Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś na obchodzie dr mówił, jednej dziewczynie która upierała się przy cesarce, że zawsze trzeba próbować naturalnie. Nawet jak skończy sie cesarką, warto indukować skurcze, że cały ten proces dobrze robi organizmowi matki, wszystko szybciej się goi, lepiej obkurcza.
Mówił, że cesarka to operacja ratująca życie matki i dziecka. Mówił że wiele razy był świadkiem śmierci matki po komplikacjach po cesarce, nigdy po sn.Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Ja decydując się na CC brałam pod uwagę dobro dziecka a nie swoje. Nikt mi nie wmówi że poród siłami natury jest bezpieczniejszy dla tych małych istotek... Tyle rzeczy po drodze może pójść nie tak a nie wyobrażam sobie żeby po tylu latach ciągłej walki na ostatniej prostej mogło coś pójść nie tak. Wiem że natura stworzyła nas kobiety do rodzenia dzieci moim marzeniem było urodzić ale lekarz przemówił mi do rozsądku i schowałam ambicję do kieszeni. No i niby stworzona do rodzenia a szkoda że zajść naturalnie nie mogłam więc skoro lekarze wsadzili to dziecko do mojego brzucha to niech je też wyciągają
Evaa, Antonelka, Mimi86, lipa, Natka-matka wariatka :), ewe_a85, nika03 lubią tę wiadomość
-
Anuszka wrote:Ja decydując się na CC brałam pod uwagę dobro dziecka a nie swoje. Nikt mi nie wmówi że poród siłami natury jest bezpieczniejszy dla tych małych istotek... Tyle rzeczy po drodze może pójść nie tak a nie wyobrażam sobie żeby po tylu latach ciągłej walki na ostatniej prostej mogło coś pójść nie tak. Wiem że natura stworzyła nas kobiety do rodzenia dzieci moim marzeniem było urodzić ale lekarz przemówił mi do rozsądku i schowałam ambicję do kieszeni. No i niby stworzona do rodzenia a szkoda że zajść naturalnie nie mogłam więc skoro lekarze wsadzili to dziecko do mojego brzucha to niech je też wyciągają
Jak Jasiek był pośladkowo to przyzwyczaiłam się do myśli, że będzie cięcie. Stwierdziłam, że zaufam losowi no i jednak się obrócił, choć już teoretycznie nie powinien, też słowa doktorka.
Absolutnie nie neguję cesarki. Jeśli trzeba to trzeba.
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
U mnie wskazaniem do cięcia nie było IVF tylko niewspółmierność porodowa podczas usg cały czas wychodziła duża głowa starsza o 2 tyg od reszty ciałka a ja mam wąską miednicę więc lekarz powiedział że nie "puści tego dziecka dołem" bo istniej bardzo duże prawdopodobieństwo podduszenia i porodu łączonego. Na dokładkę moje dziecko miał owiniętą pępowinę wokół szyi więc też mogło się to skończyć fatalnie. Więc dla mnie poród siłami natura raczej jakoś nie kojarzy się z dobrem dziecka.
-
Dziś o godz 10:50 przyszła na świat nasza ukochana córeczka, 10 pkt, 54cm i 3400 gram szczęścia.
Anuszka, MatyldaG, Konwalia, józefka, Evaa, Mimi86, SzewskaPasja, Vaina, lipa, Natka-matka wariatka :), Serducho, asia-m-b, arlenka, Antonelka, ewela873, Joanna85, ewe_a85, chiara, Fruzia85, roletka, nika03, lilou, Tosia 1981, Anatolka, Suomi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
-
Anuszka, moja coreczka od 26tc byla odwrocona glowa do gory i za zadne skarby nie chciala zrovic fikolka. Wciskala sie glowa w moje zebra i kopala mnie po jajniku. Smialam sie, ze wychodzi z zalozenia, ze jak ja tam wlozyli to i wyjac musza sami
ostatecznie bylo cc ze wzgledu na ulozenie posladkowe.
Anuszka lubi tę wiadomość
-
Nadira GRATULACJE! Niech się zdrowo chowa!
Kurcze u mnie też główka większa..Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥