Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaaaaa Butterfly, wreszcie!! Super, kolejny chłopak do naszej bandy
Ana, życzę szybkiego i bezproblemowego rozwiązania! &&..::Butterfly::.. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie wiem skąd macie takie informacje, USG III trymestru przysługuje każdej ciężarnej bez względu na wiek i każda moja koleżanka prowadzącą tak ciąże je miala. Mówimy oczywiście cały czas o prowadzeniu ciąży i skierowaniach od lekarzy w ramach NFZ.
Ana,trzymam zatem kciuki,żebyś jutro już zobaczyła Malutką -
Mysia, tak przysługuje, jak każde inne,.ale mi chodzi o płatne/nie platne..3 USG tzw. prenatalne, jest płatne..pierwsze, i drugie, można zrobić robić na NFZ.Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
nick nieaktualny
-
A kiedy Wam zaczęły ustępować początkowe dolegliwości ciążowe tj. mdłości, jadłowstręt etc? Było to stopniowe czy niemal z dnia na dzień? Już zaczynam panikować, że dziś podejrzanie dobrze się czuje
Ana ogrone kciuki za szybką akcję i slicznego,zdrowego bobasa -
Mysia_ wrote:Nie wiem skąd macie takie informacje, USG III trymestru przysługuje każdej ciężarnej bez względu na wiek i każda moja koleżanka prowadzącą tak ciąże je miala. Mówimy oczywiście cały czas o prowadzeniu ciąży i skierowaniach od lekarzy w ramach NFZ.
Ana,trzymam zatem kciuki,żebyś jutro już zobaczyła Malutką
Usg 3 trymestru to cos innego niz 3 prenatalne. Na NFZ mozna dostac skierowanie tylko na 1 i 2 prenatalne. 3 zawsze jest platnie i nie jest obowiazkowe, nawet jak sie robilo 1 i 2 prywatnie.
Skierowanie na prenatalne na NFZ moze wystawic lekarz prywatny. Ja tak mialam. Co wiecej jak daje skierowanie na prenatalne to jest to skierowanie od razu na oba (1 i 2), nie trzeba miec drugiego skierowania na 2 prenatalne. No chyba, ze drugie chce sie zrobic w innym miejscu niz 1 to wtedy tak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 22:04
jasmina6 lubi tę wiadomość
-
Milkowiec wrote:A kiedy Wam zaczęły ustępować początkowe dolegliwości ciążowe tj. mdłości, jadłowstręt etc? Było to stopniowe czy niemal z dnia na dzień? Już zaczynam panikować, że dziś podejrzanie dobrze się czuje
Ana ogrone kciuki za szybką akcję i slicznego,zdrowego bobasa
Mnie z poczatkiem 20 tc. Jednego dnia jak kazdego poprzedniego rzyagalam dalej niz widzialam a kolejnego nic i tak juz do konca. -
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Usg 3 trymestru to cos innego niz 3 prenatalne. Na NFZ mozna dostac skierowanie tylko na 1 i 2 prenatalne. 3 zawsze jest platnie i nie jest obowiazkowe, nawet jak sie robilo 1 i 2 prywatnie.
-
madlenka wrote:Jeżeli ktoś ma ukończone 35 lat tak?
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
mięsko wrote:dziewczyny, wizyta na NFZ do endokrynologa na styczeń.2023
jetem w ciąży więc na 2020
Anatolka lubi tę wiadomość
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Flowwer wrote:generalnie tak ale czasem można naciągnąć jak gin chce. Może wpisać na NFZ po poronieniu, IVF, hasi, cukrzyca i ze względu na inne choroby które mogą zagrożeniem dla dziecka
mięsko zadzwoń do NFZ i niech oni znajdą endokrynologato nasze prawo a mają znaleść do 7 dni
Cierpliwa u mnie minimalnie nudności mniejsze ale za to mam duszności i kołatanie serca i ból przy mostku. Dziś nie zdąże ale jutro podjadę do labu zrobić jonogram bo może mam za mało potasu przez encorton.
Mamy podobne smaki od kilku dni jestem na rosole, kaki, bób i saładka jarzynowa z dużą ilością musztardy
Chyba będzie synek bo słodyczy nawet widzieć nie mogę.No i pamiętaj że nasza lekarka ma rękę do dziewczynek
Flowwer lubi tę wiadomość
zohasamoha wrote:Niestety Flowwer, nie jest tak słodko, jak piszesz. Wskazania do badań prenatalnych są takie:
wiek: od ukończenia 35 lat (badanie przysługuje kobiecie w danym roku kalendarzowym, w którym kończy 35 lat),
· wystąpienie w poprzedniej ciąży aberracji chromosomowej płodu lub dziecka,
· stwierdzenie wystąpienia strukturalnych aberracji chromosomowych u ciężarnej lub u ojca dziecka,
· stwierdzenie znacznie większego ryzyka urodzenia dziecka dotkniętego chorobą uwarunkowaną monogenetycznie lub wieloczynnikową,
· stwierdzenie w czasie ciąży nieprawidłowego wyniku badania USG i/lub badań biochemicznych wskazujących na zwiększone ryzyko aberracji chromosomowej lub wady płodu.
Mysia, też miałam skierowanie od lekarza, ale nie chcieli mi zrobić na NFZ... ja w marcu kończę 35 lat, w czerwcu rodzę- w grudniu miałam mieć prenatalne- nie należało mi się i już... podobno NFZ bardzo to sprawdza. Ale za to połówkowe mam już na NFZ, bo mam w styczniu i już rocznikowo mam 35 lat;P
Mięsko, ale absurd z tymi endokrynologami:/
Anatolka lubi tę wiadomość
Jasmina6, moja dr na NFZ twierdzi, ze NFZ bardzo sprawdza te nieprawidłowości w USG i trzeba je udokumentować...
tak czy siak, czasu nie cofnę, najważniejsze, że wszystko jest dobrze:)
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
lena7 wrote:Mysia, tak przysługuje, jak każde inne,.ale mi chodzi o płatne/nie platne..3 USG tzw. prenatalne, jest płatne..pierwsze, i drugie, można zrobić robić na NFZ.Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
Butterfly, mnie głowa boli, jak się odwodnię... wtedy jest masakra..na szczęście, póki co, 2 razy mi się to zdarzyło w ciąży.
Jeśli chodzi o szkołę rodzenia, to ja się wybieram- z mężem, bo On bardzo chce;) Mam teraz szkołę rodzenia w realu, bo moja Przyjaciółka urodziła 11 dni temu:) a jak chodziła do szkoły rodzenia, to na bieżąco mi referowała;) Ale myślę, że fajnie jest chodzić z Partnerem i razem to przeżywaćCzynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
..::Butterfly::.. wrote:Dziewczyny Was tez tak często boli głowa ?
A drugie pytanie to czy wybieracie się / chodzicie do szkoły rodzenia ?
Do szkoły planujemy iść razem w kwietniu, na Żelazną, żeby poznać szpital, zobaczyć gdzie co jest itd. -
nick nieaktualny