WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak obiecałam opisuje swoją CC :)

A więc jak wiecie miałam się stawić 3.11 do szpitala więc wszystko przygotowaliśmy że jak wrócimy do domku to będzie gotowe.
    We wtorek rano pojechaliśmy do szpitala przyjęli mnie na izbie przyjęć dość szybko i poszliśmy na oddział ginekologiczno położniczy i od razu zabrano nas na porodówkę bo to planowana cc tam szczegółowy wywiad tysiące powtarzających się pytań podłączono mnie do KTG i miło rozmawialiśmy z położną w między czasie przyszedł dr porozmawialiśmy no i czekamy na dalsze działania ale po kilkanstu minutach okazuje się że anestezjolodzy mają mlyn i cc następnego dnia.
    Więc w środę o 7 rano przyjechał już mąż biedny nie mógł wytrzymać w domu..Po 7 był obchód mój dr zlecił żeby koło 8 przenieść mnie znowu na porodówkę..No i poszliśmy i zaczęło się błyskawicznie KTG cewnik wenflon podpisanie zgody rozmowa z anestezjologiem..I po kilkunastu minutach jedziemy na blok jeszcze buziak dla męża i on czeka za drzwiami..ja zestresowana na maksa..
    Jestem na bloku trzeba wgramolić się na stół to pierwsza rzecz i wygodnie usiąść po turecku na wprost anestezjologa żeby krzywo nie było kazał mi głowę opuścić jak najniżej się da i się nie ruszać po chwili mówi ze poczuję zimno i będzie ukłucie..zimno poczułam ukłucia zupełnie nie..i następnie trzeba było się szybko położyć i rozmowa że będzie uczucie rozlania ciepła w nogach i tak było i potem anestezjolog wziął wacik nasączony i zadawal pytania co czuje czy ciepło czy zimno i mam określić..po chwili czuć było ze coś jeździ po brzuchu ale nie potrafiłam tego określić i to znak że znieczulenie działa :)
    Po chwili przyszedł mój dr i serce mi waliło jak szalone..Po paru minutach wsłuchując się w rozmowy usłyszałam najpiękniejszy krzyk swojego synusia łzy mi stanęły mi w oczach po chwili mi przynieśli mi go pokazać pocałowałam go w stopkę i zabrali go na mierzenie i ważenie..Po zobaczeniu skarba reszta przestała mieć znaczenie..liczył się tylko mój cudek ukochany wymarzony wyczekany <3
    Później już mi się dłużyło jak mnie szyli bo chciałam zobaczyć synka..Ale jeszcze troszkę musiało to potrwać i później przewieźli mnie na pooperacyjną sama byłam co było super bo miałam spokój..dostawałam kroplówki zastrzyki i wstanie na drugi dzień dodatkowo monitorowanie mnie czy nic się nie dzieje niepokojącego..Synka dostawałam na karmienie tylko i tak było przez dwa dni bo najpierw ja miałam mieć pęłnie sił żeby móc zajmować się skarbem :) Na 3 dzień go już miałam przy sobie a na czwarty wyszliśmy do domku :)
    Teraz mogę powiedzieć że WARTO BYŁO WALCZYĆ <3 <3 <3

agulas, agniesia2569, Lilou1984, aszka, mycha28, mycha28, Kava, Konwalia, mia6, Lenuś, justa1234, Viki26, La-mia lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Was zanudziłam :P Jak nie dacie rady doczytać do końca to wybaczam <3

aszka lubi tę wiadomość

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• agulas Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta jak się czyta to jest tak o <3 <3 <3 <3 <3

banan.gif

Marta1986, aszka lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce ten otulaczek bo nie lubie jak dzieci sa w mało przewiewnych rzeczach uwazam tak samo jak lekarze ze szpitala w Ujastku z tego programu ze lepiej nie przegrzewac dlatego mysle o tym otulaczku oddychajacym, jednak rozki sa grube a spiworki tez. Musze popytac matek na roznych forach czy uzywały tego otulaczka oddychajacego bo ja nie chce trzymac dziecka w rozku, a w tym otulaczku jest tak ze od dołu sie rozpina mozna zmienic pieluche bez budzenia dziecka a dodatkowo ma sporo miejsca na machanie nogami i rece sa wolne. Chociaz dzieci sa rozne, np. moj chrzesniak w ogole nie cierpiał rozka i spał w body z krotkimi rekawami i nogami pod kolderka, a sa dzieci ze spia w rozkach czy spiworkach i im wygodnie, a sa takie co tylko preferuja np. otulaczki.

justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Planuję jeszcze bliźniaki hihihihihiihih przytulanko.gif
    bedzesz miała produkcje masowa :D

Agulas piekny brzuszek :) mi piersi urosły jeden rozmiar :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 23:22

agulas, justa1234 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta a ja mam takie pytanie bo jak pytam kolezanek i ogolnie to roznie dziewczyny mowia, czy Ty miałas cc w koszuli szpitalnej, swojej czy na golasa? Bo moje kolezanki miały szpitalne koszule, a z kolei w niektorych szpitalach podobno klada na golasa, tylko przykrywaja do brzucha takim jakby kocem/materiałem.

• Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 a co Ty tu jeszcze robisz? zmykaj na porodówkę :)))) Tylko proszę szybko i sprawnie! :) i bezboleśnie najlepiej...o! :)

Lipcówki to chyba trochę przesadzają z tym terrorem :P strach się bać co jeszcze wymyślą

ja jakby co obecna :P czasem po cichu, ale jestem!

po połówkowym wpadłam w szał zakupowy
    dzisiaj kurier przywiózł kartonik i jeszcze czekam na dwie dostawy :P

agulaspiękny brzuszek! :) ale ten czas leci, dopiero co czytałam o Twojej pozytywnej becie :)

Marta1986 wzruszający opis :) aż mi się łezka zakręciła. Gratuluje Synka, niech zdrowo rośnie i daje mamie dużo satysfakcji z wyczekanego macierzyństwa :)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:46

Anko:-), mycha28, aszka, Marta1986, Kava, agulas, mia6, Viki26 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

podobne kupiłam jeszcze do gondoli i na przewijak :) mnóstwo kolorów jest do wyboru

ale nie napisze u którego sprzedawcy na allegro można kupić bo mnie jeszcze ktoś zgłosi za reklamę:P hihih :P

Lilou tu nie ma zadnej terrorystki jak na lipcowkach wiec mozesz pisac smialo :-)

aszka, Kava, agulas lubią tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha wiem wiem ;) podśmiewam się troszkę :P

mycha28, aszka, justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamkna nas wszystkie 2smiech2.gif

mycha28, Kava, justa1234, Viki26, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Marta a ja mam takie pytanie bo jak pytam kolezanek i ogolnie to roznie dziewczyny mowia, czy Ty miałas cc w koszuli szpitalnej, swojej czy na golasa? Bo moje kolezanki miały szpitalne koszule, a z kolei w niektorych szpitalach podobno klada na golasa, tylko przykrywaja do brzucha takim jakby kocem/materiałem.

Ja dostałam taką fajną jednorazową fioletową super była :D

Jak macie dziewczyny jakieś pytania to walcie śmiało :D Bo mogło mi coś umknąć o czym warto wiedzieć :) A ja jak będę miała chwilę to chętnie odpowiem :)

aszka, justa1234 lubią tę wiadomość

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• Eliz Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najbardziej przeraża cewnik, miałam kiedyś to znieczulenie o którym pisze Marta do zabiegu (usuwanie torbieli gruczołu bartolina ) i najgorzej wspominam zakładanie i usuwanie cewnika, pani położna zrobiła to w tak idealny sposób że pokazały mi się gwiazdki i aż krew poszła. Nie wspomnę o tym ze podczas sikania to myślałam że z bólu nie wyrobie.

Dlatego jeśli będę miała możliwość to poproszę bądź zapytam położnej przy cc czy może mi cewnik założyć po znieczuleniu, wiem że wyjdę na jakąś histeryczke ale co mi tam, zapytać mogę :)

aszka lubi tę wiadomość

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• kmb Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej. No cudne te wasze brzuchy, zazdroszczę ich wam,mój taki jakoś niezbyt wygladny :-D.

Eliz napewno problemu nie będzie po znieczuleniu
    Przyznam, że znieczulenia takie miałam już 3 razy, i miło wspominam. Tylko w Polsce trzymają dobę by nie wstawać a tu po 4 godzinach namawiaja by chociaż usiąść. ( znieczulenie działa jak dla mnie tak samo i w taki sam sposób podają być może inny preparat)

aszka, mycha28, agulas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz podobno przy cc zakładaja cewnik po znieczuleniu.

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zakładany przed znieczuleniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 09:26

Marta

1usa3e5eu6pimed4.png

• Eliz Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Ej. No cudne te wasze brzuchy, zazdroszczę ich wam,mój taki jakoś niezbyt wygladny :-D.

Eliz napewno problemu nie będzie po znieczuleniu
    Przyznam, że znieczulenia takie miałam już 3 razy, i miło wspominam. Tylko w Polsce trzymają dobę by nie wstawać a tu po 4 godzinach namawiaja by chociaż usiąść. ( znieczulenie działa jak dla mnie tak samo i w taki sam sposób podają być może inny preparat)

Ja na początku troche się bałam, bo to kręgosłup a jak źle się wkłują albo coś innego - sto czarnych myśli, ale tak to jest jak człowiek ma coś pierwszy raz, coś jest dla niego niewiadomą. Wkłucie mnie w ogóle nie bolało, owszem coś tam poczułam ale to nic strasznego. Leżałam pełną dobę po tym znieczuleniu bez wstawania, myślałam że na kręgosłup to umrę, nie jestem przyzwyczajona do takiego leżenia, myślałam że po 12 godz wstane jak mi mówiono ale z racji tego że mój lekarz poszedł do domu to mnie olali.
    Ale tego cewnika to nie zapomnę :))
    Słyszałam że w niektórych szpitalach zakładają go dopiero po znieczuleniu, ale to oczywiscie zależy od szpitala.

Z udanego ivf wyszła cudowna dziewczynka urodzona 2 maja 2016 - Nadia :) Mój mały wielki cud, moja wielka miłość <3

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam na in vitrówkach, ale tam nie wiedzą, więc zapytam tutaj - czy ktoś coś wie co z Duzą? Pisałam do niej na priv, ale nie odpowiada...

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja mam pierwszą wizytę 4 grudnia (6 tydzień i 6 dzień).

Dziewczyny, które brały bądź biorą no-spę- nastraszyły mnie laski z innego tematu jakimś terminem "dzieci ponospowe" - o co chodzi?! Zaraz piszę chyba dop swojej lekarki, bo nie chcę uszkodzić maluszka. A z drugiej strony, tak strasznie boję się skurczów macicy i poronienia :(

sylwiaśta159, Agaata lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas - piękny brzuszek :) co do piersi, to ja mam nadzieję, że jednak nie przesadzą i nie będą mi już rosły (hahaha)... już mam rozmiar większe i wypływają mi z wszystkich staników, a już wcześniej miałam bardzo duże...

Marta - cudny opis! ja od zawsze boję się cesarki, bo generalnie panikara jestem, ale po Twoim opisie, tak jak Eliz, bałabym się tylko tego cewnika ;)

Justa - masz termin na piątek? Zosia chyba czeka na ostatni moment ;)

Lilou - jakie zakupy!! A mi się dzisiaj śniło, że wróciłam z synkiem do domu (syn po raz 3 we śnie) i nie miałam dla niego kompletnie nic...tylko łóżeczko i jedna pieluchę... matko jaka zestresowana się obudziłam.

Dzisiaj kończę 11 tydzień i zaczynam 12 :) A w poniedziałek prenatalne...

Inska, aszka, Viki26, agulas, Lilou1984, Marta1986 lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska ja swoja tez przelozylam z tego piatku na przyszly piatek- pozniej nie moge, bo koncza mi sie leki, to bedzie dopiero 5t4d no ale zawsze to lepiej niz tak jak dr kazal teraz w piatek... moze chociaz pecherzyk bedzie... :)

Inska, aszka, agulas lubią tę wiadomość

‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ