WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    też słyszałam o Ani... :(

a czym się smarujecie? Ja będę olejkiem migdałowym i elancylem od 4 mc, ale i tak popękam, bo u nas to rodzinne :P ale chociaż skórę ujędrnię troszkę, a wy?
    Ja się smarowalam na początku palmersem (ale mi smierdzial i go odstawiłam) a jak odstawiłam palmersa to smaruje się teraz efektima mama care,ale rozstępy i tak mi się pojawiły na brzuchu i piersiach.

sylwiaśta159, aszka lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje się tylko olejem kokosowym z Olejowe go raju. Bardziej jest o konsystencji smalcu niż oleju. Ale jak dla mnie rewelacja. Mąż nie widząc za bardzo czego używam pochwalił skórę i powiedział ze prawie jak u niemowlaka. Szczerze polecam. Duży słoik kosztował niecałe 20 zł.

justa1234, sylwiaśta159, pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie koleżanka poleciła olejek i baslam Musteli. Stosuję dopiero kilka dni, bo musiałam ściągać, ale póki co, fajnie się "nosi".

http://www.mustela.pl/Dermokosmetyki-do-zadan-specjalnych/Produkty-pielegnacyjne-dla-przyszlych-i-mlodych-mam-0

aszka, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wstyd się przyznać ale my nic nie wiemy....
    W sumie zauważyłam że się nie odzywa, ale może nie jest fanką forum, nie każdy musi za takim pisaniem przepadac.
    Sama nie wiem ale absolutnie nie przyszło mi do głowy ze może mieć jakieś problemy.
    Czy duża nie byłaby teraz po 30tyg ciazy jakoś? Ona była podobnie w ciazy jak ja. Nie pamiętam czy w przód czy w tył trochę.

aszka, Konwalia lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam bio oil ale mozna go uzywac dopiero od drugiego trymestru. MA fajna konsystencje I tez wygladza skore :) moj brzuszek juz jest duzzzyyy jak na poczatek 2 trymestru I za 2 MSc pewnie przestane juz widziec wlasne stopy :)

aszka, sylwiaśta159, Inska, Viki26, mycha28, justa1234 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata zostaniesz zgłoszona do raportu 0dirol.gif a tak w ogole to hej :)

Ja smaruje palmersem i brzuszek mam jak ta lala, zero rozstepow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 14:46

pragnaca dzidziusia, Inska, Agaata lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    .
    W sumie zauważyłam że się nie odzywa, ale może nie jest fanką forum, nie każdy musi za takim pisaniem przepadac.
    własnie moze nie lubi zbytnio korzystac.

• Kava Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam musteli przeciw rozstępom, biooil, Pflegelotion babydream z rossmanna.
    Rozstępów brak, ale czy to zasługa tych specyfików to kto wie...
    Jeszcze kosmetyki firmy tołpa są polecane.

aszka, Inska, Moniaa lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wygląda na to, że wszystko dobre co nawilża i trzeba znaleźć kosmetyk idealny dla siebie :) pragnąca poookaż brzuchol! Nigdy nie widziałam domku trzech bąbli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 15:04

Inska, Kava, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    wygląda na to, że wszystko dobre co nawilża i trzeba znaleźć kosmetyk idealny dla siebie :) pragnąca poookaż brzuchol! Nigdy nie widziałam domku trzech bąbli :)

Zrobie pozniej fotke I wstawie :)

agulas, Viki26, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

• Astra Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duża była ok 2tyg przede mną czyli teraz coś 30-31tc byłby chyba.

Brzuszki macie śliczne i już takie pokaźne :) mój dopiero zaczął być widoczny.

Marta dzięki za opis, a jeszcze mam pytanie ile czasu leżałaś na pooperacyjnej i czy np nie było opcji żeby wszedł mąż i żeby Ci małego przynieśli troszkę wcześniej?

Ja się smaruję palmersem. używałam jeszcze bio-oil ale trochę drogi jest jednak. Może jak się pojawią rozstępy to wtedy po niego sięgnę. Póki co rozstępów ciążowych brak.

I jeszcze smutna widomość... przeczytałam w pamiętnikach że maluszki magic1 przestały się rozwijać ;(

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta opis porodu chwyta za serce aż się popłakałam nigdy nie myślałam o tym że usłyszę dziecko raczej zawsze mówi się o ujrzeniu dziecka <3

Zosia dajesz! Ciotki czekaja

A mi biust urosl o 2 rozmiary, tylko jak ostatnio moj mnie macal to stwierdzil ze jakos sie zrobil mieciutki, ze nie sa takie nabite jak jakis czas temu, oczywiscie pierwsze co to shiza, ale mlody dal mi kopa wiec juz wrocilam do pozytywnie myslacych:)

No wlasnie co u Duzej?

Pragnaca czekamy na fotke 3 domkow <3

Inska, justa1234, Marta1986 lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astra wrote:
    Duża była ok 2tyg przede mną czyli teraz coś 30-31tc byłby chyba.

Brzuszki macie śliczne i już takie pokaźne :) mój dopiero zaczął być widoczny.

Marta dzięki za opis, a jeszcze mam pytanie ile czasu leżałaś na pooperacyjnej i czy np nie było opcji żeby wszedł mąż i żeby Ci małego przynieśli troszkę wcześniej?

Ja się smaruję palmersem. używałam jeszcze bio-oil ale trochę drogi jest jednak. Może jak się pojawią rozstępy to wtedy po niego sięgnę. Póki co rozstępów ciążowych brak.

I jeszcze smutna widomość... przeczytałam w pamiętnikach że maluszki magic1 przestały się rozwijać ;(

O kurde.... jak przykro... tak jej kibicowałam... :(

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • Inska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na takie piękne zdjęcia porodu trafiłam, że muszę się z Wami podzielić:

http://blogs.babycenter.com/mom_stories/birth-photography-best-pics-04032015-leilani-rogers/

agulas, mycha28, Viki26 lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska podzielam Twoja opinie. Są świetne!!

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne... takie prawdziwe, realne... <3

• Inska Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedlugo same bedziemy przytulac takie malenstwa do piersi i taka ulga bedzie nam sie malowala na twarzach - cudowne!

Lilou1984 lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    Lilou - jakie zakupy!! A mi się dzisiaj śniło, że wróciłam z synkiem do domu (syn po raz 3 we śnie) i nie miałam dla niego kompletnie nic...tylko łóżeczko i jedna pieluchę... matko jaka zestresowana się obudziłam.

Dzisiaj kończę 11 tydzień i zaczynam 12 :) A w poniedziałek prenatalne...

gratuluje 12 tygodnia:) czas szybko leci! zobaczysz :)
    Co do głupich snów... to mi się śniło że jakieś 4 dni po porodzie oddaliśmy Igę do żłobka (????!)
    i zapomnieliśmy że mamy dziecko...i jej nie odebraliśmy. a zorientowaliśmy się po 2 dniach...pojechaliśmy do żłobka a Pani powiedziała, że nie miała do Nas telefonu (???!) więc dziecko zabrała opieka społeczna...

co za głupi mózg czekam.gif

agulas, mia6, Viki26 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno głupie sny w ciąży to norma :P Nawet w kalendarzu na belly jest opcja: dziwne sny :D

Wiadomo co u Madzi? Alicja rośnie?

mia6 lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou - ma Twoja głowa wyobraźnię ;)

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ