X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja, ze szpitala. Dopiero dziś jestem na tyle przytomna zeby cokolwiek napisać. W świeta nas zabrali karetka do szpitala z powodu zagrozenia zycia nas obydwu, tzn dziecka i mojego. Przeszlam operacje, obydwie zyjemy, dzidzius jest wczesniakiem ale zdrowym, 10 punktów. Na razie zostajemy w szpitalu, ale bede pisac bo maz przyniosł kompa, oczywiscie nie cały czas na tyle ile bede miec siłe i czas. Jestem bardzo szczesliwa ze dziecko zdrowe i ze nas uratowali :)

• szałwia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Aszka, jakie wiadomości, co się stało? Najważniejsze, że jesteście obie całe, zdrowe i bezpieczne. Trzymajcie się dziewczyny!

• roletka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka boże kochany co ty piszesz, co się w ogóle stało? Aż mi ciarki przeszly

Dużo zdrówka dla was, dobrze że jesteście cali i ze zdążyliście :-*

Napisz z jaką waga się Dziubek urodził i w którym tc <3

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    Pieknie piszecie dziewczyny, Anko, Kava...Az sie lezka kreci w oku. I chyba dobra lekcja dla nas pozostalych, zeby jeszcze bardziej sie cieszyc z naszych brzuszkow :) Choc tak jak juz zostalo to napisane, chyba niewiele kobiet docenia tak ciaze, jak my mamy z in vitro :)

Ja sie wczoraj obudzilam z wielkim syfkiem na brodzie, to juz kolejny! Podczytuje w necie czy takie niekorzystne zmiany w cerze moga swiadczyc o jakiejs konkretnej plci dzieciatka. Co myslicie? Chrzestna mi mowi, ze corcia, bo urode odbiera, w necie czytam, ze to moga byc hormony meskie ;) A w ogole to czy myslicie ze na prenatalnych w 13 tygodniu bedzie juz widac czy chlopak czy dziewczyna? Tak bardzo chcielibysmy juz wiedziec <3 Wiem, szaleni ;)
    Wydaje mi się też, że po IVF oznaki ciąży mogą być inne niż przy naturalnym zajściu, w końcu tyle hormonów w nas władowali. Mi to bardzo wpłynęło na cerę. Poza tym brzuch mi bardzo szybko wyskoczył, bo miałam rozciągnięty po hiperce.
    Czasem, jak dobry aparat usg i dziecko się ustawi to podobno widać płeć już w 13, ale nie dają gwarancji. Trzymam kciuki! A my nie chcemy wiedzieć :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka dużo zdrówka dla Was :*

• roletka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska ja się dowiedziałam jakie płci w 22 tc dopiero, ale nigdy nie pytalismy gina bo jakoś nam spieszylo ;-)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki Mikołajek!
    aszka- zdrówka! Mam nadzieje, że już teraz Wam nic nie zagraża.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam rano i nic sie nie działo, zbadałam sobie cisnienie i było ok. Nastepnie sie okazało ze strasznie boli mnie głowa, zbadalam znowu i mialam juz mega wysokie, zaczelam tracic przytomnosc. Lekarze postawili diagnoze rzucawki. Leki nie pomagały, wiec zrobili cc. Niewiele w sumie z tego pamietam, jedynie zeby sie trzymac w czasie operacji bo musili dac zneczulenie od pasa w dol, dlatego ze jadłam. Pamietam w sumie tyle co maz mowil co sie działo, pozniej ze w trakcie operacji lekarz powiedział ze z dzieckiem w porzadku i znowu mało pamietam. Strasznie mi dawali duzo leków, nadal kilka biore, m.in antybiotyki, na cisnienie i rozne takie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 15:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka, az zamarlam czytajac Twoj wpis. Boze kochany! Jak dobrze, ze wszystko z Wami dobrze! Jak tylko bedziesz miala wolna chwile to pisz! Trzymajcie sie cieplo!

Roletko, moze masz racje. Zobaczymy, dwa dni temu wzielam ostatni fragmin i estrofem i od dzis znowu zmniejszylam dawke tej cyclonaminy na 2x1 zamiast 2x2 i zobacze czy krwawienie znowu sie pojawi (oby nie!!)

Ehh, sama czekam jak na szpilach na przyszly czwartek, na USG... zeby tak chociaz bylo jakies urzadzenie, ktore przylozy sie do brzuszka i ono pokaze, ze maluch zyje... ile nerwow byloby zaoszczedzone!?

Mikolajek pierwsza klasa... oh dziewczyny, macie takie cudowne dzieciaczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 15:09

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka....o mało zawału nie dostałam.
    Witamy nowe dziecie na świecie, dzięki Bogu jesteście cali i zdrowi!
    Tego bym się nie spodziewała. A jak ty psychicznie? Wiadomo ze na porod nigdy nie można się tak na 100%przygotować ale jiz taki spontan i to z zagrożeniem zycia - może walić na głowę.
    Buziaki dla was ode mnie i Hanki!
    Napisz coś o dzidzi!

dfe01f0225.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja mam detektor tętna i od 12tc słuchałam serduszek :-) są też takie co od 9tc można używać ale wiadomo na początku raz się znajdzie serduszko od razu a czasem się szuka i 10min ;-)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka az mnie ciarki przeszly ... Boze kochany dobrze, ze taka szybka reakcja byla I juz nic Wam nie zagraza. Wszystkie tu mocno sciskamy kciuki za szybko powrot ze szpitala I duzo zdrowka DLA Was.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka skarbie czytam i nie dowierzam ehh
    ale dobrze że i ty i młoda jesteście bezpieczne!!!

A mi rodzinny powiedział że żadnych szmerów nie ma... ale jest zapalenie krtani i dostałam pulmicort do nebulizacji. a jeśli nie przejdzie choć trochę do niedzieli i się zaostrzy w razie czego przepisała antybiotyk.

pragnaca dzidziusia, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie poświątecznie i przed sylwestrowo :)

Aszka, dobrze że jesteście całe i zdrowe. Trzymajcie się ciepło :*. Powiedz, w którym tygodniu byłaś.

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kava Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka - jak dobrze że wszystko szczęśliwie się skończyło.
    Czekamy na więcej informacji i trzymamy kciuki za szybki powrót do zdrowia!

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Nasz świąteczny Mikołajek kochany <3

56244eded1b622damed.jpg
    Piękności <3 <3

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Witam i ja, ze szpitala. Dopiero dziś jestem na tyle przytomna zeby cokolwiek napisać. W świeta nas zabrali karetka do szpitala z powodu zagrozenia zycia nas obydwu, tzn dziecka i mojego. Przeszlam operacje, obydwie zyjemy, dzidzius jest wczesniakiem ale zdrowym, 10 punktów. Na razie zostajemy w szpitalu, ale bede pisac bo maz przyniosł kompa, oczywiscie nie cały czas na tyle ile bede miec siłe i czas. Jestem bardzo szczesliwa ze dziecko zdrowe i ze nas uratowali :)
    Jeju kochana jakie szczęście że wszystko w porządku z wami <3 zdrówka dla waszej dwojeczki <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi termin z usg przyspieszył i to wg lekarzy było na plus, bo niecały 33 tydzien. Natomiast widziałam w szpitalu tragedie matek z tego samego powodu a miały i 38 tydzien. Takze teraz leze na innej sali -lekarz mnie przesniosł na moja prosbe bo nie moge patrzec na takie cierpienie. Ja sie trzymam w miare dobrze psychicznie (wiadomo musze byc silna dla wszystkich i za wszystkich), natomiast rodzina i bliscy strasznie przezywali, tym bardziej ze lekarze wprost powiedzieli ze moze sie skonczyc zle. Dopiero do mnie dociera ile miałysmy szczescia w nieszczesciu. Tak samo zapytałam lekarza o powod wzrostu cisnienia, mocz miałam badany niedawno i był dobry. W szpitalu po zbadaniu moczu-mega zły wynik(duzy wzrost białka itd), krew to samo-stan zapalny, w ciagu kilu dni od badania poprzedniego, lekarz na to ze to sa nagłe sytuacje, czasami wyniki sie potrafia zmienic w ciagu kilkunastu godzin i nie ma nikt na to wpływu. Tak samo z moim cisnieniem w ciagu kilkunastu/kiludziesiciu minut mega złe a w sumie byłam w domu, nie denerwowałam sie itd. Takie sa po prostu przypadki i nie ma wytłumaczenia.

Dzieki dziewczyny za słowa wsparcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 21:25

• agulas Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka jak się cieszę, że tak się zakończyło!!! Ile strachu...
    A jak dzidzia?

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Aszka jak się cieszę, że tak się zakończyło!!! Ile strachu...
    A jak dzidzia?
    mała dobrze, maz mnie zwozi wozkiem na oddzial dla wczesniakow. Sama je, nie lezała w inkubatorze, w sumie lezy w pokoju dla tzw zdrowych wczesniaków. W zwiazku z tym ze lezymy w szpitalu o wysokim, najwyzszym stopniu referencyjnosci to codziennie dzieci sa badane kompleksowo, tzn od a do zet. Opieka jest wspaniała, a moj szpital na forach wypadał słabo, jednak co opinia ludzka to jedna drugiej nierowna.

agulas lubi tę wiadomość

‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ