X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    Dziewczynki 8.02.2016
    godzina 8.14 przysdldł na świat Marcel 2680g 50cm .
    godzinie 8.15 przyszedł na świat Olus 2380g 51cm
    Obydwoje 10 punktów :)*
    Tylke kilogramow do kochania całowania :***
    Mnie dziś będą stawiać na nogach . Mam nadzieje ze pójdzie sprawnie .

Jestem przeszczesliwa ze mam moje miłości życia przy sobie :**
    Serdecznie gratuluje:-D :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 13:53

• agulas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny inwestowalyscie w monitor oddechu dziecka i elektroniczna nianie??
    Warto?

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • basiurka Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Warto?
    nam zalecili w szpitalu bo trochę wcześniej urodziłam. Wg mnie warto.

Mała mi gratulacje :)

agulas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Warto?

Ja monitory oddechu tez juz zakupilam, polozna powiedziala mi, ze przy wczesniaczkach to niezbednik.
    Elektronicznej niani jeszcze nie mam, ale napewno zakupie. Moim zdaniem bardzo przydatna rzecz :)

agulas lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Warto?
    Ja nie kupowałam takich urządzeń.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Warto?
    ja mam baby sense 5 i jest super, nic nie ustawiasz samo juz jest przez producenta ustawione. Z kolei jest angel care ale nam w szpitalu mowili ze angel care trzeba ustawiac bo maja czesto zgłoszenia ze fałszywe alarmy sa bo ludzie zle ustawiaja te pokretło.

Anko:-), agulas lubią tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Czy wiecie co słychać u Eliz????

Tez sie o niej myslalam... Eliz odezwij sie!!!

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane:)
    2 razy ogromne podwojne gratulacje dla Naszych dzielnym blizniaczych mam Roletki i MałejMi
    Cudownie ze wszystko ok i macie przy sobie Wasze szczescia:)

Nie bylo mnie chwile bo mamy od 3 dni w mieszkaniu prawdziwy armagedon. Zaczelo sie od tego, ze zabralismy sie do robienia kącika dla Igi w sypialni. Plan byl prosty. M mial zawęzić blat biurka, przesunac komode i wstawic łóżeczko. Ale okazalo sie ze nie wszystko sie miesci jak byśmy chcieli, ze przejście za wąskie, ze nie wygodnie, i zaczęliśmy jeździć meblami po calej sypialni, co sie za chwile nie wiem kiedy przerodzilo w remont calego mieszkania z malowaniem sypialni, przedpokoju i salonu Hehe...wiec Maz od 3 dni ciezko pracuje, od wczoraj na 2 etaty bo po pracy, ale koniec juz bliski:) i robi sie ślicznie:) ja sie zajelam dodatkami - w sypialni nowe oswietlenie, polki, koszyczki do przechowywania bibelotow, wymiana ciemnych rolet na biale zaslonki i firanki ♡♡♡ nowe podusie i pled na lozko... uffff
    W kazdym razie moje stanowisko komputerowe jeszcze wyłączone i przeniesione do salonu wiec kontakt z internetem mam tylko z telefonu;)

Pozdrawiam Was dziewczyny i do zobaczenia po zakonczeniu akcji "wstawiania lozeczka" hihi

Wielkie gratulacje rowniez dla Basiurki a za kmb trzymam mocno kciuki zeby wsztstko poszlo gładko;)

Odcieli mnie na chwile od świata a tu tyle nowin!:)

agulas, pragnaca dzidziusia, Viki26, aszka, mia6 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, no słuch miał badany i mówili, że jest ok. Chyba nie kłamali...

Co do pomponów to robiłam tym sposobem:

https://www.youtube.com/watch?v=tpK87hmjMbo

Zamówiłam na allegro tiul w rolkach 15 cm x 9 m.
    Jedna rolka wystarcza na jeden pompon robiony szablonem o średnicy 14 cm.
    Czyli jeśli chcę mieć większy pompon (a chcę) to muszę zakupić więcej tiulu ;)

Monitor bardzo chciałam kupić i.. nie kupiłam :/
    Niani nie mam ale zakupię jak się synio przeprowadzi do swojego pokoju.
    Na pewno zainwestuję w taką z kamerką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 15:24

Konwalia, Viki26, aszka lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Warto?

Ja mam. Ale Agulas we Wrocławiu jest wypożyczalnia. Wiec monitor oddechu ok 150zl za pół roku.

agulas, Kava, aszka lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi ogromne gratulacje! Uściski dla Was i duuuużo duuuużo zdrówka dla chłopców i sił dla rodziców :D

Kava, ja jeszcze Synka nie mam przy sobie, ale czuję dokładnie to samo. I wiem, że gdyby nie lekarze i IVF to nigdy nie mielibyśmy szansy na taki cud.

Agulas ja myślałam o monitorze oddechu, ale głównie zalecany jest przy wcześniakach. My nie kupiliśmy, bo łóżeczko będzie zaraz przy naszym, zamierzam kp, no i Mały nie będzie na szczęście wcześniakiem. Nie zamierzam go też zostawiać samego więc uznałam, że dam radę bez :) Niani też nie kupuję.

O Eliz myślałam wczoraj... Mam nadzieję, że wszystko dobrze u niej i maleństwa.

My po wizycie mamy się dobrze, choć wysiedzenie 80km w jedną stronę już jest dla moich pleców mega wyczynem. Synuś wg usg waży ponad 3400g ale z lekarzem obstawiamy max 3200g, wkrótce się okaże :)

pragnaca dzidziusia, Kava, Lilou1984, Viki26, aszka lubią tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj filmik trojaczki i starsze dziecko http://o2.pl/artykul/mama-hitem-internetu-najciezszy-poranek-swiata-5959381087351425a

Viki26, pragnaca dzidziusia, Moniaa, mia6 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Tutaj filmik trojaczki i starsze dziecko http://o2.pl/artykul/mama-hitem-internetu-najciezszy-poranek-swiata-5959381087351425a

:)
    Ale mnie dziewczyny straszycie :)
    Dobrze,ze Bede miala pomoc :)

Moniaa, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    :)
    Ale mnie dziewczyny straszycie :)
    Dobrze,ze Bede miala pomoc :)
    co Ty to fajne :) ta kobieta 4 dzieci ma, to dopiero pracy, przy trojce i w takim samym wieku to mniej.

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• Tilka Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z badaniami prenatalnymi na nfz? lekarz wystawiający skierowanie musi mieć podpisany kontrakt z NFZ czy nie?

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tilka reguła panuje taka ze tylko lekarz mający umowę z nfz może wystawić skierowanie na badanie przez niego refundowane.

• Tilka Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na stronie jednej z przychodni znalazłam info "Warunkiem zakwalifikowania do bezpłatnych badań prenatalnych jest skierowanie wystawione przez lekarza prowadzącego z informacją o wskazaniach do badań (lekarz nie musi mieć podpisanego kontraktu z NFZ)." Mój lekarz prowadzący nie wie czy może wypisać czy nie...

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoń i się zapytaj. Mi się zawsze wydawało że lekarz musi mieć kontrakt z NFZ.

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, staram się Was nadrobić, ale Wy tyle piszecie, że to dla mnie niemożliwe... Ostatnio wpadłam na pomysł czytania Was od końca. Chociaż będę na bieżąco która urodziła. I tak to Roletko i Mała Mi WIELKIE GRATULACJE. Z Małą Mi miałyśmy tego samego dnia punkcje i miałam wielkie plany razem w tym samym czasie rodzić. Życie jednak postanowiło podyktować mi inny scenariusz.
    Ja nadal żyje w podróżach między domem a szpitalem. W domu Czaruś karze się nosić na rączkach sądząc, że mama tym razem zostanie z nim w domu. Widzę, że strasznie przeżywa naszą rozłąke. A Ala jeszcze w szpitalu. Dziś przekroczyła 2kg. Uczy się jeść. Dziś pierwszy raz karmiłam ją piersią. I od razu odniosłam sukces. Mała zjadła 5ml, a wieczorem bez niczyjej zgody przystawiłam ją drugi raz i zjadła 15ml. Jutro mam być uczona karmienia ją z butelkí.
    Ala ma być jutro szczepiona na gruźlice plus 5w1 plus pneumokoki. Tak marzy mi się już zabranie jej do domu. A w ubiegłym tygodniu kupiłam dla niej kołyske. Jest przecudna. Nie umiałam sobie jej odmówić.

Moniaa, Lilou1984, pragnaca dzidziusia, Viki26, Kava, wiecznie, Inska, agulas, sylwiaśta159, aszka, Astra, mia6 lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, staram się Was nadrobić, ale Wy tyle piszecie, że to dla mnie niemożliwe... Ostatnio wpadłam na pomysł czytania Was od końca. Chociaż będę na bieżąco która urodziła. I tak to Roletko i Mała Mi WIELKIE GRATULACJE. Z Małą Mi miałyśmy tego samego dnia punkcje i miałam wielkie plany razem w tym samym czasie rodzić. Życie jednak postanowiło podyktować mi inny scenariusz.
    Ja nadal żyje w podróżach między domem a szpitalem. W domu Czaruś karze się nosić na rączkach sądząc, że mama tym razem zostanie z nim w domu. Widzę, że strasznie przeżywa naszą rozłąke. A Ala jeszcze w szpitalu. Dziś przekroczyła 2kg. Uczy się jeść. Dziś pierwszy raz karmiłam ją piersią. I od razu odniosłam sukces. Mała zjadła 5ml, a wieczorem bez niczyjej zgody przystawiłam ją drugi raz i zjadła 15ml. Jutro mam być uczona karmienia ją z butelkí.
    Ala ma być jutro szczepiona na gruźlice plus 5w1 plus pneumokoki. Tak marzy mi się już zabranie jej do domu. A w ubiegłym tygodniu kupiłam dla niej kołyske. Jest przecudna. Nie umiałam sobie jej odmówić.

‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ