Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Pazyfae wrote:Hej dziewczyny ! Mała gratulacje ogromne!!! Dziewczyny ja dopiero za tydzień będę miała USG serduszkowe i oczywiście znowu się stresuje...pustym jajem. Martwię się dlatego ze ja praktycznie nie mam żadnych objawów ciąży - jedyne co to trochę pobolewa mnie brzuch i czasem piersi. To wszystko! Czy Wy wszystkie miałyście nudności ,wymioty, senność ?
Ja nie miałam absolutnie żadnych objawów. Gdyby nie to, że rósł mi brzuch i coś się w nim ruszało to nie wiedziałabym, że jestem w ciążyNie wymiotowałam, nie bolały mnie piersi, nie miałam zgagi ani zaparć, nie puchłam nawet na końcu, wszystko generalnie pikobelo
Wpadłam zobaczyć co u Asi i widzę, że wszystko superBardzo się cieszę! Koniecznie daj znać jak będziesz wiedziała kto tam w brzuszku mieszka
Asia_88, zohasamoha lubią tę wiadomość
-
U nas NT mierzona przez brzuch 1,3 , a już przez pochwę 2,9 ;( wszystko inne Ok .
A u Was jak to wyglądało z tą przeziernością karkową ? -
..::Butterfly::.. wrote:U nas NT mierzona przez brzuch 1,3 , a już przez pochwę 2,9 ;( wszystko inne Ok .
A u Was jak to wyglądało z tą przeziernością karkową ?
Butterfly, normalnie robi się przez brzuch i tego się trzymaj! Robisz jakieś dodatkowe badanie? Trzymam kciuki, żeby ta przez brzuch byla prawdziwa!:*Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
Dziewczyny nie ukrywam ze się załamałam ;( sama nie wiem co mam o tym myśleć ;(
Jestem zdecydowana na harmony albo Nifty . Sama nie wiem co lepsze ? Jutro mam wizytę u mojego lekarza , ale to nie zmienia faktu że tak tego nie zostawię ;( jestem kłębkiem nerwów . -
Kochana spokojnie, to nie musi oznaczać niczego złego. Przez brzuch wyszło dobrze i pamiętaj o tym. Zrób sobie dla spokoju Nifty albo Harmony, wszystko jedno, tu dużych różnic nie ma. Nam właśnie przyszedł wynik, pobranie było 05.12, więc czekaliśmy tydzień i dzień. Trzymam kciuki, aby było wszystko dobrze &&
U nas zdrowy chłopak..::Butterfly::.. lubi tę wiadomość
-
Butterfly,z tego co czytałam, to nifty jest lepsze, bo cena podobna, wykrywalność podobna,a jeszcze więcej można wyciągnąć z tego testu. Wyczytałam to z ulotek pod gabinetem- upewnij się jeszcze.
Trzymaj się Kochana:* i nie zamartwiaj, bo jeszcze nie ma czym!
Asia, gratuluję synka:DAsia_88 lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :*
Asia gratuluje zdrowego synka . U nas tez raczej synek , tak na 60% Pani doktor powiedziała płeć.
Zdecydowaliśmy się na Nifty. Jutro jestem umówiona na wizytę i pobranie krwi na godz 20:45 .
Bardzo mocno wierze ze nasz skarb jest zdrowy . Tak pięknie pokazywał stopy na Usg ze nawet fotkę stopki mam i ma całe 1,2 cm , jestem taka zakochana
3majcie za nas kciuki :*Asia_88 lubi tę wiadomość
-
Butterfly wierzę, że wszystko będzie dobrze z maluszkiem
Asia_88 gratuluję i spokojnej, nudnej ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 19:19
Asia_88, ..::Butterfly::.. lubią tę wiadomość
starania od 02.2015
2 IUI 10.2016 i 08.2017
20.10.2017 1ds do IVF
30.10.2017 pick up 04.11.2017 ET 2 blastki z nami
3dpt bHCg 1,9, 6dpt 42,7 10dpt 276,1
20dpt dwa pęcherzyki
27dpt dwa migające bombelki -
nick nieaktualnyAle się dziewczyny rozpisałyście
Witam wszystkie nowe osoby w wątku
Asia, ja przeczuwałam, że z takim wysokim tętnem, który kiedyś podawałaś będzie chłopak, gratulacjeNiech zdrowo rośnie!
Butterfly, nie stresuj się proszę, zazwyczaj odchylenia w usg genetycznym się wyrównują i wszystko dobrze się kończy. Ja też miałam badane NT tylko przez brzuch i u mnie w 13tyg + 1 dz wynosiło 1,8. Jezeli macie możliwość zrobienia dodatkowych badań to oczywiście warto, mam nadzieję, że to Was uspokoi, ale bądź dobrej myśli!
Ana, wyprawka już skompletowana? Miałaś szacowane wymiary dzidzi, jaka może się urodzić?Asia_88, ..::Butterfly::.. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyana a ile masz lat jeśli mogę zapytać? Nie znam Twojej historii więc jakbyś mogła króciutko...?
A co do porodu to jeśli chcesz rodzić siłami natury to próbuj, ja też próbowałam bo bardzo chciałam szybko drugie dziecko ale niestety skończyło się cc -
ana167 wrote:Asiu,gratuluje zdrowego syna..
Chociaż nie bedziesz rzygac tęcza przy kupowaniu wyprawki.. Ja zaczelam lazic po chłopięcych dzialach,bo ten wszedobylski róż mnie dobija..Ja od początku mówiłam, że nawet jeśli będzie dziewczyna, to nie chcę nic różowego. My tacy oboje zawsze w stylu rock/metal, no to jak różowy?!
-
Butterfly jedno nie daje mi spokoju... Czy lekarz Ci mówił po co robił USG też przez pochwę? I co on w ogóle na taką rozbieżność wyników powiedział?
Trzymam kciuki na nifty!!Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
Ja podczas prenatalnych miałam zarówno usg przez brzuch jak i dopochwowe, ale lekarz sprawdzał wtedy różne rzeczy. Przez brzuch zrobił te wszystkie pomiary, tzn długość maluszka, kość nosowa, przezierność karku, długość kości udowej, przepływy itp, natomiast po tym stwierdził, że anatomię woli sprawdzić usg dopochwowym i tak przez pochwę oglądał żołądek, nerki, pęcherz, podniebienie itp.
-
..::Butterfly::.. wrote:U nas NT mierzona przez brzuch 1,3 , a już przez pochwę 2,9 ;( wszystko inne Ok .
A u Was jak to wyglądało z tą przeziernością karkową ?
I nieśmiało zaglądam na fiolet, ale tak bardzo nieśmiało bo dziś dopiero 7 dptWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 10:43
zohasamoha, Asia_88, ..::Butterfly::.., Agi83, Anatolka, Konwalia lubią tę wiadomość