-
aszka wrote:Vika jak skora? Zeszło?
Justa wstałam o 8jeeest! Wyspałam sie chociaz pogoda średnia, kropi i ponuro. Później to pójde po lekkie zakupy i w sumie taki dzień lenistwa
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Hejka, nie udzielam się, ale podczytuję Was czasami. Gratuluję serdecznie mamusiom i Ginger i Marcie. Cudowne chłopaczki.
Anko co do wywołania porodu wcześniej, to podobno picie naparu z liści malin pomaga, ale jest też metoda, która działała na znajome prawie w 100%. 2-3 łyżki olejku rycynowego. Działa przeczyszczająco ale i wywołuje skurcze. Zwykle znajome znajdowały się na porodówce w ciągu doby.
A co do samego porodu, to mnie lekarz pytał jak chcę rodzić: naturalnie, czy po ludzku (cc)Później chwila gadki i sam opowiadał jak w szpitalu by rozniósł personel bo nie chcieli cc zrobić jego żonie przy 4,5kg dzieciątku. Ja oczywiście wolę mieć cc, bo boję się powikłań po porodzie naturalnym, które najczęściej niestety dotykają dziecko. Może i źle się nastawiłam, ale niestety w bliskim otoczeniu mam osoby, które rodziły siłami natury i były użyte kleszcze, vaccum, dzieci były mocno niedotlenione, źle się wstawiły w kanał a na cc już było za późno. Ja sobie ze sobą po cc poradzę. Może i to "wygodne" ale najważniejszy jest dla mnie synek. Tyle starań, tyle niepowodzeń. To jedyna już i ostatnia szansa na urodzenie dziecka więc chcę dla niego jak najlepiej. Kiedyś, jeszcze na początku starań nie brałam innej opcji niż poród siłami natury, ale teraz jednak mi się zmieniło.
I rozumiem tę nutkę zawodu Anko, ale jak już będziesz miała malutką przy sobie to będzie Ci wszystko jedno jak ona przyszła na tan świat, ale życzę z całego serducha aby udało Ci się "wygonić" wcześniej córcię i rodzić tak jak tego chcesz!
I przed chwilą natrafiłam na blog i artykuł o cc http://www.mamalife.pl/cesarka-to-nie-porod/Anko:-), Viki26 lubią tę wiadomość
-
Anko:-) wrote:Astra dziękuję bardzo!
Fajnie dostać dobre rady od osoby która w sumie ma zupełnie inny pogląd.
Ale masz rację jak malutka będzie obok - będzie mi obojętne w jaki sposób się urodzila:-*2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?