Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Dawno mnie tu nie było. Tzn podczytuje ale nie pisze.
Przede wszystkim serdeczne gratulacje dla wszystkich swiezo upieczonych mam. Spokojnego i bezproblemowego macierzyństwa Wam życzęteraz zacznie się piękna przygoda
Ja szukam zajęć co by czas trochę przyspieszył. I tak dzisiaj lecę po maszynę do szycia. Plan jest taki że kupuję kołdrę 160x200 i z tego robię 2 małe kołderki i 2 małe podusie
Byłam w hurtowni materiałów i są tak CUDOWNE materiały na pościel w cenie 10zl za metr. Za 40 zł będę miała komplet. A i kocyki również uszyje. Cienki plusz (taki jak u sylwiaśtej159) dostępny jest chyba w 15 kolorach. Coś wybiorę i uszyje
A i walczę z ZUS... jeszcze nie dostałam zasiłku za grudzień...
agulas, pragnaca dzidziusia, Inska lubią tę wiadomość
-
Wiecie co, wzruszyłam się strasznie jak przeczytałam co się tu dzieje
Mała Mi - przeogromne gratulacje. Cudownie jest pozna swoje dzieci, prawda?
Kmb, trzymam kciuki za szybki poród. Zobaczysz, że warto
Biała, u nas wszystko dobrze. Zaraz wybieramy się na szczepienie i mam oczywiście stresa wielkiego
Poza tym muszę się przyznać, że pomimo iż mam super grzeczne dziecko to często myślę o mamach bliźniąt i wielbię je za to jak sobie radzą. Dla mnie wszystkie jesteście wielkie.
Medale się Wam należą.
Jak pomyślę, że mój M. tak bardzo pragną bliźniąt...to ten tego...
Czasami mam wrażenie, że wybuchnę z ogromu miłości. Ona mnie zalewa każdego dnia milion razy. Nie wiem jak żyłam kiedyś bez mojego dziecka. To jakaś porażka życiowa była.
Nie mogę uwierzyć, ze to dziecko, które trzymam w ramionach jest stworzone z dwojga ludzi - mnie i M.
No i każdego dnia dziękuję w myślach lekarzom którzy przyczynili się do tego, że mogę mieć dziecko. Przecież gdyby nie IVF nigdy nie doświadczyłabym tego cudu.
Ps. Też miałam w ciąży opryszczkę
Ps. 2 Właśnie zrobiłam pierwszy w życiu pompon z tiulu i wyszedł całkiem ok.
Nie jestem uzdolniona artystyczno - manualnie ale wyszło mi o dziwo.
Tak więc postanowiłam się pochwalić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 11:06
Biała, Anko:-), pragnaca dzidziusia, Takanijaka, sylwiaśta159, Astra, Inska, agulas, Konwalia, wiecznie, ivi, mia6 lubią tę wiadomość
-
Biała już teraz trzymam kciuki za badania za te 3mce.
WOŚP i Jurek są wielcy:)
Kava a u Wiktorka wszystko było ok mimo opryszczki?
Mała Mi gratulacje!
Kmb &&&& za poród.
Monia mi mlody tak w prawy bok kopie jak sie poloze na prawym, ze nie mam wyjscia i ciagle na lewym śpie, na plecach moge zapomniec, brakuje mi tchu. Ja po 16ym sie umowilam z synkiem aby wychodzil:)pragnaca dzidziusia, aszka, Biała lubią tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
nick nieaktualnyAle nam sie dzieci posypalo
w lutym chyba padnie rekord
cudownie sie czyta o szczesliwych rozwiazaniach
Gratuluje wszystkim mamusia
Biala trzymamy kciuki za twoje malenstwo, napewno wszystko jest dobrze, ale skontrolowac trzeba
Takanijaka fajne zajecieja zabijam czas ksiazkami teraz, bo Mama juz wyjechala
Blizniacze mamy duzo snu I wytrwalosci
Na pocieszenie pomyslcie sobie " pragnaca to dopiero bedzie miala jazde"Takanijaka, sylwiaśta159, mycha28, aszka, agulas, Konwalia, Anuszka, Viki26, Biała, Inska, mia6 lubią tę wiadomość
-
Moniaa wrote:Takanijaka to są chyba jakieś żarty. ... a może pracodawca późno dostarczył zwolnienie do zusu i dlatego się przeciąga? ?
No właśnie dostarczył szybko. Tylko ZUS co chwile coś wymyśla i chcą np dokumentu który już mają. Masakra... -
nick nieaktualnyKava
TAk pięknie piszesz o swoim cudzie
wcale Ci się nie dziwię, dochodzę do wniosku, że dostałyśmy prawdziwy dar... tak dar móc być z dzieckim od samego poczęcia.... już z mamą przeżywam każdą pierdółkę dla małej,każdy opis, co w danym tyg się u niej dzieje... z każdego ruchu na USG jestem bardzo dumna... to co to będzie potem!?
o opryszczce to się nie wypowiadam... 3 raz mam ;/ JUZ
małami, gratulujęWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 12:48
pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMała mi gratulacje
Biała ja Cie rozumiem chociaz mam jedno dziecko. Pracuje z dziecmi kupe lat i moze dlatego dopiero bedac w wieku starczym (haha) zaczełam dopiero miec instynkt macierzynski. Wiem dobrze ze nawet z jednym dzieckiem bywa ciezko, co mowiac o trojce czy dwójce. Jak czytam posty na forach to tez czesto sie powtarza scenariusz w ciazy babki kupuja mase rzeczy sie zachwycaja, pieja zachwyty, a pozniej wiecie SZARA RZECZYWISTOSC: kupy, kolki, choroby, brak snu itd. Takie jest rodzicielstwo, niestety. Moja przyjaciolka ma 4 dzieci i zawsze powtarza ze wychowanie dzieci to nie jest zadna przyjemnosc, tylko harówa a jedyne co jej umila to to usmiech szczesliwych dzieci. Taka prawda, prawda tez taka ze to matka najwiecej daje z siebie w wychowaniu dzieci, bo to matka przytula najczesciej/opiekuje sie itd i to na naszych barkach jest najwiekszy ogrom odpowiedzialnosci.Viki26, Biała, Inska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mala Mi ogromne gratulację. Życzę Ci, aby dzieci ładnie spały, robiły kupki i jadły
KMB kciukam za bezproblemowy poród.
Kava wzruszyłam się. To co piszesz wszystko jest prawdą. Czasami jest ciężko i nie sądziłam, że mam tyle cierpliwości i mogę tyle nie spać ale wystarczy tylko spojrzeć na uśmiech, posłuchać gaworzenia to otwierają się takie pokłady miłości o których wcześniej nie miałam pojęcia.
Jak zrobiłaś pompon? Daj jakąś instrukcję? Tiul kupowałaś w necie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 13:40
-
Na YouTube da różne filmiki jak zrobić takie pompony. Tiul można zamówić na allegro bądź możecie sprawdzić czy są u was w mieście sklepy z takimi dodatkami weselnymi. Tam sprzedają również taki tiul w kawałkach.
Co do Eliz to pisałam do niej ale jest CISZA -
Biała wrote:Hej Kava, hej Dziewczyny, u nas ręce pełne pracy...powiem szczerze, czasem wymiękam
Cały czas powtarzamy z mężem, że mieć jedno dziecko to luzik ;)Na szczęście pomagają nam rodzice, ale i tak myślę o zatrudnieniu osoby do pomocy. Wszystko jest ok. jak dziewczynki zjedzą, odbiją i śpią, ale wiadomo to rzadki, idealny scenariusz. Ulewania, odbijania, dokarmiania, kolki, płacz...to codzienność. Mam Wam tyle do przekazania, począwszy od laktacji, a dokładnie o zastoju pokarmu, przez kolki dziecięce, do sztuki odbicia dziecka...nie mam kiedy pisać. Zwykle Was podczytuję w trakcie ściągania pokarmu, zaczynam coś pisać, po czym jestem zmuszona rzucić wszystko, zająć się dziećmi i na tym się kończy. Kibicuję Wam Wszystkim mocno, może uda mi się kiedyś poznać z nowymi forumowiczkami
Kava napisz koniecznie co u Ciebie i Wiktorka. To w końcu nasze dzieciaczki, póki co jako jedyne tutaj urodziły się w tym samym dniu
Ściskam Was mocno i pamiętajcie jestem cały czas z Wami, czytam, pamiętam i kibicuję. :*
Dzisiaj byliśmy na badaniu słuchu dzieci. W szpitalu okazało się, że lewe uszko Ingi nie odpowiada. Bardzo mnie to martwiło, choć lekarze mówili, że to być może maź płodowa blokuje dostęp do błony bębenkowej. Miałam atak opryszczki w ciąży i niestety dzieci są w grupie ryzyka. Na szczęście dzisiaj okazało się, że wszystkue cztery uszka słyszą idealnieKamień z serca
Biała lubi tę wiadomość