Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Serducho wrote:Nadira - gratulacje !
Anuszka..nie strasz mnie. Bo u mnie glowka też wieksza o 2 tygodnie:-(
I faktycznie urodzil sie z wieksza? Czy tak tylko na usg wychodzilo?
U nas urodził się z obwodem głowy 36 cm to normalny rozmiar i oczywiście zdrowyA dlaczego tak wychodziło na usg to nie mam pojęcia gdzie badanie było robione na dwóch aparatach i dwóch lekarzy i od połowy ciąży głowa wyprzedzała resztę ciałka o te dwa tygodnie. Ale po cięciu lekarz i tak powiedział że nie urodziłabym tego dziecka bo jestem tam za wąska. I że ta głowa była jakoś źle w kanał włożona coś tam coś nie pamiętam bo mówił to jak byłam świeżo po znieczuleniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 08:23
-
Serducho wrote:https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154221007693342&id=315318623341
W wolnek chwili zerknijcie. To przerazajace co oni wygaduja :'(
Słyszałam o tym, ale nie czytalam szczegolowych wypowiedzi...do teraz. Najzwyczajniej w świecie jest mi przykro. Kiedy w końcu Polska się opamięta i wywali PiS na zbity pysk?Starania od II 2014
5x IUI(w tym ciąża biochemiczna)
IVF
Transfer 27.06 2 mrozaczków - hcg 7dpt-87, 9dpt-226, 11dpt- 646
Magdalena 06.03.2017 -
Eh szkoda nerwów na takich nieuków. Na to zebranie był zaproszony Dr. Chrostowski z naszej kliniki aby wytłumaczyć tym pajacom na czym polega mrożenie zarodków itp żaden z jego argumentów do nich nie dotarł oni nie potrzebują wiedzy lekarskiej oni wiedzą lepiej
nasze maluszki są jak truskawki gnetycznie modyfikowane czyli bez smaku - i to powiedział dosrosły człowiek który pozjadał wszystkie rozumy.
-
Nadira gratulacje!
33 cm to chyba optymalna główka. Dla dziecka nie za mała, a do rodzenia dobra. Tyle na baloniku miałam wyćwiczone przed porodem, ale u mnie i tak CC było i główka większa. W naszej rodzinie w ogóle po 39 się główki rodzą, masakra
Arlenka nie było mnie na forum. Jak idzie karmienie? U nas taki podobny bunt był chyba w podobnym okresie, bo w połowie października jakoś. Trzeba przystawiać, jak jest zmęczona, jeśli zje bardzo mało w dzień, to na śpiocha w nocy. U nas były 2 takie dni, że na śpiocha tylko jadła. Z butelką nie poradzę, bo mi się nie udało. Próbowałam uczyć na dwa niekapki i nic. Teraz zamówiłam doidy cup, zobaczymy, czy da radę. Jak musiałam wyjść na dłużej, zostawiłam mężowi odciągnięty pokarm, butelkę, niekapki, łyżeczkę i nic. Nie chciała w żadnej postaci i czekała, zanim cycek wróci. Potem mieliśmy taki okres, że się prężyła i jeść nie chciała, bo przeszkadzała jej praca jelit przy karmieniu. Dawałam przez jakieś 3 tygodnie Sab Simplex i przeszło, tzn. na kropelki zareagowała prawie od razu i zaczęła jeść, ale teraz już znów bez kropelek sobie radzimy. Może uświadamia sobie, że jedzenie uruchamia pracę jelit, a może to po prostu bunt chwilowy bez powodu. Trzymam kciuki. Ja już chwilami wyłam z bezsilności, ale dałyśmy radę.arlenka lubi tę wiadomość
-
Kobietki dawno się nie udzielalam ale ciągle było "cos" moja ciąża została zakończona cc z niedzieli na poniedzialek ze wzgledu na stan przedrzucawkowy i hipotrofie
i nasz maleńki synek 1390g i 40 cm tez juz jest z tej strony brzuszka ,oddycha samodzielnie ale jest w inkubatorze i modłę się żeby nic się nie wydarzyło i żeby szybko nabrał wagi żebyśmy mogli zabrać go do domku
-
Nadira, Tosia gratulacje
Tosia trzymam kciuki za Twojego maluszka żeby szybko i zdrowo rósł!!
dawaj znac co u CiebieTosia 1981 lubi tę wiadomość
-
Nadira, Tosia gratulacje
Tosia Synek na pewno pięknie będzie rósł! Jak ma na imię?
Szałwia jest lepiejkombinowałam i wyszło na to że poradziłam sobie podobnie, u mnie najlepiej sprawdza się karmienie od razu po obudzeniu, jak jeszcze trochę niekumata jest
już mam coraz rzadziej fochy przy jedzeniu, za to ostatnio przy usypianiu nie chce puścić cycka i odkładam ją po 15 razy... Na razie też odpuszczam butelkę. Do kiedy chcesz karmić?
Tosia 1981, szałwia lubią tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
Cześć dziewczyny
Nieśmiało przechodzę na fioletową stronę - śledzę od paru dni wątek i Was podczytuje.
U mnie dopiero 6tc 4d ciąży mnogiej ( dwuowodniowej, dwukosmówkowej ) po 8 latach starań i 1 poronieniu w końcu się udało ( IMSI ). Jestem po 1 USG serduszka już biją, bąble jeszcze malutkie ( 4,2 mm)
pozdrawiam Wszystkie przyszłe mamusie serdecznie
Tosia 1981, Serducho, Anuszka, arlenka, MatyldaG, Antonelka, Vaina, nika03, Konwalia, lilou, Mimi86, Joanna85, lipa, ewela873, Suomi, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość
15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
Arlenka Leon
dziś bardzo mnie zaskoczył jak byłam z dostawa mleka bo ssał smoka
arlenka, MatyldaG, nika03, Mimi86, Nadira, Suomi lubią tę wiadomość
-
Arlenka to super, że lepiej. Z odkładaniem wieczorem próbowałaś smoka? Ja jak już usypia przy cycku i nie ssie, ale przy próbie odłożenia budzi się i chce ssać, daję smoka. Do roku bym chciała mniej więcej, ale swoje wymarzone minimum już spełniłam, bo chciałam chociaż pół roku ze względu na cukrzycę.
Tosia gratuluję Leonka! Mam dwójkę znajomych urodzonych w podobnym tygodniu i niczego im nie brakuje, zdrowi i mega zdolniKoleżanka ma nawet 180 cm wzrostu
Niech rośnie zdrowo!!!
Tosia 1981, arlenka lubią tę wiadomość
-
Serducho hipotrofie podejrzewali od 2 prenatalnych maly był 2 tyg do tylu a stan przedrzucawkowy to tak ze miałam wysokie ciśnienie ale ono było juz sprzed ciąży ale od 2 stycznia skoki były naprawdę duże 180/110 i dopegyt nie działał
wiec gin mnie w czwartek 5 stycznia położył na oddział i włączyli sterydy na plucka które tez podobno przyczyniły się do kolejnych skoków ciśnienia od soboty wieczorem czulam duszności i uscisk na klatkę piersiowa w niedziele to się jeszcze nasiliło a wieczorem prawie nie mogłam oddychac do tego doszedł dziwny kłujący bol w górnej prawej części brzucha jakby kolka i ciśnienie osiągnęło 220/120 i zadne leki które we mnie wpakowywali co chwilę nie działały wiec lekarka postanowiła o natychmiastowym cc
-
Tosia GRATULACJE wszystko będzie dobrze
Kredowa witaj! I gratulujemy oczywiscieKredowa, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
Anielka & Antek ♥
Aniołek ♥
"Nie warto uciekać przed nieuniknionym, gdyż wcześniej czy później trafia się w miejsce, gdzie nieuniknione właśnie przybyło i czeka."
-
Szałwia ta moja od początku odrzuciła smoka, w pewnym momencie przestałam spróbować
może jeszcze spróbuje, choć jak już do tej pory przetrwała bez smoka to już nie chciałam jej uczyć. Ostatnio jak mam duży problem to traktuję się chustą
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.
-
Witaj Kredowa, powodzenia dla całej Waszej trójki
ja się za niedługo rozpakuje także fajnie ze tu ktoś nowy będzie walczył z dwoma bablami w brzuszku
Kredowa lubi tę wiadomość