Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Najładniejsze są brzuszki między 20 a 28tyg. Zgrabne i seksi -później są juz po prostu wielkie hehe:-)
A więc cieszcie się dziewczęta!
Może nie tyle ze akcja ale organizm trochę się szykuje - i dobrze, może Bozia da urodzić naturalnie moja pyze.mycha28, Viki26, aszka, pragnaca dzidziusia, Kava, mia6 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnko:-) wrote:Wejdzcie na lipcowe mamusie 2016- ta laska ma jakiś straszny problem ze sobą.
Ja pierwszy raz spotykam się z czymś takim na forum które powinno być pro inne kobiety:-)Tak to jest jak w zyciu nic sie nie ma do roboty i tylko pozostaje zajac sie forum
Viki26, Anko:-), justa1234 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anko dla mnie sytuacja na pierwsze oko to fakt, katsu** jest porąb***! bo dziewczyna coś 'reklamuje' ma 2tyś postów a ta pisze że "Wkurzają mnie glupie laski co zakladają konta aby reklamować sprzedaże"
Ale jak popatrzyłam w jakich wątkach sie udziela to wszedzie po 1 wpisie właśnie z tą ofertą promocji, a gdzie reszta jej postów? ...a nie moment udzielała się i to konkretnie na marcowe 2015. zwracam honor
widzisz że szykuja komuś zemstę? mają planWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 20:09
aszka, mycha28, Anko:-) lubią tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
nick nieaktualnyViki26 wrote:Anko dla mnie sytuacja na pierwsze oko to fakt, katsu** jest porąb***! bo dziewczyna coś 'reklamuje' ma 2tyś postów a ta pisze że "Wkurzają mnie glupie laski co zakladają konta aby reklamować sprzedaże"
Ale jak popatrzyłam w jakich wątkach sie udziela to wszedzie po 1 wpisie właśnie z tą ofertą promocji, a gdzie reszta jej postów? ...a nie moment udzielała się i to konkretnie na marcowe 2015. zwracam honor
widzisz że szykuja komuś zemstę? mają planViki26, mycha28, Anko:-) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA tak zmieniajac temat bo nie co sobie głowy zawracac niedowartosciowanymi to czy ktoras szanowna pani na tym forum zakupiła otulaczek-spiworek bo tak szukam ale sa rozne opinie i w sumie znalazłam jeden ktory jest reklamowany jako taki, ktory nie zawyza sztucznie temperatury ciała dziecka ale tak mysle czy moze macie jakies takie -pytanie do mamusiek, ktorych uzywacie albo pytanie do ciezarówek kupiłyscie np. po poleceniu?
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czytam dziś i czytam o krwi pępowinowej, porównywałam sobie prywatne banki i natknełam się na kilka wypowiedzi :
-zastosowania własnej krwi pępowinowej u dziecka, od którego je pobrano jest bardzo niewielkie.
-prof. Zygmunt Pojda z Centrum Onkologii w Warszawie, na świecie odnotowano dotychczas tylko 17 przypadków wykorzystania krwi pępowinowej na własne potrzeby. W Polsce nie było do tej pory takiego przypadku. Szersze są natomiast możliwości wykorzystania krwi pępowinowej dziecka u jego rodzeństwa lub innych członków rodziny.
-Standardowo po porodzie udaje się pobrać 70-100 mililitrów krwi. To ilość wystarczająca na przeszczep dla osoby o maksymalnej wadze do 30 kg. Pojedyncza porcja krwi nie może więc być wykorzystana u dorosłego człowieka w celach hematologicznych
http://www.wojciechdudek.lek-med.pl/artykuly,wiecej,343,kontrowersyjna-dzialalnosc-bankow-krwi-pepowinowej.html
http://www.medonet.pl/ciaza-i-dziecko/choroby-dzieciece/banki-krwi-pepowinowej-nadzieja-czy-naciagactwo-,artykul,1633440.html
No i już sama nie wiem czy warto czy to tylko faktycznie chwyt marketingowy, dawanie nadzieji i naciągactwo?
Koszt jaki by nie był to troszkę tysiaczków jest...2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:A tak zmieniajac temat bo nie co sobie głowy zawracac niedowartosciowanymi to czy ktoras szanowna pani na tym forum zakupiła otulaczek-spiworek bo tak szukam ale sa rozne opinie i w sumie znalazłam jeden ktory jest reklamowany jako taki, ktory nie zawyza sztucznie temperatury ciała dziecka ale tak mysle czy moze macie jakies takie -pytanie do mamusiek, ktorych uzywacie albo pytanie do ciezarówek kupiłyscie np. po poleceniu?
podobne tutaj w 1:31min https://www.youtube.com/watch?v=A7m16DX7Bik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 20:26
aszka, Kava lubią tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
nick nieaktualnyViki ja sie tez cały czas zastanawiam, Novum w Wawie ma niby tanio w porownaniu z PBKM, bo o 500 zł chyba taniej na całej procedurze, ale ide do lekarza - a on pracuje w szpitalu, sam jest po invitro i zapytam sie go czy sam bankował. Facet ma bardzo duże rozeznanie -porozmawiam z nim co on o tym mysli. Na fejsie na profilu PBKM napisała post dziewczyna ktora zapłacila za zestaw startowy u nich około chyba 700 zł, a zle pobrali nie dosc ze krew do wyrzucenia to i kazali jej za to zapłacic. Takze roznie to moze byc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 20:26
-
nick nieaktualny
-
jeszcze coś w kwesti krwi pępowinowej, wpis z 19 grudnia 2014, 23:54
https://bellybestfriend.pl/forum/porod/krew-pepowinowa,444,2.html
chyba wole oddać do państwowegoaszka lubi tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
aszka wrote:A tak zmieniajac temat bo nie co sobie głowy zawracac niedowartosciowanymi to czy ktoras szanowna pani na tym forum zakupiła otulaczek-spiworek bo tak szukam ale sa rozne opinie i w sumie znalazłam jeden ktory jest reklamowany jako taki, ktory nie zawyza sztucznie temperatury ciała dziecka ale tak mysle czy moze macie jakies takie -pytanie do mamusiek, ktorych uzywacie albo pytanie do ciezarówek kupiłyscie np. po poleceniu?
Śpiworek szyje mi koleżanka, która uszyla mi rożki kolderke kocyki ochraniacze itp - ale nie wiem czy mogę polecac:-)
Jeszcze mnie ktoś za reklamę zgłosi haha:-)
A jeśli ktoś jest z okolic wroclawia to Trymbulkowy Świat- na fcb.
Też mogę wam wysłać jutro zdjęcie jak wygląda łóżko dla Hani.
A jak nie z wroclawia to nawet z wysyłka laska kasuje taniej niż sklepy internetowe i materiały można wybrać samemu:-)Viki26, pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość