X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • agulas Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia, Dziewczyny mają rację. Każda z nas to sprawa indywidualna jeśli chodzi o wagę.
    Moja waga zatrzymała się na 29 tygodniu. I zgodnie ze statystykami teraz powinnam przybrać najwięcej a ja nie tyje nic.

Lekarz powiedział, że tak się czasami się dzieje i jeśli dziecko prawidłowo przybiera na wadze to nie ma się czym przejmować.
    Powodzenia na wizycie :)

_cherryLady, szałwia, Viki26 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Szałwia trzymam kciuki za wizytę. Oby ominęły Cię te iglaki!!!
    A i nie myśl o żadnym wielowodziu!!! Ja niby tez w miarę ograniczała się z jedzeniem a w okolicach 20-25 tydzień przybrała zdecydowanie za dużo na wadze. To ciąża i ona rządzi się swoimi prawami!

Anatolka ... to już poważna sprawa!!!

Kava a te jabłka to surowe wcinasz czy pieczone czy z mikrofali?
    Ja jem asekuracyjne z mikrofali bo właśnie nie wiem czy surowe mogę?

Monia, przez pierwsze 3 tyg jadłam pieczone a teraz jem już surowe :)

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np przytyłam do tej pory ok 3 kg. Jak miesiąc temu miałam około 1,5 to lekarz w kartotece postawił mi wykrzyknik przy tym... Później za 2 tygodnie znów synka ważył no i rośnie, więc powiedział, że w nosie, że ja mało... Ważne, że On rośnie :-) jutro znów się wazymy po 15 dniach. Ostatnio było 780g. Mam nadzieję jutro na przynajmniej 1kg :-) ciekawe czy będzie :-)

szałwia, mia6, Viki26 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podglądałam dziś moje maleństwo i synek dziś bardziej wyglądał na córcię!:D Tego się nie spodziewałam :P ale chyba nie będę się na razie nastawiać i poczekam do połówkowych ;)

Moniaa, Anatolka, _cherryLady, szałwia, vella, pabelka88, pragnaca dzidziusia, mia6, Viki26, Karolina1111 lubią tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja np przytyłam do tej pory ok 3 kg. Jak miesiąc temu miałam około 1,5 to lekarz w kartotece postawił mi wykrzyknik przy tym... Później za 2 tygodnie znów synka ważył no i rośnie, więc powiedział, że w nosie, że ja mało... Ważne, że On rośnie :-) jutro znów się wazymy po 15 dniach. Ostatnio było 780g. Mam nadzieję jutro na przynajmniej 1kg :-) ciekawe czy będzie :-)

Mój 27+1 ważył 1250 ale on od początku był sporym chłopcem.
    Pisz jutro po wizycie co i jak :)

Anatolka, szałwia, Eliz lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalwia wszedzie gdzie czytalam o wadze pisza, ze jesli BMI przed ciaza bylo za niskie to niemal pewne jest ze w ciazy organizm bedzie chcial sobie troche nadrobic wiec to normalka chyba :)

Bede czekala na wiesci z wizyty Twoje i Anatolki :)

Ja np przytylam juz 6 kg a to 22 tc. Ale nie obzeram sie, czuje tylko ze mam troche zatrzymana wode w organizmie- np odcisk ze skarpetki dosc dlugo mi sie utrzymuje na nodze a tak nie powinno byc. Glodowac nie bede przeciez, skoro jem normalnie, no moze ciut wiecej, ale tez o te ciut wiecej w II trym zwieksza sie zapotrzebowanie- tzn ze tak ma byc i juz. :)

Arlenka ale jaja :D ja wlasnie tego sie balam, ze juz wszyscy nastawieni na Marceline a tu na polowkowych wyjdzie Marcel :D ale na szczescie potwierdzilo sie :) macie imiona wybrane? :)

szałwia, pragnaca dzidziusia, arlenka lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka, witaj w 7 miesiacu :-) Uswiadomilas mi, ze ja tez jestem hihi. Trzymam kciuki za jutrzejsze wazenie, ja mam dopiero za 3 tygodnie.

Dzieki dziewczyny za slowa otuchy i kciuki. Z ta waga martwil mnie skok w ciagu kilku dni, wiec sie zastanawialam czy dieta dziala, poza tym brzuch mam rzeczywiscie spory (wg poloznej i lekarzy), jak na swoj tydzien i pierwsza ciaze. Przytylam juz 7,5 kg, myslalam, ze dostane ochrzan, ale lekarka powiedziala, ze mam super wage, ze tyje akurat do swojego BMI, u otylych dziewczyn sie na tej diecie waga zatrzymuje lub maleje, u mnie nie musi, bo jestem b. szczupla. Ogolnie im nizsze BMI poczatkowe tym wiekszy przyrost wagi. Wyniki tez wyszly super, glikowana hemoglobina (sredni cukier z ostatnich tygodni/miesiecy) wyszla swietna, za diete i mierzenia w domu zostalam pochwalona (nasza polska "dieta" jest w ogole duzo zdrowsza niz tutejsza, wiec niektorych rzeczy nawet nie musialam modyfikowac ;)), wiec tymczasem bez zagrozenia insulina. Ogarnelam tez obowiazkowa ciazowa kontrole u lekarza pierwszego kontaktu, ktory musi mnie zbadac do 28 tc i dac mi wydruk EKG dla porodowki i wypis z karty, wiec teraz 2 tygodnie przerwy od lekarzy. Ufff :-)

_cherryLady, pragnaca dzidziusia, mia6 lubią tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia akurat o BMI napisalam to samo, zanim przeczytalam Twoj wpis :-) Ja mialam startowe w normie, ale niskie. Co do zapotrzebowania w drugim trymestrze warto dodac druga kolacje godzine przed spaniem (np. kromke chleba posmarowana smietankowym serkiem), tylko nie owoce i nic slodkiego, zeby nie bylo szybkiego skoku i spadku cukru, bo w nocy dziecku przeszkadza niski cukier (u wszystkich nie tylko u cukrzykow) i moga sie potem pojawiac ciala ketonowe w moczu. Kolezanka z o dzien starsza ciaza wlasnie tak ma, chociaz cukrzycy ciazowej nie ma.

Arlenka haha, no ciekawe jak u nas bedzie, bo ja jestem nastawiona na chlopaka juz :-)

_cherryLady lubi tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szałwia wrote:
    Anatolka, witaj w 7 miesiacu :-) Uswiadomilas mi, ze ja tez jestem hihi. Trzymam kciuki za jutrzejsze wazenie, ja mam dopiero za 3 tygodnie.

Dzieki dziewczyny za slowa otuchy i kciuki. Z ta waga martwil mnie skok w ciagu kilku dni, wiec sie zastanawialam czy dieta dziala, poza tym brzuch mam rzeczywiscie spory (wg poloznej i lekarzy), jak na swoj tydzien i pierwsza ciaze. Przytylam juz 7,5 kg, myslalam, ze dostane ochrzan, ale lekarka powiedziala, ze mam super wage, ze tyje akurat do swojego BMI, u otylych dziewczyn sie na tej diecie waga zatrzymuje lub maleje, u mnie nie musi, bo jestem b. szczupla. Ogolnie im nizsze BMI poczatkowe tym wiekszy przyrost wagi. Wyniki tez wyszly super, glikowana hemoglobina (sredni cukier z ostatnich tygodni/miesiecy) wyszla swietna, za diete i mierzenia w domu zostalam pochwalona (nasza polska "dieta" jest w ogole duzo zdrowsza niz tutejsza, wiec niektorych rzeczy nawet nie musialam modyfikowac ;)), wiec tymczasem bez zagrozenia insulina. Ogarnelam tez obowiazkowa ciazowa kontrole u lekarza pierwszego kontaktu, ktory musi mnie zbadac do 28 tc i dac mi wydruk EKG dla porodowki i wypis z karty, wiec teraz 2 tygodnie przerwy od lekarzy. Ufff :-)
    7,5 kg na tym etapie to chyba nie "juz" :D

bobas.gif
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia wszystkie laski, co tam ze mna dzisiaj byly mialy po 3 kg na plusie i brzuch minimalny, na forum cukrzycowym podobnie albo w ogole juz na zero sa, ale rzeczywiscie inne BMI maja. Ja na poczatku diety troche schudlam, potem waga sie zatrzymala, a teraz mialam skok o kilo praktycznie z dnia na dzien, dlatego mialam rozkmine, ale widocznie tak ma byc. Ja i moja pila bedziemy rosnac dalej. Maz sie smieje, ze jak ide, to idzie pilka, a potem ja, ale ze z przodu prawie nic nie widac, ze w ciazy jestem, jak mi w pilke poszlo :-)

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak do konca ciazy przytyje max drugie tyle co teraz to bede zadowolona czyli 12 kg :D 10 to samo dziecko macica wody krew itd wiec te plus dwa to pikus- spacerkami latem by sie zbilo :) choc znam i takie co przytyly 16-18 kg a juz po wyjsciu ze szpitala mialy -14 a za tydzien waga sprzed ciazy wiec duzo to teznpewnie woda zatrzymana , opuchlizna :) mowily ze sikaly jak opetane :)

bobas.gif
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 12 kg to super wynik, tez bylabym zadowolona z takiego wyniku, ale mi generalnie wszystko jedno, grunt, zeby dziecko i cukrzyca byly ok, zadne wielowodzia i opuchlizny sie rozwinely itp. Z tym odciskaniem sie ubran, lekarz pierwszego kontaktu mi dzisiaj powiedzial, ze jak nie ma duzych tych opuchlizn i w nocy ustepuje, to spoko.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal jestem szczupła. Mam 63kg przy 168cm wzrostu... Na plusie 3-3,5kg zależy o jakiej porze dnia się zważę :) ale raczej te 3 do porównań z początku, bo zawsze ważyłam się rano w samej piżamie :) trochę się boję, że teraz za bardzo nadrobię, tym bardziej, że już 7 tydzień w większości leżę... cóż, okaże się ;) najwyżej jutro znów dostanę wykrzyknik od pana doktora ;)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, ze dzidzi najwazniejsza :) ja jak dotrwam min do tego 7 miesiaca jak wy to bede o wiele spokojniejsza bo malenstwo ma juz duze szanse na przezycie... poki co zaczelam 6...

szałwia lubi tę wiadomość

bobas.gif
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wkurzajcie z tą wagą. Ja juz mam 11 !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 15:57

Viki26, justa1234 lubią tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola7 wrote:
    Dziewczyny nie wkurzajcie z tą wagą. Ja juz mam 11 !
    Ale widzisz zsbys przytyla gdzies indziej niz na brzuchu? Bo ja mam te plus 6 ale tylko cycki mi urosly duuzo ( dzis przymierzalam stanik sprzed ciazy to cycki mi prawie eksplodowaly- pol wystawalo :P) i brzuch. Na buzi czy gdzies indziej wygladam jak zawsze.

bobas.gif
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Ale widzisz zsbys przytyla gdzies indziej niz na brzuchu? Bo ja mam te plus 6 ale tylko cycki mi urosly duuzo ( dzis przymierzalam stanik sprzed ciazy to cycki mi prawie eksplodowaly- pol wystawalo :P) i brzuch. Na buzi czy gdzies indziej wygladam jak zawsze.
    Ja mam dokladnie tak samo :-)

• szałwia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Jasne, ze dzidzi najwazniejsza :) ja jak dotrwam min do tego 7 miesiaca jak wy to bede o wiele spokojniejsza bo malenstwo ma juz duze szanse na przezycie... poki co zaczelam 6...
    Dotrwasz dotrwasz, ja czekam na koniec 28 tygodnia, wtedy polozna pozwolila mi juz odetchnac z ulga, bo wie, jakie dzieci sie w tym tygodniu rodza ;-)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

W zestawie aventu są: Wentylowane muszle laktacyjne 2 szt.; Niewentylowane muszle laktacyjne do zbierania pokarmu 2 szt.; Super miękkie nakładki 2 szt.

Zagadkę rozwiązałam jak przyjechało zamówienie z apteki. Dla Aventu "super miękkie nakładki" to nie są osłonki zapobiegające pogryzieniu sutków czy chroniące już poranione.

Jest 6 części w pudełku - fakt, ale robi się z nich 2 rodzaje tych muszli (2 komplety), bo ta super miękka nakładka to takie dodatkowe sylikonowe kółeczko, żeby muszle się trzymały i nie przesuwały w staniku. Przepina się do niego oba rodzaje muszli (z dziurkami i bez).

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dwa razy zmieniałam staniki!!!

szałwia, Viki26 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ