Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
agulas wrote:Sylwiasta super!!! Gratuluję! Jesteś kolejnym przykładem na to, że nie ma co robić zbyt dużo testów
Monia daj znać po wizycie!!!
Ja dzisiejszej nocy wstalam z powodu bólu brzucha... Z.... Głodu!!! Nie pamiętam kiedy ostatni raz dojadalam w nocy
Ranek witam mdłościami....agulas, sylwiaśta159, aszka, Viki26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonia trzymaj sie napewno wszystko jest dobrze
Sylwista Gratuluje
Anko wspolczuje boli krzyza, kiedys sie dzwignelam I 2 tyg lezalam jak polamana, bol z kosmosu , nie do wytzymania.
A proposed boli, dziewczyny ja od paru dni mam tak silne bole w pachwinach I w podbrzudzu ze tylko lezac nic nie czuje. Najgorzej jest jak probuje wstac, wtedy to tak mnie rwie I ciagnie . kazde nawet najmniejsze kucniecie piwoduje wlasnie ten bolczytalam ze macica sie rozciaga u wiezadla stad ten bol, ale czytalam te ze po nocnym spoczynku tj rano nie powinno mnie nic bolec, bo wtenczas wszystko odpoczywaj
no I zglupialam do reszty
jak myslicie skonsultowac te bole z lekarzem czy nie panikowac bo to normalnie. Jestem w 13+4 tc I mam trojaczki moze z tej racji bole mocniejsze? Wizyta dopiero za 2 tyg , nie wiem co robic
Anko:-), Moniaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPragnaca dzidziusia skonsultuj, ale wg mnie to własnie wiezadła, jednak trojeczka dzieciaczkow to masz pewnie mega ucisk na macice itd, i dlatego juz te bole. Najwczesniej to czytałam ale to w ciazach pojedynczych ze takie bole sa od 16-18 tyg c. ale pewnie u Ciebie własnie powoduje to nacisk, dobrze tez ze jak lezysz i nie boli to wlasnie tak ma byc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 11:51
pragnaca dzidziusia, justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
pragnaca dzidziusia wrote:Monia trzymaj sie napewno wszystko jest dobrze
Sylwista Gratuluje
Anko wspolczuje boli krzyza, kiedys sie dzwignelam I 2 tyg lezalam jak polamana, bol z kosmosu , nie do wytzymania.
A proposed boli, dziewczyny ja od paru dni mam tak silne bole w pachwinach I w podbrzudzu ze tylko lezac nic nie czuje. Najgorzej jest jak probuje wstac, wtedy to tak mnie rwie I ciagnie . kazde nawet najmniejsze kucniecie piwoduje wlasnie ten bolczytalam ze macica sie rozciaga u wiezadla stad ten bol, ale czytalam te ze po nocnym spoczynku tj rano nie powinno mnie nic bolec, bo wtenczas wszystko odpoczywaj
no I zglupialam do reszty
jak myslicie skonsultowac te bole z lekarzem czy nie panikowac bo to normalnie. Jestem w 13+4 tc I mam trojaczki moze z tej racji bole mocniejsze? Wizyta dopiero za 2 tyg , nie wiem co robic
Możesz lekarzowi wspomnieć ale to bardzo normalne. Miałam identycznie. Mój lekarz nawet narysowal mi mięśnie tam w dole które jak pracują i wyjaśnił czemu boli ciągnie zrywa itp itd.
Bez obaw.
No moje bóle krzyza, sądzę że organizm przygotowuje się do porodu. Cała ciążę miałam zatwardzenia i toaleta raz na 2 3 dni. A od wczoraj załatwiam się luzno po 2 razy dziennie.
Wybaczcie ze tak wprost ale myślę że to takie przygotowania ciała.pragnaca dzidziusia, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Monia kciukam żeby wszystko ok było
Anko no to już przygotowania organizmu idą pełna parawszystkie znajome przed porodem miały "skurcze" jak bóle @ przed porodem, piszę skurcze bo lapaly je najpierw co h później już co pół i nanpoczatku poza częstotliwością się nie nasilaly
moja Aga brała godzinne kąpiele masowala brzuch i sutki w wannie
no i dość często robiła sobie dobrze jak jej mąż był w pracy albo akurat nie było okazji na sex, łożyskiem aż tak się nie martw bo to czas kiedy zaczyna się starzec najważniejsze że mała przybiera na wadze czyli ma wszystko dostarczane, jesteś pod opieką lekarzy więc musi być dobrze
a no i mój chrzesniak bardzo się uspokoił przed porodem Aga się martwiła że.coś nie tak bo mało aktywny był
Pragnaca powiedz lekarzowi, ale ma prawo cie bolec ja w 12 tyg miałam macice odpowiadającą wielkościa 17-18 tc a maluchy mam dwamnie też ciągnie i boli przy wstawaniu bez różnicy czy to po nocy czy w dzień
Anko:-), pragnaca dzidziusia, justa1234 lubią tę wiadomość
-
Ale wymyślają, Monia a plamisz jeszcze czy tylko jednorazowe to było?
-
Za niedługo zaczynam 7 m-c a brzuch mam jak w połowie 8 mniej wiecej
czuje się ogólnie dobrze, tylko schizuje że szyjka się skróci albo wody odejdą o taki mój bzik, na szczęście do tej pory ciągle trzymała, jutro mam wizytę na NFZ więc bez usg ale chyba też do mojego gina skocze żeby zmierzył szyjkę bo maluchy mi bardzo w dole grzebia
Viki26 lubi tę wiadomość
-
Jak siądę do laptopa to wrzucę zdjęcie brzuchola
teraz idę się wykąpać i doprowadzić na parterze do normy
Kava, justa1234 lubią tę wiadomość
-
Moniaa wrote:Choć lekarz mnie nie widział jeszcze to wzięli mnie na oddział w celu obserwacji. Trochę mi to nie na rękę ... ale mus to mus.
Kurcze. Z jednej strony może i dobrze, zrobią ci wszystkie badania i poobserwuja, ale z drugiej, wiadomo, że w domku odpoczywać najlepiej. Trzymaj się tam Moniaa i pisz, jak coś będziesz wiedziała, myślimy o Tobie!aszka, Moniaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziekuje dziewczyny, troche mnie uspokoilyscie
ciagle sie martwie, analizuje kazdy nowy objaw
chyba dopiero jak dzieciaczki zaczna kopac to troche sie uspokoje, bo Bede je czula I ta swiadomosc, ze wszystko z nimi jest dobrze, jak sie je czuje
Anko wraz z Justa bedziecie niedlugo tulily malenstwajeszcze tylko pare dni
Roletka sledze twoje starania a potem ciaze od samego poczatku I nie moge uwierzyc, ze to juz zaraz 7 msc :o boszeee ale to zlecialoaszka, justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Kochana kopniaki to wcale tak nie uspokajają
fakt czuje maluchy ale np jak są chwile spokojne to już czarne myśli zaczynają po głowie chodzić i działa to też w druga strone czasem mam wrażenie se aż za bardzo się rusza a dokładniej wypina i boję się że krzywdę sobie zrobi albo zestaw naciśnie na pęcherz płodowy że on pęknie, jak się wypnie że aż zaboli to tez strach, nam nie dogodzisz ja bym chciała już żeby były całe i zdrowe z nami oczywiście w odpowiednim czasie bo przynajmniej będę miała je na oku i zmartwienia będą inne bo teraz.to jeszcze kwestia żyć albo nie żyć
Co do uciekajacego czasu to fakt leci bardzo szybko ale ja się cieszę że mi się nie dluzy bo chyba bym osiwialaagulas, aszka, Viki26, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość
-
Zdjęcie robione na powitanie 25tc
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3b92086eb55.jpg
agulas, Kava, aneczka2015, Inska, aszka, justa1234, sylwiaśta159, Konwalia, Viki26, pragnaca dzidziusia, mycha28, Tosia 1981, Lilou1984, mia6, kmb lubią tę wiadomość