Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Coś się tam powoli zaczyna dziać chyba :-) divers2344.gif ale kiedy na dobre się to rozkręci to nie mam pojęcia :-) tratatata1.gif

Superrrrrrr!

justa1234 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa to sie bedzie działo :)

Biała za maluszki &&.

Biała, justa1234 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko ja pisze na forum na ktorym sa połozne i to one dzis o tym napisały, ja tylko wrzuciłam to w google. W artykule napisano ze musi byc wg zalecen WHO odpepenienie, a i cytuje: "Co zabawne (choć to taki śmiech przez łzy) to zbyt mała ilość krwi, która wróci do dziecka z łożyska powoduje większość chorób, które mają być leczone przy pomocy „krwi pępowinowej”… Rodzice nie są informowani o tym, że pobranie „krwi pępowinowej” wymaga przedwczesnego odcięcia pępowiny." dlatego wlasnie zapytam lekarza. Tak samo pod tym artukułem napisała w komentach babka z PBKM i jak ta kobieta co pisze tego bloga zapytała sie tam o cos to juz cisza, nie odtrzymała tez odpowiedzi na maile wiec nie jest to zbytnio przekonujace dla mnie ze brak logicznych odpowiedzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 22:42

Viki26, justa1234 lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladalam kilka filmików od koleżanki jak wygląda procedura i nie widzę by pepowinka pulsowala jeszcze gdy ja odcinają.
    Nie sądzę tez ze laska która od 8lat pracuje dla tej firmy źle zyczylaby własnym dzieciom, czy dzieciom przyjaciółki - tej naszej wspólnej przyjaciółki.
    No ja się zdecydowalam, ale opinii kochane zawsze będzie tyle ile ludzi:-)
    Normalka.

Ja i tak mam nadzieje ze wydam kasę w kosz i ze nigdy nie będzie nam to potrzebne.
    No ale znam 3 dzieci które dziś mają 6 8 i chyba 8 lat które miały ta krew pobierana i dzięki Bogu nie są to chorowitki :)

dfe01f0225.png

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka a 3 5 lat temu polozne inaczej śpiewały. Jak firmy pobierające krew dawały lekarzom wycieczki oraz grube upominki położnych to każdy i każda jedna polecali gorąco heh:-)

dfe01f0225.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie chodzi o pulsowanie tylko o obieg tej krwi i powrot do dziecka. Ale własnie ile ludzi tyle opinii...w kazdym razie zapytam swojego ginka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Aszka a 3 5 lat temu polozne inaczej śpiewały. Jak firmy pobierające krew dawały lekarzom wycieczki oraz grube upominki położnych to każdy i każda jedna polecali gorąco heh:-)
    a to wiadomo, tak samo jak idziesz do lekarza a on 10 osobom ten sam antybiotyk przepisuje...bo ma z tego profity.

Viki26 lubi tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ten artykuł już wcześniej i się przestraszyłam. Wypytałam jednak i położne i lekarzy i wszyscy mi powiedzieli, że to nie prawda. To krew pępowinowa jest pobierana a nie krew dziecka. I podobno nie ma żadnej szkody dla dziecka.
    Ale wiadomo, specjalistą nie jestem i ręki sobie uciąć nie dam.

Najgorsze jest to, ze u nas w Polsce lekarze sie często wypowiadają jakby rozumy pozjadali. Żaden prawie nie powie: "Nie wiem, to nie moja dziedzina, proszę się dowiedzieć gdzieś indziej".
    U nas każdy najmądrzejszy a guzik wie. Większość lekarzy wie na ten temat tyle co i my.
    Coś przeczyta, z kimś porozmawia.
    A dopóki sam nie będzie stał przed taką decyzja to może mieć przecież info z przed 10 lat nawet. Nie ma obowiązku się danym tematem interesować i aktualizować wiedzę.
    I nie chodzi tu tylko o krew pępowinową.
    O lekach wiedzą tyle co im przedstawiciel opowie.
    A klauzula sumienia? U lekarza nie powinno coś takiego istnieć. Wielu jest przeciw IVF bo zabijamy zarodki...
    Co oni wiedzą.. z całym szacunkiem ;)

Justa - trzymamy kciuki. Niech sie Zosia decyduje w końcu. No ile mozna czekać :D

Viki26, Astra, justa1234 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 kciuki zaciśnięte :) bądź dzielna! :) mam wrażenie że cos w nocy sie wydarzy...albo nad ranem :)

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ... kciuki moje zaciśnięte na maxa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa jak tam? Akcja w toku?

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa daj nam znać!

Madzia i ty się odezwij jak Alicja!

dfe01f0225.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa trzymamy kciuki kciuki ;);)

Mała Mi
  • Kava Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty się Justa odzywaj szybciutko!!! My tu czekamy ;)

Moniaa, a jak u Ciebie? Wszystko ok?

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Czytałam, ze pytałyscie o duzą - ostatni kontakt miałam z nią po moich prenatalnych, tj 13.11 i wtedy na bank wszystko było ok!
    Mysle ze nadal jest! Czasem ze sobą piszemy, wiele jej zawdzięczam - pewnie gdyby nie ona, nie byłoby mnie z Wami, albo wcale albo po prostu dołączyłbym pozniej...
    W każdym razie, przekaże, zeby sie odezwała w wolnej chwili bo sie martwicie.

No i prosze dzis o kciuki, bo wieczorem mam wizytkę :)

Justa - tez czekam na niusy z zaciśniętymi kciukami!

Miłego dnia!!!

Viki26, Anatolka, Kava, basiurka, mycha28, Anko:-), pragnaca dzidziusia, mia6, Konwalia, agulas, justa1234 lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Wracajac do tematu krwi pepowinowej raczej ja sie nie decyduje, chociaz zapytam lekarza co on o tym sadzi, poniewaz dzis sie natknełam na przekonujace mnie informacje...m.in połoznej ze pobierana krew jest zabierana dziecku i moze miec niedobre konsekwencje, poza tym powinna byc w stosunku do masy ciała noworodka pobierana krew w znacznie mniejszej ilosci niz proponuja banki krwi. Zainteresowało mnie to i wygooglałam nastepujacy artykuł/blog wklejam linka: http://rodzicielstworadosci.com/ciaza-i-porod/zanim-pozwolisz-pobrac-krew-pepowinowa/
    Aszka, przeczytałam artykuł u nas decyzja juz podjęta na 100%, nie decydujemy sie, tym bardziej że mój był bardzo sceptycznie nastawiony do tego od samego początku.

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Aszka, przeczytałam artykuł u nas decyzja juz podjęta na 100%, nie decydujemy sie, tym bardziej że mój był bardzo sceptycznie nastawiony do tego od samego początku.
    ja tez nie, tym bardziej ze jeszcze googlałam i znalazłam 3 lekarzy m.in hematologów itd ktorzy wypowiadali sie ze dla dawcy te komorki beda nieprzydatne, juz dla rodziny lepiej. A jedyni lekarze ktorzy sa za sa to ci ktorzy opracowali raport i pracuja dla PBKM.

Viki26 lubi tę wiadomość

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu się dzieje :) człowiek nie wchodzi kilka dni i już masa do nadrobienia :)

Justa w takim tempie to będziesz już mieć dzidziusia obok siebie niedługo.

Monia już wyszłaś ze szpitala?

Magda jak tam mała córeczka? Jak się czujecie?

Jak byłam w szpitalu było mnóstwo ulotek i się zapytałam lekarza co on o tym myśli. Powiedział że ani nie odradza ani nie namawia (a ulotki mają bo chodzą ci z banków po szpitalach i wciskają dyrektorom ;) ale dla niego to na razie bardziej utopia niż realna pomoc, tym bardziej że na konferencjach dla lekarzy opinie są raczej takie, że jest wiele nieścisłości a brak rzetelnych danych i wysokiej skuteczności m.in. chodziło chyba o brak nadzoru nad przechowywaniem tej krwi (co się może wiązać z tym że tracą one skuteczność) i tego że to zbyt mała ilość jest pobierana (też niska skuteczność) i coś tam jeszcze ale już nie pamiętam.

justa1234, Viki26 lubią tę wiadomość

• basiurka Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Dzień dobry.

Czytałam, ze pytałyscie o duzą - ostatni kontakt miałam z nią po moich prenatalnych, tj 13.11 i wtedy na bank wszystko było ok!
    Mysle ze nadal jest! Czasem ze sobą piszemy, wiele jej zawdzięczam - pewnie gdyby nie ona, nie byłoby mnie z Wami, albo wcale albo po prostu dołączyłbym pozniej...
    W każdym razie, przekaże, zeby sie odezwała w wolnej chwili bo sie martwicie.

No i prosze dzis o kciuki, bo wieczorem mam wizytkę :)

Justa - tez czekam na niusy z zaciśniętymi kciukami!

Miłego dnia!!!
    miłego dnia Tobie również i trzymam kciuki za wizytę :)

• Biała Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa jesteśmy z Tobą!

aszka, justa1234 lubią tę wiadomość

‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ