X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • agulas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile się dzieje!!! MałaMi gratuluję!!!!!

Kmb, czekamy i trzymamy Kciukasy za bezproblemowy poród!!!

pragnaca dzidziusia, Inska lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie tu nie było. Tzn podczytuje ale nie pisze.
    Przede wszystkim serdeczne gratulacje dla wszystkich swiezo upieczonych mam. Spokojnego i bezproblemowego macierzyństwa Wam życzę :) teraz zacznie się piękna przygoda :)

Ja szukam zajęć co by czas trochę przyspieszył. I tak dzisiaj lecę po maszynę do szycia. Plan jest taki że kupuję kołdrę 160x200 i z tego robię 2 małe kołderki i 2 małe podusie :)
    Byłam w hurtowni materiałów i są tak CUDOWNE materiały na pościel w cenie 10zl za metr. Za 40 zł będę miała komplet. A i kocyki również uszyje. Cienki plusz (taki jak u sylwiaśtej159) dostępny jest chyba w 15 kolorach. Coś wybiorę i uszyje :)

A i walczę z ZUS... jeszcze nie dostałam zasiłku za grudzień...

agulas, pragnaca dzidziusia, Inska lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka to są chyba jakieś żarty. ... a może pracodawca późno dostarczył zwolnienie do zusu i dlatego się przeciąga? ?

• Kava Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, wzruszyłam się strasznie jak przeczytałam co się tu dzieje :)

Mała Mi - przeogromne gratulacje. Cudownie jest pozna swoje dzieci, prawda?

Kmb, trzymam kciuki za szybki poród. Zobaczysz, że warto ;)

Biała, u nas wszystko dobrze. Zaraz wybieramy się na szczepienie i mam oczywiście stresa wielkiego :/
    Poza tym muszę się przyznać, że pomimo iż mam super grzeczne dziecko to często myślę o mamach bliźniąt i wielbię je za to jak sobie radzą. Dla mnie wszystkie jesteście wielkie.
    Medale się Wam należą.
    Jak pomyślę, że mój M. tak bardzo pragną bliźniąt...to ten tego...

Czasami mam wrażenie, że wybuchnę z ogromu miłości. Ona mnie zalewa każdego dnia milion razy. Nie wiem jak żyłam kiedyś bez mojego dziecka. To jakaś porażka życiowa była.
    Nie mogę uwierzyć, ze to dziecko, które trzymam w ramionach jest stworzone z dwojga ludzi - mnie i M. :)
    No i każdego dnia dziękuję w myślach lekarzom którzy przyczynili się do tego, że mogę mieć dziecko. Przecież gdyby nie IVF nigdy nie doświadczyłabym tego cudu.

Ps. Też miałam w ciąży opryszczkę :(

Ps. 2 Właśnie zrobiłam pierwszy w życiu pompon z tiulu i wyszedł całkiem ok.
    Nie jestem uzdolniona artystyczno - manualnie ale wyszło mi o dziwo.
    Tak więc postanowiłam się pochwalić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 11:06

Biała, Anko:-), pragnaca dzidziusia, Takanijaka, sylwiaśta159, Astra, Inska, agulas, Konwalia, wiecznie, ivi, mia6 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/techinsider/videos/464058600459168/?__mref=message_bubble

Co Wy na taki wózek, Mamuśki?

Anuszka lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Biała Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi GRATULACJE!!! Życzę Wam zdrówka, a Tobie dużo siły, cierpliwości i snu, dużo snu :)

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała już teraz trzymam kciuki za badania za te 3mce.

WOŚP i Jurek są wielcy:)

Kava a u Wiktorka wszystko było ok mimo opryszczki?

Mała Mi gratulacje!

Kmb &&&& za poród.

Monia mi mlody tak w prawy bok kopie jak sie poloze na prawym, ze nie mam wyjscia i ciagle na lewym śpie, na plecach moge zapomniec, brakuje mi tchu. Ja po 16ym sie umowilam z synkiem aby wychodzil:)

pragnaca dzidziusia, aszka, Biała lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nam sie dzieci posypalo :) w lutym chyba padnie rekord :-) cudownie sie czyta o szczesliwych rozwiazaniach :) Gratuluje wszystkim mamusia :)
    Biala trzymamy kciuki za twoje malenstwo, napewno wszystko jest dobrze, ale skontrolowac trzeba :)
    Takanijaka fajne zajecie :) ja zabijam czas ksiazkami teraz, bo Mama juz wyjechala :/
    Blizniacze mamy duzo snu I wytrwalosci :)
    Na pocieszenie pomyslcie sobie " pragnaca to dopiero bedzie miala jazde" :) :) :)

Takanijaka, sylwiaśta159, mycha28, aszka, agulas, Konwalia, Anuszka, Viki26, Biała, Inska, mia6 lubią tę wiadomość

• Takanijaka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Takanijaka to są chyba jakieś żarty. ... a może pracodawca późno dostarczył zwolnienie do zusu i dlatego się przeciąga? ?

No właśnie dostarczył szybko. Tylko ZUS co chwile coś wymyśla i chcą np dokumentu który już mają. Masakra...

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava <3 TAk pięknie piszesz o swoim cudzie :) wcale Ci się nie dziwię, dochodzę do wniosku, że dostałyśmy prawdziwy dar... tak dar móc być z dzieckim od samego poczęcia.... już z mamą przeżywam każdą pierdółkę dla małej,każdy opis, co w danym tyg się u niej dzieje... z każdego ruchu na USG jestem bardzo dumna... to co to będzie potem!? :)

o opryszczce to się nie wypowiadam... 3 raz mam ;/ JUZ

małami, gratuluję <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 12:48

pragnaca dzidziusia, aszka lubią tę wiadomość

• Inska Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi gratulacje! Dużo miłości, radości, spokoju i zdrówka Wam życzę! <3

aszka lubi tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi gratulacje :)

Biała ja Cie rozumiem chociaz mam jedno dziecko. Pracuje z dziecmi kupe lat i moze dlatego dopiero bedac w wieku starczym (haha) zaczełam dopiero miec instynkt macierzynski. Wiem dobrze ze nawet z jednym dzieckiem bywa ciezko, co mowiac o trojce czy dwójce. Jak czytam posty na forach to tez czesto sie powtarza scenariusz w ciazy babki kupuja mase rzeczy sie zachwycaja, pieja zachwyty, a pozniej wiecie SZARA RZECZYWISTOSC: kupy, kolki, choroby, brak snu itd. Takie jest rodzicielstwo, niestety. Moja przyjaciolka ma 4 dzieci i zawsze powtarza ze wychowanie dzieci to nie jest zadna przyjemnosc, tylko harówa a jedyne co jej umila to to usmiech szczesliwych dzieci. Taka prawda, prawda tez taka ze to matka najwiecej daje z siebie w wychowaniu dzieci, bo to matka przytula najczesciej/opiekuje sie itd i to na naszych barkach jest najwiekszy ogrom odpowiedzialnosci.

Viki26, Biała, Inska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia wrote:
    Na pocieszenie pomyslcie sobie " pragnaca to dopiero bedzie miala jazde" :) :) :)
    Bedziemy wspierac :) abbraccio.gif

pragnaca dzidziusia, Biała, Inska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    https://www.facebook.com/techinsider/videos/464058600459168/?__mref=message_bubble

Co Wy na taki wózek, Mamuśki?
    biore w ciemno :D

• agulas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wiecie co słychać u Eliz????

aneczka2015, Viki26 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca Ty będziesz miała coś w tym stylu :):):) Już Cię podziwiam i wielbie ;)

https://www.facebook.com/Thebabygang/videos/223602577983947/

pragnaca dzidziusia, Anuszka lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Pragnąca Ty będziesz miała coś w tym stylu :):):) Już Cię podziwiam i wielbie ;)

https://www.facebook.com/Thebabygang/videos/223602577983947/

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
    Rozkoszne :)

Konwalia lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi ogromne gratulację. Życzę Ci, aby dzieci ładnie spały, robiły kupki i jadły :)

KMB kciukam za bezproblemowy poród.

Kava wzruszyłam się. To co piszesz wszystko jest prawdą. Czasami jest ciężko i nie sądziłam, że mam tyle cierpliwości i mogę tyle nie spać ale wystarczy tylko spojrzeć na uśmiech, posłuchać gaworzenia to otwierają się takie pokłady miłości o których wcześniej nie miałam pojęcia.

Jak zrobiłaś pompon? Daj jakąś instrukcję? Tiul kupowałaś w necie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 13:40

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na YouTube da różne filmiki jak zrobić takie pompony. Tiul można zamówić na allegro bądź możecie sprawdzić czy są u was w mieście sklepy z takimi dodatkami weselnymi. Tam sprzedają również taki tiul w kawałkach.

Co do Eliz to pisałam do niej ale jest CISZA

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała wrote:
    Hej Kava, hej Dziewczyny, u nas ręce pełne pracy...powiem szczerze, czasem wymiękam :( Cały czas powtarzamy z mężem, że mieć jedno dziecko to luzik ;)Na szczęście pomagają nam rodzice, ale i tak myślę o zatrudnieniu osoby do pomocy. Wszystko jest ok. jak dziewczynki zjedzą, odbiją i śpią, ale wiadomo to rzadki, idealny scenariusz. Ulewania, odbijania, dokarmiania, kolki, płacz...to codzienność. Mam Wam tyle do przekazania, począwszy od laktacji, a dokładnie o zastoju pokarmu, przez kolki dziecięce, do sztuki odbicia dziecka...nie mam kiedy pisać. Zwykle Was podczytuję w trakcie ściągania pokarmu, zaczynam coś pisać, po czym jestem zmuszona rzucić wszystko, zająć się dziećmi i na tym się kończy. Kibicuję Wam Wszystkim mocno, może uda mi się kiedyś poznać z nowymi forumowiczkami :)
    Kava napisz koniecznie co u Ciebie i Wiktorka. To w końcu nasze dzieciaczki, póki co jako jedyne tutaj urodziły się w tym samym dniu :)
    Ściskam Was mocno i pamiętajcie jestem cały czas z Wami, czytam, pamiętam i kibicuję. :*

Dzisiaj byliśmy na badaniu słuchu dzieci. W szpitalu okazało się, że lewe uszko Ingi nie odpowiada. Bardzo mnie to martwiło, choć lekarze mówili, że to być może maź płodowa blokuje dostęp do błony bębenkowej. Miałam atak opryszczki w ciąży i niestety dzieci są w grupie ryzyka. Na szczęście dzisiaj okazało się, że wszystkue cztery uszka słyszą idealnie :D Kamień z serca <3
    Podziwiam i kłaniam się nisko:-D całuski dla was :-*

Biała lubi tę wiadomość

‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ