X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Coś się tam powoli zaczyna dziać chyba :-) divers2344.gif ale kiedy na dobre się to rozkręci to nie mam pojęcia :-) tratatata1.gif

Superrrrrrr!

justa1234 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa to sie bedzie działo :)

Biała za maluszki &&.

Biała, justa1234 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko ja pisze na forum na ktorym sa połozne i to one dzis o tym napisały, ja tylko wrzuciłam to w google. W artykule napisano ze musi byc wg zalecen WHO odpepenienie, a i cytuje: "Co zabawne (choć to taki śmiech przez łzy) to zbyt mała ilość krwi, która wróci do dziecka z łożyska powoduje większość chorób, które mają być leczone przy pomocy „krwi pępowinowej”… Rodzice nie są informowani o tym, że pobranie „krwi pępowinowej” wymaga przedwczesnego odcięcia pępowiny." dlatego wlasnie zapytam lekarza. Tak samo pod tym artukułem napisała w komentach babka z PBKM i jak ta kobieta co pisze tego bloga zapytała sie tam o cos to juz cisza, nie odtrzymała tez odpowiedzi na maile wiec nie jest to zbytnio przekonujace dla mnie ze brak logicznych odpowiedzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 22:42

Viki26, justa1234 lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladalam kilka filmików od koleżanki jak wygląda procedura i nie widzę by pepowinka pulsowala jeszcze gdy ja odcinają.
    Nie sądzę tez ze laska która od 8lat pracuje dla tej firmy źle zyczylaby własnym dzieciom, czy dzieciom przyjaciółki - tej naszej wspólnej przyjaciółki.
    No ja się zdecydowalam, ale opinii kochane zawsze będzie tyle ile ludzi:-)
    Normalka.

Ja i tak mam nadzieje ze wydam kasę w kosz i ze nigdy nie będzie nam to potrzebne.
    No ale znam 3 dzieci które dziś mają 6 8 i chyba 8 lat które miały ta krew pobierana i dzięki Bogu nie są to chorowitki :)

dfe01f0225.png

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka a 3 5 lat temu polozne inaczej śpiewały. Jak firmy pobierające krew dawały lekarzom wycieczki oraz grube upominki położnych to każdy i każda jedna polecali gorąco heh:-)

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie chodzi o pulsowanie tylko o obieg tej krwi i powrot do dziecka. Ale własnie ile ludzi tyle opinii...w kazdym razie zapytam swojego ginka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Aszka a 3 5 lat temu polozne inaczej śpiewały. Jak firmy pobierające krew dawały lekarzom wycieczki oraz grube upominki położnych to każdy i każda jedna polecali gorąco heh:-)
    a to wiadomo, tak samo jak idziesz do lekarza a on 10 osobom ten sam antybiotyk przepisuje...bo ma z tego profity.

Viki26 lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ten artykuł już wcześniej i się przestraszyłam. Wypytałam jednak i położne i lekarzy i wszyscy mi powiedzieli, że to nie prawda. To krew pępowinowa jest pobierana a nie krew dziecka. I podobno nie ma żadnej szkody dla dziecka.
    Ale wiadomo, specjalistą nie jestem i ręki sobie uciąć nie dam.

Najgorsze jest to, ze u nas w Polsce lekarze sie często wypowiadają jakby rozumy pozjadali. Żaden prawie nie powie: "Nie wiem, to nie moja dziedzina, proszę się dowiedzieć gdzieś indziej".
    U nas każdy najmądrzejszy a guzik wie. Większość lekarzy wie na ten temat tyle co i my.
    Coś przeczyta, z kimś porozmawia.
    A dopóki sam nie będzie stał przed taką decyzja to może mieć przecież info z przed 10 lat nawet. Nie ma obowiązku się danym tematem interesować i aktualizować wiedzę.
    I nie chodzi tu tylko o krew pępowinową.
    O lekach wiedzą tyle co im przedstawiciel opowie.
    A klauzula sumienia? U lekarza nie powinno coś takiego istnieć. Wielu jest przeciw IVF bo zabijamy zarodki...
    Co oni wiedzą.. z całym szacunkiem ;)

Justa - trzymamy kciuki. Niech sie Zosia decyduje w końcu. No ile mozna czekać :D

Viki26, Astra, justa1234 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 kciuki zaciśnięte :) bądź dzielna! :) mam wrażenie że cos w nocy sie wydarzy...albo nad ranem :)

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ... kciuki moje zaciśnięte na maxa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa jak tam? Akcja w toku?

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa daj nam znać!

Madzia i ty się odezwij jak Alicja!

dfe01f0225.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa trzymamy kciuki kciuki ;);)

Mała Mi
  • Kava Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty się Justa odzywaj szybciutko!!! My tu czekamy ;)

Moniaa, a jak u Ciebie? Wszystko ok?

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Czytałam, ze pytałyscie o duzą - ostatni kontakt miałam z nią po moich prenatalnych, tj 13.11 i wtedy na bank wszystko było ok!
    Mysle ze nadal jest! Czasem ze sobą piszemy, wiele jej zawdzięczam - pewnie gdyby nie ona, nie byłoby mnie z Wami, albo wcale albo po prostu dołączyłbym pozniej...
    W każdym razie, przekaże, zeby sie odezwała w wolnej chwili bo sie martwicie.

No i prosze dzis o kciuki, bo wieczorem mam wizytkę :)

Justa - tez czekam na niusy z zaciśniętymi kciukami!

Miłego dnia!!!

Viki26, Anatolka, Kava, basiurka, mycha28, Anko:-), pragnaca dzidziusia, mia6, Konwalia, agulas, justa1234 lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Wracajac do tematu krwi pepowinowej raczej ja sie nie decyduje, chociaz zapytam lekarza co on o tym sadzi, poniewaz dzis sie natknełam na przekonujace mnie informacje...m.in połoznej ze pobierana krew jest zabierana dziecku i moze miec niedobre konsekwencje, poza tym powinna byc w stosunku do masy ciała noworodka pobierana krew w znacznie mniejszej ilosci niz proponuja banki krwi. Zainteresowało mnie to i wygooglałam nastepujacy artykuł/blog wklejam linka: http://rodzicielstworadosci.com/ciaza-i-porod/zanim-pozwolisz-pobrac-krew-pepowinowa/
    Aszka, przeczytałam artykuł u nas decyzja juz podjęta na 100%, nie decydujemy sie, tym bardziej że mój był bardzo sceptycznie nastawiony do tego od samego początku.

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Aszka, przeczytałam artykuł u nas decyzja juz podjęta na 100%, nie decydujemy sie, tym bardziej że mój był bardzo sceptycznie nastawiony do tego od samego początku.
    ja tez nie, tym bardziej ze jeszcze googlałam i znalazłam 3 lekarzy m.in hematologów itd ktorzy wypowiadali sie ze dla dawcy te komorki beda nieprzydatne, juz dla rodziny lepiej. A jedyni lekarze ktorzy sa za sa to ci ktorzy opracowali raport i pracuja dla PBKM.

Viki26 lubi tę wiadomość

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu się dzieje :) człowiek nie wchodzi kilka dni i już masa do nadrobienia :)

Justa w takim tempie to będziesz już mieć dzidziusia obok siebie niedługo.

Monia już wyszłaś ze szpitala?

Magda jak tam mała córeczka? Jak się czujecie?

Jak byłam w szpitalu było mnóstwo ulotek i się zapytałam lekarza co on o tym myśli. Powiedział że ani nie odradza ani nie namawia (a ulotki mają bo chodzą ci z banków po szpitalach i wciskają dyrektorom ;) ale dla niego to na razie bardziej utopia niż realna pomoc, tym bardziej że na konferencjach dla lekarzy opinie są raczej takie, że jest wiele nieścisłości a brak rzetelnych danych i wysokiej skuteczności m.in. chodziło chyba o brak nadzoru nad przechowywaniem tej krwi (co się może wiązać z tym że tracą one skuteczność) i tego że to zbyt mała ilość jest pobierana (też niska skuteczność) i coś tam jeszcze ale już nie pamiętam.

justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Dzień dobry.

Czytałam, ze pytałyscie o duzą - ostatni kontakt miałam z nią po moich prenatalnych, tj 13.11 i wtedy na bank wszystko było ok!
    Mysle ze nadal jest! Czasem ze sobą piszemy, wiele jej zawdzięczam - pewnie gdyby nie ona, nie byłoby mnie z Wami, albo wcale albo po prostu dołączyłbym pozniej...
    W każdym razie, przekaże, zeby sie odezwała w wolnej chwili bo sie martwicie.

No i prosze dzis o kciuki, bo wieczorem mam wizytkę :)

Justa - tez czekam na niusy z zaciśniętymi kciukami!

Miłego dnia!!!
    miłego dnia Tobie również i trzymam kciuki za wizytę :)

• Biała Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa jesteśmy z Tobą!

aszka, justa1234 lubią tę wiadomość

‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ