X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    Dziewczynki 8.02.2016
    godzina 8.14 przysdldł na świat Marcel 2680g 50cm .
    godzinie 8.15 przyszedł na świat Olus 2380g 51cm
    Obydwoje 10 punktów :)*
    Tylke kilogramow do kochania całowania :***
    Mnie dziś będą stawiać na nogach . Mam nadzieje ze pójdzie sprawnie .

Jestem przeszczesliwa ze mam moje miłości życia przy sobie :**
    Serdecznie gratuluje:-D :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 13:53

• agulas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny inwestowalyscie w monitor oddechu dziecka i elektroniczna nianie??
    Warto?

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • basiurka Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Warto?
    nam zalecili w szpitalu bo trochę wcześniej urodziłam. Wg mnie warto.

Mała mi gratulacje :)

agulas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Warto?

Ja monitory oddechu tez juz zakupilam, polozna powiedziala mi, ze przy wczesniaczkach to niezbednik.
    Elektronicznej niani jeszcze nie mam, ale napewno zakupie. Moim zdaniem bardzo przydatna rzecz :)

agulas lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Warto?
    Ja nie kupowałam takich urządzeń.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Warto?
    ja mam baby sense 5 i jest super, nic nie ustawiasz samo juz jest przez producenta ustawione. Z kolei jest angel care ale nam w szpitalu mowili ze angel care trzeba ustawiac bo maja czesto zgłoszenia ze fałszywe alarmy sa bo ludzie zle ustawiaja te pokretło.

Anko:-), agulas lubią tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Czy wiecie co słychać u Eliz????

Tez sie o niej myslalam... Eliz odezwij sie!!!

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane:)
    2 razy ogromne podwojne gratulacje dla Naszych dzielnym blizniaczych mam Roletki i MałejMi
    Cudownie ze wszystko ok i macie przy sobie Wasze szczescia:)

Nie bylo mnie chwile bo mamy od 3 dni w mieszkaniu prawdziwy armagedon. Zaczelo sie od tego, ze zabralismy sie do robienia kącika dla Igi w sypialni. Plan byl prosty. M mial zawęzić blat biurka, przesunac komode i wstawic łóżeczko. Ale okazalo sie ze nie wszystko sie miesci jak byśmy chcieli, ze przejście za wąskie, ze nie wygodnie, i zaczęliśmy jeździć meblami po calej sypialni, co sie za chwile nie wiem kiedy przerodzilo w remont calego mieszkania z malowaniem sypialni, przedpokoju i salonu Hehe...wiec Maz od 3 dni ciezko pracuje, od wczoraj na 2 etaty bo po pracy, ale koniec juz bliski:) i robi sie ślicznie:) ja sie zajelam dodatkami - w sypialni nowe oswietlenie, polki, koszyczki do przechowywania bibelotow, wymiana ciemnych rolet na biale zaslonki i firanki ♡♡♡ nowe podusie i pled na lozko... uffff
    W kazdym razie moje stanowisko komputerowe jeszcze wyłączone i przeniesione do salonu wiec kontakt z internetem mam tylko z telefonu;)

Pozdrawiam Was dziewczyny i do zobaczenia po zakonczeniu akcji "wstawiania lozeczka" hihi

Wielkie gratulacje rowniez dla Basiurki a za kmb trzymam mocno kciuki zeby wsztstko poszlo gładko;)

Odcieli mnie na chwile od świata a tu tyle nowin!:)

agulas, pragnaca dzidziusia, Viki26, aszka, mia6 lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, no słuch miał badany i mówili, że jest ok. Chyba nie kłamali...

Co do pomponów to robiłam tym sposobem:

https://www.youtube.com/watch?v=tpK87hmjMbo

Zamówiłam na allegro tiul w rolkach 15 cm x 9 m.
    Jedna rolka wystarcza na jeden pompon robiony szablonem o średnicy 14 cm.
    Czyli jeśli chcę mieć większy pompon (a chcę) to muszę zakupić więcej tiulu ;)

Monitor bardzo chciałam kupić i.. nie kupiłam :/
    Niani nie mam ale zakupię jak się synio przeprowadzi do swojego pokoju.
    Na pewno zainwestuję w taką z kamerką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 15:24

Konwalia, Viki26, aszka lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Warto?

Ja mam. Ale Agulas we Wrocławiu jest wypożyczalnia. Wiec monitor oddechu ok 150zl za pół roku.

agulas, Kava, aszka lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • Astra Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi ogromne gratulacje! Uściski dla Was i duuuużo duuuużo zdrówka dla chłopców i sił dla rodziców :D

Kava, ja jeszcze Synka nie mam przy sobie, ale czuję dokładnie to samo. I wiem, że gdyby nie lekarze i IVF to nigdy nie mielibyśmy szansy na taki cud.

Agulas ja myślałam o monitorze oddechu, ale głównie zalecany jest przy wcześniakach. My nie kupiliśmy, bo łóżeczko będzie zaraz przy naszym, zamierzam kp, no i Mały nie będzie na szczęście wcześniakiem. Nie zamierzam go też zostawiać samego więc uznałam, że dam radę bez :) Niani też nie kupuję.

O Eliz myślałam wczoraj... Mam nadzieję, że wszystko dobrze u niej i maleństwa.

My po wizycie mamy się dobrze, choć wysiedzenie 80km w jedną stronę już jest dla moich pleców mega wyczynem. Synuś wg usg waży ponad 3400g ale z lekarzem obstawiamy max 3200g, wkrótce się okaże :)

pragnaca dzidziusia, Kava, Lilou1984, Viki26, aszka lubią tę wiadomość

http://vitanonestperfecta.blogspot.com/
    11.02.2016 powitaliśmy nasz Cud 3290g 56cm
    ec8a5b5bf3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj filmik trojaczki i starsze dziecko http://o2.pl/artykul/mama-hitem-internetu-najciezszy-poranek-swiata-5959381087351425a

Viki26, pragnaca dzidziusia, Moniaa, mia6 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Tutaj filmik trojaczki i starsze dziecko http://o2.pl/artykul/mama-hitem-internetu-najciezszy-poranek-swiata-5959381087351425a

:)
    Ale mnie dziewczyny straszycie :)
    Dobrze,ze Bede miala pomoc :)

Moniaa, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    :)
    Ale mnie dziewczyny straszycie :)
    Dobrze,ze Bede miala pomoc :)
    co Ty to fajne :) ta kobieta 4 dzieci ma, to dopiero pracy, przy trojce i w takim samym wieku to mniej.

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• Tilka Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z badaniami prenatalnymi na nfz? lekarz wystawiający skierowanie musi mieć podpisany kontrakt z NFZ czy nie?

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tilka reguła panuje taka ze tylko lekarz mający umowę z nfz może wystawić skierowanie na badanie przez niego refundowane.

• Tilka Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na stronie jednej z przychodni znalazłam info "Warunkiem zakwalifikowania do bezpłatnych badań prenatalnych jest skierowanie wystawione przez lekarza prowadzącego z informacją o wskazaniach do badań (lekarz nie musi mieć podpisanego kontraktu z NFZ)." Mój lekarz prowadzący nie wie czy może wypisać czy nie...

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoń i się zapytaj. Mi się zawsze wydawało że lekarz musi mieć kontrakt z NFZ.

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, staram się Was nadrobić, ale Wy tyle piszecie, że to dla mnie niemożliwe... Ostatnio wpadłam na pomysł czytania Was od końca. Chociaż będę na bieżąco która urodziła. I tak to Roletko i Mała Mi WIELKIE GRATULACJE. Z Małą Mi miałyśmy tego samego dnia punkcje i miałam wielkie plany razem w tym samym czasie rodzić. Życie jednak postanowiło podyktować mi inny scenariusz.
    Ja nadal żyje w podróżach między domem a szpitalem. W domu Czaruś karze się nosić na rączkach sądząc, że mama tym razem zostanie z nim w domu. Widzę, że strasznie przeżywa naszą rozłąke. A Ala jeszcze w szpitalu. Dziś przekroczyła 2kg. Uczy się jeść. Dziś pierwszy raz karmiłam ją piersią. I od razu odniosłam sukces. Mała zjadła 5ml, a wieczorem bez niczyjej zgody przystawiłam ją drugi raz i zjadła 15ml. Jutro mam być uczona karmienia ją z butelkí.
    Ala ma być jutro szczepiona na gruźlice plus 5w1 plus pneumokoki. Tak marzy mi się już zabranie jej do domu. A w ubiegłym tygodniu kupiłam dla niej kołyske. Jest przecudna. Nie umiałam sobie jej odmówić.

Moniaa, Lilou1984, pragnaca dzidziusia, Viki26, Kava, wiecznie, Inska, agulas, sylwiaśta159, aszka, Astra, mia6 lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, staram się Was nadrobić, ale Wy tyle piszecie, że to dla mnie niemożliwe... Ostatnio wpadłam na pomysł czytania Was od końca. Chociaż będę na bieżąco która urodziła. I tak to Roletko i Mała Mi WIELKIE GRATULACJE. Z Małą Mi miałyśmy tego samego dnia punkcje i miałam wielkie plany razem w tym samym czasie rodzić. Życie jednak postanowiło podyktować mi inny scenariusz.
    Ja nadal żyje w podróżach między domem a szpitalem. W domu Czaruś karze się nosić na rączkach sądząc, że mama tym razem zostanie z nim w domu. Widzę, że strasznie przeżywa naszą rozłąke. A Ala jeszcze w szpitalu. Dziś przekroczyła 2kg. Uczy się jeść. Dziś pierwszy raz karmiłam ją piersią. I od razu odniosłam sukces. Mała zjadła 5ml, a wieczorem bez niczyjej zgody przystawiłam ją drugi raz i zjadła 15ml. Jutro mam być uczona karmienia ją z butelkí.
    Ala ma być jutro szczepiona na gruźlice plus 5w1 plus pneumokoki. Tak marzy mi się już zabranie jej do domu. A w ubiegłym tygodniu kupiłam dla niej kołyske. Jest przecudna. Nie umiałam sobie jej odmówić.

‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ