Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Zohasamoha , najpierw było przez brzuch i tu wszystko super , ale Pani doktor powiedziała ze narządy typu żołądek , nerki itp sprawdzi przez pochwę bo lepszy jest obraz .... po czym pokazała się przezieornsc karkowa dosyć duża , i zaczęła ja kilka razy mierzyć i wyszło ze ma 2,9mm. I tak tez mam wpisane , i do testu pappa właśnie ta przezieroność będzie brana pod uwagę. Powiedziała jedynie ze wyniki pappa za Ok tydzień , i ze dalej decyduje mój lekarz prowadzący. I ze przy NT powyżej 3,5 należy zrobic echo serca dziecka , ale ze ja niby mam NT które nie wskazuje na wady serca
bo poza NT cała antomia przeplywy itp są Ok. Pociesza mnie to ze wszystko inne wyglada bardzo dobrze. Ogólnie to mnie nie straszyła , ale widać było ze zaniepokoiło ja to NT bo utwierdzała się kilka razy , sprawdzała tez czy dziecko jest dobrze ułożone.
Kabelka, ale już NT nie miałaś drugi raz mierzonego przez pochwę ?
Tosia, dziękuje za Twój wpis odnoście NT i Nifty. Pamiętasz może ile czekałaś na wynik ? Powiedz mi jeszcze czy robiliście echo serca dziecka ? A NT miałaś mierzone przez brzuch czy pochwę ?
Trzymam kciuki za kolejnego maluszka &&Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 11:42
-
..::Butterfly::.. wrote:Tosia, dziękuje za Twój wpis odnoście NT i Nifty. Pamiętasz może ile czekałaś na wynik ? Powiedz mi jeszcze czy robiliście echo serca dziecka ? A NT miałaś mierzone przez brzuch czy pochwę ?
Trzymam kciuki za kolejnego maluszka &&
Wynik miałam po 8 dniach , echa serca nie robiliśmy a jak miałam mierzone hmmm nie pamiętam ale pewnie i tak i tak ba nawet miałam prenatalne w 2 miejscach 9 w jednym prywatnie w drugim na nfz) i nie rozumiem skąd takie długie okresy oczekiwania u Was na pappa u mnie w labie wynik w 1 dzień..::Butterfly::.. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAna a po tym USG w okolicach 3o tygodnia lekarz zlecał Ci jeszcze badanie USG? Czy to jest już ostatnie?To pakuj grzecznie torbę
Co do ubrań dziewczęcych to nie jest tak źle z tymi kolorami,ja tez nie mam zamiaru kupować wszystkiego różowego, ewentualnie pastelowy róż mi się jako tako podoba,większość rzeczy wybieram białych,kremowych, beżowych lub szarychwczoraj wróciłam z turkusowym bodziakiem.Za to nie cierpię ordynarnych naprasowanek na pół ubranka, cekinów, koronek,falbanek i innych bajerów!
Butterfly,poczekaj na Pappe,USG zawsze jest dokładniejsze w tym wynikiem.Ttzymam kciuki,aby wszystko było dobrze -
moje objawy gdzieś przepadły:( piersi odpuściły, brzuch nie boli, mdłości choć koszmarne też jakby rzadziej, jak były to źle, jak nie ma jeszcze gorzej
starania od 02.2015
2 IUI 10.2016 i 08.2017
20.10.2017 1ds do IVF
30.10.2017 pick up 04.11.2017 ET 2 blastki z nami
3dpt bHCg 1,9, 6dpt 42,7 10dpt 276,1
20dpt dwa pęcherzyki
27dpt dwa migające bombelki -
mięsko wrote:moje objawy gdzieś przepadły:( piersi odpuściły, brzuch nie boli, mdłości choć koszmarne też jakby rzadziej, jak były to źle, jak nie ma jeszcze gorzej
Zeeerooooo!
Co do detektora to ja myślałam czy nie kupić, ale chyba się boję.. wystarczy, że raz coś źle zmierzę i będę w panice i niemalże zawałem serca jechała na IP - wolę sobie oszczędzić atrakcjimięsko lubi tę wiadomość
-
Byłam na wizycie u mojego lekarza . Robił mi Usg przez brzuch i wychodziło jak wczoraj , przez pochwę nie robił bo pow ze w tej sytuacji chce aby zobaczył mnie ktoś bardziej doświadczony w badaniach płodu. Nie wiedział skąd taka różnica. Jutro mam dzwonić do tego lekarza , i jutro mam iść do niego na Usg i tez jutro zrobimy Nifty . Dzwonił przy mnie do tego lekarza i tamten był mocno zdziwiony , i powiedział ze aż ciężko mu uwierzyć w taka rozbieżność... ze być może dziecko było źle ułożone skoro tyle razy robione przez brzuch wychodzi dobrze .
Trzymajcie kciuki jutro za nas .Asia_88, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Butterfly, trzymam mocno kciuki&&& żeby wszystko skończyło się tylko na strachu:*
..::Butterfly::.. lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
jutro mam wizytę u pani dr do której zostałam skierowana z powodu bliźniaków z ivf
do prenatalnych w styczniu oszaleję już chyba
dalszych przebojów nie zniosę :p
starania od 02.2015
2 IUI 10.2016 i 08.2017
20.10.2017 1ds do IVF
20dpt dwa pęcherzyki
Witam, jestem tu nowa. Mam pytanie.
Czy znacie kogoś lub może same miałyście zarodki 3.2.2 lub 4.2.3 i byliście w ciąży?AMH 2.9, subkliniczne Hashimoto, ana3 ujemne.
MTHFR heterozygota w CT(kwas foliowy i homocysteina w normie)
Przeciwciała przeciw plemnikowe, jajnikowe, kardiolipinowe, LA, leiden, protrombina, łożyskowe - ujemne
Kir Bx, allo-mlr 1%, NK 1%
OGGT 0' - 4,72 1' - 9,26 2' - 8,96 mmol/l -
zohasamoha wrote:Zniesiesz, zniesiesz:p wszystko będzie dobrze:) jesteś na zwolnieniu Mięsko?
Tak, ze względu na krwiaka, który pojawił się dwa tygodnie temu a przez niego wylądowałam w szpitalu z silnym krwawieniem, karzą się oszczędzać i dużo odpoczywać.
Chciałam jeszcze pracować, ale mam stanowisko kierownicze, co za tym idzie sporo obowiązków i stres dr z kliniki i ze szpitala absolutnie mi zakazali wracać.
starania od 02.2015
2 IUI 10.2016 i 08.2017
20.10.2017 1ds do IVF
20dpt dwa pęcherzyki
Buba88 wrote:Witam, jestem tu nowa. Mam pytanie.
Czy znacie kogoś lub może same miałyście zarodki 3.2.2 lub 4.2.3 i byliście w ciąży?
Flowwer lubi tę wiadomość
-
Dokładnie. Każdy zarodek to szansa. My nigdy w labie nie dotrwaliśmy do blastki, a jednak w końcu sie udało - z morulką. Jedyne co mogę Ci powiedzieć to tyle, że trzeba próbować...
-
Buba88 wrote:Witam, jestem tu nowa. Mam pytanie.
Czy znacie kogoś lub może same miałyście zarodki 3.2.2 lub 4.2.3 i byliście w ciąży?Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
dziewczyny jaką lekturę, prasę w tematyce rodzicielstwa, ciąży, rozwoju malucha polecacie?
starania od 02.2015
2 IUI 10.2016 i 08.2017
20.10.2017 1ds do IVF
20dpt dwa pęcherzyki
Mięsko ja narazie kupiłam dwie gazety. M jak mama i Bede mama. Pierwsza kosztowała 4zl, jest grubsza i chyba ciekawsza, druga cienka a za 8zl. Wiec chyba nie warto. Książek jeszcze nie mam, po świętach pożyczę jedna, podobno bardzo fajna ale nie znam tytułu.
mięsko lubi tę wiadomość
-
Ja polecam "ciężarówką przez 9 miesięcy" piękna humoru, napisana przez ciężarówkę 30 plus. Bardzo mi się podoba:)
mięsko lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%