X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne brzuchy :))

mycha28, aszka, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia - dobrze, że wszystko w porządku :) Trzymaj się!

Roletka - piękny brzuszek :)

Mycha - piękny studniówkowy brzuszek :)

Anko - akcja się chyba u Ciebie rozkręca ;)

mycha28, aszka, pragnaca dzidziusia, Moniaa lubią tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najładniejsze są brzuszki między 20 a 28tyg. Zgrabne i seksi -później są juz po prostu wielkie hehe:-)
    A więc cieszcie się dziewczęta!
    Może nie tyle ze akcja ale organizm trochę się szykuje - i dobrze, może Bozia da urodzić naturalnie moja pyze.

mycha28, Viki26, aszka, pragnaca dzidziusia, Kava, mia6 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jak się ogarnę zrobię i wyślę wam fotkę mojego wielkiego brzucha z 37tygodnka:-)
    Jestem wielka :-)

mycha28, Viki26, aszka, pragnaca dzidziusia, mia6 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wejdzcie na lipcowe mamusie 2016- ta laska ma jakiś straszny problem ze sobą.
    Ja pierwszy raz spotykam się z czymś takim na forum które powinno być pro inne kobiety:-)

Viki26, aszka, mycha28, Kava lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Wejdzcie na lipcowe mamusie 2016- ta laska ma jakiś straszny problem ze sobą.
    Ja pierwszy raz spotykam się z czymś takim na forum które powinno być pro inne kobiety:-)
    to jakas młoda panna to i tak sie zachowuje, pretenduje na admina forum :D Tak to jest jak w zyciu nic sie nie ma do roboty i tylko pozostaje zajac sie forum 2smiech2.gif

Viki26, Anko:-), justa1234 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha za studniowke 041.gif

mycha28, justa1234 lubią tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko dla mnie sytuacja na pierwsze oko to fakt, katsu** jest porąb***! bo dziewczyna coś 'reklamuje' ma 2tyś postów a ta pisze że "Wkurzają mnie glupie laski co zakladają konta aby reklamować sprzedaże"
    Ale jak popatrzyłam w jakich wątkach sie udziela to wszedzie po 1 wpisie właśnie z tą ofertą promocji, a gdzie reszta jej postów? ...a nie moment udzielała się i to konkretnie na marcowe 2015. zwracam honor ;)
    widzisz że szykuja komuś zemstę? mają plan ;D Invision-Board-France-171.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 20:09

aszka, mycha28, Anko:-) lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Anko dla mnie sytuacja na pierwsze oko to fakt, katsu** jest porąb***! bo dziewczyna coś 'reklamuje' ma 2tyś postów a ta pisze że "Wkurzają mnie glupie laski co zakladają konta aby reklamować sprzedaże"
    Ale jak popatrzyłam w jakich wątkach sie udziela to wszedzie po 1 wpisie właśnie z tą ofertą promocji, a gdzie reszta jej postów? ...a nie moment udzielała się i to konkretnie na marcowe 2015. zwracam honor ;)
    widzisz że szykuja komuś zemstę? mają plan ;D Invision-Board-France-171.gif
    tak te zdanie to jest baaardzooo maadre, jestem pod wrazeniem inteligencji ;)

Viki26, mycha28, Anko:-) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak zmieniajac temat bo nie co sobie głowy zawracac niedowartosciowanymi to czy ktoras szanowna pani na tym forum zakupiła otulaczek-spiworek bo tak szukam ale sa rozne opinie i w sumie znalazłam jeden ktory jest reklamowany jako taki, ktory nie zawyza sztucznie temperatury ciała dziecka ale tak mysle czy moze macie jakies takie -pytanie do mamusiek, ktorych uzywacie albo pytanie do ciezarówek kupiłyscie np. po poleceniu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 wrote:
    Anko chyba bedziesz pierwsza od Justy na porodowce ;-)
    ciekawe ktora pierwsza :)

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam dziś i czytam o krwi pępowinowej, porównywałam sobie prywatne banki i natknełam się na kilka wypowiedzi :
    -zastosowania własnej krwi pępowinowej u dziecka, od którego je pobrano jest bardzo niewielkie.
    -prof. Zygmunt Pojda z Centrum Onkologii w Warszawie, na świecie odnotowano dotychczas tylko 17 przypadków wykorzystania krwi pępowinowej na własne potrzeby. W Polsce nie było do tej pory takiego przypadku. Szersze są natomiast możliwości wykorzystania krwi pępowinowej dziecka u jego rodzeństwa lub innych członków rodziny.
    -Standardowo po porodzie udaje się pobrać 70-100 mililitrów krwi. To ilość wystarczająca na przeszczep dla osoby o maksymalnej wadze do 30 kg. Pojedyncza porcja krwi nie może więc być wykorzystana u dorosłego człowieka w celach hematologicznych
    http://www.wojciechdudek.lek-med.pl/artykuly,wiecej,343,kontrowersyjna-dzialalnosc-bankow-krwi-pepowinowej.html
    http://www.medonet.pl/ciaza-i-dziecko/choroby-dzieciece/banki-krwi-pepowinowej-nadzieja-czy-naciagactwo-,artykul,1633440.html

No i już sama nie wiem czy warto czy to tylko faktycznie chwyt marketingowy, dawanie nadzieji i naciągactwo?
    Koszt jaki by nie był to troszkę tysiaczków jest...

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super brzuszki!!
    Czekam na reszte :))

Aszka strasznie podoba mi sie Twoja emotikonka puszczajaca banki :D

Sanna, Inska kiedy macie pierwsze wizyty?

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    A tak zmieniajac temat bo nie co sobie głowy zawracac niedowartosciowanymi to czy ktoras szanowna pani na tym forum zakupiła otulaczek-spiworek bo tak szukam ale sa rozne opinie i w sumie znalazłam jeden ktory jest reklamowany jako taki, ktory nie zawyza sztucznie temperatury ciała dziecka ale tak mysle czy moze macie jakies takie -pytanie do mamusiek, ktorych uzywacie albo pytanie do ciezarówek kupiłyscie np. po poleceniu?
    Nam na szkole rodzenia babka pokazała jak zrobiić taki kokon z pieluszki flanelowej stirthepot.gif podobne tutaj w 1:31min https://www.youtube.com/watch?v=A7m16DX7Bik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 20:26

aszka, Kava lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki ja sie tez cały czas zastanawiam, Novum w Wawie ma niby tanio w porownaniu z PBKM, bo o 500 zł chyba taniej na całej procedurze, ale ide do lekarza - a on pracuje w szpitalu, sam jest po invitro i zapytam sie go czy sam bankował. Facet ma bardzo duże rozeznanie -porozmawiam z nim co on o tym mysli. Na fejsie na profilu PBKM napisała post dziewczyna ktora zapłacila za zestaw startowy u nich około chyba 700 zł, a zle pobrali nie dosc ze krew do wyrzucenia to i kazali jej za to zapłacic. Takze roznie to moze byc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 20:26

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka ale co ten twój doktorem w końcu bankuje czy nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Aszka ale co ten twój doktorem w końcu bankuje czy nie?
    własnie ide do niego w nastepny poniedziałek i porusze ten temat.

Viki26 lubi tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze coś w kwesti krwi pępowinowej, wpis z 19 grudnia 2014, 23:54
    https://bellybestfriend.pl/forum/porod/krew-pepowinowa,444,2.html
    chyba wole oddać do państwowego

aszka lubi tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam otulaczki nawet dwa ale są dość cieniutkie i wykonane w 100% z bawełny. Mi poradzili by były cienkie a ew. Kocykiem przykryć. Chociaż twierdzą, że te wystarcza chyba, że na dwór to wtedy przykryje jeszcze :-D

aszka lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:

Śpiworek szyje mi koleżanka, która uszyla mi rożki kolderke kocyki ochraniacze itp - ale nie wiem czy mogę polecac:-)
    Jeszcze mnie ktoś za reklamę zgłosi haha:-)
    A jeśli ktoś jest z okolic wroclawia to Trymbulkowy Świat- na fcb.
    Też mogę wam wysłać jutro zdjęcie jak wygląda łóżko dla Hani.
    A jak nie z wroclawia to nawet z wysyłka laska kasuje taniej niż sklepy internetowe i materiały można wybrać samemu:-)

Viki26, pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ