X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona z naszej pani doktor ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 18:45

mycha28 lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    A ja wczoraj puściłam małej muzykę której sluchalam w wannie i glaskalam piękny kragly brzuch....mała nagle zastopowala z jedzeniem i odwracala wzrok za siebie jakby chciała zobaczyć skąd ta muzyka leci. Ponieważ wiele muzyki jej puszczamy i na nic nigdy tak ni reagowala to aż łzy mi poplynely. Bo mimo że patrze na nią godzinami każdego dnia to ciężko wyobrazić sobie ze to ona była tymi ruchami brzuszka kilka tygodni temu! A tu taki namacalny dowód.....
    I jeszcze jedno- najwazniejsze- kochajcie i starajcie się nacieszyć brzuszkami i ciaza!
    Ja wczoraj plakalam z tęsknoty do tego ze zaciera się w głowie uczucie kopniakow, czkawki, zaciera się pamięć o tym wspaniałym stanie.
    Kocham Hanie najbardziej na świecie ale żałuję dziś ze chciałam aby ciaza tak szybko przeleciała (wiadomo strach)....tak samo boje się tego jak uciekają mi teraz dni. Dzień za dniem, mój mały paczek rośnie, a wszyscy mówią ZE HANIA BĘDZIE TAKA FAJNA ZA 3 MIESIACE. Wkurza mnie to niemiłosiernie bo mimo że dziś dużo płacze i mało się z nami komunikuje,to ten stan również uwielbiam. Widocznie widzę więcej w jej oczach niż pozostali. Dla mnie to tak wiele nimi mówi. Może jestem nieobiektywna mamusia ale widzę sporo mądrości i widzę przede wszystkim duszę w jej oczach:-)

Ja trochę tęsknię za tym czasem jak dziecko było takie małe :) Każdy czas ma swój urok.

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj puściłam małej muzykę której sluchalam w wannie i glaskalam piękny kragly brzuch....mała nagle zastopowala z jedzeniem i odwracala wzrok za siebie jakby chciała zobaczyć skąd ta muzyka leci. Ponieważ wiele muzyki jej puszczamy i na nic nigdy tak ni reagowala to aż łzy mi poplynely. Bo mimo że patrze na nią godzinami każdego dnia to ciężko wyobrazić sobie ze to ona była tymi ruchami brzuszka kilka tygodni temu! A tu taki namacalny dowód.....
    I jeszcze jedno- najwazniejsze- kochajcie i starajcie się nacieszyć brzuszkami i ciaza!
    Ja wczoraj plakalam z tęsknoty do tego ze zaciera się w głowie uczucie kopniakow, czkawki, zaciera się pamięć o tym wspaniałym stanie.
    Kocham Hanie najbardziej na świecie ale żałuję dziś ze chciałam aby ciaza tak szybko przeleciała (wiadomo strach)....tak samo boje się tego jak uciekają mi teraz dni. Dzień za dniem, mój mały paczek rośnie, a wszyscy mówią ZE HANIA BĘDZIE TAKA FAJNA ZA 3 MIESIACE. Wkurza mnie to niemiłosiernie bo mimo że dziś dużo płacze i mało się z nami komunikuje,to ten stan również uwielbiam. Widocznie widzę więcej w jej oczach niż pozostali. Dla mnie to tak wiele nimi mówi. Może jestem nieobiektywna mamusia ale widzę sporo mądrości i widzę przede wszystkim duszę w jej oczach:-)
    pięknie napisałaś :) ja przeleżałam całą ciąże i ciągle bolał mnie brzuch, ale już mi brakuje brzuszka i tego stanu. My kobietki po ivf, długich staraniach itp.inaczej przechodzimy ciążę, ale i macierzyństwo.

Inska, Kava, mia6 lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czym smarujecie/będziecie smarować dupki po przewijaniu?

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    mycha bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona z naszej pani doktor ;)

A ja sie ciesze ze do niej trafilam i to dzieki tobie :-)

Jak sie czujesz? Jak malutka?

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka ja chyba kupie linomag.
    Ale moze dziewczyny juz doswiadczone nam cos poradza ;-)

201602151781.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale pięknie napisane... :))) a to zdanie, jak mała szukała skąd dobiega dzwięk... rozmarzyłam się <3

• roletka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiejszy dzień spędziłam na zamawianiu kosmetyków, butelek, laktatora itp :) i w sumie wydałam 530zł
    zostało nam jeszcze kupić łożeczka, wózek, wanienkę i będziemy mogli powiedzieć że mamy już wszystko :)

sylwiaśta159, Inska, Kava, Kamila8k, justa1234, mia6 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie za to zabiore juz po nowym roku ;-) no to niezla sumka.
    My juz lozeczka, wozek,rozki,kocyki,kolderki i podusie mamy :-)
    Zostaly wlasnie takie drobiazgi kosmetyki,smoczki,pieluszki itd

justa1234 lubi tę wiadomość

201602151781.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a w Tesco sa chusteczki nawilzane Cleanic Kindi 3x 72sz za 11 zl. To po 5 gr za szt wiec dobra cena

201602151781.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:

Ja mam alantan i linomag na lekkie odparzenia. Kilka razy użyłam sudocrem (mam próbkę ze szpitala) jak było spore odparzenie. Ogólnie używam bardzo mało maści, tylko jak jest zaczerwienienie.

justa1234 lubi tę wiadomość

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha28 wrote:
    A ja sie ciesze ze do niej trafilam i to dzieki tobie :-)

Jak sie czujesz? Jak malutka?
    kręgosłup mnie boli, gdyby nie to to by było już ok. A córka różnie, właśnie marudzi, kupki nie robiła od wczoraj, pewnie ją brzuszek boli :( ogólnie jest grzeczna, je z apetytem i kocham ją nad życie :)

Kava, mia6 lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    polecam linomag bobo a+e

mycha28 lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam bephantenu. Sudokrem mam w domu ale to na wszelki w.
    Dzis była u mnie położna i mówiła, ze w zasadzie jeśli ze skórą nic się nie dzieje to można nie używać żadnych kremów. Trzeba obserwować dziecko.

Anko, pięknie to napisałaś.
    Powiem Ci, ze jak urodziłam Małego to przez 2 dni miałam delikatną panikę przed tym, ze on będzie rósł. Tak bardzo chciałam na zapas nacieszyć się jego aktualnym stanem małego krasnala :)
    A za brzuszkiem też już tęsknię i nie mogę uwierzyć, że jeszcze kilka dni temu mój kawaler siedział w nim grzecznie :)

I niech mi ktoś powie, że nie ma cudów na świecie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 20:38

Inska, Konwalia, agniesia2569, justa1234, sylwiaśta159, Astra, Marta1986, agulas, mia6, Viki26 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danae wrote:
    Ja mam alantan i linomag na lekkie odparzenia. Kilka razy użyłam sudocrem (mam próbkę ze szpitala) jak było spore odparzenie. Ogólnie używam bardzo mało maści, tylko jak jest zaczerwienienie.
    mnie jeszcze do tego zestawu wszyscy polecają bepanthen.
    roletka wrote:
    ja dzisiejszy dzień spędziłam na zamawianiu kosmetyków, butelek, laktatora itp :) i w sumie wydałam 530zł
    zostało nam jeszcze kupić łożeczka, wózek, wanienkę i będziemy mogli powiedzieć że mamy już wszystko :)
    Właśnie mnie pocieszyłaś, bo mnie podobnie wyszło i zaczęłam się zastanawiać czy nie przesadziłam. Ale jak widać takie ceny.

roletka lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieknie piszecie dziewczyny, Anko, Kava...Az sie lezka kreci w oku. I chyba dobra lekcja dla nas pozostalych, zeby jeszcze bardziej sie cieszyc z naszych brzuszkow :) Choc tak jak juz zostalo to napisane, chyba niewiele kobiet docenia tak ciaze, jak my mamy z in vitro :)

Ja sie wczoraj obudzilam z wielkim syfkiem na brodzie, to juz kolejny! Podczytuje w necie czy takie niekorzystne zmiany w cerze moga swiadczyc o jakiejs konkretnej plci dzieciatka. Co myslicie? Chrzestna mi mowi, ze corcia, bo urode odbiera, w necie czytam, ze to moga byc hormony meskie ;) A w ogole to czy myslicie ze na prenatalnych w 13 tygodniu bedzie juz widac czy chlopak czy dziewczyna? Tak bardzo chcielibysmy juz wiedziec <3 Wiem, szaleni ;)

Kava, mia6, szałwia lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Pieknie piszecie dziewczyny, Anko, Kava...Az sie lezka kreci w oku. I chyba dobra lekcja dla nas pozostalych, zeby jeszcze bardziej sie cieszyc z naszych brzuszkow :) Choc tak jak juz zostalo to napisane, chyba niewiele kobiet docenia tak ciaze, jak my mamy z in vitro :)

Ja sie wczoraj obudzilam z wielkim syfkiem na brodzie, to juz kolejny! Podczytuje w necie czy takie niekorzystne zmiany w cerze moga swiadczyc o jakiejs konkretnej plci dzieciatka. Co myslicie? Chrzestna mi mowi, ze corcia, bo urode odbiera, w necie czytam, ze to moga byc hormony meskie ;) A w ogole to czy myslicie ze na prenatalnych w 13 tygodniu bedzie juz widac czy chlopak czy dziewczyna? Tak bardzo chcielibysmy juz wiedziec <3 Wiem, szaleni ;)
    Ja Ci powiem tak. Całą ciążę miałam piękną cerę, lśniące włosy, długie paznokcie. Nie wypadł mi ani jeden włosek. Komu bym nie powiedziała, że mam w brzuszku córkę, słyszałam, że to niemożliwe, bo za ładnie wyglądam jak na córkę. A przed ciążą miewałam problemy z cera i to bardzo!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:

Święta prawda. My IVF - trówki inaczej podchodzimy do ciąży.
    Ale akurat to jest chyba nagroda za nasze trudy związane z poczęciem. Przynajmniej nie marudzimy tak bardzo ;)

Co do płci to my się właśnie w 13 tc dowiedzieliśmy, ze to chłopak. Co prawda nie na prenatalnych ale u naszej Pani Dr. :D
    Starałam się jeszcze wtedy nie nastawiać aż tak bardzo (bo wiadomo - na tym etapie to różnie z tą płcią może być) ale na fotce ewidentnie było widać wielkiego siusiaka.
    Tak więc szansa jakaś jest (choć pewnie niewielka) na podejrzenie kto tam w brzuszku mieszka ;)

Inska lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Inska Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Ja Ci powiem tak. Całą ciążę miałam piękną cerę, lśniące włosy, długie paznokcie. Nie wypadł mi ani jeden włosek. Komu bym nie powiedziała, że mam w brzuszku córkę, słyszałam, że to niemożliwe, bo za ładnie wyglądam jak na córkę. A przed ciążą miewałam problemy z cera i to bardzo!

Ja wlasnie na odwrot, przed ciaza nigdy nie mialam wiekszych problemow z tradzikiem. Wlosy i tak mam liche ale przynajmniej nie wylatywaly. Teraz? wlosy wypadaja, cera jakbym przechodzila dojrzewanie powtornie ;) Ale za to czuje sie bardzo dobrze: zero hustawek nastrojow, boli glowy czy nudnosci. Cos za cos chyba ;)

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Święta prawda. My IVF - trówki inaczej podchodzimy do ciąży.
    Ale akurat to jest chyba nagroda za nasze trudy związane z poczęciem. Przynajmniej nie marudzimy tak bardzo ;)

Co do płci to my się właśnie w 13 tc dowiedzieliśmy, ze to chłopak. Co prawda nie na prenatalnych ale u naszej Pani Dr. :D
    Starałam się jeszcze wtedy nie nastawiać aż tak bardzo (bo wiadomo - na tym etapie to różnie z tą płcią może być) ale na fotce ewidentnie było widać wielkiego siusiaka.
    Tak więc szansa jakaś jest (choć pewnie niewielka) na podejrzenie kto tam w brzuszku mieszka ;)

Dzieki Kava! Moze i nam sie w takim razie uda podejrzec co nie co w polowie stycznia ;) Jak tam Maluszek? Wysypiacie sie jakos?

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ