X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam dzisiaj bete tak sama dla siebie, zeby sprawdzic czy rosnie czy spada.
    Wynik jest spadkowy - bo wczoraj rano bylo 1580 a teraz 1140. Jesli bedzie spadac jest szansa, ze moze sie wchlonie/oczysci i nie bedzie potrzebna operacja. Z jednej strony to dobrze bo operacja to operacja, no ale zawsze bedzie lek, ze jak zostane z tym jajowodem to ryzyko to, ze sie powtorzy CP. Na razie jesli nie rosnie i jest szansa na zakonczenie tej ciazy naturalnie to tak wole ...bo psychicznie nie jestem gotowa na usuniecie jajowodu. Wiem, ze do inv jest on zbedny i na naturalna ciaze raczej nie mam szans ale cos mi siedzi w glowie. Kolejne badanie i usg jutro.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Odnowa z keratyna :) na razie efekt super, zobaczyny jak po umyciu włosów :D to jest odbudowa włosa i powiedzmy lekkie wygładzenie :) polecam :D
    Ale nie keratytnowe prostowanie tylko zabieg z użyciem kosmetyków np.JOICO?
    Bo ja własnie w grudniu wybieram sie na malowanie plus Olaplex i myślałam że może coś podobnego będziesz miała.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelko ja za bardzo sie nie znam, ale to chyba dobrze świadczy ze beta spada i to wcale nie mało w ciągu doby. Trzymam za Ciebie kciuki &&&

mycha28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Dla mnie też to jest obojętne, ale ja tylko dlatego chciałabym urodzić SN (póki co nie mam do tego przeciwskazań) bo od razu chielibyśmy się starać o drugiego maluszka, a po CC trzeba jednak odczekać 2 lata i dopiero się starać, a latka lecą :(

Tutaj na belly jest dziewczyna, która dostała zielone światło na starania 3 miesiące po CC i od razu zaszła :P Trochę szybko według mnie.

Viki26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    Tutaj na belly jest dziewczyna, która dostała zielone światło na starania 3 miesiące po CC i od razu zaszła :P Trochę szybko według mnie.
    podziwiam. Moja kolezanka najpierw tez chciała szybko, a jak urodziła to dostała depresji i leki wiec wiadomo ze nie mogla zajsc. Dziecko ma teraz 3 lata a ona mowi, ze poczeka troche bo nie jest gotowa znowu na pieluchy i siedzenie w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 19:21

Viki26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka moze nie bedzie potrzeby operacji <3 tulam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 19:22

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka dobrze że sama spada, też mi chcieli wyciąć jajowody, wprawdzie mam teraz oba niedrożne ale jajowód to jajowód, trzymaj się i wracaj do nas wkrótce &&

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    To stanowczo za wcześnie :)

Danae po pełnym miesiącu a Szymek w sumie ma już pełny miesiąc za sobą a zaraz i drugi:) przypominam się z pytaniem czy otrzymujesz wynagrodzenie 80% od tego co dostawalas na L4? czy liczą 80% od podstawowego bez premii? :)

aszka lubi tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Zrobilam dzisiaj bete tak sama dla siebie, zeby sprawdzic czy rosnie czy spada.
    Wynik jest spadkowy - bo wczoraj rano bylo 1580 a teraz 1140. Jesli bedzie spadac jest szansa, ze moze sie wchlonie/oczysci i nie bedzie potrzebna operacja. Z jednej strony to dobrze bo operacja to operacja, no ale zawsze bedzie lek, ze jak zostane z tym jajowodem to ryzyko to, ze sie powtorzy CP. Na razie jesli nie rosnie i jest szansa na zakonczenie tej ciazy naturalnie to tak wole ...bo psychicznie nie jestem gotowa na usuniecie jajowodu. Wiem, ze do inv jest on zbedny i na naturalna ciaze raczej nie mam szans ale cos mi siedzi w glowie. Kolejne badanie i usg jutro.
    Spadek jest znaczny, więc jest duża szansa, że się uda :* Wiem, że przy laparoskopii da się jakoś poprawić drożność, więc może to byłby sposób na to, żeby się nie powtórzyła? Potem zostaje jeszcze IVF blastki, gdzie są malutkie szanse na pozamaciczną. Mocno trzymamy za Ciebie kciuki!

aszka lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście na L4 od początku ciąży czy pracujecie?

• Justyś11 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia

ja na L4 od transferu.

aszka, szałwia lubią tę wiadomość

oar8kw7izeijco95.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pracowałam tylko kilka miesięcy a teraz siedze w domku na L4 :)

• szałwia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś11 wrote:
    Szałwia

ja na L4 od transferu.
    Justyś co u Ciebie, jak się czujesz?

Ja własnie ciągle pracuje, pracy przybywa zamiast ubywać i tak się zastanawiam, co z tym fantem zrobić. Viki, od którego miesiąca poszłaś?

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia ja miałam pracować do 12 tygodnia, ale wyszło inaczej dopadła mnie rwa kulszowa jakoś w 7-8 tygodniu i poszłam na zwolnienie i siedzę tak do dzisiaj :)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Anko dużo ananasa, sex, masuj sutki, miziaj brzuch, schody, ciepła kąpiel

Antonelka przykro mi bardzo :(

ja po wizycie Będzie Tomasz i Zuzanna <3 wszystkie narządy, przepływy itp w normie :) moda 480g, łożysko na przedniej ścianie wysoko I stopnia, facet 460g tylna ściana wysoko łożysko I stopnia :) pytałam o ile odsunęło się łożysko od szyjki i tutaj sukces ponad 6cm :D nic tylko się cieszyć :) za tydzień wizyta u mojego gina :)
    Jeszcze raz gratuluje parki :-) :-) <3 <3

aszka lubi tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Anko dużo ananasa, sex, masuj sutki, miziaj brzuch, schody, ciepła kąpiel

Antonelka przykro mi bardzo :(

ja po wizycie Będzie Tomasz i Zuzanna <3 wszystkie narządy, przepływy itp w normie :) moda 480g, łożysko na przedniej ścianie wysoko I stopnia, facet 460g tylna ściana wysoko łożysko I stopnia :) pytałam o ile odsunęło się łożysko od szyjki i tutaj sukces ponad 6cm :D nic tylko się cieszyć :) za tydzień wizyta u mojego gina :)
    Gratuluję :-) Boskie imiona! U nas niestety oba zdyskwalifikowane, bo mamy umowę, że nie nazywamy dzieci po byłych partnerach ;-)

Ja zaczynam się stresować i liczyć dni do usg, a jeszcze tak daleko (11.11).

Viki26 lubi tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia ja pracowałam do 4 mca, praca stresowa ze względu na kilka osób w firmie. Dałam znać nie z dnia na dzień, tylko kilka tyg wcześniej że zamierzem iść na l4 aby mieć później gdzie wrócić ;)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia ja od trasnferu jestem na l4 :-)

aszka, aszka, szałwia, agulas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki ja tez sie zastanawialam wlasnie jak oni płaca bo słysze rozne opinie.

Szałwia ja od pozytywnego testu w domu na l4.

Viki26, szałwia lubią tę wiadomość

• Justyś11 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Justyś co u Ciebie, jak się czujesz?

Ja własnie ciągle pracuje, pracy przybywa zamiast ubywać i tak się zastanawiam, co z tym fantem zrobić. Viki, od którego miesiąca poszłaś?
    Jesteśmy po wizycie. Widziałam 2 pięknie bijące serdunia :-) Kolejna wizyta 18. Dokuczają mi bardzo wymioty i mdłości ehh... Ale poza tym to ok.

Viki26, szałwia, justa1234, Moniaa, Konwalia, mia6, wiecznie, Kava, Lilou1984, mycha28 lubią tę wiadomość

oar8kw7izeijco95.png
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ