X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • ivi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja sie tutaj nie udzielam ale podczytuje Was od czasu do czasu...do napisania dzisiaj sklonila mnie wypowiedz Kavy. Ja tez kazdego dnia dziekuje Bogu za to ze jestem mama i ze za chwile zostane nia po raz drugi. Kocham moja coreczke i dzidziolka w brzusiu ( jutro poznamy plec ) bezgranicznie. Bycie mama to najlepsze co mnie w zyciu spotkalo.
    Gratuluje wszystkim mamusia a ciezarowka zycze spokojnej ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 00:10

pragnaca dzidziusia, Viki26, Inska, Moniaa, aszka, agulas, Astra, Takanijaka, Lilou1984, mia6 lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, jakie dobre informacje płyną od Ciebie. Nasza waleczna Alicja nie dość ze przekroczyła magiczne 2 kg to jeszcze dzielnie pije mleczko z piersi :D
    Strasznie z Qas dumna jestem dziewczyny!
    A teskniacy Czarus juz niedługo będzie miał mamę w domku... I siostrzyczkę :)
    A swoją droga, czy mamy wczesniacxkow maja tyle samo macierzyńskiego co mamy dzieci urodzonych w terminie?
    Pewnie tak :(

Ivi, super ze sie odezwslas! Gratuluje rodzeństwa Juleczce a rodzicom juz wkrótce drugiej pociechy :)

aszka lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava mamy wcześniaków mają tyle samo macierzyńskiego.

aszka lubi tę wiadomość

• Biała Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylk8 mamy bliźniaków mają dłuższy macierzyńki :)

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Witajcie, staram się Was nadrobić, ale Wy tyle piszecie, że to dla mnie niemożliwe... Ostatnio wpadłam na pomysł czytania Was od końca. Chociaż będę na bieżąco która urodziła. I tak to Roletko i Mała Mi WIELKIE GRATULACJE. Z Małą Mi miałyśmy tego samego dnia punkcje i miałam wielkie plany razem w tym samym czasie rodzić. Życie jednak postanowiło podyktować mi inny scenariusz.
    Ja nadal żyje w podróżach między domem a szpitalem. W domu Czaruś karze się nosić na rączkach sądząc, że mama tym razem zostanie z nim w domu. Widzę, że strasznie przeżywa naszą rozłąke. A Ala jeszcze w szpitalu. Dziś przekroczyła 2kg. Uczy się jeść. Dziś pierwszy raz karmiłam ją piersią. I od razu odniosłam sukces. Mała zjadła 5ml, a wieczorem bez niczyjej zgody przystawiłam ją drugi raz i zjadła 15ml. Jutro mam być uczona karmienia ją z butelkí.
    Ala ma być jutro szczepiona na gruźlice plus 5w1 plus pneumokoki. Tak marzy mi się już zabranie jej do domu. A w ubiegłym tygodniu kupiłam dla niej kołyske. Jest przecudna. Nie umiałam sobie jej odmówić.
    Madziu, ale cholernie się cieszę!! no CUDOWNA WIADOMOŚĆ, aż mi świeczki w oczach stanęły :)

aszka, Madzia82 lubią tę wiadomość

• Biała Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Dziewczyny inwestowalyscie w monitor oddechu dziecka i elektroniczna nianie??
    Warto?

Ja używam AngelCare i nie mam zastrzeżeń. Na szczęście nie musiałam inwestować, bo poratowały nas dwie Dobre Mamy i pożyczyły urządzenia.
    Wcześniej nie myślałam o monitorze oddechu, do momentu kiedy Olinek po ulaniu zadławiła się mlekiem. Zastałam ją napiętą jak struna, z ustami i nosem pełnymi mleka i bordowo-czerwoną, próbującą złapać oddech. Na szczęście w szpitalu przeszkolono mnie jak reagować w takiej sytuacji, po tym jak dziewczynki dławiły się wodami płodowymi. Mimo to zawładną mną taki strach o życie dzieci...nikomu tego nie życzę... Nie mogłam spać nocą, najmniejszy szmer i stałam przy łóżeczku, byłam wykończona. Wiem, że monitor ostrzega dopiero wtedy gdy nie wyczuje ruchu. Dziecko po zakrztuszeniu walczy, więc i tak w porę mnie nie ostrzeże...

Dziewczyny jeśli dzieciątko Wam się zadławi należy odwrócić je twarzą do ziemi i trzymając na jednej ręce główką w dół pod kątem 45 stopni, klepać lub mocno pocierać po pleckach aż do wywołania płaczu.
    Warto poczytać, a najlepiej obejrzeć film, zanim znajdziemy się w takiej sytuacji. Najważniejsze: zachwać zimną krew i pistępować wg zaleceń.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 10:07

Inska, agulas, aszka, mia6 lubią tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Tak, Duża miała termin na początek lutego. A czy ktoś coś wie, co u niej? Nie odpowiada mi na prywatne wiadomości.
    Konwalia i jak odezwala sie?

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • Biała Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 Alicja to dzielna dziewczynka po mamusi. Wierzę w Was dziewczyny i czekamy tylko na tak optymistyczne wiadomiści od Ciebie. Podziwiam Was i myślami jestem z Wami <3

aszka, Madzia82 lubią tę wiadomość

• Tilka Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może komuś przyda się ta informacja - skierowania na bezpłatne badania prenatalne może wypisać lekarz nie posiadający umowy z nfz. Tak samo na inne badania gdy jest podejrzenie, że coś może być nie tak z dzieckiem.

Anatolka, ewa84, mia6 lubią tę wiadomość

Obustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
    01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A :( 06.05.2015 transfer 4BB :(
    18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml :D
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Konwalia i jak odezwala sie?

Nie, niestety nie. :(

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy skurcze B&H czuc tak jakby na okres? Wstalam rano, poszlam do lazienki, strasznie mnie boli podbrzusze wlasnie jak na okres. Wzielam nospe, leze I czekam az przejdzie.

• Karolina1111 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nieśmiało zapytam czy mogę dołączyć?? :-) Trochę mi to zajęło, tym bardziej że czytam Was dziewczyny od co najmniej listopada :-)
    Krótko o mnie, jestem w 13t.3d., po ivf w GynC Katowice i z ogromną niecierpliwością oczekuję bliźniaków :-)
    Niestety nadal we mnie więcej strachu niż radości. Ale czytam Was i mam nadzieję, że również będę mogła cieszyć się tymi cudownymi chwilami ;-)

Anatolka, Moniaa, agulas, sylwiaśta159, aszka, Kava, Konwalia, Viki26, pragnaca dzidziusia, Asienka1184, Lilou1984, Madzia82, mia6 lubią tę wiadomość

Moje dwa szczęścia ❤❤ urodzone 27.07.2016
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1111 wrote:
    Tak nieśmiało zapytam czy mogę dołączyć?? :-) Trochę mi to zajęło, tym bardziej że czytam Was dziewczyny od co najmniej listopada :-)
    Krótko o mnie, jestem w 13t.3d., po ivf w GynC Katowice i z ogromną niecierpliwością oczekuję bliźniaków :-)
    Niestety nadal we mnie więcej strachu niż radości. Ale czytam Was i mam nadzieję, że również będę mogła cieszyć się tymi cudownymi chwilami ;-)
    Cóż za pytanie... pewnie ze możesz dołączyć. Będzie dobrze ... zobaczysz. A powiem ci szczerze że ten niepokój w późniejszych etapach trochę się zmniejsza ... ale nie odchodzi. Wiec się nie stresuj nim zbyt mocno.
    Pamiętaj pytaj o wszystko nawet jakby to głupio miało zabrzmieć

agulas, Karolina1111 lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa prawdę pisze :D Strach jest mniejszy, ale nadal w nas tkwi :)
    Trzeba mieć w miarę pozytywne nastawienie. Skoro udało się zajść w ciążę, to już 1 cud się dokonał. 2 cud będzie przy narodzinach :)

aszka, Karolina1111 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina witaj :) Zapraszamy.

Madzia super ze mała rośnie :)

Tak niestety mamy tyle samo macierzynskiego, chociaz ja mam od szefa ulge i wracam do przychodni dopiero chyba 2 miesiace po macierzynskim :)

Pragnaca dzidziusia ja nie mialam tych skurczy B& H tylko napinanie brzucha. Mi w ogole w szpitalu powiedzieli ze to głupoty (?) ze panny sadza ze skurcze B & H sa, bo jezeli sa to dopiero od 30 tyg. a nie jak pisza w necie ze niby od 18 tygodnia(?). Natomiast jak brzuch twardnieje i sie napina to trzeba jechac na IP. Nie to zebym mowiła do Ciebie, tylko mi tak lekarze powiedzieli, ze wczesniej jezeli sa skurcze to na pewno nie sa te B&H.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 15:47

Karolina1111, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina- no w koncu :)

Dziewczyny, a jak rozpoznac to napinanie brzucha? Bo ja np prawie co dzien wieczorem mam twardszy brzuch niz we wczesniejszych godzinach. To jest jakies charakterystyczne?

• kmb Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się melduje o 9.16 pojawił się Jasiek. SN. Poród 4.050 kg. I 60 cm. Jestem szczęśliwa. Postaram się wieczorem opisać wszystko

sylwiaśta159, Moniaa, arlenka, agulas, Kava, Astra, Konwalia, Viki26, aszka, gaja13, justa1234, pragnaca dzidziusia, Asienka1184, mycha28, Anko:-), Takanijaka, Lilou1984, Madzia82, mia6 lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    To i ja się melduje o 9.16 pojawił się Jasiek. SN. Poród 4.050 kg. I 60 cm. Jestem szczęśliwa. Postaram się wieczorem opisać wszystko
    O jacieeeee KMB .... superaszczooo GRATULUJĘ
    Duży chłopak jak na SN ... ale fajnie ze się udało. Życzę zdrówka i szybkiego dojścia do siebie!!!

aszka lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Dziewczyny, a jak rozpoznac to napinanie brzucha? Bo ja np prawie co dzien wieczorem mam twardszy brzuch niz we wczesniejszych godzinach. To jest jakies charakterystyczne?
    Ja tez na początku nie wiedziałam jak yo jest ... I cala przerażona myślałam że jak już napięty brzuch to są te skurcze b&h bo tak się u mnie na miesięcznych mamuskach doczytałam.

Jak wieczorem brzuch jest taki troszkę ociężały a taki też miałam to wrzucałem trochę na luz. Pomagało leżakowanie. Mi się wydaje ze to jakby z przesilenia i trzeba po prostu być mniej aktywną.
    Jak mi twardniał brzuch a to się pojawiło gdzieś dopiero w okolicach 30 tygodnia. To jest takie uczucie bardzo napięte brzucha. I w tym miejscu jest twardy jak kamień. Po jakimś czasie to przechodzi. Może być to tylko kawałek brzucha. Wcale nie cały.

A te skurcze to dopiero niedawno zaczęłam odczuwać. Pierwszy pojawił się z 2 tygodnie temu później jakoś tak co 3 dni taki chwilowy. A wczoraj po wizycie u lekarza taki silny.
    I to takie uczucie jakby kółka jelitowa w dole brzucha... tak człowiek by chciał aż se rozmasować.. ale nie ma jak bo dzieciątko siedzi hihi

aszka, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb gratuluję!!!!

Zakładając, że Duza urodziła jestem 6 w kolejce :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 14:53

aszka, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ