WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Inska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Inska ja swoja tez przelozylam z tego piatku na przyszly piatek- pozniej nie moge, bo koncza mi sie leki, to bedzie dopiero 5t4d no ale zawsze to lepiej niz tak jak dr kazal teraz w piatek... moze chociaz pecherzyk bedzie... :)

Też tak myślę, że lepiej poczekać dodatkowy tydzień, bo teraz jeszcze bardzo wcześnie i potem człowiek by się tylko dopatrywał niewiadomo czego.

Ja to zeświruję zanim urodzę, poważnie.
    Staram się zachować spokój, praca w tym pomaga, i inne poboczne projekty, ale czasami, jak się na czymś zafiksuje, to kaplica.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:

Dziewczyny, które brały bądź biorą no-spę- nastraszyły mnie laski z innego tematu jakimś terminem "dzieci ponospowe" - o co chodzi?! Zaraz piszę chyba dop swojej lekarki, bo nie chcę uszkodzić maluszka. A z drugiej strony, tak strasznie boję się skurczów macicy i poronienia :(
    chodzi o to ze panuje przekonananie ze kobiety w ciazy zazywajace nospe rodza dzieci z obnizonym napieciem miesniowym, a to nie jest do konca rownoznaczne z braniem nospy. Dzieci z obnizonym napieciem miesioniowym rownie czesto rodza sie u kobiet ktore nospy nie brały. Moja siostra np. nie brała w ogole w ciazy ani nospy ani nic innego a dziecko miało obnizone napiecie, w ogole bardzo duzo dzieci rodzacych sie ma obnizone napiecie miesniowe. Z tego co sie oreintuje nie ma jakis jednoznacznych badan ze to nospa ma udział głowny w tym procesie, przyjmuje sie tak ze wzgledu na to ze duzo kobiet bierze nospe, ale jak wspominałam wyzej duzo kobiet nie bierze i tez rodzi dzieci z obnizonym napieciem miesniowym. Wg mnie jak jest potrzeba to trzeba brac a nie ogladac sie na takie nieudowodnione poglady bo gorsze sa skurcze i napiecie brzucha.

sylwiaśta159, Inska, Kava, Viki26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska to ja tez mam przelozona wizyte na 4.12 :) - u Ciebie na pewno bedzie juz serdunio <3

Inska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Inska ja swoja tez przelozylam z tego piatku na przyszly piatek- pozniej nie moge, bo koncza mi sie leki, to bedzie dopiero 5t4d no ale zawsze to lepiej niz tak jak dr kazal teraz w piatek... moze chociaz pecherzyk bedzie... :)
    moze nawet bedzie juz 6, na usg przewaznie przyspiesza niz z wyliczen :)

Inska, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia za prenatalne &&.

Inska, mia6, Kava, Viki26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    chodzi o to ze panuje przekonananie ze kobiety w ciazy zazywajace nospe rodza dzieci z obnizonym napieciem miesniowym, a to nie jest do konca rownoznaczne z braniem nospy. Dzieci z obnizonym napieciem miesioniowym rownie czesto rodza sie u kobiet ktore nospy nie brały. Moja siostra np. nie brała w ogole w ciazy ani nospy ani nic innego a dziecko miało obnizone napiecie, w ogole bardzo duzo dzieci rodzacych sie ma obnizone napiecie miesniowe. Z tego co sie oreintuje nie ma jakis jednoznacznych badan ze to nospa ma udział głowny w tym procesie, przyjmuje sie tak ze wzgledu na to ze duzo kobiet bierze nospe, ale jak wspominałam wyzej duzo kobiet nie bierze i tez rodzi dzieci z obnizonym napieciem miesniowym. Wg mnie jak jest potrzeba to trzeba brac a nie ogladac sie na takie nieudowodnione poglady bo gorsze sa skurcze i napiecie brzucha.
    Ja tez biore 3x1 no spe forte bo pobolewal mnoe bez niej brzuch na @ i balam soe najgorszego...

aszka, Inska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Ja tez biore 3x1 no spe forte bo pobolewal mnoe bez niej brzuch na @ i balam soe najgorszego...
    tutaj własnie Ginger chyba brała do konca ciazy i z dzieckiem ok, takze jw to takie jakies gadanie. Mi lekarz mowil ze wlasnie mozna brac 3 po 1 forte, w ogole w szpitalu zapobiegawczo daja -zeby nospa miała takie jakies negatywne działanie to lekarze by jej nie polecali.

Inska, sylwiaśta159, agulas lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Inska to ja tez mam przelozona wizyte na 4.12 :) - u Ciebie na pewno bedzie juz serdunio <3

Ale fajnie, że mamy tego samego dnia :) Na szczęście! http://smileys.sur-la-toile.com/repository/amour/0059.gif

aszka wrote:

Dzięki aszka, uspokoiłaś mnie. Wiem, że może strasznie to zabrzmi, ale wolę maluszka z obniżonym napięciem niż w ogóle. Będę kontynuowała dopóki lekarz mi karze, czyli co najmniej do pierwszej wizyty. Niech specjalista oceni stan ciąży i czy powinnam odstawić.
    Dzięki raz jeszcze!

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przy wkładaniu cewnika nie można się spinać bo będzie bolało ja wiem że to ciężko bo stres jest sama o tym wiem..Przez chwilkę jest dziwne uczucie ale to mija..gorzej jak się trafi wredna położna i nie robi tego z wyczuciem..

Ja brałam praktycznie całą ciążę nospe 3*1 w szpitalu dostawałam w zastrzykach a mój synuś jest zdrowiutki :)

aszka, sylwiaśta159, mia6, Inska, pragnaca dzidziusia, Viki26 lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta a opisz jeszcze jak dostałas znieczulenie to tylko ciepło w nogach czułas czy cos jeszcze? A kiedy kazali Ci wstawac?

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Sylwia, ja mam pierwszą wizytę 4 grudnia (6 tydzień i 6 dzień).

Dziewczyny, które brały bądź biorą no-spę- nastraszyły mnie laski z innego tematu jakimś terminem "dzieci ponospowe" - o co chodzi?! Zaraz piszę chyba dop swojej lekarki, bo nie chcę uszkodzić maluszka. A z drugiej strony, tak strasznie boję się skurczów macicy i poronienia :(

Ja brałam no-spę cały pierwszy trymestr doraźnie i cały 3 trymestr maksymalne dawki. Lilcia jest zdrowa. Nie ma żadnego obniżonego napięcia mięśniowego.

sylwiaśta159, Inska, pragnaca dzidziusia, aszka, Viki26, agulas lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Sylwia, ja mam pierwszą wizytę 4 grudnia (6 tydzień i 6 dzień).

Nie wiem, czy w związku z ostatnim rygorem na forum, mogę się tu wypowiedzieć, bo nie miałam IVF, ale zaryzykuję :-D

Nospę brałam w dużych ilościach, do tego jeszcze Scopolan 3 razy dziennie, bo miałam skurcze od 24 tygodnia i z szyjką było nieciekawie. Jak na ponospowe dziecko, to póki co mój Hubert nie ma żadnych problemów ;-) Więc nie ma co się martwić na zapas.

sylwiaśta159, Inska, pragnaca dzidziusia, aszka, Kava, Viki26, agulas lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliz wrote:
    Mnie najbardziej przeraża cewnik, miałam kiedyś to znieczulenie o którym pisze Marta do zabiegu (usuwanie torbieli gruczołu bartolina ) i najgorzej wspominam zakładanie i usuwanie cewnika, pani położna zrobiła to w tak idealny sposób że pokazały mi się gwiazdki i aż krew poszła. Nie wspomnę o tym ze podczas sikania to myślałam że z bólu nie wyrobie.

Dlatego jeśli będę miała możliwość to poproszę bądź zapytam położnej przy cc czy może mi cewnik założyć po znieczuleniu, wiem że wyjdę na jakąś histeryczke ale co mi tam, zapytać mogę :)

Ja miałam cewnik zakładany po znieczuleniu już, kiedyś miałam też jakieś zabiegi ginekologiczne i cewnik też po znieczuleniu. Wtedy nic to nie boli, czułam tylko, że coś tam kombinują, ale żadnego bólu. Zawsze się zastanawiam po cholerę zakładają cewnik przed znieczuleniem i narażają kogoś na ból. Przecież to bez sensu.

aszka, Viki26 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 wrote:
    yahoo.gif
    Udalo sie. Dzieki Justys
    Proszę bardzohttp://emoticoner.com/files/emoticons/smileys/wet-kiss-smiley.gif

Inska, aszka, mycha28 lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Marta!

Powąznie mnie uspokoiłyście dziewczyny, nie będę się już martwić tą no-spą, skoro lekarz od in vitro kazała brać, to biorę, przecież chyba wie co zaleca i z jakim ryzykiem :)

aszka, Marta1986 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Kiedy przestały Wam rosnąć piersi? Ja już mam o 2 rozmiary większe i powiem Wam, że dziś skóra swędzi i tak czuje ciasnawo w staniku.
    Dosłownie zdjęłam stanik, zagięłam koszulkę i tak chodzę po domu z gołymi cyckami.

I też się chwalę brzuszkiem :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/900218c11fe3.png
    Co do rozmiaru to nie pamoetam kiedy przestały rosnąć :-) ale swędzenie cycusiow i brzunia mam do tej pory :-)

aszka, agulas lubią tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    bedzesz miała produkcje masowa :D

Agulas piekny brzuszek :) mi piersi urosły jeden rozmiar :(
    Aszka jak szaleć to szalećtrois.gif

aszka lubi tę wiadomość

• mrth666 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Pytałam na in vitrówkach, ale tam nie wiedzą, więc zapytam tutaj - czy ktoś coś wie co z Duzą? Pisałam do niej na priv, ale nie odpowiada...
    Co z dużą to nie wiem, sama o niej jakiś czas temu myślałam...Słyszałam tylko że Anna255 poroniła :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 12:46

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też słyszałam o Ani... :(

a czym się smarujecie? Ja będę olejkiem migdałowym i elancylem od 4 mc, ale i tak popękam, bo u nas to rodzinne :P ale chociaż skórę ujędrnię troszkę, a wy?

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    justa1234 a co Ty tu jeszcze robisz? zmykaj na porodówkę :)))) Tylko proszę szybko i sprawnie! :) i bezboleśnie najlepiej...o! :)

Lipcówki to chyba trochę przesadzają z tym terrorem :P strach się bać co jeszcze wymyślą

ja jakby co obecna :P czasem po cichu, ale jestem!

po połówkowym wpadłam w szał zakupowy
    dzisiaj kurier przywiózł kartonik i jeszcze czekam na dwie dostawy :P
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/47c3b0857769.jpg
    prześcieradełka bawełniane z gumką tak wyglądają na łóżeczku
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/57eab7cf248f.jpg
    podobne kupiłam jeszcze do gondoli i na przewijak :) mnóstwo kolorów jest do wyboru

ale nie napisze u którego sprzedawcy na allegro można kupić bo mnie jeszcze ktoś zgłosi za reklamę:P hihih :P

agulaspiękny brzuszek! :) ale ten czas leci, dopiero co czytałam o Twojej pozytywnej becie :)

Marta1986 wzruszający opis :) aż mi się łezka zakręciła. Gratuluje Synka, niech zdrowo rośnie i daje mamie dużo satysfakcji z wyczekanego macierzyństwa :)!
    Z przyjemnością już bym Poleciała rodzic ale Zocha uparta w mamusiehahaa1.gif
    Jeju ale fajowe rzyczy kupiłaś :-D też bym chciała od nowa wpaść w zakupowy szał dla Zochy :-D kupowanie dla maleństwa to coś wspaniałego :-D

aszka lubi tę wiadomość

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ