X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    Dziewczyny chciałam dzisiaj sobie kupic stanik hm mama ale maja rozmiarówkę od 75. Ja przed ciąża miałam 65 b/c ale teraz nie zapinają mi sie staniki. Gdzie wy kupujecie? Chciałam taki z odpinana miseczka do karmienia, wiem ze cyce potem urosną i bede potrzebować innych ale potem zmaleją i ten byłby tez dobry. Czy sie mylę? I kupic teraz normalny?

Madalenka skąd jesteś?
    W Warszawie jest w factory na annopolu sklep z bielizną, nazywa się chyba Bagatelle. Tam mają szeroką rozmiarówkę.

Ja bardzo lubię staniki Dalii, przed ciążą nosiłam 65F, teraz kupiłam 65H.
    Ostatnio kupiłam też staniki z firmy Nessa i Ava 65I. Kupiłam normalne, miękkie, bez odpinanych ramiączek, bo w tym rozmiarze ciężko takie znaleźć. Ale widziałam w mniejszych rozmiarach fajne z usztywnianą miseczką i odpinanymi ramiączkami.
    Jak dojdzie do karmienia, to będę kombinować, na pewno są sklepy np. LiParie, które przerabiają staniki zwykłe na "karmniki". Poza tym wydaje mi się, że przy karmieniu, to piersi jeszcze mogą się trochę powiększyć, więc ja na zapas raczej nie kupuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 23:36

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba macie racje dziewczyny. Dzieki :) bo co nawet z nimi zrobię jak sie okaże ze nie moge karmić piersią. Bedą mnie tylko dołować. Trzeba kupic cos normalnego bo na co dzien chodzę w sportowym. Tak mi najwygodniej.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka,mi w pierwszym trymestrze bardzo napuchly piersi,kupiłam sobie stanik Cotton Beauty Triumpha (przez net),nie jest to typowy stanik do karmienia,ale jest mega wygodny, nic nie uciska,bo nie ma fiszbin

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana,to co, wlew z oxy? Ile jesteś po terminie, jak tam wody ? Trzymaj się !!

• madlenka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ... nawet nie wiem co to ten cewnik ... ale jestem zielona. Ale tak jak pisalas teraz oxy i niedługo będziesz tulić malucha. Właśnie co z tymi wodami?

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w jakim szpitalu/mieście jestes?

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja dzis zobaczylam 2mm mojego zarodka z serduszkiem migajacym. Nie wiem ile ma pecherzyk i ile serduszko bije. Musze sie do mojego gina zapisac.

Anatolka, emka29, Karo-Linka, mięsko, Evaa, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka, stanik do karmienia to jeszcze hohoho do zakupu. Na sam sam koniec sie kupije i na probe o rozmiar wiekszy niz wtedy sie nosi. Ja dlugo karmiłam w staniku z pepco za 8 zl. Taki sportowy jakby. Bez fiszbin mialam po domu. Tzn kilka mialam, bo wiecznie mokre od cieknacego mleka, mimo wkladek. Tych do karmienia uzywalam jak wychodziłam gdzies poza dom. Teraz karmie w zwyklych ava-ch z odpinanymi ramiaczkami.

Na ten moment jak miseczke masz dobra a obwod za cisny to kup przedluzke do obwodu. Starczy. Serio :-)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam ze sa te przedłużki. Ale miseczki tez za małe. Kupie sobie teraz z jeden nieusztywniany zeby do ludzi mieć a w domu to sportowy mam z pepco za 7zl :) i jest najwygodniejszy na świecie. Wczoraj kupiłam drugi.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze i moje byly za 7 a nie 8. Spokojnie sie w nich karmi :-)

madlenka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka śpisz na poduszce, którą zamówiłaś? Domyślam się, że kupiłyśmy w tym samym miejscu skoro dostałaś gratisowo łapki niedrapki. Moja niestety leży, bo mi niewygodnie. Może przy większym brzuszku będzie lepiej.

Ja chodzę tylko w sportowych stanikach teraz, kupiłam sobie zapas jak wrzucili ostatnio w lidlu :)

Alrauna1987 lubi tę wiadomość

• madlenka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze śpię :) maz tylko narzeka ze ma mało miejsca. Ja śpię tym otwartym od brzucha, czasem bardziej na plecach i czasem tym otwartym na plecach. Mam poduszkę c z firmy super mami czy cos ale na Allegro zamówiłam.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Moze i moje byly za 7 a nie 8. Spokojnie sie w nich karmi :-)
    Ale ja mam takie bluzeczki to jak cyca wyjąc? Dołem? :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mamy takie same, muszę w takim razie zrobić kolejne podejście. Mam nadzieję, że mi z czasem podpasuje i kręgosłup odpocznie :)

• Kabełka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly, ja mam poduszkę z tej samej firmy co Wy. Pierwsze kilka nocy było mi niewygodnie, rano wstawałam z dodatkowym jakimś bólem. Ale była to kwestia znalezienia prawidłowej pozycji dla siebie. Teraz ciężko bez niej, odczułam to po 2 nocach spędzonych na szpitalnym łóżku.

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabełka, no ja właśnie po jednej nocy zrezygnowałam. Dzisiaj dam jej kolejną szansę :)

• ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy śpicie z tą poduszką ze względu na ból pleców?
    Bo ja śpię z niczym... Miałam trochę problemy z bólem pleców w odcinku piersiowym (pewnie od ciężaru biustu), ale zaczęłam ćwiczyć, m.in. zdrowy kręgosłup, i mi przeszło.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

Mam 4❄️
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    Ale ja mam takie bluzeczki to jak cyca wyjąc? Dołem? :)

Tak, podciagalam do gory ta strone, ktora karmilam.

madlenka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam bo bolały mnie plecy. Teraz mnie nie bolą wiec nie wiem czy przeszło czy to przez poduszkę. Ja od poniedziałku mam plan zapisać sie na fitness dla mam. Podobno dla kobiet w ciazy i mam z małymi dziećmi. Torbę nawet zamówiłam bo nic nie miałam. Mialam iść dzisiaj pierwszy raz ale po wczorajszych zakupach nie miałam siły :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To miłej zabawy na fitness:-)
    Ja na razie ćwiczę zestawy z Youtube dla kobiet w ciąży, na przemian zdrowy kręgosłup+25min rowerku z takim zestawem bardziej aktywnym, nastawionym głownie na nogi i ręce.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

Mam 4❄️
‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ