Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwiaśta159 wrote:Inska ja swoja tez przelozylam z tego piatku na przyszly piatek- pozniej nie moge, bo koncza mi sie leki, to bedzie dopiero 5t4d no ale zawsze to lepiej niz tak jak dr kazal teraz w piatek... moze chociaz pecherzyk bedzie...
Też tak myślę, że lepiej poczekać dodatkowy tydzień, bo teraz jeszcze bardzo wcześnie i potem człowiek by się tylko dopatrywał niewiadomo czego.
Ja to zeświruję zanim urodzę, poważnie.
Staram się zachować spokój, praca w tym pomaga, i inne poboczne projekty, ale czasami, jak się na czymś zafiksuje, to kaplica.sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInska wrote:
Dziewczyny, które brały bądź biorą no-spę- nastraszyły mnie laski z innego tematu jakimś terminem "dzieci ponospowe" - o co chodzi?! Zaraz piszę chyba dop swojej lekarki, bo nie chcę uszkodzić maluszka. A z drugiej strony, tak strasznie boję się skurczów macicy i poronieniasylwiaśta159, Inska, Kava, Viki26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:Inska ja swoja tez przelozylam z tego piatku na przyszly piatek- pozniej nie moge, bo koncza mi sie leki, to bedzie dopiero 5t4d no ale zawsze to lepiej niz tak jak dr kazal teraz w piatek... moze chociaz pecherzyk bedzie...
Inska, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaszka wrote:chodzi o to ze panuje przekonananie ze kobiety w ciazy zazywajace nospe rodza dzieci z obnizonym napieciem miesniowym, a to nie jest do konca rownoznaczne z braniem nospy. Dzieci z obnizonym napieciem miesioniowym rownie czesto rodza sie u kobiet ktore nospy nie brały. Moja siostra np. nie brała w ogole w ciazy ani nospy ani nic innego a dziecko miało obnizone napiecie, w ogole bardzo duzo dzieci rodzacych sie ma obnizone napiecie miesniowe. Z tego co sie oreintuje nie ma jakis jednoznacznych badan ze to nospa ma udział głowny w tym procesie, przyjmuje sie tak ze wzgledu na to ze duzo kobiet bierze nospe, ale jak wspominałam wyzej duzo kobiet nie bierze i tez rodzi dzieci z obnizonym napieciem miesniowym. Wg mnie jak jest potrzeba to trzeba brac a nie ogladac sie na takie nieudowodnione poglady bo gorsze sa skurcze i napiecie brzucha.
aszka, Inska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:Ja tez biore 3x1 no spe forte bo pobolewal mnoe bez niej brzuch na @ i balam soe najgorszego...
Inska, sylwiaśta159, agulas lubią tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:Inska to ja tez mam przelozona wizyte na 4.12
- u Ciebie na pewno bedzie juz serdunio
Ale fajnie, że mamy tego samego dniaNa szczęście! http://smileys.sur-la-toile.com/repository/amour/0059.gif
aszka wrote:chodzi o to ze panuje przekonananie ze kobiety w ciazy zazywajace nospe rodza dzieci z obnizonym napieciem miesniowym, a to nie jest do konca rownoznaczne z braniem nospy. Dzieci z obnizonym napieciem miesioniowym rownie czesto rodza sie u kobiet ktore nospy nie brały. Moja siostra np. nie brała w ogole w ciazy ani nospy ani nic innego a dziecko miało obnizone napiecie, w ogole bardzo duzo dzieci rodzacych sie ma obnizone napiecie miesniowe. Z tego co sie oreintuje nie ma jakis jednoznacznych badan ze to nospa ma udział głowny w tym procesie, przyjmuje sie tak ze wzgledu na to ze duzo kobiet bierze nospe, ale jak wspominałam wyzej duzo kobiet nie bierze i tez rodzi dzieci z obnizonym napieciem miesniowym. Wg mnie jak jest potrzeba to trzeba brac a nie ogladac sie na takie nieudowodnione poglady bo gorsze sa skurcze i napiecie brzucha.
Dzięki aszka, uspokoiłaś mnie. Wiem, że może strasznie to zabrzmi, ale wolę maluszka z obniżonym napięciem niż w ogóle. Będę kontynuowała dopóki lekarz mi karze, czyli co najmniej do pierwszej wizyty. Niech specjalista oceni stan ciąży i czy powinnam odstawić.
Dzięki raz jeszcze!
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny przy wkładaniu cewnika nie można się spinać bo będzie bolało ja wiem że to ciężko bo stres jest sama o tym wiem..Przez chwilkę jest dziwne uczucie ale to mija..gorzej jak się trafi wredna położna i nie robi tego z wyczuciem..
Ja brałam praktycznie całą ciążę nospe 3*1 w szpitalu dostawałam w zastrzykach a mój synuś jest zdrowiutkiaszka, sylwiaśta159, mia6, Inska, pragnaca dzidziusia, Viki26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Inska wrote:Sylwia, ja mam pierwszą wizytę 4 grudnia (6 tydzień i 6 dzień).
Dziewczyny, które brały bądź biorą no-spę- nastraszyły mnie laski z innego tematu jakimś terminem "dzieci ponospowe" - o co chodzi?! Zaraz piszę chyba dop swojej lekarki, bo nie chcę uszkodzić maluszka. A z drugiej strony, tak strasznie boję się skurczów macicy i poronienia
Ja brałam no-spę cały pierwszy trymestr doraźnie i cały 3 trymestr maksymalne dawki. Lilcia jest zdrowa. Nie ma żadnego obniżonego napięcia mięśniowego.sylwiaśta159, Inska, pragnaca dzidziusia, aszka, Viki26, agulas lubią tę wiadomość
-
Inska wrote:Sylwia, ja mam pierwszą wizytę 4 grudnia (6 tydzień i 6 dzień).
Dziewczyny, które brały bądź biorą no-spę- nastraszyły mnie laski z innego tematu jakimś terminem "dzieci ponospowe" - o co chodzi?! Zaraz piszę chyba dop swojej lekarki, bo nie chcę uszkodzić maluszka. A z drugiej strony, tak strasznie boję się skurczów macicy i poronienia
Nie wiem, czy w związku z ostatnim rygorem na forum, mogę się tu wypowiedzieć, bo nie miałam IVF, ale zaryzykuję
Nospę brałam w dużych ilościach, do tego jeszcze Scopolan 3 razy dziennie, bo miałam skurcze od 24 tygodnia i z szyjką było nieciekawie. Jak na ponospowe dziecko, to póki co mój Hubert nie ma żadnych problemówWięc nie ma co się martwić na zapas.
sylwiaśta159, Inska, pragnaca dzidziusia, aszka, Kava, Viki26, agulas lubią tę wiadomość
-
Eliz wrote:Mnie najbardziej przeraża cewnik, miałam kiedyś to znieczulenie o którym pisze Marta do zabiegu (usuwanie torbieli gruczołu bartolina ) i najgorzej wspominam zakładanie i usuwanie cewnika, pani położna zrobiła to w tak idealny sposób że pokazały mi się gwiazdki i aż krew poszła. Nie wspomnę o tym ze podczas sikania to myślałam że z bólu nie wyrobie.
Dlatego jeśli będę miała możliwość to poproszę bądź zapytam położnej przy cc czy może mi cewnik założyć po znieczuleniu, wiem że wyjdę na jakąś histeryczke ale co mi tam, zapytać mogę
Ja miałam cewnik zakładany po znieczuleniu już, kiedyś miałam też jakieś zabiegi ginekologiczne i cewnik też po znieczuleniu. Wtedy nic to nie boli, czułam tylko, że coś tam kombinują, ale żadnego bólu. Zawsze się zastanawiam po cholerę zakładają cewnik przed znieczuleniem i narażają kogoś na ból. Przecież to bez sensu.aszka, Viki26 lubią tę wiadomość
-
agulas wrote:Kiedy przestały Wam rosnąć piersi? Ja już mam o 2 rozmiary większe i powiem Wam, że dziś skóra swędzi i tak czuje ciasnawo w staniku.
Dosłownie zdjęłam stanik, zagięłam koszulkę i tak chodzę po domu z gołymi cyckami.
I też się chwalę brzuszkiem
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/900218c11fe3.pngale swędzenie cycusiow i brzunia mam do tej pory
aszka, agulas lubią tę wiadomość
-
Konwalia wrote:Pytałam na in vitrówkach, ale tam nie wiedzą, więc zapytam tutaj - czy ktoś coś wie co z Duzą? Pisałam do niej na priv, ale nie odpowiada...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 12:46
-
nick nieaktualny
-
Lilou1984 wrote:justa1234 a co Ty tu jeszcze robisz? zmykaj na porodówkę
))) Tylko proszę szybko i sprawnie!
i bezboleśnie najlepiej...o!
Lipcówki to chyba trochę przesadzają z tym terroremstrach się bać co jeszcze wymyślą
ja jakby co obecnaczasem po cichu, ale jestem!
po połówkowym wpadłam w szał zakupowy
dzisiaj kurier przywiózł kartonik i jeszcze czekam na dwie dostawy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/47c3b0857769.jpg
prześcieradełka bawełniane z gumką tak wyglądają na łóżeczku
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/57eab7cf248f.jpg
podobne kupiłam jeszcze do gondoli i na przewijakmnóstwo kolorów jest do wyboru
ale nie napisze u którego sprzedawcy na allegro można kupić bo mnie jeszcze ktoś zgłosi za reklamęhihih
agulaspiękny brzuszek!ale ten czas leci, dopiero co czytałam o Twojej pozytywnej becie
Marta1986 wzruszający opisaż mi się łezka zakręciła. Gratuluje Synka, niech zdrowo rośnie i daje mamie dużo satysfakcji z wyczekanego macierzyństwa
!
Jeju ale fajowe rzyczy kupiłaśteż bym chciała od nowa wpaść w zakupowy szał dla Zochy
kupowanie dla maleństwa to coś wspaniałego
aszka lubi tę wiadomość