WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia daj znaka.
    Z dzidzia na bank dobrze ale trzeba sprawdzić przy plamieniach szyjkę łożysko i czy żaden krwiaczek nie powstał.
    Różne są opcje.
    Zaciskam kciuki:-*:-)

aszka lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Odebralam ta bete z soboty (11dpt 3 dniowych) wynik: 141 mlU/ml :) (bylo 13,82 za dwa dni 46,50) dr powiedzial ze jest bardzo dobrze i w piatek mam wizyte pierwsza :)
    Sylwiaśtaserducha_1.gif

sylwiaśta159, aszka lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Sylwiasta super!!! Gratuluję! Jesteś kolejnym przykładem na to, że nie ma co robić zbyt dużo testów :D

Monia daj znać po wizycie!!!

Ja dzisiejszej nocy wstalam z powodu bólu brzucha... Z.... Głodu!!! Nie pamiętam kiedy ostatni raz dojadalam w nocy :D
    Ranek witam mdłościami.... :D
    Mi się też zdarzały nocne łakomstwa hihihikuchcik.gif

agulas, sylwiaśta159, aszka, Viki26 lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski pojechałam jednak na IP ... ajj zawsze co szpital to szpital. Czekam na swoją kolej. Napisze jak coś tylko będę wiedziała.

sylwiaśta159, aszka, agulas, Inska, Kava, mia6 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia trzymaj sie napewno wszystko jest dobrze :)
    Sylwista Gratuluje :)
    Anko wspolczuje boli krzyza, kiedys sie dzwignelam I 2 tyg lezalam jak polamana, bol z kosmosu , nie do wytzymania.
    A proposed boli, dziewczyny ja od paru dni mam tak silne bole w pachwinach I w podbrzudzu ze tylko lezac nic nie czuje. Najgorzej jest jak probuje wstac, wtedy to tak mnie rwie I ciagnie . kazde nawet najmniejsze kucniecie piwoduje wlasnie ten bol :( czytalam ze macica sie rozciaga u wiezadla stad ten bol, ale czytalam te ze po nocnym spoczynku tj rano nie powinno mnie nic bolec, bo wtenczas wszystko odpoczywaj :/ no I zglupialam do reszty :/ jak myslicie skonsultowac te bole z lekarzem czy nie panikowac bo to normalnie. Jestem w 13+4 tc I mam trojaczki moze z tej racji bole mocniejsze? Wizyta dopiero za 2 tyg , nie wiem co robic :/

Anko:-), Moniaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta piekny przyroscik :) gratulacje jeszcze raz :)

Agulas to moze te mdłosci ze głodna bylas. Jedz i dokarmiaj dzieciaczka :)

agulas, Inska, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca dzidziusia skonsultuj, ale wg mnie to własnie wiezadła, jednak trojeczka dzieciaczkow to masz pewnie mega ucisk na macice itd, i dlatego juz te bole. Najwczesniej to czytałam ale to w ciazach pojedynczych ze takie bole sa od 16-18 tyg c. ale pewnie u Ciebie własnie powoduje to nacisk, dobrze tez ze jak lezysz i nie boli to wlasnie tak ma byc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 11:51

pragnaca dzidziusia, justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Laski pojechałam jednak na IP ... ajj zawsze co szpital to szpital. Czekam na swoją kolej. Napisze jak coś tylko będę wiedziała.
    czekamy i kciukamy zeby było ok &&.

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Monia trzymaj sie napewno wszystko jest dobrze :)
    Sylwista Gratuluje :)
    Anko wspolczuje boli krzyza, kiedys sie dzwignelam I 2 tyg lezalam jak polamana, bol z kosmosu , nie do wytzymania.
    A proposed boli, dziewczyny ja od paru dni mam tak silne bole w pachwinach I w podbrzudzu ze tylko lezac nic nie czuje. Najgorzej jest jak probuje wstac, wtedy to tak mnie rwie I ciagnie . kazde nawet najmniejsze kucniecie piwoduje wlasnie ten bol :( czytalam ze macica sie rozciaga u wiezadla stad ten bol, ale czytalam te ze po nocnym spoczynku tj rano nie powinno mnie nic bolec, bo wtenczas wszystko odpoczywaj :/ no I zglupialam do reszty :/ jak myslicie skonsultowac te bole z lekarzem czy nie panikowac bo to normalnie. Jestem w 13+4 tc I mam trojaczki moze z tej racji bole mocniejsze? Wizyta dopiero za 2 tyg , nie wiem co robic :/

Możesz lekarzowi wspomnieć ale to bardzo normalne. Miałam identycznie. Mój lekarz nawet narysowal mi mięśnie tam w dole które jak pracują i wyjaśnił czemu boli ciągnie zrywa itp itd.

Bez obaw.

No moje bóle krzyza, sądzę że organizm przygotowuje się do porodu. Cała ciążę miałam zatwardzenia i toaleta raz na 2 3 dni. A od wczoraj załatwiam się luzno po 2 razy dziennie.
    Wybaczcie ze tak wprost ale myślę że to takie przygotowania ciała.

pragnaca dzidziusia, Viki26 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć lekarz mnie nie widział jeszcze to wzięli mnie na oddział w celu obserwacji. Trochę mi to nie na rękę ... ale mus to mus.

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ale dziwnie.
    Niech sprawdza a nie udupiaja w szpitalu:-)
    Wiadomo mus to mus ale nie lubię takiego podejścia bo może zaleca ci jedynie odpoczynek -a leżeć można w domku:-*

dfe01f0225.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia kciukam żeby wszystko ok było :-)

Anko no to już przygotowania organizmu idą pełna para :-) wszystkie znajome przed porodem miały "skurcze" jak bóle @ przed porodem, piszę skurcze bo lapaly je najpierw co h później już co pół i nanpoczatku poza częstotliwością się nie nasilaly :-) moja Aga brała godzinne kąpiele masowala brzuch i sutki w wannie :-) no i dość często robiła sobie dobrze jak jej mąż był w pracy albo akurat nie było okazji na sex, łożyskiem aż tak się nie martw bo to czas kiedy zaczyna się starzec najważniejsze że mała przybiera na wadze czyli ma wszystko dostarczane, jesteś pod opieką lekarzy więc musi być dobrze :-) a no i mój chrzesniak bardzo się uspokoił przed porodem Aga się martwiła że.coś nie tak bo mało aktywny był

Pragnaca powiedz lekarzowi, ale ma prawo cie bolec ja w 12 tyg miałam macice odpowiadającą wielkościa 17-18 tc a maluchy mam dwa :-) mnie też ciągnie i boli przy wstawaniu bez różnicy czy to po nocy czy w dzień :-)

Anko:-), pragnaca dzidziusia, justa1234 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wymyślają, Monia a plamisz jeszcze czy tylko jednorazowe to było?

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka dziękuję za wiadomość kochanie.
    No zobaczymy jak to będzie - każdej z nas:-)
    Bo każda niewątpliwie to czeka:-)

A jak ty się czujesz w podwójnym pakiecie? Masz adekwatny brzuszek jak na blizniaki?

dfe01f0225.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za niedługo zaczynam 7 m-c a brzuch mam jak w połowie 8 mniej wiecej :-D czuje się ogólnie dobrze, tylko schizuje że szyjka się skróci albo wody odejdą o taki mój bzik, na szczęście do tej pory ciągle trzymała, jutro mam wizytę na NFZ więc bez usg ale chyba też do mojego gina skocze żeby zmierzył szyjkę bo maluchy mi bardzo w dole grzebia ;-)

Viki26 lubi tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak siądę do laptopa to wrzucę zdjęcie brzuchola :-) teraz idę się wykąpać i doprowadzić na parterze do normy :-D

Kava, justa1234 lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Choć lekarz mnie nie widział jeszcze to wzięli mnie na oddział w celu obserwacji. Trochę mi to nie na rękę ... ale mus to mus.

Kurcze. Z jednej strony może i dobrze, zrobią ci wszystkie badania i poobserwuja, ale z drugiej, wiadomo, że w domku odpoczywać najlepiej. Trzymaj się tam Moniaa i pisz, jak coś będziesz wiedziała, myślimy o Tobie!

aszka, Moniaa lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny, troche mnie uspokoilyscie :) ciagle sie martwie, analizuje kazdy nowy objaw :/ chyba dopiero jak dzieciaczki zaczna kopac to troche sie uspokoje, bo Bede je czula I ta swiadomosc, ze wszystko z nimi jest dobrze, jak sie je czuje :)

Anko wraz z Justa bedziecie niedlugo tulily malenstwa :) jeszcze tylko pare dni :)

Roletka sledze twoje starania a potem ciaze od samego poczatku I nie moge uwierzyc, ze to juz zaraz 7 msc :o boszeee ale to zlecialo :)

aszka, justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana kopniaki to wcale tak nie uspokajają :-) fakt czuje maluchy ale np jak są chwile spokojne to już czarne myśli zaczynają po głowie chodzić i działa to też w druga strone czasem mam wrażenie se aż za bardzo się rusza a dokładniej wypina i boję się że krzywdę sobie zrobi albo zestaw naciśnie na pęcherz płodowy że on pęknie, jak się wypnie że aż zaboli to tez strach, nam nie dogodzisz ja bym chciała już żeby były całe i zdrowe z nami oczywiście w odpowiednim czasie bo przynajmniej będę miała je na oku i zmartwienia będą inne bo teraz.to jeszcze kwestia żyć albo nie żyć

Co do uciekajacego czasu to fakt leci bardzo szybko ale ja się cieszę że mi się nie dluzy bo chyba bym osiwiala :-D

agulas, aszka, Viki26, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie robione na powitanie 25tc :-) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3b92086eb55.jpg

agulas, Kava, aneczka2015, Inska, aszka, justa1234, sylwiaśta159, Konwalia, Viki26, pragnaca dzidziusia, mycha28, Tosia 1981, Lilou1984, mia6, kmb lubią tę wiadomość

‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ